Zajcik 64 Opublikowano 22 lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2010 Mam nietypowa prosbe -> moglby mi ktos podac wyjsciowa jedenastke reprezentacji Anglii w Fifie 10? Z gory dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza
JoZi 14 Opublikowano 7 sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 sierpnia 2010 Mam dwa pytanie [związane głównie z edycja na X360) 1. Czy po premierze FIFA 11 można się spodziewać ogromego spadku chętnych do gry online w FIFA 10? Pytanie głównie do tych który mają doświadczenie po tym jak wyglądała sytacja analogicznie po premierze FIFA 10 w stosunku do FIFA 09 2. Dotyczny trybu 10 vs 10. Czy pozatym że to oczywiście tryb-ciekawosta [bo raczej ciężko o poważną grę gdy każdy steruje innym piłkarzem i pewnie każdy chce zdobyć gola ;p] Cieżko szybko znaleźć 19 innych graczy przypadkowych żeby zagrac mecza? Czy tyle miesięcy po premierze ten tryb jeszcze zyje i są chętnie - tyle nie z ustawki tylko chodzi o dobór przypadkowych graczy?;p No i jak wyglada sytaucja gdy w czasie meczu wychodzi jakis z graczy- zastępuje go komputerowy? Cytuj Odnośnik do komentarza
orion50 632 Opublikowano 7 sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 sierpnia 2010 Kupuj dychę. Pograsz dopóki nie stanieje 11. Ja wczoraj kupiłem F10 ponownie i nie żałuję. Ta gra jest niesamowita. A tryb 10 vs 10 to raczej ciekawostka. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 7 sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 sierpnia 2010 Mam dwa pytanie [związane głównie z edycja na X360) 1. Czy po premierze FIFA 11 można się spodziewać ogromego spadku chętnych do gry online w FIFA 10? Pytanie głównie do tych który mają doświadczenie po tym jak wyglądała sytacja analogicznie po premierze FIFA 10 w stosunku do FIFA 09 2. Dotyczny trybu 10 vs 10. Czy pozatym że to oczywiście tryb-ciekawosta [bo raczej ciężko o poważną grę gdy każdy steruje innym piłkarzem i pewnie każdy chce zdobyć gola ;p] Cieżko szybko znaleźć 19 innych graczy przypadkowych żeby zagrac mecza? Czy tyle miesięcy po premierze ten tryb jeszcze zyje i są chętnie - tyle nie z ustawki tylko chodzi o dobór przypadkowych graczy?;p No i jak wyglada sytaucja gdy w czasie meczu wychodzi jakis z graczy- zastępuje go komputerowy? Tryb 10 vs. 10 nie jest idealny. Po pierwsze rzadko jest max graczy, wtedy resztą steruje SI lub możesz wybrać kilku. Niestety, banda debili z wciśniętym sprintem od swojej połowy nawiedza ten tryb i niełatwo znaleźć ludzi z którymi można stworzyć sensowną akcję. Bo to właśnie ja, koniecznie ja musze strzelić gola Gdy ktoś wyjdzie z meczu, a Ty na początku wybrałeś losowo reszte niewybranych piłkarzy przejmujesz kontrole nad kolejnym. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pavlis 12 Opublikowano 8 sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 sierpnia 2010 Wolnego z 40 metrów strzeliłem. Cytuj Odnośnik do komentarza
orion50 632 Opublikowano 8 sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 sierpnia 2010 Kto zagra? mam dośc grania z randomowymi Brytolami. mój GT orionPL Cytuj Odnośnik do komentarza
maciekww28 848 Opublikowano 9 sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 sierpnia 2010 MediaExpert wspólnie z firmą Sharp i Microsoft zorganizowało cykl wakacyjnych imprez pod nazwą "Game Expert". Jest to cykl turniejów FIFA10 dla graczy lubiących konsolowe szaleństwo. * I miejsce - konsola Microsoft XBOX 360 Arcade * II miejsce - Mad Catz kierownica MC2 Microcon * III i IV miejsce - gry Forza 3 (Bundle) lub Halo ODST Turnieje odbywać się będą w salonach MediaExpert przez cały okres wakacyjny: * INOWROCŁAW, ul. Miechowicka 1a - 14 sierpnia * WROCŁAW FUTURA, ul. Graniczna 2a - 14 sierpnia * CIECHANÓW, ul. Niechodzka 5 - 21 sierpnia * JELENIA GÓRA, ul. Mostowa 2 - 21 sierpnia * ŚWIDNICA, ul. Strzegomska 3 - 28 sierpnia * GRUDZIĄDZ, ul. Włodka 16 - 28 sierpnia * ZGORZELEC, ul. Jeleniogórska 40 - 4 września Cytuj Odnośnik do komentarza
koso 114 Opublikowano 9 sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 sierpnia 2010 Pytanie ważne i na serio. Na jakich podaniach gracie (chodzi wyłącznie o krótkie). Manual, semi, assisted? Cytuj Odnośnik do komentarza
Matinx 19 Opublikowano 9 sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 sierpnia 2010 assisted Cytuj Odnośnik do komentarza
orion50 632 Opublikowano 9 sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 sierpnia 2010 Semi, ale powoli nastawiam się na przejście na manual Cytuj Odnośnik do komentarza
Blaise 3 603 Opublikowano 9 sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 sierpnia 2010 Ja gram na manualu pełnym, ale czy Koso nie pytał czasem o zasady na turnieju ? Cytuj Odnośnik do komentarza
koso 114 Opublikowano 9 sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 sierpnia 2010 Nie, pytam o granie w domu czy z kumplami. To ważne pod kątem pewnego tekstu do kolejnego numeru PE Cytuj Odnośnik do komentarza
Blaise 3 603 Opublikowano 9 sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 sierpnia 2010 Manual FTW, napisz, że jestem w tym mistrzem ;D Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orson Opublikowano 9 sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 sierpnia 2010 Nie, pytam o granie w domu czy z kumplami. To ważne pod kątem pewnego tekstu do kolejnego numeru PE o, a co to bedzie za text??? zdradź troszke szczegułów... btw Koso dałbys rade zrobic poradnik do fify i pesa? Oczywiscie mam na mysli najnowsze wersje, które ukazą sie w pazdzierniku. np jak dla mnie taktyki z fify sa srednio zrozumiałe, polskiego faq nie znalazłem, ang jest zagmatwany Cytuj Odnośnik do komentarza
Matinx 19 Opublikowano 9 sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 sierpnia 2010 we wszystkich ligach w jakich grałem na xboxie, nie widzialem osoby ktora grałaby na innych ustawieniach niz assisted. Cytuj Odnośnik do komentarza
Blaise 3 603 Opublikowano 9 sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 sierpnia 2010 Orson, jak chcesz to na priv to napiszę lub wrócę do domu i zamieszczę tutaj taki duży poradnik na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orson Opublikowano 9 sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 sierpnia 2010 oj, bardzo chętnie- jesli rozkminileś (panie trenerze he he he) za(pipi)iszco te taktyki - to dawaj faq, myślę, że wielu osobom się sprzyda (nie wiem od kiedy takie dziwne taktyki stosuje EA, ja bawię sie fifą od 09; kiedy to rozwiodłem się z PES'em) Cytuj Odnośnik do komentarza
Blaise 3 603 Opublikowano 9 sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 sierpnia 2010 Wrzucę w połowie sierpnia, bo muszę zerknąć na fifkę Cytuj Odnośnik do komentarza
Blaise 3 603 Opublikowano 15 sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 sierpnia 2010 Poradnik został oparty na FIFIE 09 i FIFIE 10. Będzie przydatny pewnie w FIFIE 11. Zawarłem w nim właściwie wszystko co chcielibyście wiedzieć o taktyce w FIFIE. Zacząłem od krótkiego wstępu odnośnie ustawienia podstawowej 11, bo nieraz jest dylemat kogo wstawić. Miłego czytania Formacja- Zacznijmy od tej funkcji. Nie ma tu nad czym się rozwodzić, bo każdy gra taką jaką lubi. W praktyce nie ma wielkiej różnicy czy grasz 4-4-2, czy 4-2-2-2, a może 4-3-2-1. Różnica robi się w przypadku grania potworami 5-0-5 lub 7-2-1. Jednak takim pedalstwem zajmować się nie będziemy. Grając Realem ustawiam zespół na 4-5-1 co w połączeniu z odpowiednią własną taktyką ( o której za chwilę ) daje mnóstwo możliwości w defensywie i ofensywie. Ta taktyka umożliwia szybkie przechodzenie do 4-3-3 lub 5-4-1, a także innych tworów. Dobór podstawowej jedenastki ( dla popularnego 4-4-2 i jego wariacji ) - Każdy trener staje przed tym dylemematem. Kogo wstawić, kogo posadzić na ławię. Polecam nie zwracać uwagi na lepszą nogę. Szczególnie w obronie, mając dwóch dobrych prawych obrońców jeden może pójść na lewą stronę i wszystko będzie ok. Świetny środek można ustawić w Interze i Brazylii- Maicon i Lucio. Barcelona ma duet Pique i Puyol, gdzie grając cofniętą obroną, sprawdzi się. W Realu polecam grać Garayem i Ramosem. Natomiast Chealsea może mieć środek złożony z Essiena i Obiego- Mikela. Przede wszystkim należy w obronie wystawiać na bokach szybkich i zwinnych graczy. W Brazylii będą to Dani Alves i Felipe ( rezerwa ), W Interze możemy postawić na Maicona, Muntariego, Cambiasso, Zanettiego, Chivu, Cordobę. W Realu polecam na prawej wystawić Lassa, na lewej Pepe. Barca defaultowo. W Chelsea zda egzamin Bosingwa/ Ivanowic i Zhirkov/Cole. Menchester na lewej ma świetnego Evrę, ale na prawej kłopot. O'Shea jest za wolny, Rafeal za słaby fizyczny. Oczywiście w rękach dobrego gracza mogą oni grać, ale najbardziej uniwersalnym będzie Owen Hargraves. Środek pomocy- Na środku proponuję grać kombinacją- zawodnik do odbierania piłki i zadań siłowych oraz dryblujący i dobrze podający, szybki playmaker. Dla Realu to będą Xabi Alonso i Kaka, dla Brazylii Felipe Melo i Kaka, Dla Chelsea Ballack i Lampard, Dla Manchesteru Carrick i Anderson ( ewentualnie Fletcher, ale wtedy pomocnicy grają 50-50, czyli po równo w zadaniach ofensywnych i defenswnych) Dla Barcy, której domyślną taktyką jest 4-3-3 wyrzucamy Busquetsa, do środka idzie Keita/ Toure oraz Iniesta i Xavi. Dla Anglii Lampard i Gerrarda. W Interze można zagrać Cambiasso- Sneijder, jak również Stankovic- Sneijder lub Muntari- Sneijder. Skrzydła- Na skrzydłach wystawiamy zawodników dobrze dryblujących, szybkich, zwinnych. Dla Anglii będą to Walcot i Lennon, ale na ławce znajdziemy dobrych zastępców. W Interze możemy postawić na Ballotelliego , Muntariego, Eto'o , Quaresmę, Mottę ( najsłabszy ) W Realu jest problem, bo grająć 4-5-1 z Ronaldo na szpicy na bokach można ustawić Benzemę i Higuaina. Grając zwykłym 4-4-2 ( lub wariacją ) na skrzydłach mogą grać Ronaldo i Van der Vaart, ja jednak proponuję grać 4-3-3 , gdzie ofenswny tercet Ronaldo- Higuain- Benzema będzie wspierany Kaką, ALonso i Gutim. W Menchesterze na lewej ląduje Nani, na prawej Valencia. Brazylia to Kaka i Robinho/ ew. Diego. W Ataku wystawiamy najszybsych i najsilniejszych, w sumie tylko w Anglii i w Aston Villi można zmienić napastnika ( mowa o lepszych zespołach). Odpowiednio Agbonlahora za Heskeya i Carewa za Heskeya. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orson Opublikowano 15 sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 sierpnia 2010 (edytowane) postarałes się, niezła robota, po ukazaniu się Fify 11 na pewno przestudiuję. Łap plusa inni tez plusujcie bo chłopak się napracował Edytowane 15 sierpnia 2010 przez Orson Cytuj Odnośnik do komentarza
Pavlis 12 Opublikowano 15 sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 sierpnia 2010 (edytowane) Jak dla mnie nic odkrywczego, ale komuś może się przydać. good for you. Ogólnie jeśli miałbym dodać jakieś rady to podczas gry: - podczas gry obronnej kiedy to przeciwnik sunie skrzydłem zauważyłem, że wiele osób biegnie obrońcom wzdłuż skrzydłowego, który jak wiadomo jest o wiele szybszy. To jest błąd, trzeba biec równolegle ze skrzydłowym i złapać go dopiero gdy będzie zakasał do boku. To on musi pobiec do was, a nie wy do niego. - Za dużo ludzi gra ciągle na wciśniętym iksie. Może i robi się z tego niezła kiszka, ale np: dla mnie, czyli ludzi lubujących się grać z kontry jest to raj, ponieważ jedna długa piła i już mam sam na sam. Poza tym, czasami warto trochę pomyśleć, poustawiać niż tak zapierdalać bez celu. - W obronie krycia nie podwajamy w życiu! pobiegnie dwóch cepów na napadziora i mamy sprokurowaną akcję sam na sam. - Co do realu, myślę, że lepiej w obronie na stoperach sprawdza się duet Pepe:Ramos. Ale kto jak tam woli - Błażej tutaj wszystko ładnie rozpisal. Edytowane 15 sierpnia 2010 przez Pavlis 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Blaise 3 603 Opublikowano 15 sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 sierpnia 2010 Jeżeli chodzi o porady to narzekali na wrzutki ludzie- nieskuteczne, strzały z głowy są osłabione itp... Jednak można strzelać bramki z wrzutek, wystarczy zauważyć, że w polu karnym zawodnik stojący na dalszym słupku zbiega do krótkiego, a zawodnik z krótkiego wbiega na długi. Należy wykorzystać ten moment i posłać piłkę na drugiego napastnika, bramka murowana. Wystarczy trochę pobiegać po skrzydle by zauważyć ten manewr. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 17 sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 sierpnia 2010 @blazej10 niby poradnik to nic nowego, ale okazało się że niepotrzebnie ustawiałem Agresję i Pressing na równym, wysokim poziomie i była kiszka. Teraz się trochę dokształciłem, dopieściłem taktykę i jest dobrze. Dzięki. Tobie @Pavlis też, odpuściłem sobie granie z X praktycznie w ogóle, krycie strefą plus ewentualnie dobiegający do przeciwnika obrońca (AI nie sterowany przeze mnie) i blokowanie dośrodkowań i strzałów. Teraz wszystko funkcjonuje jak należy. I zero z tyłu praktycznie w każdym meczu. Cytuj Odnośnik do komentarza
JoZi 14 Opublikowano 31 października 2010 Udostępnij Opublikowano 31 października 2010 (edytowane) A ja mam pytania do tych co dalej grają online w FIFĘ 10 po premierze 11 - Duży spadek chętnych online do grania? - Idzie jeszcze skompletować komplet graczy - albo prawie komplet w trybue 10 vs 10? EDIT: chodzi o Live chociaż proporcje z PS3 są pewnie podobne Edytowane 31 października 2010 przez JoZi Cytuj Odnośnik do komentarza
Labtec 3 645 Opublikowano 12 kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 kwietnia 2011 Działa jeszcze online w Fifa 10 czy już EA wyłączyło? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi