Robak 1 235 Opublikowano 1 kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 kwietnia 2011 Tracklista: 1CD: 1. "Otwarcie" Produkcja, muzyka: Bob Air Tekst, rap, śpiew: Piotr Szmidt 2. "Zalew" Muzyka: SoDrumatic Tekst, rap, śpiew: Piotr Szmidt 3. "Szukam.." Muzyka: Adam Peter Tekst, rap, śpiew: Piotr Szmidt Scratch: Dj Twister 4. "L.O.V.E." Muzyka: SoDrumatic Tekst, rap, śpiew: Piotr Szmidt. 5. "Kandydaci na szaleńców" gościnnie Theodor Produkcja: Kixnare Tekst, rap: Piotr Szmidt, Theodor Cuty: Dj Hubson 6. "Mierzymy się wzrokiem" Muzyka: Mindfeederz (mindfeederz.com) Tekst, rap: Piotr Szmidt Śpiew: Piotr Szmidt & Martina Matwiejczuk 7. "Naucz mnie czegoś" Produkcja: Piotr Szmidt & Qciek Tekst, rap: Piotr Szmidt Drum programming, dodatkowe klawisze: Qciek Śpiew: Piotr Szmidt & Flow 8. "Nic wbrew sobie" gościnnie Wdowa Muzyka: SoDrumatic Tekst, rap: Piotr Szmidt, Wdowa Śpiew: Piotr Szmidt & M. B. 9. "Żywioły" Muzyka: Donatan Tekst, rap: Piotr Szmidt Dodatkowe wokale: Wdowa, Stasiak Cuty: Dj Ponda 10. "Zanim znajdziemy" Muzyka: Adam Peter Tekst, rap: Piotr Szmidt Śpiew: Piotr Szmidt & Magda Grochowska 11. "Druga strona" gościnnie K8 i Pjus Muzyka: Piotr Szmidt Trąbka: Mes Gitary: Andrzej Niski Tekst refrenu: Piotr Szmidt Pozostały tekst: Karol "Pjus" Nowakowski Śpiew: K8 12. "Mój świat" gościnnie Zeus Muzyka: Stona Tekst, rap: Piotr Szmidt, Zeus Śpiew: Piotr Szmidt & Magda Grochowska 13. "Tribute to Hank 2 (skit)" Muzyka: Piotr Szmidt Drum programming, aranżacja: Święty Mikołaj Tekst, głos: C. Bukowski (fragment wywiadu) 14. "W deszczu i w upale" Produkcja, muzyka: Kixnare Tekst, rap: Piotr Szmidt Śpiew: Piotr Szmidt & Magda Grochowska 15. "Zamknięcie" Muzyka: SoDrumatic Tekst, rap, śpiew: Piotr Szmidt 16. & The Lunatics "Zegar tyka" Muzyka: The Lunatics, w składzie: Dawid Stępnowski, Michał Jastrzębski, Łukasz Żurkowski, Maciej Mroczek Tekst, śpiew: Piotr Szmidt 2CD: 1. "Studio, scena, łóżko" Muzyka, produkcja: Bob Air Tekst, rap, śpiew: Piotr Szmidt 2. "Z tym, co w sobie mam" Muzyka: Stereotypy [ Marcin Słomiński - bębny, Tomek Bogacki - gitary i bas, Marcin Gańko - saksofony, Kamil Sajewicz - miks (stereotypstudio) ] Tekst, rap, śpiew: Piotr Szmidt 3. "Głód zwycięstwa" gościnnie Stasiak Produkcja: Qciek Dodatkowe klawisze: Mój Człowiek Głośny Tekst, rap: Piotr Szmidt, Łukasz Stasiak Cut: Qciek 4. "Biała laska w kusej sukni z folii" gościnnie Pih Muzyka: Mes Tekst, rap: Piotr Szmidt, Pih Cuty: Dj M-Easy 5. "Tam, gdzie chcę" Muzyka: Donatan Tekst, rap: Piotr Szmidt 6. "Happy home" Muzyka: Bob Air Tekst, rap, zawodzenie: Piotr Szmidt 7. "Mój świat (The Soulists remix)" Muzyka: Kaerha i Dj Zulu z grupy producenckiej The Soulists Tekst, rap: Piotr Szmidt, Zeus Śpiew: Piotr Szmidt & Magda Grochowska Zdziwiłem się tym Zeusem na feacie, nigdy bym nie pomyślał, że może być. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pelipe 236 Opublikowano 1 kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 kwietnia 2011 liczyłem na jakąś prawdziwą bombę, z tym szumnie zapowiadanym featem, a tu troche ch.uj ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza
szaden 228 Opublikowano 1 kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 kwietnia 2011 liczyłem na jakąś prawdziwą bombę, z tym szumnie zapowiadanym featem, a tu troche ch.uj ;/ No lipa straszna, też byłem ciekawy co z tego wyjdzie... Ej, czy na tym albumie nie miał się też pojawić Czesław? Wydaje mi się, że była jakaś zapowiedź alkopoligamii, na której się wypowiadał z obitym ry.jem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Observer 10 395 Opublikowano 1 kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 kwietnia 2011 liczyłem na jakąś prawdziwą bombę, z tym szumnie zapowiadanym featem, a tu troche ch.uj ;/ No lipa straszna, też byłem ciekawy co z tego wyjdzie... Ej, czy na tym albumie nie miał się też pojawić Czesław? Wydaje mi się, że była jakaś zapowiedź alkopoligamii, na której się wypowiadał z obitym ry.jem. Chodziło o Wdowy kawałek. Cytuj Odnośnik do komentarza
Grabek 2 774 Opublikowano 1 kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 kwietnia 2011 No, Czesiek na Superextra jest, nawet teledysk ostatnio skleili razem. 2cd już zamówione, jeszcze tylko dwa tygodnie czekania ; / Cytuj Odnośnik do komentarza
Pelipe 236 Opublikowano 1 kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 kwietnia 2011 Że Wdowa to niby ten super feat xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD? Cytuj Odnośnik do komentarza
Grabek 2 774 Opublikowano 1 kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 kwietnia 2011 lolwut Cytuj Odnośnik do komentarza
Grabek 2 774 Opublikowano 14 kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 kwietnia 2011 nowy Mes już wylądował na PEBie ['] chyba się wstrzymam i odsłucham sobie jutro z płytki (jeżeli doszła). Cytuj Odnośnik do komentarza
Pelipe 236 Opublikowano 14 kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 kwietnia 2011 Ja nie kupiłem płyty i już u mnie leci. Mes na dubstepowym bicie beka, ale fajny numer. Cytuj Odnośnik do komentarza
Grabek 2 774 Opublikowano 14 kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 kwietnia 2011 dobra, też podje.bałem, nie chce mi się do jutra czekać jednak. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pelipe 236 Opublikowano 14 kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 kwietnia 2011 Ja je.bie, ale zajeibsta jest ta płyta. Studio, Scena, Łóżko niesamowicie rozpier.dala a ten bit <pokłony> Cytuj Odnośnik do komentarza
eraef 96 Opublikowano 14 kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 kwietnia 2011 http://www.youtube.com/watch?v=cRdnDlJj2a0 ROZP1ERDOL! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Grabek 2 774 Opublikowano 14 kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 kwietnia 2011 rejczel. Zamknięcie i Zywioły ftw. jaram się. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pelipe 236 Opublikowano 14 kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 kwietnia 2011 http://www.youtube.com/watch?v=cRdnDlJj2a0 ROZP1ERDOL! BOBER CZŁOWIENIU, ALE BITTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 14 kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 kwietnia 2011 Szukam... szczęki na podłodze. Co za kawałek. Jaka zabawa koncepcją (dnb beat). Rewelka. Cytuj Odnośnik do komentarza
FARMEROS 2 080 Opublikowano 14 kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 kwietnia 2011 Nie widziales chyba zabawy koncepcja. TO jest zabawa koncepcja, mesiwo na dramach brzmi troche monotonnie. Kawalek do polowy jakos leci srednio, pozniej jednak jest duzo lepiej. Ogolnie wrazenia po pierwszych paru przesluchaniach mam calkiem niezle, plyta 1 bardzo, bardzo fajna. Drugie cd jednak duzo lepsze, brakuej wlasnie takiego mesa w Polskim rapie. Kawalek z pihem najbardziej podoba mnie sie Cytuj Odnośnik do komentarza
Robak 1 235 Opublikowano 14 kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 kwietnia 2011 Tak kontynuując wątek Professor Greena to polecam ten interaktywny klip nakręcony kamerą 360-stopniową: http://www.youtube.com/doritosuk Świetny jest, a może ktoś nie widział. Co do Mesa, w moim odczuciu najlepsza z jego solówek, a nigdy się nimi nie jarałem, męczyły mnie jakoś. Ta też jakoś szczególnie mnie nie zachwyciła, ale jest przyjemna. Eksperymenty, świetna zabawa flow, ciekawe bity, jedynie tekstowo nie zawsze mi się podoba, trochę taka o niczym. CD 2 zdecydowanie lepsze, a ulubiony kawałek to najbardziej Flexxipowy na tym albumie numer "Głód zwycięstwa" ze Stasiakiem. Szkoda, że Mes mało robi takich tracków obecnie. Wiem też, że dużo albumu tego nie będę słuchać raz za razem, ale co jakiś czas na pewno będę wracał. Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 15 kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 kwietnia 2011 Dzięki za linki. Na pewno sprawdzę, bo oczywiście nie widziałem. Ja w całym rapie jestem do tyłu o jakieś 20 lat Tylko z PL coś tam kojarzę i to też raczej nie under, chociaż powoli nadrabiam zaległości. Cytuj Odnośnik do komentarza
szaden 228 Opublikowano 17 kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 kwietnia 2011 Trochę dziwna ta płyta, taka nie mesowa. Podoba mi się zabawa różnymi konwencjami i nietypowe bity, ale tematycznie jest czasami nudno. Widać też pewien zastój w nawijce Piotrka, brakuje błyskotliwych wersów, wrażenie jakie robi pierwszy track szybko opada w trakcie słuchania płyty. Pomimo wymienionych przeze mnie minusów, album jest dobry i wybija się na tle polskiej sceny rapu, ale nie wiem, czy fani Mesa będą nim zachwyceni. Typ chyba zaczął grubo jarać się dzisiejszym amerykańskim rapem bo " Kandydaci na szaleńców" mają w sobie dużo podobieństwa do niego. Cytuj Odnośnik do komentarza
chaoz adrian 59 Opublikowano 18 kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 kwietnia 2011 ch,ujowa plyta. miuosh>mes Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 18 kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 kwietnia 2011 Przesluchalem kilka trackow pierwszych i nie podoba mi sie. Ale "zamach na przecietnosc" tez mi nie podchodzil a po 4 odsluchu zajaralem sie totalnie. WIekszosc trakow znam na pamiec. ;] Odslucham kilka razy to zdam relacje. Cytuj Odnośnik do komentarza
Grabek 2 774 Opublikowano 25 lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 lipca 2011 kolejny dobry teledysk. Cytuj Odnośnik do komentarza
szaden 228 Opublikowano 25 lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 lipca 2011 Dobre guwno, spodziewałem się padaki, ale Mes po raz kolejny mile zaskoczył. Cytuj Odnośnik do komentarza
Grabek 2 774 Opublikowano 3 sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 sierpnia 2011 dobry kot. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
szaden 228 Opublikowano 4 sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 sierpnia 2011 Dobry track, widziałem link na facebooku i sprawdziłem już wcześniej. Zayebisty jest nowy wałek od 2cztery7 polecam sprawdzić Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi