Opublikowano 14 stycznia 201411 l Ja mowie o flashu nadal, robilbys zdjecie z flashem w taka pogode? Dokladnie 10 sekund zrobione zdjecie po tej rodzince. I mlyn masz caly w kadrze. Edytowane 14 stycznia 201411 l przez Gość
Opublikowano 14 stycznia 201411 l Jakbym chciał takie tło, jak w Twoim pierwszym zdjęciu i na pierwszym planie kogoś, kto nie byłby tylko sylwetką, to tak. Chociaż to by chyba licho wyglądało.
Opublikowano 15 stycznia 201411 l Normalne, że przy oświetleniu tylnym czy tylnym bocznym obiekt na pierwszym planie zwykle wymaga doświetlenia. To że większość lamp w trybach automatycznych wali maksymalną luminancją dając przy tym okropne ostre cienie i spłaszczając perspektywę to inna sprawa. Edytowane 15 stycznia 201411 l przez Mike
Opublikowano 15 stycznia 201411 l Jednak nie, dobrze zrobione to nie wyglądałoby licho. Foto znalezione przypadkiem: http://foto.danielzega.com/wp-content/uploads/2013/12/DAN0325-1695-2.jpg Zewnętrzna lampa, w dodatku pewnie odpalana zdalnie.
Opublikowano 16 stycznia 201411 l Dziekuje za wspaniala rade. Napewno z niej skorzystam. Portrety pod slonce z lampa, zapisalem sobie.
Opublikowano 16 stycznia 201411 l Maus mamy przeyebane, mamy aparaty bez lampy błyskowej. Tyle przegrać.
Opublikowano 16 stycznia 201411 l Ja swoj sprzedaje i kupuje Sony NEX7 z lampa blyskowa. Jeszcze bede pro, zobaczysz.
Opublikowano 19 stycznia 201411 l A jak już jesteśmy przy lampach, to właśnie przymierzam się do kupna. Jak myślicie, brać systemową Nikona czy szukać coś innych producentów?
Opublikowano 19 stycznia 201411 l Ja mam Nissin Di622 Mk II (zadecydowała cena) lecz gdybym mógł znowu wybierać, to bym brał systemową. Jest dużo akcesoriów do lamp (dyfuzory itp.) ale jak spojrzeć z jakimi lampami współpracują to znalezienie w spisie lampy Nissin graniczy z cudem.
Opublikowano 19 stycznia 201411 l Co myslicie o strobach Ilux? Bawil sie tym ktos?http://ilux-photographic-lighting.co.uk/
Opublikowano 19 stycznia 201411 l Ja mam Nissin Di622 Mk II (zadecydowała cena) lecz gdybym mógł znowu wybierać, to bym brał systemową. Jest dużo akcesoriów do lamp (dyfuzory itp.) ale jak spojrzeć z jakimi lampami współpracują to znalezienie w spisie lampy Nissin graniczy z cudem. No ja też już myślałem, żeby trochę oszczędzić i wziąć Nissina. Ba, zastanawiałem się nawet nad Yongnuo. Tylko z wyborem konkretnego modelu miałbym problem. Kilka osób też już mówiło: Tylko systemowe. Ale tu znowu: SB-700 jest mniejsza, poręczniejsza i, jak niektórzy zauważają, wygodniejsza w obsłudze, ale z tego, co czytam nie ma błysku stroboskopowego, a SB-910 ma i jeszcze ma większy zakres zooma. Przy fotkach z fiszaja byłaby szansa na oświetlenie całego kadru.
Opublikowano 19 stycznia 201411 l A cos statycznego panowie? Humulus/Les777 jakie stroby polecacie? Nie lampy blyskowe, bo do tego co chce robic sa za slabe niestety i najwyzej kupie cos pozniej zeby oswietlac tlo za osoba, ktora jest przed obiektywem. Patrzylem na te ilux, ale najmocniejsze jakie maja to 500W.
Opublikowano 20 stycznia 201411 l Nie korzystam ze strobów, więc nic nie mogę polecić. Lampa zresztą też tylko okazjonalnie jest u mnie w użyciu.
Opublikowano 20 stycznia 201411 l Ja mam SB-600 (teraz jest następca SB-700) i jak najbardziej polecam sprzęt systemowy. Nigdy nie miałem z nią problemów.
Opublikowano 7 maja 201410 l http://www.ononesoftware.com/landing/pe8offer/ Moze sie komus przyda. Perfect Effects 8 Premium Edition za darmo.
Opublikowano 17 maja 201410 l http://www.zoner.com/en/cnet-special-offer Zoner Photo Studio 15 PRO za darmo.
Opublikowano 20 maja 201410 l Poszukuje programu ktory w estetyczny sposob wykorzystuje Geotagging. Do tej pory korzystalem z viewNX2 i ta funkcja jest tam strasznie siermiezna.
Opublikowano 21 czerwca 201410 l Wysyłaliście może kiedyś aparat do serwisu Nikona? Ile można czekać na powrót sprzętu po wysłaniu na kalibrację AF?
Opublikowano 22 czerwca 201410 l Poszukuje programu ktory w estetyczny sposob wykorzystuje Geotagging. Do tej pory korzystalem z viewNX2 i ta funkcja jest tam strasznie siermiezna. Shinian ja mam w aparacie wbudowane, ale sprobuj tego:
Opublikowano 1 lipca 201410 l Sprzedaje ktoś z was zdjęcia na stocki? Da się na tym zarobić? Jakie strony są godne polecenia? To chyba wymaga dość specyficznych fotek, co?