Skocz do zawartości

Brutal Legend

Shakeawake

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 94
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Wczoraj przeszedłem ok 30% gry i szczerze polecam ten tytuł. Gameplay nie jest może jakiś odkrywczy ale klimat i humor zabija! Dawno się tak nie uśmiałem grając :) Jeśli tylko klimaty metalowe nie kują Was w uszy to nie ma co się zastanawiać na kupnem :thumbsup: Niestety dotychczasowe wyniki sprzedaży zapowiadają kolejną porażkę T. Shafer'a. Myślę że gwoździem do trumny zarówno Psychonauts jak i BL jest to że to "zaledwie" poprawne gry w kwestii gameplay'u i grafiki. Ludzie niestety wolą teraz grać w kolejne FPS'y zamiast w coś oryginalniejszego.

Opublikowano

ano niestety tak to bywa, wyżerka odgrzewanych [choć moze i smacznych] kotletów pokroju MW2. Ja Brutala skonczylem wczoraj i chialbym z tego miejsca zaprzeczyć jakoby gra pękała w kilka h. Ja w obawie wlasnie przed takim obrotem spraw troche zwiedzalem, wypelnialem sidequesty. Nie raz sie zdziwilem gdy po zaliczeniu kolejnego chapteru wypatrywałem końca gry a tam w statsach np..60% completed. Wiadomo, na chamca wszystko da rade. Wystartowalem na hardzie oczywiście, i cala gra [teraz mam jakies 86% pomimo zakonczenia story] zajeła mi myśle minimum 10h, a sądze ze nawet ok 12h. Nie jest to też nieziemski wyczyn, ale wypatrywałem szybszego końca. ZOstaly mi w zasadzie do odnalezienia znajdki i zaliczenie kilku wyścigów które do banalnych nie należą. BL ma to coś, dzieki wkładowi takich osobistosci jak Shafer, a nie tylko speców od marketingu dbających o popyt na ich "produkt".

Mosh pit!

Opublikowano (edytowane)

No co mogę powiedzieć... kupiłem, zagrałem i gram dalej:D Świetna giera! Wreszcie gra z dobrą muzyką, świetnym klimatem i humorem, nie oczekiwałem czegoś tak wspaniałego... A i trofea nie są wcale takie łatwe. Mam nadzieję że zrobią drugą część :)

Edytowane przez KainGorn
Opublikowano

Również bawie się wysmienicie. Nie jestem fanem rts'ow wiec mam pod górke ;) ale humor oraz po prostu gameplay wciągają bardzo intensywnie. Pure fun, a mega fanem metalu tez nie jestem. Doceniam prace wlozona w ten produkt. Pozazdrościc wyobraźni :)

Opublikowano (edytowane)

Gra niezaprzeczalnie zasługuje na uznanie. Wydaje mi sie ze jej największą wadą, jednocześnie skracającą żywotność, są misje poboczne. Nie ma ich zbyt dużo [chociaż bardzo mało też to nie jest] ale razi ich monotonność i czas ich wykonania! No bez przesady, ale początkowe "ambusze" mozna zaliczyć w...30 sec? 1 min? :( Tak atrakcyjna kraina z tyloma kozackimi miejscówkami az prosi sie o jakieś fajne misje poboczne, dorzucające do gry kilka postaci nie mających zwiazku z fabułą. Np w stylu misji z rodzinką nietoperzy, wiecej takich NPC'ów urozmaiciłoby świat i rozgrywke. Mam nadzieje ze wyjdzie kontynuacja i ebdzie ejszcze bardziej kozacka, chociaż to moze byc cieżka sprawa ze wzgledu na to ze takie oryginalne pomysły słabo sie sprzedają... Psychonauts 2? Niedoczekanie :sad:

Edytowane przez humanno
Opublikowano

Na kontynuacje nie ma co liczyć... Faktycznie misje poboczne chyba wrzucili na siłę bo bez nich otwarty świat straciłby sens. Ambush w 30 sekund? Ja zawsze odpalam Facemetler'a i zaliczam w 5 sekund :D

Opublikowano

No facemelter zabija na początku wszystkich.

Pytanko, jest ktoś chętny na wspólne zabawy online? Chodzi mi nie tylko o wspólne pojedynki ale jeszcze o wykonanie tych 5-ciu trefów (uderzenie 15-nastu z painliftera itp). Jakoś mało osób gra online , a często ktoś ma kiepskie łącze i nawet pograć się nie da

Opublikowano

Byłby ktoś zainteresowany wygrindowaniem trofeów Subjugator i Conqueror? Potrzebuje trzy osoby do tego. Formujemy dwie grupy i uderzamy w matchmaking. Jako iż online w tej grze jest praktycznie martwy nie powinno być problemu z wpadaniem na siebie. Ktoś chętny?

Opublikowano

Próbowałem wbic na online raz ale bez powodzenie :( ale jabysmy sie tutaj zgadali to chetnie bym sprobowal jeszcze raz, chociaz jutro bede mial do przetestowania mw2, ale zbiorówka w BL nie pogardze.

Opublikowano

Jak coś to tworzę większą ekipę na weekend ( sobota lub niedziela) z chłopakami z ps3trophies, zrobimy text chata i jak na siebie wpadniemy w matchmaking będziemy się po prostu poddawać tak by każdemu wbiło się te 50 zwycięstw. Już parę osób to zrobiło więc problemu raczej być nie powinno :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

No niestety, o ile na początku zapowiadała się fajnie, to rozczarowuje potem strasznie... Gdybym wiedział że z czasem robi się z tego RTS z elementami free-roamingu, to na pewno bym nie zainwestował. A fabuła ssie pałkę. Jedyne co ratuje grę tak naprawdę to stylizacja (muzyka, JB, Ozzy, Lemmy, Halford i Metal Beasts).

• 2 lata później...
Gość trenth
Opublikowano

Ja szukam :P Intryguje mnie fabuła.

Póki co początek boski, lub też 'piekielnie dobry' ;) ale po 10 h troszeczkę zwolniło