Gość Maiden Opublikowano 6 maja 2009 Opublikowano 6 maja 2009 Miami, świat bogatych i próżnych ludzi, w którym zasada "jak cię widzą, tak cię piszą" obowiązuje bez żadnych ograniczeń. Dwaj chirurdzy plastyczni, doktor Christian Troy (Julian Mcmahon) i jego przyjaciel doktor Sean McNamara (Dylan Walsh), postanowili to wykorzystać. Zaraz po ukończeniu studiów właśnie tu otworzyli swoją prywatną klinikę chirurgii plastycznej. Sean McNamara (Dylan Walsh) i Christian Troy (Julian McMahon) przyjaźnią się od lat. Poznali się na studiach, razem kończyli medycynę. Po studiach wspólnie założyli prywatną klinikę chirurgii plastycznej w Miami. Słoneczne, zamieszkałe przez zamożnych ludzi Miami to miejsce, w którym chirurdzy plastyczni nie narzekają na brak klientów. Sean i Christian po latach stali się sławni i zdobyli uznanie na rynku. Akurat wtedy nadszedł czas kryzysu w ich przyjaźni, pojawiły się również kłopoty w klinice. Sean poczuł, że ma dość komercyjnej medycyny i chciałby wykorzystać swoje umiejętności do ratowania ludzi, których nie stać na kosztowne zabiegi, a którzy potrzebują ich najbardziej. Chce ratować ofiary wypadków i poparzeń. Natomiast Christian nie zamierza rezygnować ze snobistycznych klientów, gotowych zapłacić każdą cenę za poprawienie swego wyglądu i pozorną wygraną w wyścigu z upływającym czasem. Sean i Christian różnią się też w życiu prywatnym. Sean ma kłopoty rodzinne. Jego żona Julia (Joely Richardson) po latach spędzonych w domu z dziećmi chce zająć się karierą i zamierza odejść od męża. Matt (John Hensley), nastoletni syn Seana przechodzi trudny okres dorastania. Często łatwiej mu dogadać się z Christianem, niż z własnym ojcem. Christian nie ma żadnych rodzinnych zobowiązań, w dzieciństwie był adoptowany i nie czuje potrzeby posiadania rodziny. Woli żyć jak playboy, dużo zarabiać i często zmieniać życiowe partnerki. Z czasem i on zaczyna dochodzić do wniosku, że takie życie nie ma sensu. Prócz codziennych problemów zawodowych i osobistych Sean i Christian mogą również popaść w konflikt z prawem, jeśli nie zdołają się uwolnić od groźnego przestępcy i szantażysty. Ogląda ktoś? Ja zacząłem od sezonu V Co nie zmienia faktu, że serial bardzo mi się spodobał, nie trzeba oglądac od początku jak PB czy Lostów żeby się połapać. Gorąco wam polecam Cytuj
Masorz 13 200 Opublikowano 6 maja 2009 Opublikowano 6 maja 2009 Oglądałem kiedyś parę odcinków sezonu pierwszego i serial zrobił na mnie niezłe wrażenie. Jak tylko dokończę House'a i Breaking Bad to może się za to zabiorę od początku. Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 6 maja 2009 Opublikowano 6 maja 2009 Swietny serial, skonczyłem na 3 sezonie i bede musiał nadrobić reszte. nie trzeba oglądac od początku jak PB czy Lostów żeby się połapać Trzeba ;] Cytuj
ogqozo 6 563 Opublikowano 6 maja 2009 Opublikowano 6 maja 2009 Świetny serial, no ale mogłeś chociaż się tytułu nauczyć. Cytuj
Gość Maiden Opublikowano 6 maja 2009 Opublikowano 6 maja 2009 Ojej, zjadłem "K" Czy ktoś mógłby to poprawić? Gekon: Ja atakuję V sezon i wszystko jest bardzo logicznie przedstawione Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 6 maja 2009 Opublikowano 6 maja 2009 Ale sporo Cie omineło. Może nawet nie ma kilku istotnych postaci. Nie wiem, bo skonczyłem na 3 sezonie i z tego co pamiętam te relacje między postaciami były bardziej zawiłe niż w modzie na sukces. To już rozumiem ogladać PB od 4 sezonu, bo tu się formuła zmienia z sezonu na sezon, a postaci wracają zza grobu jak gdyby nigdy nie umarły. Cytuj
Gość Maiden Opublikowano 6 maja 2009 Opublikowano 6 maja 2009 w V jest nowy wątek tak jakby, przeprowadzają się do LA więc wiele rzeczy (wydaję mi się) zostawili w Miami. Spokojnie, zaległości nadrobię. Co do tyutłu: konsola wyświetla mi "Nip Tuc" stąd mój błąd Cytuj
przema 0 Opublikowano 26 maja 2009 Opublikowano 26 maja 2009 jak dla mnie genialny serial, obejżałem wszystkie wyemitowane w usa odcinki i czekam na 6 serie, bo druga część 5 serii skończyła się tak, że zaksztusiłem się kluską z pomidorowej Cytuj
Figaro 8 246 Opublikowano 21 stycznia 2010 Opublikowano 21 stycznia 2010 Jestem po godzinnym pilocie i jestem zadowolony. Szczerze to nie wiem o czym to ma być serial, o perypetiach dwóch chirurgów plastycznych? Co odcinek inni pacjenci? Tak czy inaczej, podoba mi się. A jak ten koleś wstrzykiwał mu botox w ch*ja to się przeraziłem Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 21 stycznia 2010 Opublikowano 21 stycznia 2010 Szczerze to nie wiem o czym to ma być serial, o perypetiach dwóch chirurgów plastycznych? Co odcinek inni pacjenci? Tak z grubsza:) Cytuj
Masorz 13 200 Opublikowano 23 stycznia 2010 Opublikowano 23 stycznia 2010 (edytowane) Kiedyś dawno temu obejrzałem parę odcinków na TVP bodajże. Naprawdę zostałem wciągnięty w wir wydarzeń, bo był tam jeszcze ciekawy wątek główny. Jak ogarnę resztę seriali to pewnie za 2 lata się za to wezmę. Edytowane 23 stycznia 2010 przez Masorz Cytuj
Figaro 8 246 Opublikowano 4 sierpnia 2010 Opublikowano 4 sierpnia 2010 Oglądałem kiedyś parę odcinków sezonu pierwszego i serial zrobił na mnie niezłe wrażenie. Jak tylko dokończę House'a i Breaking Bad to może się za to zabiorę od początku. Kiedyś dawno temu obejrzałem parę odcinków na TVP bodajże. Naprawdę zostałem wciągnięty w wir wydarzeń, bo był tam jeszcze ciekawy wątek główny. Jak ogarnę resztę seriali to pewnie za 2 lata się za to wezmę. No, czekamy, czekamy niecierpliwie. 1 Cytuj
ogqozo 6 563 Opublikowano 4 sierpnia 2010 Opublikowano 4 sierpnia 2010 No bo za "Bez skazy" się nie ma co brać, jest sporo lepszych rzeczy. W sumie serial mi się podobał do pewnego momentu, ale jak już zaczęły się w bodaj 3./4. sezonie te absurdalne, groteskowe jazdy z pogranicza kryminału, horroru i sf to zrozumiałem, że pomysł na serial się wyczerpał na amen. Cytuj
Masorz 13 200 Opublikowano 4 sierpnia 2010 Opublikowano 4 sierpnia 2010 Oglądałem kiedyś parę odcinków sezonu pierwszego i serial zrobił na mnie niezłe wrażenie. Jak tylko dokończę House'a i Breaking Bad to może się za to zabiorę od początku. Kiedyś dawno temu obejrzałem parę odcinków na TVP bodajże. Naprawdę zostałem wciągnięty w wir wydarzeń, bo był tam jeszcze ciekawy wątek główny. Jak ogarnę resztę seriali to pewnie za 2 lata się za to wezmę. No, czekamy, czekamy niecierpliwie. Kumpel mi nie przywiózł na wooda A miał. Więc teraz już obiecuję, że jak skończę True Blood i Trawkę, to napier.dalam Nip/Tuck. Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 4 sierpnia 2010 Opublikowano 4 sierpnia 2010 Nie masz interenetu w domu? Cytuj
Masorz 13 200 Opublikowano 5 sierpnia 2010 Opublikowano 5 sierpnia 2010 Hahaha weryfany. ALE MIAŁBYM SZYBCIEJ TY KUR.WO! Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 5 sierpnia 2010 Opublikowano 5 sierpnia 2010 Jak sie okazało jednak nie masz Enyłej, nie wyobrażam sobie kolejnego sezonu Cytuj
ogqozo 6 563 Opublikowano 5 sierpnia 2010 Opublikowano 5 sierpnia 2010 No serial się już skończył, co zostało przywitane oddechem ulgi na całym świecie. Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 5 sierpnia 2010 Opublikowano 5 sierpnia 2010 ciebie nie sposob brac na powaznie xd Cytuj
Gość Maiden Opublikowano 11 września 2010 Opublikowano 11 września 2010 (edytowane) Właśnie skończyłem dziewiąty odcinek siódmego sezonu. Szkoda. Bardzo fajny serial, i faktycznie po słabszych 3/4 sezonach, serial znów się na mocno rozkręcił od sezonu piątego Edytowane 11 września 2010 przez Maiden Cytuj
Masorz 13 200 Opublikowano 5 lutego 2012 Opublikowano 5 lutego 2012 Oglądałem kiedyś parę odcinków sezonu pierwszego i serial zrobił na mnie niezłe wrażenie. Jak tylko dokończę House'a i Breaking Bad to może się za to zabiorę od początku. Kiedyś dawno temu obejrzałem parę odcinków na TVP bodajże. Naprawdę zostałem wciągnięty w wir wydarzeń, bo był tam jeszcze ciekawy wątek główny. Jak ogarnę resztę seriali to pewnie za 2 lata się za to wezmę. No, czekamy, czekamy niecierpliwie. No i zabrałem się zgodnie w obietnicą równo po 2 latach XD Serial świetny, żadnych dłużyzn ani nudy, niektóre akcje mnie dosłownie rozpier.doliły ja np. - przemyt heroiny w cyckach - operacja na tym psie i na koniec usta usta XDDDDDDD - Matt, człowiek-wieczna-porażka - Seanowi rodzi się synek a tu z waginy wychodzi mudżinek XD I jeszcze dużo innych. Jestem na początku 2ego sezonu i idę na(pipi)iać dalej :-) Cytuj
Masorz 13 200 Opublikowano 26 lutego 2012 Opublikowano 26 lutego 2012 No i zacząłem 5ty sezon, który świetnie odświeżył formułę serialu poprzez przeniesienie akcji do światowej stolicy próżności, czyli Los Angeles. Matt McNamara = człowiek-porażka Cytuj
Shen 9 637 Opublikowano 24 sierpnia 2015 Opublikowano 24 sierpnia 2015 Widziałem kiedyś w tv pare odcinków, mówisz Masorz ze warto? Cytuj
Masorz 13 200 Opublikowano 25 sierpnia 2015 Opublikowano 25 sierpnia 2015 Jak najbardziej, jeden z bardziej oryginalnych seriali jakie obejrzałem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi