bajej 28 Opublikowano 7 maja 2009 Opublikowano 7 maja 2009 Siemaa, Nudzi mnie oglądanie tasiemców ktore mają wiecej niż 50 odcinków. Dlatego mam pytanie co polecicie z pełnometrażowych filmów anime? Jakieś must see? Temat w sumie moze posluzyc na pogaduszki o tych dłuższych filmach ;] Cytuj
Figaro 8 275 Opublikowano 7 maja 2009 Opublikowano 7 maja 2009 (edytowane) Akira, Ghost in the Shell, O dziewczynie skaczącej przez czas - must see ;] Edytowane 7 maja 2009 przez Figaro Cytuj
Gość Opublikowano 7 maja 2009 Opublikowano 7 maja 2009 Wszystko ze studia Ghibli. W szczególności imponująca kolekcja z pod ręki mistrza Hayao Miyazakiego. Cytuj
Mati_Siepacz 0 Opublikowano 7 maja 2009 Opublikowano 7 maja 2009 (edytowane) 5 cetimeters per second - mistrzostwo świata no i Ziemia kiedyś nam obiecana Edytowane 7 maja 2009 przez Mati_Siepacz Cytuj
Zarathustra 616 Opublikowano 7 maja 2009 Opublikowano 7 maja 2009 Interstella 5555: The 5tory of the 5ecret 5tar 5ystem (jeśli lubisz muzykę Daft Punk) Macross Plus Movie Edition Mind Game (jazdy jak po jakiś dragach) Royal Space Force: The Wings of Honneamise Sword of the Stranger Jin-Roh: The Wolf Brigade (odpuść sobie jak masz ADHD) The Sky Crawlers (jeżeli przełkniesz głupotę o wiecznych dzieciach i tej "grze", to nawet całkiem dobry film) Niektóre z filmów o Lupinie III są też całkiem dobre. Cytuj
Paliodor 1 817 Opublikowano 7 maja 2009 Opublikowano 7 maja 2009 Ghost in the shell: Solid State Society Perfect Blue Millenium Actress Grobowiec Świetlików Mobile Suit Gundam: Char's Counterattack Mobile Suit Zeta Gundam: A New Translation ( trzy kinówki) Cytuj
Noah 0 Opublikowano 7 maja 2009 Opublikowano 7 maja 2009 Dorzucę Vision of Escaflowne: A Girl in Gaea. Klimat a'la Final Fantasy. Cytuj
bajej 28 Opublikowano 20 maja 2009 Autor Opublikowano 20 maja 2009 5 cetimeters per second - mistrzostwo świata no i Ziemia kiedyś nam obiecana Z tym 5cm to na serio? Chyba ironii nie wyczułem.. 15min jazdy pociągiem.. myślałem ze usne Cytuj
Saber 0 Opublikowano 20 maja 2009 Opublikowano 20 maja 2009 5 cm/s faktycznie lipne troche. Ale i tak o niebo lepsze od Ziemi kiedyś nam obiecanej. Cytuj
Suavek 4 805 Opublikowano 6 czerwca 2009 Opublikowano 6 czerwca 2009 5 cm/s faktycznie lipne troche. Ale i tak o niebo lepsze od Ziemi kiedyś nam obiecanej.Pffff. 5cm/s nie dorasta Kumo no Mukou, Yakusoku no Basho do pięt. Tym samym pozycję polecam - kreska i muzyka są śliczne, a historia bardziej interesująca niż w 5cm. Poza tym polecam film pełnometrażowy RahXephon - retelling całej serii odcinkowej, bardzo udany. Powinno się spodobać szczególnie miłośnikom Evangeliona. Soukyuu no Fafner - Right of Left - 45min OVA będąca prequelem serii odcinkowej. O ile seria mi się niezbyt podobała, tak OVA uważam za udaną i godną polecenia. Macross: Do You Remember Love - znowu, retelling serii odcinkowej, kompletnie inny niż normalna historia, ale także udany. Mobile Suit Gundam: Char's CounterattackMyślę, że bez znajomości przynajmniej MSG ten film nie będzie szczególnie ciekawy samodzielnie. Cytuj
RoL 578 Opublikowano 6 czerwca 2009 Opublikowano 6 czerwca 2009 polecam Metropolis. ogladalem ze 4 razy i za kazdym razem podobalo mi sie tak samo Cytuj
Killabien 555 Opublikowano 22 czerwca 2009 Opublikowano 22 czerwca 2009 Widział ktoś kin iro kami agito? Bo nie wiem czy ściagać a bym sobie jakiś fajny film obejrzał. Cytuj
Figaro 8 275 Opublikowano 25 lipca 2009 Opublikowano 25 lipca 2009 A co sądzicie o My Neighbor Totoro ? Cytuj
Flik 2 Opublikowano 25 lipca 2009 Opublikowano 25 lipca 2009 Sword of the Stranger MOAR! NAO! Przepiekny film. Dawno sie tak dobrze nie bawilem ogladajac anime. Polecam tez Paprike, dosc ciekawa koncepcja. Za to musze zjechac Blood. Nie wiem co to mialo byc, ale sie wynudzilem. Fakt, ze za mna Blood+, ale liczylem na bardziej mroczny klimat w stosunku do wersji tv. Pozatym ktos spieprzyl chara-design i Saya wyglada jak jakis orangutan Cytuj
Shen 9 672 Opublikowano 3 sierpnia 2009 Opublikowano 3 sierpnia 2009 od siebie dodam Vampire Hunter D i Akira, dziwie sie ze nikt tego wczesniej nie wymienil ;p chyba ze to oczywista oczywistosc Cytuj
Killabien 555 Opublikowano 13 sierpnia 2009 Opublikowano 13 sierpnia 2009 Brave story, świetne anime od Gonzo. Cytuj
bajej 28 Opublikowano 16 sierpnia 2009 Autor Opublikowano 16 sierpnia 2009 A ja się wtrące z czymś o nazwie "Paprika". Krótko mówiąc to anime o snach, dzieje sie tam wszystko i jeszcze troche. Fajna fabuła oraz muzyka. Lekko zakręcone, ale naprawdę oyginalne. Ode mnie 8,5/10. Jak ktoś oglądnie niech da znać co o tym sądzi Cytuj
Zarathustra 616 Opublikowano 16 sierpnia 2009 Opublikowano 16 sierpnia 2009 Mi też Paprika się podobała, z wyjątkiem wątku miłosnego w zakończeniu, który był jednym wielkim lulz-WTF? Cytuj
phase 0 Opublikowano 4 grudnia 2009 Opublikowano 4 grudnia 2009 Ja ze swojej strony zarekomenduje COWBOY BEPOP: Pukając do bram niebios. Cytuj
Gość Opublikowano 29 grudnia 2009 Opublikowano 29 grudnia 2009 Klasyki: Akira, Ghost in the Shell, Mój sąsiad Totoro, a z nowszych O dziewczynie skaczącej przez czas Cytuj
Killabien 555 Opublikowano 24 stycznia 2010 Opublikowano 24 stycznia 2010 Wyszedłostatnio jakis fajny film? Nie jakis związany z jakąs mangą tylko osobny tytuł. I czy ogladał ktoś summer wars? fajne to? Cytuj
DarealRadexHEJOO 2 184 Opublikowano 6 kwietnia 2010 Opublikowano 6 kwietnia 2010 Na dniach wychodzi pełnometrażowy TRIGUN: Cytuj
Kazuo 134 Opublikowano 6 kwietnia 2010 Opublikowano 6 kwietnia 2010 Jeżeli dopiero w jap. kinach to na premierę internetową sobie jeszcze trochę poczekamy, Cytuj
DarealRadexHEJOO 2 184 Opublikowano 6 kwietnia 2010 Opublikowano 6 kwietnia 2010 Jeżeli smutni panowie w garniakach mają choć trochę oleju w głowie to przyśpieszą "zachodnią" premierę jak tylko się da (BTW TRIGUN jest IMHO chlubnym wyjątkiem od reguły "japoński dubbing jest lepszy od angielskiego"). A wszystko z trywialnego powodu: oryginalny TRIGUN okazał się porażką w Japonii i stał się popularny dopiero w USA. A nawet jeżeli się mylę to trailer zawsze warto sprawdzić. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi