Shago 3 604 Opublikowano 7 maja 2009 Opublikowano 7 maja 2009 Nie wiem jak Wy, ale ja juz odliczam dni do premiery . Ksiazka - mistrzostwo, Sound Track - Rewelacja, Zwiastun - dawno nie widzialem tak swietnej reklamy filmu, Tom Hanks - rewelacyjny aktor. Ten film nie ma prawa byc niewypalem... Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 7 maja 2009 Opublikowano 7 maja 2009 Ksiazka (audiobook) jak i film pt Kod da Vinci mi sie podobaly, uwazam ze film wiernie odtworzyl ksiazke . O Aniolach... slyszalem nie wiele, do kina napewno nie pojde ale na nosniku obejrze a moze wczesniej uslysze go Cytuj
Gość tk Opublikowano 7 maja 2009 Opublikowano 7 maja 2009 False Flag jak nic. Dan Brown czołowym przedstawicielem Illuminati na Hollywood . Zaraz po gościach od "International". Cytuj
mortis 2 Opublikowano 8 maja 2009 Opublikowano 8 maja 2009 ksiazka byla za(pipi)ista, sto razy lepsza od kodu da vinci wiec jak nie z(pipi)ia czegos w filmie to bedzie rewelka. Cytuj
Zeratul 415 Opublikowano 11 maja 2009 Opublikowano 11 maja 2009 Licze, ze nie zrobia kopii ksiazki jak bylo w przypadku DaVinci Cytuj
Kmiot 13 836 Opublikowano 13 maja 2009 Opublikowano 13 maja 2009 Z tego co sobie przypominam, to w książce zakończenie zalatywało lekko mieszanką MacGyvera i Bonda. Boję się je ujrzeć na ekranie. Cytuj
Zeratul 415 Opublikowano 16 maja 2009 Opublikowano 16 maja 2009 38% na rotten tomatoes, ale ponoc lepiej niz kod Cytuj
Shago 3 604 Opublikowano 16 maja 2009 Autor Opublikowano 16 maja 2009 Dobry film - naprawde polecam. I mowi to osoba, ktora przeczytala ksiazke. Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 16 maja 2009 Opublikowano 16 maja 2009 A jak to ma sie w porownaniu do ekranizacji Kodu? Bo mi film jak i ksiazka sie podobala, duzo osob twierdzi ze film jest duzo slabszy (Kod...) - ja zas odrazu widzialem wersje rozszerzona Cytuj
ogqozo 6 570 Opublikowano 16 maja 2009 Opublikowano 16 maja 2009 Jest wiele oczywistych cięć z książki, wiadomo, film i tak jest dość długi. Jeśli chodzi o poziom, to oba są kretyńsko głupie, ale całkiem rozrywkowe. Cytuj
nWo 1 Opublikowano 17 maja 2009 Opublikowano 17 maja 2009 poszedlem wczoraj do kina bo w radiu trąbili ze od piątku juz jest, poszedlem tez do kina tylko dlatego ze chcialem szybko zobaczyc to co mnie tak wessalo w trailera. ten klimat i taki doniosly glos Toma Hanksa. najbardziej jestem zadowolony z tego ze film trwa ponad dwie godziny bo przyjemnie sie go ogląda, a gdy sie skonczyl wyszedlem wsciekly, szkoda ze nie 3 godziny albo 7 Cytuj
Saunter 3 Opublikowano 17 maja 2009 Opublikowano 17 maja 2009 Jako wierny fan Browna poszedłem do kina od razu w polską premierę i nie zawiodłem się. Książka była rewelacyjna, a film, mimo że znałem fabułę dalej trzymał w napięciu. Dobrze było zobaczyć to co do tej pory musiałem sobie wyobrażać. Parę wątków się rozminęło z książkową wersją, ale tak czy siak polecam. Aha, warto sobie to zobazcyć w cyfrowej jakości, mnie ona rozwaliła w kinie. (byłem w piątek o 00:01:) Cytuj
Ölschmitz 1 543 Opublikowano 17 maja 2009 Opublikowano 17 maja 2009 ksiazka lepsza, ale film jako lekkie kino na wieczor sprawdza sie dobrze. Cytuj
Krakers 4 Opublikowano 18 maja 2009 Opublikowano 18 maja 2009 Byłem na premierze - gdy wyleciały napisy końcowe siedziałem i czekałem na prawdziwe zakończenie filmu. Czułem się oszukany Cytuj
Zeratul 415 Opublikowano 19 maja 2009 Opublikowano 19 maja 2009 Ok nie czytales ksiazki to must have, czytales to tylko dobry film i takie ja mialem odczucie. Ciezko oglada sie takie filmy, gdy akcja nie pcha cie do przodu bo znasz jej final i rozwiazanie wszelkich zagadek ale ogolnie nie bylo tragicznie Cytuj
Shago 3 604 Opublikowano 20 maja 2009 Autor Opublikowano 20 maja 2009 Zeratul w kilku slowach powiedzial niemal wszystko . Tylko ostatnie zdanie w moim wykonianiu brzmi: "ale ogolnie to REWELACJA " Cytuj
Keymaker 25 Opublikowano 20 maja 2009 Opublikowano 20 maja 2009 Właśnie wróciłem z seansu - filmowi daję 8 martwych kardynałów na 10-osobowe kolegium Książki nie czytałem i pewnie dzięki temu film mnie trzymał w takim napięciu, bo przy "Kodzie..." już nie było tak ciekawie, chociaż i sam film nie był wybitny... Polecam ! Cytuj
Julita 17 Opublikowano 22 maja 2009 Opublikowano 22 maja 2009 Ksiązki nie czytałam a film już obejrzałam i niestety stwierdzam że jest słaby. Nie trzyma tak samo w napięciu jak Kod L.... a szkoda bo po trailerach mozna by sie spodziewac cudów niewidów, walki demonów z aniołami. Zmarnowany potęcjał albo świetnie zrobione fałszywe trailery. Tak samo jak w przypadku Grindhouse, wystarczy przypomnieć sobie forumową podniete filmem "Machete" ktory podobnie jak "Werewolf women of SS" nigdy nie powstal. Ale sie rozpędziłam pisze o pier.dolach, wracając do tematu to miał być jak to faceci piszą "rozpi.zdziel i totalna masakra" a wyszlo kino na pograniczu szpiegowskie nawet nie trzymające w napięciu. Przynajmniej ja sie wynudziłam strasznie :cierpienie: 5/10 :closedeyes: Cytuj
Hubi. 39 Opublikowano 30 maja 2009 Opublikowano 30 maja 2009 Zaczne od tego, że nie czytałem książki więc "Anioły i demony" oceniam tylko jako film, nie adaptacje. I w przeciwieństwie do większości opini, nie spodobał mi się. Akcja polega praktycznie na podążaniu od jednej świątyni do drugiej. Ale nie to odrzuca w filmie. Zakończenie to szczyt wszystkiego! Można je zaliczyć do jednego z najbardiej gó.wnianych w historii kina. Zupełnie nie pasuje do reszty filmu. Motyw z bohaterskim księdzem- spadochroniarzem, ktory chwile później ma zostać papieżem, a dwie chwile potem okazuje się głównym złym, rozwala. Spodziewałem się, że na koniec Tom Hanks zostanie papieżem, w podzięce za zasługi. Idealnie pasowałoby to do zakończenia. Ogólnie bardzo średnio. 4/10 Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 9 czerwca 2009 Opublikowano 9 czerwca 2009 Musze sie zgodzic z negatywnymi opieniami e-kolegow na forum. Film slaby, ksiazka pewnie lepsza (niesluchalem jej jeszcze ). W porowaniu do Kodu to on wydawal mi sie ciekawszy i lepszy (pierw audiobook, potem film) a sam film jako adaptacje uwazam za dobra - podobne mialem wyobrazenia jak czytalem aka sluchalem . Tutaj takie nudy, zagadka, rozwiazanie, zmiana lokalizacji, ale juz za pozno, i tak w kolko do ostatniego kolesia. Cytuj
Vesiv 0 Opublikowano 14 czerwca 2009 Opublikowano 14 czerwca 2009 A mi film sie b. podobał.Nie czytałem wczesniej ksiazki.Trzyma w napieciu i wg. mnie super gra Hanksa : ) Polecam Cytuj
krzysiek14647 0 Opublikowano 4 lipca 2009 Opublikowano 4 lipca 2009 Film całkiem całkiem. Na pewno lepszy od Kodu Leonarda. 7/10 Cytuj
Snejk 273 Opublikowano 21 lipca 2009 Opublikowano 21 lipca 2009 Taki sobie. Fabula w "Kodzie" byla bardziej interesujaca ale Anioly ogladalo mi sie przyjemniej. Pewnie dlatego, ze film nie trwal 3 godzin. Jak ktos lubi komiedie sajens fikszyn to moze sie niezle rozerwac. Fajne efekty 6/10 Nawet ekipa z TVN sie zalapala do filmu Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi