miki77 16 Opublikowano 5 lutego 2010 Opublikowano 5 lutego 2010 @czesio83: Musisz kupić normalnego Golda, zdrapki 48h pozwalają jedynie na granie online. Cytuj
ash77 3 Opublikowano 5 lutego 2010 Opublikowano 5 lutego 2010 1. można miec wiele kont na jednym xsie - każde musi miec osobno opłacany live gold by grac online 2. nie 3. nie 4. ban jest zazwyczaj wynikiem przeróbki, a jak zauważą (choć nie zawsze) przeróbke tam gdzie naprawiają to odeśla zepsutego i stracisz gware (i czasami karzą jeszcze płacic za kuriera) 5. w Microsofcie i systemie xboxlive jest wiele aspektów które teoretycznio-prawnie sie wykluczają a istnieją - pod tym wzgledem ta firma czesto sama sobie zaprzecza (np brak oficjalnego live w Polsce - mozliwość ustawienia w menusach polskiej flagi (mimo ze GT jest zarejestrowany na np UK) Cytuj
Artai 1 Opublikowano 9 lutego 2010 Opublikowano 9 lutego 2010 Ostatnie pytanie - czy trzeba coś przestawić w opcjach konsoli - język/lokalizację czy coś innego? Cytuj
Mastah 103 Opublikowano 10 lutego 2010 Opublikowano 10 lutego 2010 Chyba tylko po odpaleniu konsoli, jeśli chcesz się cieszyć językiem polskim w dashboardzie, musisz zmienić język w opcjach. Cytuj
Artai 1 Opublikowano 13 lutego 2010 Opublikowano 13 lutego 2010 Chyba tylko po odpaleniu konsoli, jeśli chcesz się cieszyć językiem polskim w dashboardzie, musisz zmienić język w opcjach. tyle to wiem. Czy trzeba zmieniać lokalizację na UK albo jęz. na English, żeby połączyć się z XLive czy wystarczy, że mam Polska/Polski Cytuj
maciekww28 848 Opublikowano 13 lutego 2010 Opublikowano 13 lutego 2010 witam- do rzeczy. konsola x360- profil ,,maciek" troche osiagniec, godziny grania itd mam do wykorzystania 3 triale na live (nowa konsola) z profilu ,,maciek" daje dolacz do xbox live, e-mail, haslo itd i kur.wa robi mi zupelnie nowy profil. zero gs, osiagniec. a ja chce miec moj profil z gs itd. jak zarejestrowac swoj profil offline zeby byly wszystkie osiagniecia, postepy w grach itd- bo nie usmiecha mi sie zaliczc wszyskie gry od poczatku Cytuj
Colin 1 976 Opublikowano 13 lutego 2010 Opublikowano 13 lutego 2010 (edytowane) dla pewności - ten profil "maciek", nigdy go nie rejestrowałeś na darmowym trialu golda? jak masz offline profil i chcesz dołączyć do XBL powinieneś przejść te wszystkie kroki, gdzieś po drodze powinno wyskoczyć sprawdzanie nicka. jeżeli ten obecny już jest zajęty to będziesz musiał podać nowy ale dorobek zachowasz. przynajmniej ja tak miałem kiedy swoje konto podłączałem do live, chyba że coś się zmieniło w tym czasie. Edytowane 13 lutego 2010 przez Colin84 Cytuj
maciekww28 848 Opublikowano 13 lutego 2010 Opublikowano 13 lutego 2010 (edytowane) nie- dzis pierwszy raz podlaczylem ixa do netu. rejestracja- email, haslo, gamertag czy cos, zdziwilo mnie troche bo musialem ponownie wybrac avatara, pytanie czy placisz za golda- daje nie. no i dostaje golda triala ale na pustym koncie/profilu Edytowane 13 lutego 2010 przez maciekww28 Cytuj
Mastah 103 Opublikowano 14 lutego 2010 Opublikowano 14 lutego 2010 tyle to wiem. Czy trzeba zmieniać lokalizację na UK albo jęz. na English, żeby połączyć się z XLive czy wystarczy, że mam Polska/Polski Jakie pytanie, taka odpowiedź. Tak, trzeba zmienić lokalizację na Wielką Brytanię, czy jakikolwiek inny kraj z Lajwem, by móc się zarejestrować. Cytuj
Gromi 10 Opublikowano 7 marca 2010 Opublikowano 7 marca 2010 Dziś dostałem wiadomość ,że dostaje darmowe 400 punktów i 3 miesiące golda w ramach przeprosin za wyłączenie serwerów ze starego xboxa. Dostał ktoś taką samą wiadomość ? Kod na punkty był w wiadomości ale o goldzie jest tylko tyle ,że zostanie dodany automatycznie jednak dalej mam silver. Wie ktoś jak go aktyować ? Cytuj
Kakko40i4 15 Opublikowano 8 marca 2010 Opublikowano 8 marca 2010 a powiedzcie mi adres mailowy moze byc polski (o2 for instance)? czy mam sobie zalozyc jakis z uk Cytuj
Gumis144 1 Opublikowano 8 marca 2010 Opublikowano 8 marca 2010 może byc z Polski, ja mam na o2 założone. Cytuj
jaszczoor 42 Opublikowano 16 marca 2010 Opublikowano 16 marca 2010 mam ostatnio problem, że jak chcę dołaczyć do grupy żeby porozmawiać z kumplem przez hs to wyskakuje mi błąd że są problemy z siecią. Jak chce mnie zaprosić do gry w bc2 to nie może znaleźć takiej gry a jak już uda mi się połączyć z nim to i tak nie mam możliwości z nim rozmawiać. Mam neostrade 2 mega, może jakieś porty mam nie pootwierane nie wiem? : | Cytuj
jaszczoor 42 Opublikowano 16 marca 2010 Opublikowano 16 marca 2010 jakiś tutorial do tego masz może? Na online center coś tam znalazłem ale jestem kompletnie w tym zielony... Cytuj
Gość Opublikowano 16 marca 2010 Opublikowano 16 marca 2010 Masz neta podlaczonego przez USB do kompa i z niego siec dla Xa udostepniasz? Cytuj
Gość Opublikowano 16 marca 2010 Opublikowano 16 marca 2010 Zobacz czy jest prawidlowo udostepnione polaczenie, wylacz firewall'a/windows defendera. Cytuj
jaszczoor 42 Opublikowano 16 marca 2010 Opublikowano 16 marca 2010 wyłączyłem w ogóle całkiem avasta, połączenie mam skonfigurowane wdl. poradnika na online center. Dalej ten sam problem Cytuj
Gość Opublikowano 17 marca 2010 Opublikowano 17 marca 2010 No dobra ale Avast a Firewall Windy to nie to samo... Cytuj
HeXa 435 Opublikowano 8 kwietnia 2010 Opublikowano 8 kwietnia 2010 Witam, Potrzebuje pomocy z podlaczeniem X'a do neta. Router mam na strychu, a komputer podlaczony do niego jest przez wifi. Chcialbym zrobil tak aby xbox byl podpiety do komputera i ten udostepnial mu internet aby moc podlaczyc sie do Live. W komputerze mam karte sieciowa, spinam urzadzenia kablem RJ-45 dodawanym do zestawu i na tescie wyskakuje blad polaczenia ;/. Czy moglby mi ktos pomoc i napisac krok po kroku co mam zrobic ;=/ vista ssięęę Cytuj
qb3k 946 Opublikowano 8 kwietnia 2010 Opublikowano 8 kwietnia 2010 Podpinasz Xa do kompa, dajesz w Połączenia sieciowe na swoje normalne połączenie z netem > Udostępnij i ustawiasz połączenie kompa z Xem. W Viście jest to akurat banalne. Cytuj
Kakko40i4 15 Opublikowano 8 maja 2010 Opublikowano 8 maja 2010 próbuje się podłączyć już pare miesięcy ładnych, po podaniu maila i hasła wyskakuje mi komunikat 'usługa w tej chwili niedostępna spróbuj ponownie później' połączenie z netem jest ok nie wiem co zrobić, może ktoś pomóc? Cytuj
bartiz 1 619 Opublikowano 8 maja 2010 Opublikowano 8 maja 2010 Locale w ustawieniach konsoli nie moze byc ustawione na Polske. Cytuj
Gość Soul Opublikowano 16 lipca 2010 Opublikowano 16 lipca 2010 Pytanko, jak mogę zmienić maila na którego mam zalogowanego gamertaga? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi