Gość _Be_ Opublikowano 12 lutego 2013 Opublikowano 12 lutego 2013 A jakie są przyczyny tego bana? Cytuj
kiseki 764 Opublikowano 12 lutego 2013 Opublikowano 12 lutego 2013 Część z maila mówiąca o przyczynach: Niniejszym zawiadamiamy, że Twoje przywileje użytkownika w ramach usługi Xbox LIVE zostały trwale zawieszone ze względu na próby uzyskania od innych graczy informacji i/lub próby wykorzystania usług Xbox LIVE w celach komercyjnych. Takie postępowanie odkryto w Twoim profilu, czynnościach i/lub komunikacji. Postępowanie, które doprowadziło do zawieszenia może zawierać, ale nie jest ograniczone do: Pytanie innych graczy o ich nazwę użytkownika, hasło i informacje umożliwiające identyfikację osób Nieautoryzowane odzyskiwanie pseudonimów Proponowanie usług Xbox LIVE lub gier w zamian za pieniądze lub punkty Microsoft Points Pierwszy punkt odpada na 100%. Drugi - kiedyś kupiłem konto z grami ale czyste; bez gs. Ostatni punkt - jedyne co z celów komercyjnych mi podchodzi to kumpel chciał odkupić ode mnie kody na triale 48h i proponowałem mu je za jakąś kwotę...no ale chyba nikt nie ma wglądu w korespondencję żeby coś takiego wychwycić. Chyba, że kuzyn coś odwalił i się nie przyznaje. Cytuj
Gość Szprota Opublikowano 12 lutego 2013 Opublikowano 12 lutego 2013 Może tu się zapytaj http://forums.xbox.com/xbox_forums/xbox_support/f/2366.aspx Na oficjalnyn forum xboxa Cytuj
kiseki 764 Opublikowano 12 lutego 2013 Opublikowano 12 lutego 2013 Widzę, że tam mod wkleja po prostu maile (przynajmniej tę część o przyczynach), które każdy dostaje automatycznie po banie konsoli/konta i nie ma co liczyć na jakąś dyskusję...spróbuję jednak. Cytuj
Grzes!ek 37 Opublikowano 26 lutego 2013 Opublikowano 26 lutego 2013 Może głupie pytanie, ale wolę się upewnić. Czy pobierając dowolny tytuł z "Gier na Żądanie" mogę anulować i następnie wznowić pobieranie (tak jak przy pobieraniu dem), czy trzeba od razu pobrać całość?? Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 26 lutego 2013 Opublikowano 26 lutego 2013 Nie wiem po chcesz anulować, ale można wznawiać pobieranie (tj. wylączasz konsole i masz pobrane 50% i jak właczysz i zalogujesz sie na konto to automatycznie wznowi się pobieranie, możesz też ustawić pobieranie przy wyłaczonej konsoli bardzo wygodna opcja). Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 26 lutego 2013 Opublikowano 26 lutego 2013 Jest gdzie lista wszystkich GoD z cenami (najlepiej w polskiej walucie)?? Zastanawiam sie nad kupnem X0 ale wersje pudelkowe nie wchodza w gre. Cytuj
bartiz 1 615 Opublikowano 27 lutego 2013 Opublikowano 27 lutego 2013 mam pytanie, jeżeli chcę zmienić adres email przypisany do mojego gamertaga, to będe musiał wejść w jakiś link aktywacyjny czy coś w tym stylu na STARYM MAILU? przykładowo teraz mam abcd@xx.pl ale chce zmienić na xyz@xx.pl to czy będę musiał wejść na ten pierwszy ? Cytuj
JuLeX 44 0 Opublikowano 3 kwietnia 2013 Opublikowano 3 kwietnia 2013 WitamOstatnio zaciekawiła mnie pewna rzecz w moim profilu XBL.Otóż golda mam prawie od 6 lat, więc na złotym pasku profilowym (obok GT) ponad pół roku temu wyświetliła mi się liczba "5" lecz jakiś miech temu (chyba po ostatniej aktualizacji) na miejscu piątki widnieje liczba "4", ważność golda pozostała bez zmian.Myślałem, że to chwilowa zawiecha więc skasowałem i odzyskałem profil ponownie lecz bezskutecznie.Ciekaw jestem czy spotkał się już ktoś z podobnym zjawiskiem? Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 4 kwietnia 2013 Opublikowano 4 kwietnia 2013 Spoko ja mam konto od bodaj 3 lat a mam napisane, że rok. Cytuj
JuLeX 44 0 Opublikowano 4 kwietnia 2013 Opublikowano 4 kwietnia 2013 (edytowane) Lata wyświetla ze stażu z goldem, a nie od kiedy masz założone konto. np. jak założyłeś konto siedem lat temu i dopiero teraz wykupiłeś golda na np. 14 miesięcy to po 12 miesiącach wyświetli się w profilu "1" U mnie sprawa wygląda tak, że miałem przez pół roku "5", a niedawno spadło na "4" , ciekawe... Edytowane 4 kwietnia 2013 przez JuLeX 44 Cytuj
koczownik 4 Opublikowano 7 kwietnia 2013 Opublikowano 7 kwietnia 2013 Nie wiem po chcesz anulować, ale można wznawiać pobieranie (tj. wylączasz konsole i masz pobrane 50% i jak właczysz i zalogujesz sie na konto to automatycznie wznowi się pobieranie, możesz też ustawić pobieranie przy wyłaczonej konsoli bardzo wygodna opcja). Wiesz na jakiej zasadzie działa to pobieranie przy wyłączonej konsoli? Jako świeżak jeśli chodzi o x360 mam jeszcze dwa pytanka: 1. Da się pauzować sciąganie? 2. Przy rejestracji na Xbox Live dostałem informację, że mogę miec 1 miesiąc za darmo jeśli podam info płatnicze. Rozumiem, że jak miesiąc minie to będą mi automatycznie ściągać kasę za kolejne miesiące dopóki nie zrezygnuję? Z góry dzięki za odp. i pozdrawiam Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 7 kwietnia 2013 Opublikowano 7 kwietnia 2013 Nie wiem po chcesz anulować, ale można wznawiać pobieranie (tj. wylączasz konsole i masz pobrane 50% i jak właczysz i zalogujesz sie na konto to automatycznie wznowi się pobieranie, możesz też ustawić pobieranie przy wyłaczonej konsoli bardzo wygodna opcja). Wiesz na jakiej zasadzie działa to pobieranie przy wyłączonej konsoli? Jako świeżak jeśli chodzi o x360 mam jeszcze dwa pytanka: 1. Da się pauzować sciąganie? 2. Przy rejestracji na Xbox Live dostałem informację, że mogę miec 1 miesiąc za darmo jeśli podam info płatnicze. Rozumiem, że jak miesiąc minie to będą mi automatycznie ściągać kasę za kolejne miesiące dopóki nie zrezygnuję? Z góry dzięki za odp. i pozdrawiam Ściąganie przy wyłączonej konsoli polega na tym, że uruchamiasz ściąganie i wyłączasz konsolę, a wtedy przechodzi ona w taki stan "uśpienia", że cały system się wyłącza, ale pobierany jest jeszcze plik - miga światełko konsoli - a gdy skończy się pobierać, to konsola wyłączy się całkowicie sama. 1. opcji pauzowania nie ma, ale jest niepotrzebna bo jeśli z jakiegokolwiek powodu wyłączysz ściąganie, to po wznowieniu będzie szło dalej. 2. tak Cytuj
koczownik 4 Opublikowano 7 kwietnia 2013 Opublikowano 7 kwietnia 2013 Ad.2. Łatwo jest zrezygnować? W jaki sposób? Czy trzeba to zrobić jeszcze przed końcem darmowego miesiąca, aby nie naliczyli kolejnego? Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 7 kwietnia 2013 Opublikowano 7 kwietnia 2013 Możesz zrobić to odrazu, na stronie xbox.com po lewej masz 'moje konto' i tam już znajdziesz. Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 3 maja 2013 Opublikowano 3 maja 2013 od dzisiaj do piątego darmowy gold dla wszystkich Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 8 czerwca 2013 Opublikowano 8 czerwca 2013 Dzisiaj restartowalem ustawienia routera i znow mam sredni poziom NAT. Co zrobic, zeby go otworzyc? Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 8 czerwca 2013 Opublikowano 8 czerwca 2013 Dzisiaj restartowalem ustawienia routera i znow mam sredni poziom NAT. Co zrobic, zeby go otworzyc? przetestuj połaczenie w ustawieniach xboxa Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 9 czerwca 2013 Opublikowano 9 czerwca 2013 (edytowane) Zrobilem to, wlaczylem UPnP, pootwieralem tez porty 3074 UDP i TCP, 53 UDP i TCP, 80 TCP, 88 UDP i nadal blad NAT. Moj router to tp-link wr340g, porty otwieralem w zakladce Virtual Servers. edit: zmienilem ustawienia adresu ip z recznego na automatyczny i juz dziala, chociaz oba sa takie same Edytowane 9 czerwca 2013 przez Qvstra Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 24 września 2014 Opublikowano 24 września 2014 (edytowane) Niech ktoś mnie oświeci, 14-dniowy trial dodawany do Halo 4 daje pełne uprawnienia gold, czy tylko możliwość gry online? Edytowane 24 września 2014 przez Andreal Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 24 września 2014 Opublikowano 24 września 2014 Tylko online - pełnoprawny GOLD dostajesz tylko po wykupieniu 1 miesiąca i wzwyż. 1 Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 24 września 2014 Opublikowano 24 września 2014 Dzięki, aczkolwiek 14 dni też się przyda. Cytuj
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 26 września 2014 Opublikowano 26 września 2014 Jest ktoś chętny na kod na 7 dni do wykorzyatania do końca września? 1 Cytuj
marbel007 857 Opublikowano 26 września 2014 Opublikowano 26 września 2014 Hand up! Wbijam 1m golda dla GwG we wtorek ale na pl koncie a główne mam na USA a akurat bym pograł póki ktoś odpala jeszcze WC 2014!? BTW chętni przez weekend - niedziela? Cytuj
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 26 września 2014 Opublikowano 26 września 2014 Hand up! Wbijam 1m golda dla GwG we wtorek ale na pl koncie a główne mam na USA a akurat bym pograł póki ktoś odpala jeszcze WC 2014!? BTW chętni przez weekend - niedziela? pw 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi