canuks 63 Opublikowano 21 lutego 2009 Opublikowano 21 lutego 2009 Mam problem z założeniem konta XBL na x360 premium . konsola kupiona w czoraj. klikam dołącz do XBL wpisuje maila i hasło z MSN i dupa wywala ze usługa nie dostepna z tego regionu wtf ??? czyzby konsola zbanowana. Albo robie coś zle Cytuj
Smiti 320 Opublikowano 21 lutego 2009 Opublikowano 21 lutego 2009 Chyba nie wpisujesz tam, że jesteś z Polski ? W Polsce nie ma oficjalnie Live'a. Cytuj
Gazi 0 Opublikowano 21 lutego 2009 Opublikowano 21 lutego 2009 I co? Myślisz, że dadzą ci nową konsolę? Na bank robisz coś źle. Poszukaj w necie tutoriala. Cytuj
canuks 63 Opublikowano 21 lutego 2009 Opublikowano 21 lutego 2009 czlowieku zrozum ze na mojej konsoli zakładałe 2 inne profile i wszsytko idzie jak z płatka ,a na jego konsoli za cholere sie nie da ani z poziomu konsoli ani po założeniu konta na xbox.com . z reszta dzwoniłem do M$ i mamy potwierdzenie ze to wina konsoli Cytuj
Amer 1 389 Opublikowano 27 lutego 2009 Opublikowano 27 lutego 2009 Takie pytanko: zostało mi jeszcze około 10 dni Golda. Czy jeśli odpalę teraz kolejną zdrapkę (powiedzmy na 3 miesiące XBL Gold) to dni zostaną zsumowane? Cytuj
skyblue 0 Opublikowano 8 marca 2009 Opublikowano 8 marca 2009 dzisiaj natknąłem sie artykuł o Apple http://wyborcza.pl/1,82244,6355763,Polska_..._kategorii.html i tak mi sie skojarzyło, że pod M$ i LIVE też to podpada. Cytuj
easye 3 413 Opublikowano 9 marca 2009 Opublikowano 9 marca 2009 (edytowane) Powiem wam szczezrze, ze po zakupie PS3 moge bez dwoch zdan stwierdzic, ze Xbox Live to usluga mimo wszytsko prawie idealna ! Widać, jaką M$ zyskał przewagę, przez to, że już 2 generacje konsol stara się wdrażać usługę sieciową we wszystkich grach. Ktoś kiedyś pisał, że trzeba za nia płacic, bla bla bla, ale wolałbym płacić 140 zł rocznie i żeby to miało ręce i nogi, niż w takiej postaci jaką nam serwuje Sony, z 1/10 tego, co można zrobić za pomocą Xbox Live. Jestem po prostu w szoku, jak wielka jest roznica miedzy Xbox Live a PS Network. Moge wam tylko napisac, ze wyszukiwania znajomych przez strone www to u nas rarytasik, podobnie jak pisanie maili, czy wyslanie zaproszen. W Sony sa 2 profile (offline i online) zamiast jednego, za każdym razem by podejrzeć swoje trofea wymagana jest synchronizacja Tych profili, to samo z innymi... brak Friend Listy przez strone WWW, komunikacja jedynie w dashbordzie (nie można normalnie sobie pogadać z kumplem grając w gre, tylko za każdym razem trzeba ja najpierw zakończyć - no chyba ze gracie w ta sama). Pomijam juz fakt, ze czesto granie online w ogole nie dziala-jak np w LBP, gdzie przy 10 MB laczu lagi sa jakby 100 osob w to gralo. Mógłbym wymieniać sporo - dlugie sciaganie dem, potrzeba instalacji poprawek (po wczesniejszym sciagnieciu) - po prostu SONY póki co jest jakieś 2 lata za M$ pod względem rozwiazan sieciowych i teraz dopiero to widze, gdy mam porownanie uslug innej konsoli nowej generacji. XBOX LIVE naprawde ROXX! Edytowane 9 marca 2009 przez easye Cytuj
raven_raven 12 014 Opublikowano 9 marca 2009 Opublikowano 9 marca 2009 Byłoby idealnie, jakby nie wszystko na Marketplace nie było takie drogie, jakby DLC to nie był chamsko wycięty kawałek gry i były dedyki . A tak naprawdę jest OK, choć PSN aż takie złe nie jest. Darmowa to usługa, choć Sony strasznie konserwatywne jest i jak wprowadza jakieś zmiany, to długi czas po innych i na swój sposób (Xbox Live! -> PSN, achievementy -> trofea, wiilot -> tilt). Cytuj
easye 3 413 Opublikowano 11 marca 2009 Opublikowano 11 marca 2009 ale w jaki to sposob dziala ? nawet nie mozesz pogadac z kolega, bo jak chcesz zaczac czat przez head set to musisz wyjsc z gry... stary - te dwie uslugi sa w ogole bez porownania jak dla mnie. Cytuj
raven_raven 12 014 Opublikowano 12 marca 2009 Opublikowano 12 marca 2009 No dobra dobra, masz rację. Ja tylko starałem podejść się dyplomatycznie, bo większość użytkowników PS3 alergicznie reaguje na jakąkolwiek krytykę ich konsoli, niedoceniałem Ciebie . Cytuj
.:marioo:. 104 Opublikowano 14 marca 2009 Opublikowano 14 marca 2009 Czy kody 48 godzinne dodawane do gry wpisujemy tam gdzie inne zdrapki? I czy te kody działaja tylko dla nowych userów Live? Cytuj
beznazwy 0 Opublikowano 16 marca 2009 Opublikowano 16 marca 2009 Mam problem dotyczący profili, i xbox Live. Mianowicie internet uzyskuję pośrednio przez komputer który odbiera go kartą sieciową. Wszystko pięknie hula, ale tylko na jednym profilu, a na moim prz próbie połączenia wyskakuje błąd, że nie mam przewilejjów grania w sieci. O co kaman? Da się jakoś ustawić, żeby takowe przewileje mieć? Cytuj
easye 3 413 Opublikowano 17 marca 2009 Opublikowano 17 marca 2009 (edytowane) Kazdy profil to inne konto - jezeli masz 2, to pewnie 1 ma upraweniani gold membership, a 2 silver. Sprawdz sobie logujac sie na www.xbox.com. Edytowane 17 marca 2009 przez easye Cytuj
beznazwy 0 Opublikowano 17 marca 2009 Opublikowano 17 marca 2009 Okej sprawdziłem swoje konto na stronce xboxa i rzeczywiście moje konto ma status xbox live silver ale co to zmienia tak czy siak powinienem miec dostęp do tych przewilejów i pozwolenie do grania w sieci. Masz jakieś inne wytłumaczenie ? pozdrawiam. Cytuj
Flik 2 Opublikowano 17 marca 2009 Opublikowano 17 marca 2009 Nie. Tylko na zlotym mozesz grac po sieci. Cytuj
beznazwy 0 Opublikowano 17 marca 2009 Opublikowano 17 marca 2009 Za(pipi)i_ście kupiłem Golda który działa tylko na jednym profilu Gratulacje dla mnie Cytuj
raven_raven 12 014 Opublikowano 17 marca 2009 Opublikowano 17 marca 2009 Każde konto może być Gold/Silver i każde konto trzeba opłacać z osobna. Nie kupujesz Golda dla konsoli, tylko dla jednego konta. Twój brat/tata/dziewczyna nie mogą grać ze swojego konta przez sieć na tej samej konsoli, jeśli też nie zapłacą. Cytuj
beznazwy 0 Opublikowano 17 marca 2009 Opublikowano 17 marca 2009 Po prostu wszystko mi się popie**ło. Sory za spam już wszystko wiem dzięki. Cytuj
Uzny 94 Opublikowano 22 marca 2009 Opublikowano 22 marca 2009 Nie wiem czy tylko u mnie tak jest, ale postanowilem sciagnac sobie demko gh metalika i idzie z oszolamiajaca predkoscia 1% na 15min, na poczatku myslalem ze moze duzo ludzi je sciaga i stad ta szatanska predkosc, jednak z demo halo wars jest to samo. Dziwne, bowiem pamietam ze sciagalem cos tydzien temu i wszystko szlo maxem. Na kompie jest wszystko po staremu, xbl gold na 1 miesiac, neozdrada 6mb, modem sagem (o ile to pomocne). Cytuj
marcin0903 1 Opublikowano 22 marca 2009 Opublikowano 22 marca 2009 No mi też z dupy się ściąga to demko GH: Metallica i ostatnio mam zamiast 6mb to pokazuje mi 2mb i rzeczywiście taki transfer jest. Mam neo. Cytuj
Jared 0 Opublikowano 23 marca 2009 Opublikowano 23 marca 2009 Wie ktoś ile kosztuje 1600 ms pkt. na oficjalnej stronie xbox live uk ? bo nigdzie tam tego nie umiem znalezc :x Cytuj
Mastah 103 Opublikowano 23 marca 2009 Opublikowano 23 marca 2009 500 - £4.25 1000 - £8.50 2000 - £17.00 5000 - £42.50 Ale z tego co wiem i tak nie kupisz punktów na stronce. Uff, a myślałem, że tylko ja mam ostatnio tak nędzne transfery na XL. Do 5 marca wszystko było ok, ściągnąłem demo Riddicka z maksymalną prędkością, ale już kolejnego dnia zamiast 255 kb/s zasysało 5 razy wolniej. Wczoraj po raz wtóry sprawdzałem prędkość i znowu było w porządku, a teraz router wskazuje jakieś 20 kb/s. Nie mam pojęcia o co chodzi, bo zarówno na kompie, jak i na PS3 wszystko śmiga tak jak powinno. Czy ktoś, kto nie posiada Neło, ma podobne problemy ? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi