Skocz do zawartości

Last Rebelion

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kolejna po Trinity Universe nowo zapowiedziana gra od niezwykle płodnego Nippon Ichi. Oby tylko jakość tak jednego jak i drugiego tytułu nie rozczarowała.

Pierwsze Arty i Screeny:

klik

• Odpowiedzi 6
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

grafika przemocarna :D takie średni poziom PS2 na pierwszy rzut oka :D o reszcie się nie wypowiem bo jeszcze nic nie wiemy :P

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Srednia grafa,srednia fabula,ale podobno ciekawy i swiezy system walki ktory wciaga. Gierka to mocny sredniak,ale juz do mnie leci.

Aha gdyby kogos to interesowalo,pucharki sa tylko za przejscie gry i zabijanie opcjonalnych bossow,zadnych collectibles czy innych glupich (pipi)ek.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Hmm

Zapewne jak mozna zauwazyc na IGN ocena 3/10 moze sporo mowic i jest w tym troche prawdy i troche nie;p

Zaczne od grafiki,mierny poziom,straszny poprostu,tak nie wygladaja gry dzisiejszej generacji,rownie dobrze mogla wyjsc na ps2. Tak wiec pierwsze chwile to obrzydzenie;D

Fabula jest sredniawa,nie jest jakas maksymalnie zla ale jest raczej prosta i ciut nie trzyma sie kupy (Chociaz musze przyznac ze mieli ciekawy pomysl,ale poprostu za malo to rozwineli i tak jakos z dupy jest).

No i chamskie zakonczenia(dialogi) i reakcje bohaterow + nasz glowny hero jest chyba gorszy od squalla z ff8,nikogo nie lubi,nic nie lubi,ma o osobie wielkie mniemanie i nie przyjemnie sie nim gra.

Muzyka jest ok,niektore utworki sa naprawde fajne a fani NIS beda w niebie gdy czasem podczas walki z bossem przygra mocny rockowy utwor albo smieszna japonska pioseneczka spiewana przez starszego bana o kotach w kartonie;p

Najmocniejszym plusem gry jest system walki,naprawde fajnie zrobiony i daje mnostro frajdy,wybieramy sobie punkty przeciwnika ktore atakujemy fizycznie,dzieki temu oznaczamy je stampami i mozemy teraz uzyc magii na te punkty,haczyk tkwi w tym ze kazdy potworek ma inna kolejnosc uderzenia i slabe punkty,jezeli w odpowiedniej kolejnosci je uderzymy i odkryjemy dostajemy napis BINGO i bonus points ktore przekladaja sie na wiecej expa w zaleznosci od tego ile ich zdobylismy.

Walki sa turowe ale mimo to wydaja sie dynamicznie i przy dluzszej grze sprawiaja naprawde duzo przyjemnosci.

No i gra jest bardzo krotka,w 12-14 godzin zrobilem platyne,przeszedlem cale story i zabilem opcjonalnych bossow.

Moj werdykt jest taki ze w chwili obecnej mamy Star Ocean,White knight Chronicles,FF 13,resonance of fate na dniach a Last Rebellion niczym szczegolnym (poza latwa platyna lol) nie przyciaga wiec jezeli szukasz dobrego jrpga to lepiej przejdz w pierwszej kolejnosci tamte tytuly,LR zostaw sobie na koniec gdy cena bedzie adekwatna do jakosci,bo 190zl nie warto na to wydawac.

Opublikowano

Dzięki za streszczenie ;p obok ff13 postawiłem na resonance of fate, jedyne dwie premiery jakie będę mieć z rpgów, reszta poczeka, a LR chyba dłużej niż reszta, bo w rpg to ja dla trofeów nie gram, a 12-14h to dla mnie zdecydowanie za mało na ten gatunek.

Opublikowano

yay, czyli przewidziałem idealnie. Nippon Ichi po raz kolejny wydał to samo gówno na tym samym silniku ;/

już dwa lata temu mówiłem ze to jest padaka (jak wydawali KOLEJNĄ grę na tym samym silniku i tym samym assecie graficznym), i ogólnieporażka. A tu takie coś...

Kiedy oni się nauczą? ;/