Wallerot 5 Opublikowano 10 maja 2009 Opublikowano 10 maja 2009 Posiadam taki router. Kiedyś działał normalnie ale ostatnio coś się w nim schrzaniło, mianowicie kiedy podłącze go pod prąd ikonki "power" i "1" świecą się na zielono natomiast reszta , oprócz "test",który w ogóle się nie świeci, świeci się na pomarańczowo. Kiedy łączę go z modemem i kompem nic się nie dzieję , cały czas świecą się te same lampki. Wygląda na to, że po podłączenie pod prąd router się zawiesza. Master reset nie pomaga. Nie wiem już co zrobić. Może ktoś wie jak to naprawić? BTW. Kiedy oddaję go do serwisu to oni twierdzą,że wszystko jest okej i muszę im za sprawdzenie bulić kasę. Cytuj
Gość Opublikowano 10 maja 2009 Opublikowano 10 maja 2009 Jeśli masz gwarancję to za nic płacić nie musisz i niech nie (pipi)ą A "i" Ci świeci ? W sumie mam podobny tylko z adsl WiFi i u mnie jak wsio dobrze działa to świeci Power [zielony] i [mruga se jak przesyłane są dane] wifi [mruga jak przesyłane są dane, jak nie to świeci non-stop] 1 [tu mam podpiętego stacjonarnego - mruga jak przesyłane są dane, jak nie to świeci non stop] Cytuj
Wallerot 5 Opublikowano 10 maja 2009 Autor Opublikowano 10 maja 2009 U mnie też kiedyś było tak jak mówisz ale teraz coś się schrzaniło i wszystko oprócz "ptaszka", który w ogóle się nie świeci, świeci ciągłym światłem a nie mruga. Cytuj
Gość Opublikowano 10 maja 2009 Opublikowano 10 maja 2009 No to oddaj na gwarancję i niech sprawdzą. Skoro nie działa to nie działa. Na innym kompie sprawdzałeś? Może nie mruga, bo nie wiem. Bo kom danych nie odbiera to i nie ma po co ich wysyłać [trudno opisać mi to co chcę przekazać ] Cytuj
KiNiO_64 18 Opublikowano 10 maja 2009 Opublikowano 10 maja 2009 Wysyła czy nie ARP i tak powinien router wysyłać chyba że nie wykrywa żadnego fizycznego interfejsu po stronie kompa! Wywal go i tyle... Cytuj
Wallerot 5 Opublikowano 11 maja 2009 Autor Opublikowano 11 maja 2009 (edytowane) Ale jak oddaje go w takim stanie na gware to oni mówią, że wszystko jest okej i nic nie naprawiają i rzeczywiście jak odbiorę to jest dobrze ale przez 10 minut, więc ja już nie wiem ,chyba kupie jakiś inny. Edytowane 11 maja 2009 przez Wallerot Cytuj
koniol21 9 Opublikowano 11 maja 2009 Opublikowano 11 maja 2009 A czy do serwisu oddajesz tez zasilacz, czy może testują tam na swoim? Cytuj
Wallerot 5 Opublikowano 11 maja 2009 Autor Opublikowano 11 maja 2009 Cały zestaw, inaczej nie przyjmują. Cytuj
koniol21 9 Opublikowano 11 maja 2009 Opublikowano 11 maja 2009 Heh, no tak, głupie pytanie....ale w sumie to ze biorą komplet, nie znaczy ze nie używają jakiegoś własnego zasilacza. Jeśli masz miernik, to sprawdź czy napięcia na wyjściu zgadzają się z tym z tabliczki znamionowej. A jesli podpinasz router do jednego gniazdka z monitorem, PC, czy czymkolwiek o dużym poborze energii - spróbuj przepiąć gdzieś indziej, może się zdarzyć ze skoki napięcia w gniazdku wpływają na zasilacz, który na moment podaje złe napięcie i router szaleje. Cytuj
Gromi 10 Opublikowano 18 maja 2009 Opublikowano 18 maja 2009 Ja mam problem. Kupiłem router i nie mogę go podłączyć. Facet od internetu powiedział ,ze mam wziąść w type connection Dynamic Ip ale ja mam tylko do wyboru Static Ip i DHCP. Co nie wybiorę to wyskakuje błąd. Może mam zły router nie przystosowany do mojej radiówki albo jest jakiś trick na to żeby jednak podłączyć ? Cytuj
Gość Opublikowano 18 maja 2009 Opublikowano 18 maja 2009 Weź DHCP. Powinno chodzić. Nie możesz się połączyć z siecią radiową, tak? Cytuj
Yacek 852 Opublikowano 18 maja 2009 Opublikowano 18 maja 2009 Ja mam problem. Kupiłem router i nie mogę go podłączyć. Facet od internetu powiedział ,ze mam wziąść w type connection Dynamic Ip ale ja mam tylko do wyboru Static Ip i DHCP. Co nie wybiorę to wyskakuje błąd. Może mam zły router nie przystosowany do mojej radiówki albo jest jakiś trick na to żeby jednak podłączyć ? W routerze wlaczasz DHCP. Na innych kompach/laptopach ustawiasz w polaczeniu lokalnym ip, dnsy, maski i inne pier doly na automatycznie, opcjonalnie ustawiasz parametry sieci wifi czy ma byc dostepna z haslem czy bez i powinno dzialac. Jesli nie dziala to moze pomoc instalka Service Pack 3 na XP. Mialem w lapach laptopa (Fujitsu Amilo), ktory za chiny nie laczyl sie po wifi z routerem nawet po kilku formatach. Dopiero SP3 rozwiazal magicznie problem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi