kwachus 5 Opublikowano 12 maja 2009 Opublikowano 12 maja 2009 Po bootowaniu z cd uruchamia mi sie instalacja systemu vista, win seven wczytuja sie pliku "system files are loading" czy jakos tak, pojawia sie nastepne okno widac kursor myszki,tło i nic sie nie doczytuje próbuje zainstalowac win 7 i mam taki problem wczesniej probowałem orginalna viste przeinsatlowac i też staje w takim momencie po botowaniu staje..w biosie mam ustawione na boot cd.. niewiem co zrobic a zalerzy mi na instalacji 7 Proszę o pomoc Cytuj
Gość Opublikowano 12 maja 2009 Opublikowano 12 maja 2009 Poprzednio było ok? Formatowałeś dysk? Instalujesz na czystej partycji? Masz miejsce ? 7 chyba 20GB wymaga o ile dobrze pamiętam. I zdecyduj czy chodzi o Viste czy Seven. Cytuj
kwachus 5 Opublikowano 12 maja 2009 Autor Opublikowano 12 maja 2009 jeszcze na tym kompie nie instalowałem nic mam go od września, ta partycja ma 100Gb ,a chce sformatowac podczas bootowania przed samą instalacją systemu..A niechce instalowac w ten sposób ze uruchomie viste i odpale instalke chce sfotmatowac dysk przed instalacją ale tak jak pisałem wkładam płyte bootjewczytują sie pliki i pojawia sie tło i mysz i cd jak by sie zamroził nic nie doczytuje tak jest przy windows 7 przy viscie jest identycznie.... Cytuj
Gość Opublikowano 12 maja 2009 Opublikowano 12 maja 2009 U kumpla była identyczna sprawa ale z XP.. okazało się że to padnięty... RAM o.O Cytuj
kwachus 5 Opublikowano 12 maja 2009 Autor Opublikowano 12 maja 2009 mam 4 Gb w 2 kościach.. kurde test ramu ok...niewiem co moze byc Cytuj
KiNiO_64 18 Opublikowano 15 maja 2009 Opublikowano 15 maja 2009 1. spróbuj zainstalować na 1-kostce 2. możesz mieć problem z kontrolerem dysku twardego upewnij się że jest przestawiony w tryb natywny/compatybilności, opcje tą znajdziesz w biosie nie pytaj gdzie dokładnie bo nie znam twojego biosu 3. usuń wszystkie partycje , z formatuj całą powierzchnie dysku, wydziel nowe partycje może pójdzie 4. usuń z kompa wszystkie zbędne podzespoły, jeśli możesz to nawet grafikę (jeśli masz jakąś zintegrowaną), spróbuj zainstalować system i po kolei ładuj sprzęt sztuka po sztuce... Cytuj
kwachus 5 Opublikowano 16 maja 2009 Autor Opublikowano 16 maja 2009 Dzieki za porady Poradziłem sobie tak zbootowałem i o dziwo uruchomiłem instalecje xp zainstalowałem po tej instalacji zainstalowałem tez z bootowania win 7. wszystkie windowsy sa legalne wiec niewiem o co chodziło moze jakies pliki cos nie grało wirusa ani trojana tez niema ale poszło Dzieki za porady Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi