Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 27 maja 2009 Opublikowano 27 maja 2009 dwa pytanka dlaczego w napisach koncowych nie ma osoby odpowiedzialnej za montaz filmu? kiedy bedzie do obejrzenia full co by go ocenic chlodnym okiem montazysty:] bo trailer jest najzwyczajniej w swiecie przecietny. IMHO steadycam na poczatku jest slabo prowadzony swiatlo, montaz, zdjecia itp z mila checia ocenie po obejrzeniu fulla montowal Afro - czyli Marcin Wozniacki wez poprawke ze to film robiony przez kilku zapalencow, bez kasy, bez dotacji Unijnych, bez Andrzeja Wajdy i jego psa.. wydaje mi sie ze trailer jest bardzo wporzo i daleko mu do przecietnosci innych polskich produkcji Trailer jak najbardziej w ci.pe na piec, Myszu. Czekam na wiecej. Robota przy filmie i granie idzie ci lepiej niz odpisywanie na listy w ikstrimie, to z pewnoscia. Btw. nie myslales o zmianie imidzu? Dlugie wlosy? o_O Cytuj
Nesteroth 0 Opublikowano 28 maja 2009 Opublikowano 28 maja 2009 ryosan zrób lepszy i nie marudź, według mnie chłopaki odwalili kawal dobrej roboty już nie mogę się doczekać full wersji myszaq będziecie z tym startować do jakiś festiwali czy zrobiliście to po prostu od tak dla siebie i dla innych? Cytuj
mashter 54 Opublikowano 28 maja 2009 Opublikowano 28 maja 2009 Film będę słał na wszystkie możliwe festiwale, nie tylko w Polsce. Cytuj
Myszaq 0 Opublikowano 28 maja 2009 Autor Opublikowano 28 maja 2009 Trailer jak najbardziej w ci.pe na piec, Myszu. Czekam na wiecej. Robota przy filmie i granie idzie ci lepiej niz odpisywanie na listy w ikstrimie, to z pewnoscia. Btw. nie myslales o zmianie imidzu? Dlugie wlosy? o_O A co masz do opisywania na listy w extrimie? Ponoc nienajgorzej mi to wychodzi i ludzie sa zadowoleni... Podobnie z dluzszymi wlosami - o co biega? Nie kazdy musi yc ogolonym na zero blokersem, prawda? Wdziales Colina Farela chociazby? Albo wczesnego Dorocinskiego? ) pozdro Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 28 maja 2009 Opublikowano 28 maja 2009 Trailer jak najbardziej w ci.pe na piec, Myszu. Czekam na wiecej. Robota przy filmie i granie idzie ci lepiej niz odpisywanie na listy w ikstrimie, to z pewnoscia. Btw. nie myslales o zmianie imidzu? Dlugie wlosy? o_O A co masz do opisywania na listy w extrimie? Ponoc nienajgorzej mi to wychodzi i ludzie sa zadowoleni... Podobnie z dluzszymi wlosami - o co biega? Nie kazdy musi yc ogolonym na zero blokersem, prawda? Wdziales Colina Farela chociazby? Albo wczesnego Dorocinskiego? ) pozdro No kwestia gustu stary, mi generalnie pasuje hiv, ktory jakby spowaznial i zartem rzuci raz na jakis czas; u ciebie jest wszystko "na maxa" - mi to nie podchodzi, przerysowana ta twoja kreacja w PSX-E i tyle. Ale skoro ludzie to kupuja - good 4 ya. Co do wygladu, racja - kwestia gustu... Cytuj
nero2082 791 Opublikowano 28 maja 2009 Opublikowano 28 maja 2009 uau nieźle pojechaliście , fajnie że akurat wy (fav zgredy - sry musiałem posmarować) bierzecie się za filmy, czekam na full zwyrodniały materiał i jego sequele, a potem to już pozostaje machnąć polską odpowiedź na blair witch project i będzie pozamiatane. szacun i tak defaultowo się należy, bo sam bym tak nie umiał Cytuj
mashter 54 Opublikowano 30 maja 2009 Opublikowano 30 maja 2009 (edytowane) Cały film. 1/2 2/2 oglądajcie oczywiście w HD Edytowane 30 maja 2009 przez mashter Cytuj
Młody 0 Opublikowano 30 maja 2009 Opublikowano 30 maja 2009 Ciekawe ujęcia kamery, klimat, muzyka na plus zdecydowanie. Fabuła w miarę. Ogólnie całkiem niezła produkcja. Cytuj
Gość Kalinho Opublikowano 30 maja 2009 Opublikowano 30 maja 2009 jakbym film tarantino oglądał ;] a ten... o co chodziło?;] Cytuj
Mastachi 75 Opublikowano 30 maja 2009 Opublikowano 30 maja 2009 Calkiem spoko filmik Mashter troche sztucznie w ostatniej scenie mowiles. Jak jakis dzieciak Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 30 maja 2009 Opublikowano 30 maja 2009 jak GameTime mnie odrzuca, tak ten film naprawde bardzo mi sie spodobal, gratzy Cytuj
Komandos 21 Opublikowano 30 maja 2009 Opublikowano 30 maja 2009 Film kozacki, Myszaq jako jako psychol-morderca-gangsta niezwykle przekonujący Najlepiej zagrał chyba ten cały Szef Mafii, normalnie jak zawodowy aktor, a najgorzej wypadł Mashter (niby łatwa rola ale tak jakoś sztucznie to wygląda). Do strony technicznej wyglądało to profesjonalnie, ale ja się tam nie znam Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 30 maja 2009 Opublikowano 30 maja 2009 Cały film. 1/2 2/2 oglądajcie oczywiście w HD Mashter, wrzuccie to na rapidshare w pelnym HD w matrosce a nie jakis YT. Czekaaaaaam! Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 30 maja 2009 Opublikowano 30 maja 2009 Najlepiej zagrał chyba ten cały Szef Mafii, normalnie jak zawodowy aktor Wojciech Ziemiański Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 30 maja 2009 Opublikowano 30 maja 2009 Pragne pogratulowac zapalu i efektu koncowego, oglada sie przyjemnie i koncowka zaskakuje. Generalnie jak na krotkometrazowy film jest bardzo dobrze, niektore ujecia daja czadu (odpalane cygaro, migawki podczas przemywania twarzy w lazience czy najazd kamery przez szybe w samochodzie); dialogi spoko, Mashter wyglada w tym filmie jak bezbronny 17 latek IMO oki, Marcin rowniez dobrze chociaz jego postac najbardziej wyrazna a czasem przerysowana na zbytniego macho. Jakby nie bylo jak na PL produkcje amatorska bez budzetu jest bardzo dobrze. Gratuluje chlopaki. Cytuj
Dark Serge 80 Opublikowano 30 maja 2009 Opublikowano 30 maja 2009 tak mi sie rzuciło w oczy, dobry logos tego "pikczures" ;D poza tym całkiem podoba mi się stylistyka filmu i daje rade Cytuj
mashter 54 Opublikowano 30 maja 2009 Opublikowano 30 maja 2009 (edytowane) Ja zagrałem w tym filmie całkowicie z przymusu, bo nie mogliśmy znaleźć nikogo do zagrania tej roli. Także spokojnie, nie mam zamiaru więcej nikogo straszyć w naszych przyszłych (większych) produkcjach Edytowane 30 maja 2009 przez mashter Cytuj
Wojthas 93 Opublikowano 30 maja 2009 Opublikowano 30 maja 2009 Wizualnie wyszło świetnie, muza pasuje do klimatu, tylko od strony aktorskiej trochę sztucznie wypadają dialogi, z wyjątkiem Ziemiańskiego ( tyle że to akurat zawodowy aktor, więc nie powinno to dziwić ). Jak długo dłubaliście nad filmem i czy planujecie w przyszłości rozwinąć historię ukazaną w filmie ? Cytuj
Marcin'AFrO'Woźniacki 0 Opublikowano 30 maja 2009 Opublikowano 30 maja 2009 ...Zdjęcia zajęły nam dokłądnie 10 dni. Pre produkcja trwała jakiś miesiąc. Postprodukcja natomiast zajęła mi około 3 miesięcy. Lwią część poświęconego czasu zajęło mi przygotowanie dźwięku - jedynie dialogi są oryginalnie - reszta formatu dźwiękowego to praca studyjna i post synchron - zamykane drzwi, jedzone chipsy - dosłownie wszystko jest nagrywane osobno - co słychać/ jakość dźwięku oraz jego precyzja. Sporym problemem było też odnalezienie zadowalającego filtru - aby obraz był jak najbardziej klimatyczny/ filmowy. Muzyka to również trudne zagadnienie - ale wraz z Łukaszem Pychem udało nam się napisać dobrą i profesjonalną ścieżkę - co słychać - skromnie , ale żaden polski film nie może się pochwalić taką muzą filmową... Reszta to już "wyrobnictwo" z racji wcześniej spisanego storyboardu, który zajął mi jakiś tydzień/ czas wpisany w pre produkcję. Dzięki za oglądanie i przede wszystkim słowa krytyki. Zdajemy sobie, jednak doskonale sprawę z błędów i pewnych "dziewiczych" wpadek. Nie czujemy, że od razu złapaliśmy "Pana Boga za nogi", a jedynie, że jest możliwość, iż jesteśmy w stanie zrobić poprawny, czasami dobry film. Tyle;) P.S. Doskonale wiemy z jakości "aktorstwa" w filmie. Wojciech to przyjaciel rodziny - reszta chłopaków zagrała trochę "z przymusu". Budżet filmu był ograniczony i nie było funduszy na zawodowców. Cała kasa poszła na obraz. Efekty, sprzęt, krany kamerowe itd. Potraktowałem to jako tzw. ETIUDĘ - kolejna produkcja do której się przymierzam będzie już na pewno obdarzona zawodowymi "występowaczami". Cytuj
BartX 9 Opublikowano 30 maja 2009 Opublikowano 30 maja 2009 Końcówka rewelacja - jak przez cały film wszystko wydawało mi się nieskładne, tak ostatnie minuty wszystko poskładały do kupy. Mashter bardzo pasuje do swojej roli, ale był mało przekonujący w ostatniej scenie. Wojciech Ziemiański bardzo dobrze, Myszaq raz lepiej, raz gorzej. Ogólnie poprawnie, ale nie przekonał mnie do końca. Świetne ujęcia i jakość. Jedyne, czego można się czepić to trochę za głośne odgłosy podłożone po zdjęciach, np. odgłos pukania palcem w kierownicę. A ostatnie sekundy spowodowały, że na całym ciele miałem dreszcze Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 30 maja 2009 Opublikowano 30 maja 2009 Takie powinno się kręcić filmy. Ostatnio dobry polski film który mną pozamiatał to Dług. Tutaj klimat, ujęcia w porządeczku. Szlify i czekam na coś dłuższego. Rewelka. Cytuj
ogicool 43 Opublikowano 31 maja 2009 Opublikowano 31 maja 2009 (edytowane) Ja zagrałem w tym filmie całkowicie z przymusu, bo nie mogliśmy znaleźć nikogo do zagrania tej roli. Także spokojnie, nie mam zamiaru więcej nikogo straszyć w naszych przyszłych (większych) produkcjach nie śfiruj mashter, podsumowując było całkiem spoko tylko końcówka całkowicie wymuszona, nie wiem jednak jak wyglądałby półtoragodzinny film i czy ta rola specjalnie jest tak 'sformatowana', niby poważna ale i troche niepoważna mam nadzieje że bedzie jakiś ciąg dalszy bo miło sie to ogląda, oby to był początek Myszu całkiem nieźle wczuł sie w role, ale op. w samochodzie troche mu nie wyszedł za mało k. w k. Afro, kawał dobrej roboty! Edytowane 23 lipca 2009 przez ogicool Cytuj
tmh7 9 Opublikowano 31 maja 2009 Opublikowano 31 maja 2009 No jak dla mnie ten film kładzie "Klan" oraz "Na wspólnej" na łopatki A tak na poważnie to gratulacje, odwaliliście kawał dobrej roboty. Cytuj
Heviro (Fanboy BDG) 155 Opublikowano 31 maja 2009 Opublikowano 31 maja 2009 (edytowane) Na pewno film się miło ogląda, a to chyba najważniejsze. Podoba mi się bardzo obraz (tzn.: Praca kamery, filtry, przebitki z morderstwa, akcja z TV cygaro i chips{ten ostatni przypomina scenę z chłopaki nie płaczą} naprawdę, tworzy to wyjątkowy klimat tej etiudy. Oprawa audio stoi na naprawdę przyzwoitym poziomie- widać ,że ktoś przysiadł fałdów , aby ją dopracować Fabuła jest nie najgorsza, nie ogłupia widza stara się jak najbardziej zaintrygować chodź parę motywów iście zerżniętych z innych filmów. I.... wszystko było cacy gdyby nie dialogi.. sztuczne jakby odcinające się od tego wszystkiego maksymalną kiczem i tandetą - ale zważając na fakt ,że ekipa była brana z łapanki, to efekt nie mógł być lepszy. Afro czekam na kolejne twoje filmy-Zostań polskim Tarantino! Myszaq- Przede wszystkim brakowało mi większego brudu, takiego który nakreśli jakoś bohaterów. A tak raz wychodzą sceny przerysowane(w samochodzie brakowało uczucia "o(pipi)u", gdyby było tam czuć ,że master chciał się bronić( nawet najsłabiej- wystarczyłoby jakiś najazd na oczy mashtera jak on ciebie zlewa czy coś, podkręcenie głosu w radiu, czy jakaś wymiana zdań) to dałoby efekt, że pomiędzy bohaterami coś zaiskrzyło(na zasadzie jest akcja jest reakcja). A tak całość zaleciała mi klimatami domowymi("łojezus" "łojezus", to nie mój syn,, nie może być- matka polka normalnie) to samo się tyczy innych scen- scena gdy"Tomek " odpływa" brakowało zwyczajowego "Tomek, co jest, (pipi) Tomek!", zamiast obudź się.(nie czuje się jakieś więzi pomiędzy braćmi) Sama postać Tomka i jego jazdy -było fajnie ale ja bym chciał dolać tutaj więcej psychicznego posmaku(np.: krew pojawiająca na koszuli, głosy- postać wiele by zyskała.No i czasami teksty zdawały się nie pasować do siebie:-MAM IM (pipi)IĆ? - NIE ZABIĆ to tak jakoś sztucznie wyszło, I ostatni dialog -ale to każdy zauważył (brakowało w tekście jakiegoś buntu czy czegoś- że nie zgadza się na wykorzystanie brata). Dialogi(takie się odbiera wrażenie) były pisane bez głębszego przemyślenia.(Trochę głębszych i byłoby tekstu na trylogię gheghe) Edytowane 1 czerwca 2009 przez Heviro (Fanboy BDG) Cytuj
Myszaq 0 Opublikowano 31 maja 2009 Autor Opublikowano 31 maja 2009 Na pewno film się miło ogląda, a to chyba najważniejsze. I.... wszystko było cacy gdyby nie dialogi.. sztuczne jakby odcinające się od tego wszystkiego maksymalną kiczem i tandetą - Wszystkie dialogi wala kiczem? Ale masz na mysli tez o czym sa (jak sa napisane) czy jak zagrane? Gadka przed autem tez kiczowata? Klniecie w aucie tez? Napisz cos wiecej - bo tak sie zastanawiam, co ci najbardziej w dialogach nie zagralo Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi