gekon 1 787 Opublikowano 19 lutego 2010 Opublikowano 19 lutego 2010 Po kolorach zapewne. I to jest jedyne niestety, co za tym przemawia. Niestety, ale wszystko to jest bardzo widoczne i oczywist od samego początku. Nie wiem nad czym w ogole się tu zastanawiać. Cytuj
Kmiot 13 675 Opublikowano 19 lutego 2010 Opublikowano 19 lutego 2010 A kogo? No kogo? Nie wiem, ale na niewiedzy opiera się ten serial. Równie dobrze mógł to powiedzieć w odniesieniu do Sawyera, diabli wiedzą z jakim zamysłem go zwerbował. Sawyer jest jednym z "kandydatów", wybranków Jacoba, więc jest wrogiem Ezawa/Flocka, ergo miałby powód do zabicia go, ale "zasady mowią, że nie może". Przynajmniej teoretycznie to wszystko. Ja już dawno przestałem się bawić w domysły, bo twórcy tak napier'dolili wątków w tym serialu, że mija się to z celem. Cytuj
Dahaka 1 861 Opublikowano 19 lutego 2010 Opublikowano 19 lutego 2010 Jak dla mnie to Flocke jest po prostu uwięziony na wyspie przez Jacoba i teraz próbuje wszystkich przekabacić, aby udało mu się z niej uciec. A tak w ogóle to co powiecie na taką teorie, że Jacob i Ezaw(tak w ogole to skad ta nazwa?) byli rozbitkami na tej wyspie, normalnymi ludźmi jak Flock wspominał i znaleźli coś w stylu Jumanji, stworzonej przez jakiegoś egipskiego boga, dostali god mode i tak grają w nią już od wielu wielu lat? Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 19 lutego 2010 Opublikowano 19 lutego 2010 tak w ogole to skad ta nazwa Z Biblii Cytuj
Figaro 8 221 Opublikowano 19 lutego 2010 Opublikowano 19 lutego 2010 Stawiam dychę na to, że to Jacob jest tym złym, a Ezaw dobrym. Albo obaj są źli. Cytuj
Gość Opublikowano 19 lutego 2010 Opublikowano 19 lutego 2010 Po kolorach zapewne. I to jest jedyne niestety, co za tym przemawia. Niestety, ale wszystko to jest bardzo widoczne i oczywist od samego początku. Nie wiem nad czym w ogole się tu zastanawiać. Cieszę się że dla Ciebie wszystko w tym serialu jest tak jasne i oczywiste. Szkoda tylko, że gdyby cię odpytać, to byś poległ pewnie w przedbiegach. Jest jeden patent, o kórym wyczytałem na Lostopedii. Nazwisko Milsesa jest skreślone mimo iż ten żyje. A to daje do zrozumienia, że bycie skreślonym z listy nie oznacza bycia martwym, tylko nie bycia już kandydatem. Jest tam cała masa fajnych teorii po ostatnim odcinku i choć żadna nie zdaje się trzymać kupy bądź nie być obalalną, to fajnie się czyta co ludzie kminią. I chciałem jeszcze zauważyć, że w alternatywnej rzeczywistości prawdopodobnie Lock trafił na wózek inaczej, niż przez ojca, ponieważ z tym ma dobre stosunki (na co wskazuje zaproszenie na wesele). Cytuj
Jakim 1 791 Opublikowano 19 lutego 2010 Opublikowano 19 lutego 2010 Wiesz na wesele to chciała ojca zaprosić Peggy, a Locke mógł jej nie powiedzieć o fakcie że siedzi na wózku przez ojca. Choć z drugiej strony.. kto niby go ożywił kiedy wypadł przez to okno, skoro Jacoba nie miało prawa tam być. Cytuj
Gość Opublikowano 19 lutego 2010 Opublikowano 19 lutego 2010 Prawdopodobnie w tej rzeczywistości nikt nie miał kontaktu z Jakobem. Ale to tylko przypuszczenie, nadal nie pojmuje istoty tej rzeczywistości. Cytuj
Gość MasterShake Opublikowano 19 lutego 2010 Opublikowano 19 lutego 2010 tak sobie myslalem ze tworcy chcieli pokazac ze nawet gdyby dolecieli to i tak mieliby prze(pipi)ane w zyciu ale stwierdzilem ze nie ma to w sumie sensu. Ogolnie tak mis ie przypomnialo - odcinek o kate ktory byl beznadziejny byl 3. W pierwszym sezonie odcinek o Kate tez byl trzeci. Moze to znak ze umrze w finale? W odcinku jak znalezli Adama i Ewe Jack wyciagnal ze znalezionej przy nich torebki 2 kamyki - czarny i bialy po czym wszedl Locke. Ot tak mi sie to skojarzylo z 4 epem. Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 19 lutego 2010 Opublikowano 19 lutego 2010 (edytowane) Cieszę się że dla Ciebie wszystko w tym serialu jest tak jasne i oczywiste. Szkoda tylko, że gdyby cię odpytać, to byś poległ pewnie w przedbiegach. Nawet nie wiesz jak głupio to zabrzmiało;] Nie mówie, że dla mnie wszystko w tym serialu jest oczywiste, bo jak może być oczywiste dla kogokolwiek coś co jeszcze nie zostało wyjaśnione? Co do tego, że Ezaw jest zły, a Jacob dobry, bo o tym tylko i wyłacznie pisałem - jakbym był jakimś freakiem losta to bym się powołał na wątki Biblijne i tam szukał wyjasnienia, ale że oglądam ten serial do obiadu to sugeruję się tym co widze na ekranie. Ezaw - dym - Flock czy jak go tam nazywają kilku ludzi życia już pozbawił, zresztą jakby miał być tym dobrym to Richard musiałby się okazać tym złym. Jacob z tego co wiadomo nikogo nie wykończył, zdaje się, że nawet pomógł kilku osobom, nie mówiąc już o tym, że "broni wyspy". Kolory kamieni odstawmy na bok, bo to można podpiąc nawet pod teorię, że Jacob ma jasne włosy, a Ezaw ciemne. Kto jest dobry, a kto zły to się jeszcze okaże, ale właśnie do tej pory wszystko wskazywało na to, że jeden jest dobry, drugi zły. Nie licząc ostatniego odcinka, w którym była cała sprawa przedstawiona oczami Ezawa i mógł Sawyera wkręcać. Edytowane 19 lutego 2010 przez gekon Cytuj
Figaro 8 221 Opublikowano 19 lutego 2010 Opublikowano 19 lutego 2010 Ogolnie tak mis ie przypomnialo - odcinek o kate ktory byl beznadziejny byl 3. W pierwszym sezonie odcinek o Kate tez byl trzeci. Moze to znak ze umrze w finale? No, a czwarty ep był o Locke'u w pierwszym sezonie. Retro w 5 epie miał kto? No właśnie. Cytuj
erix 303 Opublikowano 19 lutego 2010 Opublikowano 19 lutego 2010 (edytowane) z lostpedii a i jeszcze cos humorystycznie http://www.collegehumor.com/video:1928556 Edytowane 19 lutego 2010 przez erix Cytuj
Mordechay 680 Opublikowano 19 lutego 2010 Opublikowano 19 lutego 2010 Pełna lista "kandydatów" Oceanic Alive 15 ? Ford 16 ? Jarrah 23 ? Shepard A teraz oblukajcie to Miejsca w samolocie 15D - Sawyer 16A - Sayid 23A - Jack Cytuj
Pikol 336 Opublikowano 19 lutego 2010 Opublikowano 19 lutego 2010 Dlaczego (pipi) rekin ma logo dharmy na płetwie ? umknęło mi kompletnie. Cytuj
Gość Opublikowano 19 lutego 2010 Opublikowano 19 lutego 2010 Pełna lista "kandydatów" Oceanic Alive 15 ? Ford 16 ? Jarrah 23 ? Shepard A teraz oblukajcie to Miejsca w samolocie 15D - Sawyer 16A - Sayid 23A - Jack Gdzie masz tam napisane jakie mieli numery miejsc? Bo w takim razie chciałbym sprawdzić pozostałych. Cytuj
Mordechay 680 Opublikowano 19 lutego 2010 Opublikowano 19 lutego 2010 (edytowane) http://pl.lostpedia....com/wiki/Liczby Z osób, których miejsca w samolocie znamy, tylko imiona tych 3ech są wypisane w jaskini. Edytowane 19 lutego 2010 przez Mordechay Cytuj
Gość Opublikowano 20 lutego 2010 Opublikowano 20 lutego 2010 No to w takim razie szkoda, bo wdepnęliśmy na niespójność. http://lostpedia.wikia.com/wiki/File:Seatingchart1.jpg Lock i Hugo musieliby siedzieć w pierwszej klasie, a Jin/Sun w ogóle się nie mieszczą w samolocie. (o jeden rząd) Szkoda, bo fajny motyw by był. :confused: Ale z drugiej strony wtedy ludzie by bardzo szybko zorientowali się w tym powiązaniu. Więc może to i lepiej. Cytuj
Figaro 8 221 Opublikowano 20 lutego 2010 Opublikowano 20 lutego 2010 W sumie to who cares na jakich miejscach siedzieli ;f Cytuj
Mordechay 680 Opublikowano 20 lutego 2010 Opublikowano 20 lutego 2010 No to w takim razie szkoda, bo wdepnęliśmy na niespójność. http://lostpedia.wik...atingchart1.jpg Lock i Hugo musieliby siedzieć w pierwszej klasie, a Jin/Sun w ogóle się nie mieszczą w samolocie. (o jeden rząd) Szkoda, bo fajny motyw by był. :confused: Ale z drugiej strony wtedy ludzie by bardzo szybko zorientowali się w tym powiązaniu. Więc może to i lepiej. Ale ja dopasowywałem liczby z lostpedii do tych z jaskini, dlatego nie bralem pod uwagę Hugo, Locke'a i Kwonów, o których miejscach w samolocie nic nie wiadomo.Ty zrobiłeś zaś odwrotnie i dlatego nie zgadza ci się. Cytuj
Lipa 512 Opublikowano 20 lutego 2010 Opublikowano 20 lutego 2010 Warto zwrócić uwagę na kwestię wypowiadaną przez FLocka - " Zanim zostałem uwięziony, byłem człowiekiem ". Cytuj
Wojtq 795 Opublikowano 20 lutego 2010 Opublikowano 20 lutego 2010 Dokładnie, jeszcze wyjdzie na to, że to on jest ofiarą Jacoba, który skazał go za jakąś winę. Wczoraj wpadłem na taki pomysł: dlaczego Flocke istnieje pod postacią dymu ? Być może został on wcześniej spalony przez Jacoba, a popiół (czyli to, co po nim zostało) jest jedyną rzeczą, której się obawia, wciąż widząc w nim symbol początku swojej męki. Ta teoria ma luki, bo wedle niej równie dobrze Jacob mógłby latać teraz po Wyspie w formie białego dymu, ale może warto się nad tym zastanowić Cytuj
Gość Opublikowano 20 lutego 2010 Opublikowano 20 lutego 2010 No to w takim razie szkoda, bo wdepnęliśmy na niespójność. http://lostpedia.wik...atingchart1.jpg Lock i Hugo musieliby siedzieć w pierwszej klasie, a Jin/Sun w ogóle się nie mieszczą w samolocie. (o jeden rząd) Szkoda, bo fajny motyw by był. :confused: Ale z drugiej strony wtedy ludzie by bardzo szybko zorientowali się w tym powiązaniu. Więc może to i lepiej. Ale ja dopasowywałem liczby z lostpedii do tych z jaskini, dlatego nie bralem pod uwagę Hugo, Locke'a i Kwonów, o których miejscach w samolocie nic nie wiadomo.Ty zrobiłeś zaś odwrotnie i dlatego nie zgadza ci się. To się po prostu nie zgadza, a nie dlatego, że ja to robiłem. Cytuj
Figaro 8 221 Opublikowano 20 lutego 2010 Opublikowano 20 lutego 2010 Warto zwrócić uwagę na kwestię wypowiadaną przez FLocka - " Zanim zostałem uwięziony, byłem człowiekiem ". A ten co na początku finału 5 sezonu to co, to pies? :F Cytuj
Lipa 512 Opublikowano 20 lutego 2010 Opublikowano 20 lutego 2010 Równie dobrze mógł to być dymek pod postacią jakiejś zmarłej osoby. Bardziej chodzi mi o to, że był człowiekiem zanim został dymkiem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi