Masorz 13 184 Opublikowano 28 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 A huy go tam wie o kanoniczność, ale jak chodzi o poziom to 4ty był jeszcze jak najbardziej hokej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2011 z cyklu "lindelof sie kompromituje": George R.R. Martin, autor książki "Gra o tron", na podstawie której powstał oczekiwany serial fantasy stacji HBO wdał się w słowną potyczkę z Damonem Lindelofem, twórcą serialu "Lost - Zagubieni". Martin udzielił wywiadu dla magazynu The New Yorker, w którym poruszono temat stosunku autora do rozczarowującego finału serialu "Lost - Zagubieni". "Oglądałem go i byłem zafascynowany. Przedstawili te różne rzeczy i myślałem, że wiem, dokąd to zmierza. Potem przedstawili nowe rzeczy i zmieniałem opinię. Oglądaliśmy ten serial co tydzień, aby rozgryźć, o co w nim chodzi. Był coraz głębszy i powiadałem sobie, aby lepiej mieli dobry pomysł na zakończenie. Aby opłaciło się to oglądanie. Gdy dotarliśmy do finału, poczułem się oszukany" - zdradzał George R.R. Martin. Wypowiedział się również na temat presji ze strony czytelników, aby dokończył serię: "Co, jeśli popsuję zakończenie? Co, jeśli zrobię zakończenie w stylu 'Lost - Zagubieni'? Wtedy przyjdą po mnie z widłami i pochodniami" - opowiadał. To naturalnie przyciągnęło oko Damona Lindelofa, jednego z twórców serialu "Lost - Zagubieni", który zdecydował się odpowiedzieć kilkoma wpisami na Twitterze. "George R.R. Martin boi się, że zrobi w Grze o tron 'zakończenie w stylu Lost - Zagubieni'. W powiązanych wiadomościach - mój terapeuta zarobi miliony". "Dzięki, Tweepy. W przeciągu pięciu minut poprawiliście mi humor. Ale George? Zrobiłeś sobie wroga, kolego" "Właśnie dostałem informację, że George pracuje nad swoją ripostą. Dostanę ją za 5 lat" Przypomnijmy, że George R.R. Martin w czerwcu będzie obecny w Polsce na Międzynarodowym Festiwalu Fantastyki w Nidzicy. Premiera "Gry o tron" już 18 kwietnia w polskim HBO w paśmie niekodowanym. Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Czemu wszyscy tak narzekają na to zakończenie? Skończyłem serial jakiś tydzień temu i nie rozumiem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Bo przez 6 lat ludzie zrobili sobie pewne wyobrażenie finału i się rozczarowali. No ale nie sądzę by dało się zrobić satysfakcjonujące zakończenie. Ja bym usunął z tego The Enda te ckliwe sceny. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Ckliwe sceny miałyby sens, gdyby całą reszta finału miała sens. Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 532 Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Finał byłby MOŻE dobry, gdyby go skrócić o 99% i zostawić dwa ujęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 599 Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Nie wiem kto pisał ten artykuł, ale zbyt poinformowany to nie był. Martin jest autorem sagi "Pieśń Lodu i Ognia", której pierwszym (na wydane na razie 4) tomem jest "Gra o Tron". No i mógłby w końcu ruszyc dupe i napisac ostatni tom, bo saga to kawał wyśmienitego fantasy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi