MichAelis 5 616 Opublikowano 14 maja 2010 Opublikowano 14 maja 2010 Tez narzekam na 6 sezon, ale staram sie patrzec na calosc i niezle to sie komponuje na prawde. Czekam na edycje blurej, kupuje calosc i ogladam na nowo. Juz polowy 5 sezonu nie pamietam, a co dopiero 2 czy 3. Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 14 maja 2010 Opublikowano 14 maja 2010 (edytowane) Nie wiem czy twórcy planowali coś takiego czy wiedzą dokładnie co robią. Wiem za to, że poszli dobrą drogą. Nie są w stanie wszystkiego wyjaśnić, możliwe, że nawet nie mieliby sensownego pomysłu. Jednak takie rzucenie światła bez zbytniej natarczywości z ich strony mi pasuje. Nigdy nie liczyłem na rozwiązanie zagadek, bardziej liczył się klimat i losy bohaterów. Chociaż przez te 6 lat bywało z tym różnie ostatecznie mogę powiedzieć, że serial nigdy nie sięgną poziomu totalnej żenady co sobie cenię. Edytowane 14 maja 2010 przez MajorZero64 Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 14 maja 2010 Opublikowano 14 maja 2010 Dzis byl final Supernatural i jeden z bohaterow mial dobra kwestie, pasuje do lostow imo ;p Zakończenia są trudne.Każda małpa ze spierzchniętym tyłkiem|/i klawiaturą może napisać początek, ale zakończenia to inna para kaloszy. Próbujesz zakończyć każdy wątek, ale nigdy ci się to nie uda. Fani zawsze będą narzekać. Zawsze będą jakieś dziury. I skoro to zakończenie,|/musi ono finalizować pewne sprawy. Mówię wam,|/to naprawdę masakryczna rzecz. Cytuj
Mordechay 680 Opublikowano 14 maja 2010 Opublikowano 14 maja 2010 (edytowane) Nie wyjaśniom tego, kto zbudował posąg. Nie wyjaśniom...NIE WYJAŚNIOM?! To ja oglądałem 4 sezony tego serialu, żeby pod koniec 2 cepy w wywiadzie powiedziały, ze nie wyjaśniom?! Czyli juz wiem jaka jest recepta na stworzenie genialnej fabuły do serialu - nawrzucac wszystkiego po troche, byleby nie trzymalo sie kupy, ludzie i tak beda kminic na forach godzinami o co chodzi, a na koncu tworcy pokaża im gigantycznego fakolca. Rownie dobrze mogli wpieprzyc motyw z malpami ujeżdzającymi jednorożce, jaskinię trolla i tamę złych bobrów. Son, I'm disappoint. Edytowane 14 maja 2010 przez Mordechay Cytuj
Wojtq 795 Opublikowano 14 maja 2010 Opublikowano 14 maja 2010 Nie wyjaśniom(...). Nie wyjaśniom...NIE WYJAŚNIOM?! nie wyjaśniom?! Son, I'm disappoint. Cytuj
Figaro 8 217 Opublikowano 14 maja 2010 Opublikowano 14 maja 2010 Tak, na pewno nie chonco to napisał. Cytuj
Mordechay 680 Opublikowano 14 maja 2010 Opublikowano 14 maja 2010 Nie wyjaśniom(...). Nie wyjaśniom...NIE WYJAŚNIOM?! nie wyjaśniom?! Son, I'm disappoint. jesteś tu tyle lat, a nadal gópiś. Cytuj
Wojtq 795 Opublikowano 14 maja 2010 Opublikowano 14 maja 2010 Chyba nie zrozumiałem żartu. Na tym forum spędzam mniej czasu, stąd moja znajomość użytkowników jest na niskim poziomie. Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 14 maja 2010 Opublikowano 14 maja 2010 Chyba nie zrozumiałem żartu. Na tym forum spędzam mniej czasu, stąd moja znajomość użytkowników jest na niskim poziomie. To przynajmniej nie czepiaj się na siłę. http://www.youtube.com/watch?v=nGHLrG6hTKI&feature=player_embedded To promo ma lepsze efekty niż cały serial... Ciekawie zrobiony, nie ma tam spoilerów. Jeśli Jacob w jakiś sposób odradza się jak feniks z popiołów to myślę, że możemy zobaczyć jego konfrontację z Ezawem w finale. Nie mam na myśli walki wręcz lecz coś bardziej finezyjnego. Cytuj
Figaro 8 217 Opublikowano 14 maja 2010 Opublikowano 14 maja 2010 (edytowane) Trailer już tu był. W USA było spotkanie aktorów (dwudziestka ich), twórców i reżyserów z fanami i pokazano 16 odcinek i teraz wszędzie są spoilery oraz recapy. Ja przeczytałem jedną opinię, że to jeden z lepszych epów <ok> DamonLindelof The event tonight was just ridiculous. Lost Fans just rock my world. Bliss. Edytowane 14 maja 2010 przez Figaro Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 14 maja 2010 Opublikowano 14 maja 2010 Fotka z ostatniego Lost Live. nasz Walt troszkę wyrósł. Cytuj
Figaro 8 217 Opublikowano 14 maja 2010 Opublikowano 14 maja 2010 To trochę spoiler, bo teraz wiadomo, że wróci w finale. Oh well. A ja sobie oglądałem jakiś filmik na yt i zobaczyłem Benka który przekręca koło.. Iii, kurde, przecież tam był mróz, lód i te sprawy... WTF? Cytuj
Mordechay 680 Opublikowano 14 maja 2010 Opublikowano 14 maja 2010 To trochę spoiler, bo teraz wiadomo, że wróci w finale. Oh well. A ja sobie oglądałem jakiś filmik na yt i zobaczyłem Benka który przekręca koło.. Iii, kurde, przecież tam był mróz, lód i te sprawy... WTF? Matka jacoba i Ezawa mówiła, ze to źrodło ciepła i światła, moze to źródło wskutek jakichs wydarzeń osłabło i nie generuje juz tyle ciepła. Jak wiemy, jeszcze w siedemdziesiąts, gdy dharma prowadziła odwierty było tam ciepło, więc to pewnie ich sprawka. Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 14 maja 2010 Opublikowano 14 maja 2010 Dla niektórych to mogą być spoliery. Jak ktoś chce niech zobaczy zdjęcia aktorów z Lost Live. http://darkufo.blogspot.com/2010/05/abcs-lost-live-final-celebration.html Cytuj
Sebas 1 577 Opublikowano 14 maja 2010 Opublikowano 14 maja 2010 (edytowane) Powiedzieliście kiedyś, że gdy dowiemy się kim są Adam i Ewa to uświadomimy sobie że od początku planowaliście niektóre wątki związane z mitologią. W odcinku ?House of the Rising Sun? Jack stwierdził, że ubrania szkieletów nie mają więcej niż 50 lat. Chyba źle to sobie wykalkulował? CC: Jack się nie zna DL: On nie jest antropologiem. Trzeba by było zapytać ekspertów z serialu ?Kości?. CC: Albo Charlotte. Ona też jest antropologiem. DL: Mogę rzucić jeszcze jedno wyjaśnienie. Jacob i jego matka sami zrobili te ubrania. Świetnie im to szło i dlatego Jack pomyślał, że te urania mają około 50 lat, a tak naprawdę były tam od wieków. CC: Albo materiały były zaczarowane. Widzisz ile teorii? Wciskają wszystkim nieziemski kit. Jaką funkcję miałyby błędne założenia Jacka? Nie znam się ale ubrania po tak długim czasie uległyby chyba rozpadowi Zresztą każdy widział jak ubierali się MIB i jego matka. To NIE był ubiór sprzed 50 lat. Nie wiem jak ludziom może się podobać nawpierdalanie różnych wątków, symboli i odniesień bez ładu i składu. Jeżeli twórcy nie dopasowali do wszystkiego JAKIEJŚ odpowiedzi to jaki był sens w dyskusji tutaj na temat wszystkich wątków? Ja bym chciał skonfrontować wszystko nad czym toczyły się dyskusje z tym jak się potoczy serial. Edytowane 14 maja 2010 przez Sebas Cytuj
Pikol 336 Opublikowano 14 maja 2010 Opublikowano 14 maja 2010 No bo to oryginalnie miał być Rose i Bernard pewnie, potem zmienili ;p Cytuj
koso 114 Opublikowano 14 maja 2010 Opublikowano 14 maja 2010 Dla niektórych to mogą być spoliery. Jak ktoś chce niech zobaczy zdjęcia aktorów z Lost Live. http://darkufo.blogspot.com/2010/05/abcs-lost-live-final-celebration.html Sweet Jesus, Charlotte skradła show. Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 14 maja 2010 Opublikowano 14 maja 2010 Sweet Jesus, Charlotte skradła show. Zastanawia mnie czy aktorka jest ruda naturalnie. Pewnie tak, ponieważ ma typową urodę pod ten kolor włosów. W finale zobaczymy ją jako blondynkę? hehe Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 14 maja 2010 Opublikowano 14 maja 2010 To że aktorzy przyjechali na event, nie znaczy, że byli na planie. Mogli po prostu przyjechać na event, jako postaci, które na przestrzeni całego serialu były ważne i lubiane przez fanów. Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 14 maja 2010 Opublikowano 14 maja 2010 Przykładowo nie ma bardzo ważnej postaci, a mianowicie Mr Eko Cytuj
Figaro 8 217 Opublikowano 15 maja 2010 Opublikowano 15 maja 2010 Congratulations on pulling off an amazing show. Don?t tell anyone ? but when ?Star Wars? first came out, I didn?t know where it was going either. The trick is to pretend you?ve planned the whole thing out in advance. Throw in some father issues and references to other stories ? let?s call them homages ? and you?ve got a series. In six seasons, you?ve managed to span both time and space, and I don?t think I?m alone in saying that I never saw what was around the corner. Now that it?s all coming to an end, it?s impressive to see how much was planned out in advance and how neatly you?ve wrapped up everything. You?ve created something really special. I?m sad that the series is ending, but I look forward to seeing what you two are going to do next. ouu shit... george lucas wyslal list do twórców losta ;o niezla jazda. Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 15 maja 2010 Opublikowano 15 maja 2010 (edytowane) Jeszcze tylko Spielberga brakuje. Wierzyć się nie chce, że to już koniec. :sad: No coż będzie trzeba oglądać wszystko od początku w końcu pierwszy sezon oglądałem pięć lat temu. Edytowane 15 maja 2010 przez MajorZero64 Cytuj
Wojtq 795 Opublikowano 15 maja 2010 Opublikowano 15 maja 2010 (edytowane) Powtórzyłem sobie przed chwilą pilota i aż mnie ciarki przeszły, gdy po raz pierwszy Dym dał o sobie znać Ciekawe czy kiedyś (powiedzmy za 10-15 lat) doczekamy się pełnometrażowego filmu poprzedzającego/reinterpretującego wątki z serialu (vide Star Trek). Poza tym jaram się sceną z ostatniego epa, kiedy MiB i Jacob rozmawiają przy studni - gra aktorska tego pierwszego mnie zachwyca. Fajnie byłoby, gdyby pojawił się Hurleyowi jako duch i w jakiś sposób pomógł powstrzymać Dym. Byłoby co najmniej wzruszająco Edytowane 15 maja 2010 przez Wojtq Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 17 maja 2010 Opublikowano 17 maja 2010 Nieśmieszne, bo to nie jest jakieś tam 'światełko'. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi