Texz 670 Opublikowano 30 marca 2010 Opublikowano 30 marca 2010 Najlepsze jest to, że niedawno grałem w te dodatki na X360 i zaraz potem gdy puściłem GTA IV na PS3, aż mnie skręciło. Mogliby wydać patcha, który podnosi rozdzielczość do natywnych 720p, choć szczerze wątpię czy mała łatka byłaby w stanie wprowadzić aż tak duże zmiany <_< Ale na dodatki na PS3 czekam, bo chciałbym w końcu sobie pograć w multi. Cytuj
MeL 34 Opublikowano 30 marca 2010 Opublikowano 30 marca 2010 (edytowane) Właśnie coś poszło o media, które są w grze ( net, radia itd ) a PSN. Producenci GTA poinformowali, że Sony Computer Entertainment Europe chciało wprowadzić do gry kilka zmian, co spowodowało , że Rockstar potrzebowało jeszcze dwóch dodatkowych tygodni na dopracowanie projektu. Chodzi przede wszystkim o zmodyfikowanie zawartości stacji radiowych, telewizji oraz stron Internetowych dostępnych w grze. Edytowane 30 marca 2010 przez MeL Cytuj
Słupek 2 181 Opublikowano 30 marca 2010 Opublikowano 30 marca 2010 (edytowane) SCEE zgłosiło poprawki do jakiś treści zawartych w radiu, telewizji i internecie (oczywiście chodzi o wirtualne media w GTA4). Gdyż SCEE wydały się nieodpowiednie. Zbyt ryzykowne ale nie wiadomo dokładnie o jakie treści chodzi, o co chodzi. Druga sprawa, że dodatki mogłoby wyjść normalnie w USA i na pc. Tylko z kolei R* chce wydać równocześnie dodatki na obydwu platformach. Więc stratni są amerykańce i pc-towcy. Ale kit z nimi ;p Edytowane 30 marca 2010 przez SłupekPL Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 10 kwietnia 2010 Opublikowano 10 kwietnia 2010 W poniedziałek, 12 kwietnia nowy trailer Episodes from Liberty City na PS3. A IGN ocenia wersje PS3 na 9.2 Cytuj
Słupek 2 181 Opublikowano 13 kwietnia 2010 Opublikowano 13 kwietnia 2010 (edytowane) http://www.gametrailers.com/video/playstation-3-grand-theft/64357 PlayStation 3 and PC Launch Trailer http://www.youtube.com/watch?v=xjpDA7xrhgQ&feature=PlayList&p=BC1CBDF027B2A07A&playnext_from=PL&playnext=1&index=8 No ale do tego cudeńka mu daleko hehe. Niech mi ktoś powie, że R* nie robi najlepszych trailerów ;p. Edytowane 13 kwietnia 2010 przez SłupekPL Cytuj
saptis 620 Opublikowano 14 kwietnia 2010 Opublikowano 14 kwietnia 2010 (edytowane) Czy The Ballad Of Gay Tony na plycie wymaga instalacji na Playstation 3 ? Jesli tak to ile ona zajmuje ? Edytowane 14 kwietnia 2010 przez saptis Cytuj
Texz 670 Opublikowano 15 kwietnia 2010 Opublikowano 15 kwietnia 2010 Coś ok. 2,5GB. Niestety nie wiem czy to jest instalacja jedynie dla Geja, czy dla Lostów będzie osobna, bo jak na razie pograłem tylko w tego pierwszego. Co do gry... nic się nie zmieniło. Strona techniczna to stare/dobre GTA IV. Framerate ten sam, standardowe przycinki w multi. Można się poczuć jak w 2008. Ok, nie wiem czemu tak to odczuwam, może ostatnio za długo grałem w Just Cause 2, GTA przez to wydaje mi się niezwykle wolne i mało miodne, ale tak to już jest gdy konkurencja próbuje dogonić mistrzów i co najlepsze Szwedom to się udało. Vice City FM troszkę zawodzi, ale zobaczymy co będę pisał o tych dodatkach jak dłużej pogram. Cytuj
boski_karol 2 Opublikowano 15 kwietnia 2010 Opublikowano 15 kwietnia 2010 Mam pytanie (mam nadzieje, że nie padło już takie...) Czy te dodatki które jutro pojawią się na PSN będą wymagały płyty z IV żeby działać? Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 15 kwietnia 2010 Opublikowano 15 kwietnia 2010 t3xz, instalacja jest jedna, dla obu dodatow Cytuj
Cris 120 Opublikowano 15 kwietnia 2010 Opublikowano 15 kwietnia 2010 Mam pytanie (mam nadzieje, że nie padło już takie...) Czy te dodatki które jutro pojawią się na PSN będą wymagały płyty z IV żeby działać? Padło wiele razy. Wersja podstawowa jest potrzebna. Cytuj
Texz 670 Opublikowano 15 kwietnia 2010 Opublikowano 15 kwietnia 2010 Ok, już się wkręciłem w Balladę, która razem z Lostami w wersji płytkowej na X360 jest moją grą roku 2009. Czyli nic się nie zmieniło, dalej pełna miodu gangsterska historia z przymrużeniem oka. Szkoda jednak, że wszystkie trofea są brązowe. Jakoś niespecjalnie chce mi się je zdobywać... Cytuj
ACAB 3 Opublikowano 16 kwietnia 2010 Opublikowano 16 kwietnia 2010 Zna ktoś cene dodatków w PL psn i godzine premiery ? Cytuj
Słupek 2 181 Opublikowano 16 kwietnia 2010 Opublikowano 16 kwietnia 2010 Już są. 65 zł za dodatek. Cytuj
Gość Orson Opublikowano 16 kwietnia 2010 Opublikowano 16 kwietnia 2010 A ja zapytam o coś takiego: jeśli kupię któryś z tych dodatków a potem go usunę z jakichś powodów to czy będę musiał placić za niego raz jeszcze, czy też mogę go ściągać dowolną liczbę razy bez opłat? Cytuj
Texz 670 Opublikowano 16 kwietnia 2010 Opublikowano 16 kwietnia 2010 To drugie. Jak wszystko w sklepie PS, raz zakupione możesz ściągać nieograniczoną liczbę razy. Jest to coś na kształt zakupu licencji użytkowania danego produktu przez twoją osobę. To czy posiadasz dany soft na konsoli czy też nie, nie ma znaczenia bo wykupiłeś prawo do jego użytkowania. Cytuj
Mastah 103 Opublikowano 16 kwietnia 2010 Autor Opublikowano 16 kwietnia 2010 http://www.rockstargames.com/newswire/article/4481/asked_&_answered_red_dead_redemption_multiplayer_posses_episodes_from_liberty_city_and_much_more.article "Can you tell me what changes Rockstar Games needed to make to EFLC for release in Europe? - received via Twitter We had to edit a tiny amount of some radio banter and a bit of TV content (literally a few seconds? worth). Unfortunately, making any content edits like that and then resubmitting is a fiddly and time-consuming process ? hence the extra couple of weeks needed for getting the game ready for release. Według R* z europejskiej wycięto małe fragmenty audycji radiowych i programów w TV. Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 16 kwietnia 2010 Opublikowano 16 kwietnia 2010 Losty zaliczone i bawilem sie z nimi za(pipi)iscie. Stare dobre GTA IV, czyli pelne miodu. Teraz Gej. Sądzę, że będzie jeszcze lepiej niż z Lostami Cytuj
balon 5 370 Opublikowano 17 kwietnia 2010 Opublikowano 17 kwietnia 2010 (edytowane) EDIT jak coś wszedłem do z podstawki GTA 4, włączyłem new game w opcjach i się tam pojawia dopiero informacja o przełączeniu pomiędzy podstawką a dodatkami, dla mnie bez sens, że nie ma od początku, na ekranie startowym możliwości wyboru. Edytowane 17 kwietnia 2010 przez balon1984 Cytuj
sizacz 12 Opublikowano 17 kwietnia 2010 Opublikowano 17 kwietnia 2010 Zgadzam sie, ze to rozwiazanie jest dziwne. W dodatku przy pierwszym odpaleniu napedza stracha (gdzie moje dodatki?) Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 17 kwietnia 2010 Opublikowano 17 kwietnia 2010 Jest możliwość w Geju ubrać się Lopezem w ta biala obcisla bluze z Fight Clubu? ;p Cytuj
Texz 670 Opublikowano 17 kwietnia 2010 Opublikowano 17 kwietnia 2010 EDIT wszedłem do ddatkó jak coś z podstawki gta 4, wziąłem opcje i new game i się tam pojawia dopiero, dla mnie bez sens, że nie ma od początku, na ekranie startowym możliwości wyboru. Taki ekran startowy jest wyłącznie w wersji płytkowej EFLC. Z tego jak to opisałeś widzę, że działa to tak samo jak w wersji na X360, czyli bez niespodzianek. Dodam tylko, że jak już stworzysz save załóżmy z Lostów, to gra przy następnym włączeniu automatycznie załaduje najnowszy save, czyli ten od Lostów. Cytuj
balon 5 370 Opublikowano 24 kwietnia 2010 Opublikowano 24 kwietnia 2010 (edytowane) edit: uffffff udało się, Boże jak ja nienawidzę sterowania helikopterami w GTA Edytowane 24 kwietnia 2010 przez balon1984 Cytuj
balon 5 370 Opublikowano 24 kwietnia 2010 Opublikowano 24 kwietnia 2010 (edytowane) No dokładnie miałem problemy z celowaniem z hejoptera ale obczaiłem efektywny sposób i zaczęło mi to nawet sprawiać przyjemność. Co do tych latających "czortów" w serii GTA jestem przewrażliwiony od pewnej misji z Vice City jak lataliśmy tym zdalnie sterownym helikopterem na budowie biurowca. Pamiętam, że akurat w tą część, wyjątkowo grałem na PC (klawiatura + mysz - WTF ?) i utarł mi się taki stereotyp , że heli w GTA steruje się strasznie. Jak na razie Ballad dla mnie też ciekawsza niż LaD, a brat Bruciego (jak ja się mogłem jarać Brucim w GTA4 ? ) z Yusufem przechodzą samych siebie. Brakuje mi takich wykręconych preson w "Lostach". Edytowane 24 kwietnia 2010 przez balon1984 Cytuj
Yabollek007 314 Opublikowano 25 kwietnia 2010 Opublikowano 25 kwietnia 2010 (edytowane) Pod wzgledem gameplay'owym Ballada jest zdecydowanie lepsza. Ma duzo bardziej zroznicowane i oryginalne misje. Jednak TLAD jak dla mnie nadrabia to swietna fabula i klimatem. Moze i to tylko pojedz i zabij, ale mi sie to podoba. Wlasnie o to chodzi w Epizodach - jeden ma byc do strzelania, a drugi do takiej ogolnej zabawy i zadymy. Jeden z fajna fabula i klimatem a drugi z takim troche nijakim (swiezo po zagraniu w Losty strasznie blado to wypada - dopiero jak sie czlowiek przyzwyczai do zmiany klimatu to zaczyna sie bardziej podobac ta cala otoczka). Od dawna czekalem cos w klimatach gangow motocyklowych - szkoda ze nie zrobili z tego pelnoprawnej czesci. Nie ma to jak jechac w skorzanej kurtce na harley'u, słuchajac Liberty Rock Radio, dzierzac obrzyna w reku i nawalac do motocyklistow z wrogiego gangu Magia Co do Bruciego - nie ma w tym nic dziwnego, ze sie nim jarales w GTA IV. Brucie w GTA IV a w TBOGT o dwie zupelnie rozne postacie. Szkoda, ze w zadnym z dodatkow nie ma Little Jacoba - lubilem tego typa. Wha'gwan ma breda Edytowane 25 kwietnia 2010 przez Yabollek007 Cytuj
Gość Oran Opublikowano 26 kwietnia 2010 Opublikowano 26 kwietnia 2010 Yusuf to po prostu najlepsza postać w historii chyba całej serii, no co za gość Ballada oczywiście lepsza od Losta, ale Lost i tak jest super (10 x lepszy niż podstawka z Niko w roli głównej). Ja by przejść tą misję (nie było bata bym rozwalił trzy łódki) poleciałem tam gdzie oni wysiadają z nich, ustawiłem bomby i czekałem aż podpłyną Do bani jest zrobione te latanie w GTA, świetnie mi się latało w just cause 2 (mowa o PC), tam można pożogę siać równo, tutaj nie bardzo, bo latać umiem dobrze, ale żeby jeszcze do tego celować? To ciężko, muszę jak ten debil zawisnąć w powietrzu i dopiero, a lot koszący jest mi obcy Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi