Skocz do zawartości

The Ballad of Gay Tony

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Najlepsze jest to, że niedawno grałem w te dodatki na X360 i zaraz potem gdy puściłem GTA IV na PS3, aż mnie skręciło. Mogliby wydać patcha, który podnosi rozdzielczość do natywnych 720p, choć szczerze wątpię czy mała łatka byłaby w stanie wprowadzić aż tak duże zmiany <_< Ale na dodatki na PS3 czekam, bo chciałbym w końcu sobie pograć w multi.

Opublikowano (edytowane)

Właśnie coś poszło o media, które są w grze ( net, radia itd ) a PSN.

Producenci GTA poinformowali, że Sony Computer Entertainment Europe chciało wprowadzić do gry kilka zmian, co spowodowało , że Rockstar potrzebowało jeszcze dwóch dodatkowych tygodni na dopracowanie projektu. Chodzi przede wszystkim o zmodyfikowanie zawartości stacji radiowych, telewizji oraz stron Internetowych dostępnych w grze.
Edytowane przez MeL
Opublikowano (edytowane)

SCEE zgłosiło poprawki do jakiś treści zawartych w radiu, telewizji i internecie (oczywiście chodzi o wirtualne media w GTA4).

Gdyż SCEE wydały się nieodpowiednie. Zbyt ryzykowne ale nie wiadomo dokładnie o jakie treści chodzi, o co chodzi.

Druga sprawa, że dodatki mogłoby wyjść normalnie w USA i na pc. Tylko z kolei R* chce wydać równocześnie dodatki na obydwu platformach.

Więc stratni są amerykańce i pc-towcy. Ale kit z nimi ;p

Edytowane przez SłupekPL
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

http://www.gametrailers.com/video/playstation-3-grand-theft/64357 PlayStation 3 and PC Launch Trailer

http://www.youtube.com/watch?v=xjpDA7xrhgQ&feature=PlayList&p=BC1CBDF027B2A07A&playnext_from=PL&playnext=1&index=8 No ale do tego cudeńka mu daleko hehe.

Niech mi ktoś powie, że R* nie robi najlepszych trailerów ;p.

Edytowane przez SłupekPL
Opublikowano

Coś ok. 2,5GB. Niestety nie wiem czy to jest instalacja jedynie dla Geja, czy dla Lostów będzie osobna, bo jak na razie pograłem tylko w tego pierwszego.

Co do gry... nic się nie zmieniło. Strona techniczna to stare/dobre GTA IV. Framerate ten sam, standardowe przycinki w multi. Można się poczuć jak w 2008. Ok, nie wiem czemu tak to odczuwam, może ostatnio za długo grałem w Just Cause 2, GTA przez to wydaje mi się niezwykle wolne i mało miodne, ale tak to już jest gdy konkurencja próbuje dogonić mistrzów i co najlepsze Szwedom to się udało. Vice City FM troszkę zawodzi, ale zobaczymy co będę pisał o tych dodatkach jak dłużej pogram.

Opublikowano

Mam pytanie (mam nadzieje, że nie padło już takie...) Czy te dodatki które jutro pojawią się na PSN będą wymagały płyty z IV żeby działać?

Padło wiele razy.

Wersja podstawowa jest potrzebna.

Opublikowano

Ok, już się wkręciłem w Balladę, która razem z Lostami w wersji płytkowej na X360 jest moją grą roku 2009. Czyli nic się nie zmieniło, dalej pełna miodu gangsterska historia z przymrużeniem oka. Szkoda jednak, że wszystkie trofea są brązowe. Jakoś niespecjalnie chce mi się je zdobywać...

Opublikowano

A ja zapytam o coś takiego: jeśli kupię któryś z tych dodatków a potem go usunę z jakichś powodów to czy będę musiał placić za niego raz jeszcze, czy też mogę go ściągać dowolną liczbę razy bez opłat?

Opublikowano

To drugie. Jak wszystko w sklepie PS, raz zakupione możesz ściągać nieograniczoną liczbę razy. Jest to coś na kształt zakupu licencji użytkowania danego produktu przez twoją osobę. To czy posiadasz dany soft na konsoli czy też nie, nie ma znaczenia bo wykupiłeś prawo do jego użytkowania.

Opublikowano

http://www.rockstargames.com/newswire/article/4481/asked_&_answered_red_dead_redemption_multiplayer_posses_episodes_from_liberty_city_and_much_more.article

"Can you tell me what changes Rockstar Games needed to make to EFLC for release in Europe? - received via Twitter

We had to edit a tiny amount of some radio banter and a bit of TV content (literally a few seconds? worth). Unfortunately, making any content edits like that and then resubmitting is a fiddly and time-consuming process ? hence the extra couple of weeks needed for getting the game ready for release.

Według R* z europejskiej wycięto małe fragmenty audycji radiowych i programów w TV.

Opublikowano (edytowane)

EDIT jak coś wszedłem do z podstawki GTA 4, włączyłem new game w opcjach i się tam pojawia dopiero informacja o przełączeniu pomiędzy podstawką a dodatkami, dla mnie bez sens, że nie ma od początku, na ekranie startowym możliwości wyboru.

Edytowane przez balon1984
Opublikowano

EDIT wszedłem do ddatkó jak coś z podstawki gta 4, wziąłem opcje i new game i się tam pojawia dopiero, dla mnie bez sens, że nie ma od początku, na ekranie startowym możliwości wyboru.

Taki ekran startowy jest wyłącznie w wersji płytkowej EFLC. Z tego jak to opisałeś widzę, że działa to tak samo jak w wersji na X360, czyli bez niespodzianek. Dodam tylko, że jak już stworzysz save załóżmy z Lostów, to gra przy następnym włączeniu automatycznie załaduje najnowszy save, czyli ten od Lostów.

Opublikowano (edytowane)

No dokładnie miałem problemy z celowaniem z hejoptera :) ale obczaiłem efektywny sposób i zaczęło mi to nawet sprawiać przyjemność.

Co do tych latających "czortów" w serii GTA jestem przewrażliwiony od pewnej misji z Vice City jak lataliśmy tym zdalnie sterownym helikopterem na budowie biurowca.

Pamiętam, że akurat w tą część, wyjątkowo grałem na PC (klawiatura + mysz - WTF ?) i utarł mi się taki stereotyp , że heli w GTA steruje się strasznie.

Jak na razie Ballad dla mnie też ciekawsza niż LaD, a brat Bruciego (jak ja się mogłem jarać Brucim w GTA4 ? :) ) z Yusufem przechodzą samych siebie. Brakuje mi takich wykręconych preson w "Lostach".

Edytowane przez balon1984
Opublikowano (edytowane)

Pod wzgledem gameplay'owym Ballada jest zdecydowanie lepsza. Ma duzo bardziej zroznicowane i oryginalne misje. Jednak TLAD jak dla mnie nadrabia to swietna fabula i klimatem.

Moze i to tylko pojedz i zabij, ale mi sie to podoba.

Wlasnie o to chodzi w Epizodach - jeden ma byc do strzelania, a drugi do takiej ogolnej zabawy i zadymy. Jeden z fajna fabula i klimatem a drugi z takim troche nijakim (swiezo po zagraniu w Losty strasznie blado to wypada - dopiero jak sie czlowiek przyzwyczai do zmiany klimatu to zaczyna sie bardziej podobac ta cala otoczka).

Od dawna czekalem cos w klimatach gangow motocyklowych - szkoda ze nie zrobili z tego pelnoprawnej czesci.

Nie ma to jak jechac w skorzanej kurtce na harley'u, słuchajac Liberty Rock Radio, dzierzac obrzyna w reku i nawalac do motocyklistow z wrogiego gangu :D Magia

Co do Bruciego - nie ma w tym nic dziwnego, ze sie nim jarales w GTA IV. Brucie w GTA IV a w TBOGT o dwie zupelnie rozne postacie.

Szkoda, ze w zadnym z dodatkow nie ma Little Jacoba - lubilem tego typa. Wha'gwan ma breda

Edytowane przez Yabollek007
Opublikowano

Yusuf to po prostu najlepsza postać w historii chyba całej serii, no co za gość :D

Ballada oczywiście lepsza od Losta, ale Lost i tak jest super (10 x lepszy niż podstawka z Niko w roli głównej).

Ja by przejść tą misję (nie było bata bym rozwalił trzy łódki) poleciałem tam gdzie oni wysiadają z nich, ustawiłem bomby i czekałem aż podpłyną :D

Do bani jest zrobione te latanie w GTA, świetnie mi się latało w just cause 2 (mowa o PC), tam można pożogę siać równo, tutaj nie bardzo, bo latać umiem dobrze, ale żeby jeszcze do tego celować? To ciężko, muszę jak ten debil zawisnąć w powietrzu i dopiero, a lot koszący jest mi obcy :(