bakman65 0 Opublikowano 15 maja 2009 Opublikowano 15 maja 2009 am czy któs mógłby mi polecic ksiazke o Japoni ogólnie o jej kulturze historii,filozofii, wybitnych ludziach , miejscach w kóre warto byłoby pojechac;) Cytuj
Flaha 25 Opublikowano 15 maja 2009 Opublikowano 15 maja 2009 (edytowane) Jolanta Tubielewicz - Kultura Japonii, Historia Japonii, Mitologia Japonii. Dobre są też książki Wiesława Kotańskiego ale to już są bardziej naukowe dzieła np. "Kojiki księga dawnych wydarzeń" albo "Opowieści o pierwszych władcach Japonii" Edytowane 15 maja 2009 przez Flaha Cytuj
Dante 450 Opublikowano 20 maja 2009 Opublikowano 20 maja 2009 susanne formanek - practicing the afterlife perspectives from japan Cytuj
Gość donsterydo Opublikowano 21 maja 2009 Opublikowano 21 maja 2009 Ja może pójdę w trochę inną mańkę. Zorientuj się co do książek Marcina Bruczkowskiego, szczególnie jeśli chodzi o "Bezsenność w Tokio" <----- Autor na podstawie swoich zapisków opowiada o swoim życiu w Tokio, pracy, relacjach z tubylcami jak i innymi gajdzinami. Fajna opowieść o życiu człowieka w zupełnie odmiennej kulturze, a przy okazji lektury można poznać trochę mentalność, zwyczaje i rozterki przeciętnych Japończyków. Książka ma także drugie dno, którego jak to sami mi autor napisał, 99% jego czytelników nie dostrzega :-) Polecam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi