Opublikowano 15 maja 200915 l http://www.onlinecenter.pl/4587/Aktualnosc...-szczegoly.html Po oficjalnej zapowiedzi przyszedł czas na podanie pierwszych szczegółów o Guitar Hero 5. W podesłanej nam notce prasowej Activision zdradza, że jedną z ważniejszych nowości będzie możliwość grania w cztery osoby w dowolnej kombinacji instrumentów - np. dwie gitary i dwie perkusje, trzy gitary i mikrofon itp. Na płycie znajdzie się w sumie 85 piosenek z różnych gatunków i od wielu wykonawców. Wśród nich zobaczymy Kings of Leon, The Rolling Stones, The White Stripes, Santanę, Vampire Weekend, Toma Petty, Johnny'ego Cash czy też Boba Dylana. The Rolling Stones – Sympathy for the Devil Bob Dylan – All Along The Watchtower The White Stripes – Blue Orchid Santana – No One To Depend On (LIVE) Vampire Weekend – A-Punk Tom Petty - Runnin Down a Dream Johnny Cash – Ring of Fire Kings of Leon – Sex on Fire Poznaliśmy także dwa kolejne tryby rozgrywki: "Party Play" (można dołączać się i wychodzić z piosenki w dowolnym momencie) oraz "RockFest" (rywalizacja w pięciu zabawach head-to-head). Z innych rzeczy warto wymienić kompatybilność z wszystkimi dodatkowymi kawałkami wydanymi do Guitar Hero: World Tour, dostęp do całej ścieżki dźwiękowej od razu po włączeniu, "Band Moments" (nagradzanie za dobre wykonanie konkretnych fragmentów) oraz wyzwania, polegające na zagraniu utworów w jakiś specjalny sposób. Pierwsze obrazki pokazują, iż wreszcie zdecydowano się porzucić biedny styl graficzny poprzednich odsłon. Edytowane 15 maja 200915 l przez wrog
Opublikowano 15 maja 200915 l Widać, że panom z Neversoftu jeszcze mało hajsu. Po tym co zrobili z Metallicą to mnie już ich gry ani ziębią, ani grzeją. Jednym słowem: na drzewo :wkurzony:
Opublikowano 16 maja 200915 l Pierwsze GH ze znośnym designem postaci? Jak grasz jakis utwor to patrzysz co sie dzieje w tle? Bo jak ja gralem to mnie tlo malo interesowalo bo bylem skupiony na guziczkach.
Opublikowano 16 maja 200915 l !Dopie/rdalanie się na siłe <_<! Tym razem pewnie się skuszę. Po tych wszystkich dobry opiniach po GH/RB trzeba będzie zagrać .
Opublikowano 16 maja 200915 l Jak zwykle o kupnie zadecyduje lista i instrumenty Mam cichą nadzieję na perkę w podobnym stylu, jeno mocniejszą i z jakimś normalnym pedałem.
Opublikowano 16 maja 200915 l Kolejne Guitar Hero. Powoli się jak FIFA robi, co roku będzie jedna albo więcej. Gra jest genialna, ale potrzeba małego majątku na zakup wszystkiego. Design postaci... i tak nie patrzę, ale fajnie, że przynajmniej coś się zmienia ;].
Opublikowano 17 maja 200915 l sposobu rozgrywki nie zmienią bo niby jak, więc w sumie to taki "miszyn pak"
Opublikowano 22 lipca 200915 l Ja, witam andrzej, na dzień dzisiejszy obecna setlista: AFI - Medicate Billy Idol - Dancing with Myself Brand New - Sowing Season (Yeah) Bush - Comedown Duran Duran - Hungry like the Wolf Eagles of Death Metal - Wannabe in L.A. Gorillaz - Feel Good Inc. Gov't Mule - Streamline Woman Grand Funk Railroad - We're an American Band Iron Maiden - 2 Minutes to Midnight King Crimson - 21st Century Schizoid Man No Doubt - Ex-Girlfriend Peter Frampton - Do You Feel like We Do? (Live) B Public Enemy featuring Zakk Wylde - Bring the Noise 20XX Rush - The Spirit of Radio (Live) Scars on Broadway - They Say Smashing Pumpkins - Bullet with Butterfly Wings Spacehog - In the Meantime Sunny Day Real Estate - Seven T. Rex - 20th Century Boy The Derek Trucks Band - Younk Funk Weezer - Why Bother? Wild Cherry - Play that Funky Music A Perfect Circle - Judith Attack! Attack! UK - You And Me Band Of Horses - Cigarettes, Wedding Bands Beastie Boys - Gratitude Beck - Gamma Ray Billy Squier - Lonely Is The Night Blink 182 - The Rock Show Blur - Song 2 Bob Dylan – All Along The Watchtower Bon Jovi - You Give Love A Bad Name Children Of Bodom - Done With Everything, Die For Nothing Coldplay - In My Place Darker My Love - Blue Day Darkest Hour - Demon(s) David Bowie - Fame David Bowie / Queen - Under Pressure Deep Purple - Woman From Tokyo ('99 Remix) Elliott Smith - L.A. Elton John - Saturday Night's Alright (For Fighting) Face To Face - Disconnected Garbage - Only Happy When It Rains Iggy Pop - Lust For Life (Live) Jeff Beck - Scatterbrain (Live) John Mellencamp - Hurts So Good Johnny Cash – Ring of Fire Kaiser Chiefs - Never Miss A Beat Kings of Leon – Sex on Fire Kiss - Shout It Out Loud Love and Rockets - Mirror People My Morning Jacket - One Big Holiday Nirvana - Lithium (Live) Queens Of The Stone Age - Make It Wit Chu Rammstein – Du Hast Rose Hill Drive - Sneak Out Santana -No One to Depend on (Live) Sonic Youth - Incinerate Screaming Trees - Nearly Lost You Sublime - What I Got Stevie Wonder - Superstition The Bronx - Six Days a Week The Duke Spirit - Send a Little Love Token The Police - So Lonely The Rolling Stones - Sympathy for the Devil The Sword - Maiden, Mother & Crone The White Stripes - Blue Orchid Thin Lizzy - Jailbreak Thrice - Deadbolt Tom Petty - Runnin' Down a Dream Tom Petty & The Heartbreakers - American Girl Vampire Weekend – A-Punk Wolfmother - Back Round Powiem tak - nie będę oceniał, bo znam jakieś 20% piosenek, najbardziej cieszy mnie mnie Spirit of the Radio, Rushów. Nie wiem dokładnie ile jeszcze będzie piosenek, te są potwierdzone.
Opublikowano 22 lipca 200915 l bez kitu, mi to tylko pasuje Iron Maiden - 2 Minutes to Midnight i Deep Purple - Woman From Tokyo. Pare ujdzie, a reszta ch.jnia. Ale ma być jeszcze podobno Megadeth, Dire Straits więc może będzie dobrze.
Opublikowano 22 lipca 200915 l Wiesz, na pewno podczas gry spodoba Ci się wiele piosenek, ja np. przed RB2 też znałem tylko część, a wiele mi się spodobało, np. Girls not grey czy też Panic Attack.
Opublikowano 22 lipca 200915 l Gorillaz - Feel Good Inc. O_o Beastie Boys mogli sobie podarować ;f Zdziwiła mnie obecność Public Enemy. Mam nadzieję, że jakieś hardkory się znajdą jeszcze. Edytowane 22 lipca 200915 l przez Bojan_Zaw
Opublikowano 22 lipca 200915 l Trochę mało rocka Ale jest The Police, jest QotSA, KoL, Rush i jeszcze kilka fajnych.
Opublikowano 22 lipca 200915 l Blur - Song 2 Johnny Cash – Ring of Fire Nirvana - Lithium (Live) Rammstein – Du Hast The Rolling Stones - Sympathy for the Devil The White Stripes - Blue Orchid Fajnie, ale ogólnie tracklista trochę kiepska według mnie. Szkoda, że nie dali King Crimson - Epitaph. Mam nadzieję, że będzie trochę więcej piosenek z przytupem bo widzę tylko Rammstein i Bodomsów chyba. No i jak wrzucili Song 2 to niech jeszcze wcisną "Fookin In The Bushes" Oasis xD
Opublikowano 22 lipca 200915 l Ja większość piosenek z nam i wg mnie jest to bardzo dobra tracklista. Najbardziej cieszę się ,że jest A perfect Circle, szkoda tylko, że jedna piosenka. Może później jakiegoś DLC dadzą. A i ciekawi mnie czy z tym zespołem będzie tak samo jak z Toolem , czyli że też nie będzie widać muzyków.
Opublikowano 22 lipca 200915 l Bo w tym zespole , podobnie jak w Tool, jest ten sam wokalista. I podobnie jak Tool oni też nie wydawali swoich DVD z koncertów.
Opublikowano 22 lipca 200915 l Poczekam chyba na 5, chociaz z wygladu tych wszystkich gitarek najbardziej podoba mi sie explorer...
Opublikowano 22 lipca 200915 l Bo w tym zespole , podobnie jak w Tool, jest ten sam wokalista. I podobnie jak Tool oni też nie wydawali swoich DVD z koncertów. Ale APC to zupelnie inny projekt. Bardziej rockowy-przyziemny, nie tak mistyczny jak Tool.