wrog 640 Opublikowano 15 maja 2009 Opublikowano 15 maja 2009 (edytowane) http://www.onlinecenter.pl/4587/Aktualnosc...-szczegoly.html Po oficjalnej zapowiedzi przyszedł czas na podanie pierwszych szczegółów o Guitar Hero 5. W podesłanej nam notce prasowej Activision zdradza, że jedną z ważniejszych nowości będzie możliwość grania w cztery osoby w dowolnej kombinacji instrumentów - np. dwie gitary i dwie perkusje, trzy gitary i mikrofon itp. Na płycie znajdzie się w sumie 85 piosenek z różnych gatunków i od wielu wykonawców. Wśród nich zobaczymy Kings of Leon, The Rolling Stones, The White Stripes, Santanę, Vampire Weekend, Toma Petty, Johnny'ego Cash czy też Boba Dylana. The Rolling Stones – Sympathy for the Devil Bob Dylan – All Along The Watchtower The White Stripes – Blue Orchid Santana – No One To Depend On (LIVE) Vampire Weekend – A-Punk Tom Petty - Runnin Down a Dream Johnny Cash – Ring of Fire Kings of Leon – Sex on Fire Poznaliśmy także dwa kolejne tryby rozgrywki: "Party Play" (można dołączać się i wychodzić z piosenki w dowolnym momencie) oraz "RockFest" (rywalizacja w pięciu zabawach head-to-head). Z innych rzeczy warto wymienić kompatybilność z wszystkimi dodatkowymi kawałkami wydanymi do Guitar Hero: World Tour, dostęp do całej ścieżki dźwiękowej od razu po włączeniu, "Band Moments" (nagradzanie za dobre wykonanie konkretnych fragmentów) oraz wyzwania, polegające na zagraniu utworów w jakiś specjalny sposób. Pierwsze obrazki pokazują, iż wreszcie zdecydowano się porzucić biedny styl graficzny poprzednich odsłon. Edytowane 15 maja 2009 przez wrog Cytuj
Darko. 4 Opublikowano 15 maja 2009 Opublikowano 15 maja 2009 Widać, że panom z Neversoftu jeszcze mało hajsu. Po tym co zrobili z Metallicą to mnie już ich gry ani ziębią, ani grzeją. Jednym słowem: na drzewo :wkurzony: Cytuj
Hela 1 962 Opublikowano 15 maja 2009 Opublikowano 15 maja 2009 Pierwsze GH ze znośnym designem postaci? Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 16 maja 2009 Opublikowano 16 maja 2009 Ej co ty chcesz od postaci, są komiksowe i taki ich urok. Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 16 maja 2009 Opublikowano 16 maja 2009 Pierwsze GH ze znośnym designem postaci? Jak grasz jakis utwor to patrzysz co sie dzieje w tle? Bo jak ja gralem to mnie tlo malo interesowalo bo bylem skupiony na guziczkach. Cytuj
Infidel 218 Opublikowano 16 maja 2009 Opublikowano 16 maja 2009 !Dopie/rdalanie się na siłe <_<! Tym razem pewnie się skuszę. Po tych wszystkich dobry opiniach po GH/RB trzeba będzie zagrać . Cytuj
qb3k 946 Opublikowano 16 maja 2009 Opublikowano 16 maja 2009 Jak zwykle o kupnie zadecyduje lista i instrumenty Mam cichą nadzieję na perkę w podobnym stylu, jeno mocniejszą i z jakimś normalnym pedałem. Cytuj
raven_raven 12 014 Opublikowano 16 maja 2009 Opublikowano 16 maja 2009 Kolejne Guitar Hero. Powoli się jak FIFA robi, co roku będzie jedna albo więcej. Gra jest genialna, ale potrzeba małego majątku na zakup wszystkiego. Design postaci... i tak nie patrzę, ale fajnie, że przynajmniej coś się zmienia ;]. Cytuj
Diabeu 1 Opublikowano 17 maja 2009 Opublikowano 17 maja 2009 sposobu rozgrywki nie zmienią bo niby jak, więc w sumie to taki "miszyn pak" Cytuj
s1ntex 0 Opublikowano 22 lipca 2009 Opublikowano 22 lipca 2009 Ja, witam andrzej, na dzień dzisiejszy obecna setlista: AFI - Medicate Billy Idol - Dancing with Myself Brand New - Sowing Season (Yeah) Bush - Comedown Duran Duran - Hungry like the Wolf Eagles of Death Metal - Wannabe in L.A. Gorillaz - Feel Good Inc. Gov't Mule - Streamline Woman Grand Funk Railroad - We're an American Band Iron Maiden - 2 Minutes to Midnight King Crimson - 21st Century Schizoid Man No Doubt - Ex-Girlfriend Peter Frampton - Do You Feel like We Do? (Live) B Public Enemy featuring Zakk Wylde - Bring the Noise 20XX Rush - The Spirit of Radio (Live) Scars on Broadway - They Say Smashing Pumpkins - Bullet with Butterfly Wings Spacehog - In the Meantime Sunny Day Real Estate - Seven T. Rex - 20th Century Boy The Derek Trucks Band - Younk Funk Weezer - Why Bother? Wild Cherry - Play that Funky Music A Perfect Circle - Judith Attack! Attack! UK - You And Me Band Of Horses - Cigarettes, Wedding Bands Beastie Boys - Gratitude Beck - Gamma Ray Billy Squier - Lonely Is The Night Blink 182 - The Rock Show Blur - Song 2 Bob Dylan – All Along The Watchtower Bon Jovi - You Give Love A Bad Name Children Of Bodom - Done With Everything, Die For Nothing Coldplay - In My Place Darker My Love - Blue Day Darkest Hour - Demon(s) David Bowie - Fame David Bowie / Queen - Under Pressure Deep Purple - Woman From Tokyo ('99 Remix) Elliott Smith - L.A. Elton John - Saturday Night's Alright (For Fighting) Face To Face - Disconnected Garbage - Only Happy When It Rains Iggy Pop - Lust For Life (Live) Jeff Beck - Scatterbrain (Live) John Mellencamp - Hurts So Good Johnny Cash – Ring of Fire Kaiser Chiefs - Never Miss A Beat Kings of Leon – Sex on Fire Kiss - Shout It Out Loud Love and Rockets - Mirror People My Morning Jacket - One Big Holiday Nirvana - Lithium (Live) Queens Of The Stone Age - Make It Wit Chu Rammstein – Du Hast Rose Hill Drive - Sneak Out Santana -No One to Depend on (Live) Sonic Youth - Incinerate Screaming Trees - Nearly Lost You Sublime - What I Got Stevie Wonder - Superstition The Bronx - Six Days a Week The Duke Spirit - Send a Little Love Token The Police - So Lonely The Rolling Stones - Sympathy for the Devil The Sword - Maiden, Mother & Crone The White Stripes - Blue Orchid Thin Lizzy - Jailbreak Thrice - Deadbolt Tom Petty - Runnin' Down a Dream Tom Petty & The Heartbreakers - American Girl Vampire Weekend – A-Punk Wolfmother - Back Round Powiem tak - nie będę oceniał, bo znam jakieś 20% piosenek, najbardziej cieszy mnie mnie Spirit of the Radio, Rushów. Nie wiem dokładnie ile jeszcze będzie piosenek, te są potwierdzone. Cytuj
Pelipe 236 Opublikowano 22 lipca 2009 Opublikowano 22 lipca 2009 bez kitu, mi to tylko pasuje Iron Maiden - 2 Minutes to Midnight i Deep Purple - Woman From Tokyo. Pare ujdzie, a reszta ch.jnia. Ale ma być jeszcze podobno Megadeth, Dire Straits więc może będzie dobrze. Cytuj
s1ntex 0 Opublikowano 22 lipca 2009 Opublikowano 22 lipca 2009 Wiesz, na pewno podczas gry spodoba Ci się wiele piosenek, ja np. przed RB2 też znałem tylko część, a wiele mi się spodobało, np. Girls not grey czy też Panic Attack. Cytuj
Bojan_Zaw 4 Opublikowano 22 lipca 2009 Opublikowano 22 lipca 2009 (edytowane) Gorillaz - Feel Good Inc. O_o Beastie Boys mogli sobie podarować ;f Zdziwiła mnie obecność Public Enemy. Mam nadzieję, że jakieś hardkory się znajdą jeszcze. Edytowane 22 lipca 2009 przez Bojan_Zaw Cytuj
qb3k 946 Opublikowano 22 lipca 2009 Opublikowano 22 lipca 2009 Trochę mało rocka Ale jest The Police, jest QotSA, KoL, Rush i jeszcze kilka fajnych. Cytuj
jarken 33 Opublikowano 22 lipca 2009 Opublikowano 22 lipca 2009 Premiera już 1 września, na 100% zakupię. Cytuj
teddy 6 898 Opublikowano 22 lipca 2009 Opublikowano 22 lipca 2009 Blur - Song 2 Johnny Cash – Ring of Fire Nirvana - Lithium (Live) Rammstein – Du Hast The Rolling Stones - Sympathy for the Devil The White Stripes - Blue Orchid Fajnie, ale ogólnie tracklista trochę kiepska według mnie. Szkoda, że nie dali King Crimson - Epitaph. Mam nadzieję, że będzie trochę więcej piosenek z przytupem bo widzę tylko Rammstein i Bodomsów chyba. No i jak wrzucili Song 2 to niech jeszcze wcisną "Fookin In The Bushes" Oasis xD Cytuj
Wallerot 5 Opublikowano 22 lipca 2009 Opublikowano 22 lipca 2009 Ja większość piosenek z nam i wg mnie jest to bardzo dobra tracklista. Najbardziej cieszę się ,że jest A perfect Circle, szkoda tylko, że jedna piosenka. Może później jakiegoś DLC dadzą. A i ciekawi mnie czy z tym zespołem będzie tak samo jak z Toolem , czyli że też nie będzie widać muzyków. Cytuj
Wallerot 5 Opublikowano 22 lipca 2009 Opublikowano 22 lipca 2009 Bo w tym zespole , podobnie jak w Tool, jest ten sam wokalista. I podobnie jak Tool oni też nie wydawali swoich DVD z koncertów. Cytuj
Gość Opublikowano 22 lipca 2009 Opublikowano 22 lipca 2009 Bedzie do tego jakis nowy model gitary? Cytuj
Gość Opublikowano 22 lipca 2009 Opublikowano 22 lipca 2009 Poczekam chyba na 5, chociaz z wygladu tych wszystkich gitarek najbardziej podoba mi sie explorer... Cytuj
Pain101 3 Opublikowano 22 lipca 2009 Opublikowano 22 lipca 2009 Bo w tym zespole , podobnie jak w Tool, jest ten sam wokalista. I podobnie jak Tool oni też nie wydawali swoich DVD z koncertów. Ale APC to zupelnie inny projekt. Bardziej rockowy-przyziemny, nie tak mistyczny jak Tool. Cytuj
jarken 33 Opublikowano 22 lipca 2009 Opublikowano 22 lipca 2009 A tam gitara, nowa perkusja Logitecha wygląda świetnie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi