MaZZeo 14 182 Opublikowano 26 października 2011 Opublikowano 26 października 2011 Czemu blogi redaktorów są tak rzadko aktualizowane? Cytuj
humanno 201 Opublikowano 28 października 2011 Opublikowano 28 października 2011 oświadczenie z ppe.pl Redakcje PSX Extreme oraz PPE oświadczają, iż popierając jedynie oryginalne i legalne produkty oraz wspierając wszelkie działania mające na celu rozwój polskiej branży gamingowej, zaprzestają ze skutkiem natychmiastowym publikowania jakichkolwiek informacji i wiadomości dotyczących szeroko pojętego piractwa konsolowego, w odniesieniu zarówno do produktów typu software, jak i hardware. Tym samym nie zamierzamy inicjować, a tym bardziej podsycać dyskusji na te tematy - dyskusji bezcelowych i nikomu niepotrzebnych, które nie mają żadnego pozytywnego przełożenia na branżę gier wideo, nie tylko w naszym kraju. To teraz juz zupelnie nic nie bede wiedział o na ten temat, nie chce mi sie szperać po innych stronach w poszukiwaniu a może coś... : / Cytuj
balon 5 340 Opublikowano 28 października 2011 Opublikowano 28 października 2011 Jakaś nowa ustaw czy jakiś dym był ? Cytuj
dc1982 35 Opublikowano 28 października 2011 Opublikowano 28 października 2011 Dziwna sprawa , co innego aprobować co innego informować , myślicie że Pulitzery rozdają za reportaż o pokoju czy o wojnie ? Cytuj
Gość Opublikowano 28 października 2011 Opublikowano 28 października 2011 To nie o to chodzi panowie. Rozumiem, że wiele osób chce być na bieżąco ze wszystkimi niusami z branży, nawet tymi z szarej strefy, ale tak jak jest napisane w oświadczeniu - nikomu one nie służą. Dla osoby uczciwej i nie parającej się kradzieżą, informacja typu "GTA V wyciekło" znaczy tyle co nic, a dla kogoś, kto nie kwapi się na wydanie gotówki na oryginalne wydanie może to być pośrednio komunikatem typu: "O, super, zaraz sprawdzę torrenty." Oczywiście nikomu nie zarzucam takiego podejścia, jest to czysto teoretyczna uwaga. Tego typu informacje nie są mile widziane również przez producentów i wydawców. Wyobraźcie sobie magazyn motoryzacyjny zamieszczający newsy typu: "Wśród odmętów internetu można znaleźć fajny i łatwy sposób, jak bezproblemowo podwędzić nowe Camaro." Komu to służy? Na pewno nie fanom motoryzacji, lecz zwykłym złodziejom. Cytuj
dee 8 808 Opublikowano 28 października 2011 Opublikowano 28 października 2011 Że też portale informacyjne donoszą o gwałtach, zabójstwach i napadach. Przecież to niczemu i nikomu nie służy. A jak wiadomo, zwykły szary człowiek pod wpływem takich niusów mógłby zapałać żądzą mordu i gwałtu. Ale zgodnie z nową linią, logicznym byłoby skasowanie "Pchlego Targu"- wszak używki sa gorsze niż piractwo, a i składki na gry PSn niebezpiecznie śmierdzą szara strefą. Napawdę nie sądzę, by traktowanie czytelników jako głupców i/lub potencjalnych piratów było dobra strategia marketingową. Powodzenia. Cytuj
Gość Opublikowano 28 października 2011 Opublikowano 28 października 2011 (edytowane) Nikt ich tak nie traktuje. Właśnie te informacje zainteresują sobą w głównej mierze piratów. Co kogoś obchodzi fakt złamania PlayStation 3, nie jest to żaden gorący temat, dla normalnego użytkownika wręcz bezużyteczny. Na scenie dzieje się wiele rzeczy i są serwisy, które zajmują się tylko tym. PSX Extreme i PPE jako media stojące w otwartej względem piractwa mają informować o pośrednich lub bezpośrednich elementach tego zjawiska? Edytowane 28 października 2011 przez Gość Cytuj
Enkidou 300 Opublikowano 28 października 2011 Opublikowano 28 października 2011 Że też portale informacyjne donoszą o gwałtach, zabójstwach i napadach. No właśnie, i tu nasuwa się pytanie: po co to robią? Cytuj
humanno 201 Opublikowano 28 października 2011 Opublikowano 28 października 2011 (edytowane) Nikt ich tak nie traktuje. Właśnie te informacje zainteresują sobą w głównej mierze piratów. Co kogoś obchodzi fakt złamania PlayStation 3, nie jest to żaden gorący temat, dla normalnego użytkownika wręcz bezużyteczny.. Ja mam PS3 i ciekawi mnie czy piraci wygrali z zabezpieczeniami czy nie. Nie mam zamiaru sam w to inwestować, ale w przypadku konsol zawsze był to gorący temat. Tak, sam miałem przerobionego PSX i wtedy to był w ogole warunek posiadania konsoli albo nie. Teraz patrze na to z boku i nie mam potrzeby ani ochoty używać piratów, ale troche głupie jest udawanie ze taki temat nie istnieje. Faktycznie, info ze gra XYZ wyciekla przed premierą i jest na torrencie do du*py sie uczciwemu graczowni przyda i to mnie nie interesuje, bo takie rzeczy są prawie pewne ze gra bedzie spiracona. Jednak odwieczna walka Konsola vs Haker jest no cóż..ciekawa. Jak wniknęła sprawa ze złamaniem PS3 i usłyszałem nazwe Jailbrake to nic mi ona nie mówiłą.. a była to juz jego któraś wersja i bylo mi trochę głupio jako stary gracz nie mialem o tym pojęcia. Takie informacje po porostu ludzi ciekawią, dlatego amerykanie mają swoje show z pościgami policyjnymi, u nas jakieś frajerskie afery z przekrętami "na górze" a na naszym konsolowym podwórku mamy info z szarej strefy. Informacja to informacja, nie poinformowanie o czymś nie sprawi że to coś cię nie wydarzyło i nie zdarzy. To decyzja ppe i no cóż, trudno, ja żałuje bo wolałbym wiedzieć. Edytowane 28 października 2011 przez humanno Cytuj
SonicX 3 Opublikowano 28 października 2011 Opublikowano 28 października 2011 To nie o to chodzi panowie. Rozumiem, że wiele osób chce być na bieżąco ze wszystkimi niusami z branży, nawet tymi z szarej strefy, ale tak jak jest napisane w oświadczeniu - nikomu one nie służą. Dla osoby uczciwej i nie parającej się kradzieżą, informacja typu "GTA V wyciekło" znaczy tyle co nic, a dla kogoś, kto nie kwapi się na wydanie gotówki na oryginalne wydanie może to być pośrednio komunikatem typu: "O, super, zaraz sprawdzę torrenty." Oczywiście nikomu nie zarzucam takiego podejścia, jest to czysto teoretyczna uwaga. Tego typu informacje nie są mile widziane również przez producentów i wydawców. Wyobraźcie sobie magazyn motoryzacyjny zamieszczający newsy typu: "Wśród odmętów internetu można znaleźć fajny i łatwy sposób, jak bezproblemowo podwędzić nowe Camaro." Komu to służy? Na pewno nie fanom motoryzacji, lecz zwykłym złodziejom. Stary, tu nie chodzi o informacje o wycieku jakiejś gry. Jak publicysta/recenzent/członek portalu news'owego powinieneś zwyczajnie informować ludzi co się dzieję z konsolami których używają. Wbij sobie do łba, że złamanie konsoli jest czymś istotnym nawet dla osób nie korzystających z takich bajerów. Ponadto skoro napisaliście, że nie podajecie już żadnych informacji związanych z piractwem to o włamaniach na konta też nie będzie pisać? Jak będzie kolejny krach PSN to olewka? Lepiej się ogarnijcie i przestańcie głupoty wypisywać na portalu! Cytuj
Gość Opublikowano 28 października 2011 Opublikowano 28 października 2011 (edytowane) Fakt złamania danej konsoli jest istotny dla ludzi niezainteresowanych tematem? A to ciekawe. Nie zamierzasz korzystać z "profitów", jakie daje złamanie zabezpieczeń i wciąż cie to interesuje? Ja mam to głęboko w poszanowaniu, gdyż modyfikacje sprzętu są wbrew prawu i z tego co wiem w naszym kraju ścigane z urzędu (przynajmniej w przypadku X360). Doskonale rozumiem czym jest aspekt informatywny, ale powiedz co on ma wspólnego z pisaniem o łamaniu zabezpieczeń? To nie jest element branży, a szarą strefą i szemranymi modyfikacjami ani PPE, ani PE nie ma zamiaru się zajmować. Fakt część z tych akcji w jakiś sposób służy użytkownikom, tyle że wciąż jest to poza prawem. Powiesz - mój sprzęt, mogę robić z nim co chcę. Niby prawda, ale skądś biorą się te bany, śliska sprawa. Poprosiłem Butcha, by się tu wypowiedział i myślę, że uczyni to jutro. To powinno wyjaśnić wszystko. Informacje o przerwach w działaniu usług będą się pojawiały, o problemach z bezpieczeństwem również. NIE BĘDZIE INFORMACJI O WYCIEKU GIER I PRZERÓBKACH KONSOL. Tyle. Edytowane 28 października 2011 przez Gość Cytuj
SonicX 3 Opublikowano 28 października 2011 Opublikowano 28 października 2011 Fakt złamania danej konsoli jest istotny dla ludzi niezainteresowanych tematem? A to ciekawe. Nie zamierzasz korzystać z "profitów", jakie daje złamanie zabezpieczeń i wciąż cie to interesuje? Ja mam to głęboko w poszanowaniu, gdyż modyfikacje sprzętu są wbrew prawu i z tego co wiem w naszym kraju ścigane z urzędu (przynajmniej w przypadku X360). Doskonale rozumiem czym jest aspekt informatywny, ale powiedz co on ma wspólnego z pisaniem o łamaniu zabezpieczeń? To nie jest element branży, a szarą strefą i szemranymi modyfikacjami ani PPE, ani PE nie ma zamiaru się zajmować. Fakt część z tych akcji w jakiś sposób służy użytkownikom, tyle że wciąż jest to poza prawem. Powiesz - mój sprzęt, mogę robić z nim co chcę. Niby prawda, ale skądś biorą się te bany, śliska sprawa. Poprosiłem Butcha, by się tu wypowiedział i myślę, że uczyni to jutro. To powinno wyjaśnić wszystko. Informacje o przerwach w działaniu usług będą się pojawiały, o problemach z bezpieczeństwem również. NIE BĘDZIE INFORMACJI O WYCIEKU GIER I PRZERÓBKACH KONSOL. Tyle. 1. Już przestań być świętym i mi tu pieprzyć o ściganiu z urzędu przerobionych konsol... A czy konsola jest złamana może mieć znaczenie o tyle, że nie każdy chce inwestować w taki sprzęt np. 2. To jest element branży i to nie odłączny! A szarą strefą się zajmuj na tyle na ile powinien się nie zajmować "dziennikaż" gamingowy. 3. Przestań na capslocku pisać jak mała dziewczynka która krzyczy z przytupem! Cytuj
Ural 13 Opublikowano 28 października 2011 Opublikowano 28 października 2011 Dla osoby uczciwej i nie parającej się kradzieżą, informacja typu "GTA V wyciekło" znaczy tyle co nic Oczywiście. Jak czytam na Onecie, że gdzieś ukradli Bentley'a i w to klikam, to pewnie dlatego, że jestem złodziejem samochodów. A gdy czytam, że np. Cinquecento można ukraść śrubokrętem, to sięgam od razu do szafki i pędzę na parking po darmową przejażdżkę. Ot, jak każdy normalny człowiek. Złodziejstwo mam w genach. Ciekawa filozofia, zakładanie kto jest uczciwy, a kto nie po tym, jaki kogo interesuje temat. Jak ktoś jest hardcorowcem, to go interesuje czy jakaś gra wyciekła i niekoniecznie dlatego, że chce ją ukraść, tylko bo interesuje go wszystko co się dzieje w branży. Jak się czyta o morderstwie, albo o tym że podczas zamieszek ludzie okradają sklepy, to nie robi się tego samego. Jak się czyta o napadzie na bank, to nie biegnie się do najbliższego oddziału ING z bejsbolem. A kto jest złodziejem, ten będzie złodziejem niezależnie od treści artykułów w mediach. Tego typu informacje nie są mile widziane również przez producentów i wydawców. Trzeba było od razu napisać, że o to chodziło, a nie mydlić ludziom oczy. Wyobraźcie sobie magazyn motoryzacyjny zamieszczający newsy typu: "Wśród odmętów internetu można znaleźć fajny i łatwy sposób, jak bezproblemowo podwędzić nowe Camaro." Komu to służy? Na pewno nie fanom motoryzacji, lecz zwykłym złodziejom. Tia. Gdybym był właścicielem Camaro, to chciałbym się dowiedzieć o takiej możliwości. Więcej - wyżej napisałem o Cinquecento. W Auto Świecie kiedyś opisali, że jest tylko bodaj 100 rodzajów kluczyków do Cinquecento i że można odjechać przez przypadek nie swoim wozem. Gdybym był posiadaczem takiego Fiacika, to byłbym tym żywotnio zainteresowany, by np. zainwestować w dodatkowe zabezpieczenie. Czy o włamach do sieci PSN też już przestaniecie pisać? Ogólnie gratuluję argumentacji i trochę szkoda, że coraz większa cenzura w mediach. Bo inaczej tego nie można nazwać i zasłanianie się dobrem polskiego gamingu skomentuję krótko: ROTFL. Piractwa nie zlikwiduje się zamiatając temat pod dywan. Normalnie nie komentuję takich rzeczy, ale o wolność słowa trzeba umieć walczyć. A to jest kneblowanie mediom ust i szkoda, że się daliście. Średnio wierzę, że to niezależna decyzja, a jeśli tak, no cóż... Tyle. Jak chcecie, to usuwajcie tego posta. 6 1 Cytuj
Gość Opublikowano 28 października 2011 Opublikowano 28 października 2011 (edytowane) Ural, napisałem jak ja to widzę. Jutro na pewno napisze tu coś Butch, bo widać sprawa jest dość kontrowersyjna. Edytowane 28 października 2011 przez Gość Cytuj
Enkidou 300 Opublikowano 29 października 2011 Opublikowano 29 października 2011 Ural pisze, że chce wiedzieć o zabezpieczeniach w przypadku różnych nieciekawych incydentów. Ja to nawet rozumiem do pewnego stopnia, ale to jednocześnie sprowadza dyskusję o szarej strefie do absurdu. Bo, oczywiście, gdy popularny serwis napisze, że jakaś gra wisi na torrentach na kilka dni przed premierą, albo, że złamano 3DS'a to oznacza, że ktoś postanowi: "ojej, muszę uważać", ew. "hurra, będę mógł odpalać na swoim 3DS'ie różne ciekawe aplikacje". Natomiast argumenty o zabezpieczeniach samochodów przypominają mi taką sytuację sprzed kilku lat, gdy w internetach pojawiło się info o dziurach w phpBB i opisy ilustrujące jako prosto zrobić z nich użytek. Oczywiście ku przestrodze administratorów, ale zgadniesz co się potem działo? Włamy na PSN w Twoim poście też mnie nie przekonują. Codziennie pewnie ktoś się dobiera do pojedynczych kont i jedyne co może zrobić przeciętny użytkownik to wymyślić jakieś sensowne hasło i najlepiej nie trzymać tam danych o karcie. Nie chcę potępiać ludzi, którzy chcą czytać o szarej strefie, bo część tego co mówią/piszą do mnie trafia. Sam czekam np. aż ktoś w końcu zrobi porządek z blokadą regionalną na 3DS'ie. Tylko po co ta drama, po co te barykady? Dziennikarstwo growe ma naprawdę szereg istotniejszych problemów: nierzetelne informowanie, dyletanctwo, inflacja ocen i wiele tego pochodnych. Może lepiej zacząć od tego? To, że jakiś serwis nie będzie pisał o szarej strefie to jeszcze nie zwiastun najgorszego. Ciebie śmieszy, że decyzja o zaprzestaniu poruszania tego tematu jest motywowana "dobrem polskiej branży", a ja mam wątpliwości co do całkowitej szczerości Twojej tutejszej tyrady, zwłaszcza, że wczoraj wklejałeś link do forum swojego serwisu, którego credo to bycie w opozycji do PE/PPE. ; ) 1 1 Cytuj
SonicX 3 Opublikowano 29 października 2011 Opublikowano 29 października 2011 Dziennikarstwo growe ma naprawdę szereg istotniejszych problemów: nierzetelne informowanie, dyletanctwo, inflacja ocen i wiele tego pochodnych. A decyzja o braku informacji na temat piractwa to niby nie jest "nierzetelne informowanie" o którym mówisz??? Ural pisze, że chce wiedzieć o zabezpieczeniach w przypadku różnych nieciekawych incydentów. Ja to nawet rozumiem do pewnego stopnia, ale to jednocześnie sprowadza dyskusję o szarej strefie do absurdu. Bo, oczywiście, gdy popularny serwis napisze, że jakaś gra wisi na torrentach na kilka dni przed premierą, albo, że złamano 3DS'a to oznacza, że ktoś postanowi: "ojej, muszę uważać", ew. "hurra, będę mógł odpalać na swoim 3DS'ie różne ciekawe aplikacje". Natomiast argumenty o zabezpieczeniach samochodów przypominają mi taką sytuację sprzed kilku lat, gdy w internetach pojawiło się info o dziurach w phpBB i opisy ilustrujące jako prosto zrobić z nich użytek. Oczywiście ku przestrodze administratorów, ale zgadniesz co się potem działo? Włamy na PSN w Twoim poście też mnie nie przekonują. Codziennie pewnie ktoś się dobiera do pojedynczych kont i jedyne co może zrobić przeciętny użytkownik to wymyślić jakieś sensowne hasło i najlepiej nie trzymać tam danych o karcie. Nie chodzi o to żeby koniecznie pisać o tym co jest albo nie jest na torrentach! Chodzi o ISTOTNE informacje na temat piractwa. To, że serwis jest przeciwny informowaniu o wyciekach gier do sieci to luz, niech sobie będzie, ale pisanie oświadczeń o zaprzestaniu informowania o WSZYSTKIM związanym z piractwem to przesada. Tak naprawdę to nawet jakby redakcja zwyczajnie przestała pisać o piractwie to nie było by większych dymów, ale mamy tutaj piękny przykład "oświadczenia" pod publiczkę któregoś szefa. A dziennikarstwo nie powinno ulegać presjom. Tyle. Ciebie śmieszy, że decyzja o zaprzestaniu poruszania tego tematu jest motywowana "dobrem polskiej branży", a ja mam wątpliwości co do całkowitej szczerości Twojej tutejszej tyrady, zwłaszcza, że wczoraj wklejałeś link do forum swojego serwisu, którego credo to bycie w opozycji do PE/PPE. ; ) O tak Ural założył serwis którego "wyznanie" to nienawiść do PE 100% hate'ów na forum i artykuły tylko o pijanych redaktorach ppe 2 2 Cytuj
Zwyrodnialec 1 715 Opublikowano 29 października 2011 Opublikowano 29 października 2011 Beka i tyle. Kiedyś w PE pojawiały się nawet recenzje gier, których nigdy nie było w PAL-u (np Chrono Cross), teraz ktoś prawdopodobnie pogroził paluszkiem i już pojawiają się jakieś oświadczenia. 2 Cytuj
Enkidou 300 Opublikowano 29 października 2011 Opublikowano 29 października 2011 (edytowane) @ SonicX Jeszcze raz powtórzę: rozumiem argumentację takich osób jak Ty. To bardzo dobrze, że pojmujesz dziennikarstwo w sposób jaki pojmujesz i jesteś w stanie przy tym obstawiać. Mam nadzieję, że będziesz bronił tych idei także w przyszłości, bo jest wiele do zrobienia w tym zakresie. Niestety, robisz krzywdę sobie i swoim mimo wszystko słusznym racjom spamując komentarzami na PPE. Ja natomiast tylko twierdzę, że są ważniejsze rzeczy niż szara strefa, tak jak i są ważniejsze rzeczy niż kronika kryminalna w prasie (do której pisanie o szarej strefie zostało de facto porównane). Ok, argument o torrentach jest z trochę z tyłka wzięty (chociaż takie rzeczy też widziałem), ale nikt mnie przekona, że przykład z 3DS'em to przesada. Zresztą jak widzę to na PPE w ogóle było niewiele szarostrefowych doniesień i gdyby nie wczorajsze oświadczenie to nikt by afery nie robił. Czy ktoś za - przykładowo -- kilka miesięcy zwróciłby uwagę na brak tego typu wiadomości? Szczerze wątpię. Poza tym, choć jestem na PPE od miesiąca z hakiem, to sam nie wiem jak wczorajsze oświadczenie sprawdzać się będzie w praktyce, bo jednak sobie nie wyobrażam, żeby nagle cenzura uniemożliwiła pisanie o np. grach z innych regionów (to tak a propos konsol z blokadą regionalną), co sugeruje Zwyrodnialec. Słyszałem tylko o wycieku gier i złamanych konsolach. Co do serwisu Urala - ależ, nikt nie mówi, że on hejtuje PE/PPE. Miałem na myśli tylko to, że swój serwis zbudował na idei przeciwstawiającej się nowemu, rzekomo zgnuśniałemu PE/PPE. Ja też już u siebie krytykowałem PPE, ale, wiesz, nie wrzucałem tu linków. ; ) Edytowane 29 października 2011 przez Enkidou 1 Cytuj
Pajac 21 Opublikowano 29 października 2011 Opublikowano 29 października 2011 "Oświadczenie"? Brzmi jak wykonanie wyroku sądowego. Absolutna hipokryzja z waszej strony i brak profesjonalizmu. Bo profesjonalizm w dziennikarstwie to przede wszystkim nie banie się prawdy, nie poddawanie się naciskom. Tutaj nacisk jest aż nadto widoczny. No i co, teraz już HIV w listach nie będzie mógł nawet wspomnieć o piractwie? Coraz bardziej alienujecie się od realnego otoczenia (mimo odejścia aliena). 1 Cytuj
SonicX 3 Opublikowano 29 października 2011 Opublikowano 29 października 2011 No i co, teraz już HIV w listach nie będzie mógł nawet wspomnieć o piractwie? Coraz bardziej alienujecie się od realnego otoczenia (mimo odejścia aliena). Hehe, pewnie nie będą nawet drukować listów w których cokolwiek może się skojarzyć z piractwem No i masz już odpowiedź dlaczego alien odszedł, nawet we wstępniaku mu pewnie nie pozwalali napisać tego co chciał 1 Cytuj
Enkidou 300 Opublikowano 29 października 2011 Opublikowano 29 października 2011 Na całe szczęście w imię dziennikarstwa walczą zastępy anonimowych internautów w ciepłych kapciach po drugiej stronie kabelka. Wasza odwaga będzie dla nas inspiracją na przyszłość. : ) 2 Cytuj
SonicX 3 Opublikowano 29 października 2011 Opublikowano 29 października 2011 Na całe szczęście w imię dziennikarstwa walczą zastępy anonimowych internautów w ciepłych kapciach po drugiej stronie kabelka. Wasza odwaga będzie dla nas inspiracją na przyszłość. : ) 1. Wi-Fi 2. Nie szukaj inspiracji, szukaj rzetelnej informacji! 2 Cytuj
tomaszz04 6 Opublikowano 5 listopada 2011 Opublikowano 5 listopada 2011 Ostatnio miewam problemy z reklamami. Nie mam nic przeciwko małym subtelnym banerom, które nie przeszkadzają w przeglądaniu strony ale coś takiego to już przegięcie (klik), w dodatku tego okna nie da się zamknąć. Swojego czasu podobny problem był na forum ale po kilku dniach nachalne reklamy zniknęły. Mam nadzieję, że podobnie będzie w tym przypadku. 1 Cytuj
Neo Sephiroth 0 Opublikowano 9 listopada 2011 Opublikowano 9 listopada 2011 Witam, chciałbym wszystkich serdecznie powitać, dziś się dopiero zalogowałem i przeglądam co tu w trawie piszczy Posiadam wszystkie numery PSX EXTREME (ktoś poza mną ma je wszystkie? i chyba jestem jednym z największych fanów czasopisma. Wychowywałem się razem ze zgredami i nie wiem czy zdają sobie sprawę z tego że to oni właśnie ukształtowali wiele naszych grających mózgów tak by były zdrowo i solidnie zakręcone jak chińskie filiżanki ;p Na koniec pragnę pokazać wam jak wygląda prawidłowa wyskość wszystkich nr od 1 do 171 zrobiona w moim HC Roomie, kto ma inną to mu coś brakuje lub ma niezdrowe dla zdrowia kopie zapasowe od chińczyków hyhy: http://www.photo-gamer.com/index.php?option=com_community&view=photos&task=photo&albumid=3&userid=71&Itemid=67&lang=pl#photoid=441 .Cieszę się że jestem wśród swoich, pozdrawiam wszystkich, szczególnie zgredów i idę szperać dalej 1 Cytuj
GwynBleidd_79 114 Opublikowano 9 listopada 2011 Opublikowano 9 listopada 2011 Witam, chciałbym wszystkich serdecznie powitać, dziś się dopiero zalogowałem i przeglądam co tu w trawie piszczy Posiadam wszystkie numery PSX EXTREME (ktoś poza mną ma je wszystkie? i chyba jestem jednym z największych fanów czasopisma. Wychowywałem się razem ze zgredami i nie wiem czy zdają sobie sprawę z tego że to oni właśnie ukształtowali wiele naszych grających mózgów tak by były zdrowo i solidnie zakręcone jak chińskie filiżanki ;p Na koniec pragnę pokazać wam jak wygląda prawidłowa wyskość wszystkich nr od 1 do 171 zrobiona w moim HC Roomie, kto ma inną to mu coś brakuje lub ma niezdrowe dla zdrowia kopie zapasowe od chińczyków hyhy: http://www.photo-gam...=pl#photoid=441 .Cieszę się że jestem wśród swoich, pozdrawiam wszystkich, szczególnie zgredów i idę szperać dalej Siema niezły pokoik Bardzo podobają mi się te anty ramy na ścianie. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi