Yano 3 697 Opublikowano 22 kwietnia 2013 Opublikowano 22 kwietnia 2013 jest fajnie, zrobil sie z tego calkiem spory portal z bazą gier itp, dużo elementów i wiadomosci (fajna lista premier, mam nadzieje że będzie aktualna i bez błedów) chociaz jednak dosyc mocno wszystko zamula ;p btw jak szybko farmić expa? XD Cytuj
MaZZeo 14 182 Opublikowano 22 kwietnia 2013 Opublikowano 22 kwietnia 2013 (edytowane) fajnie to wszystko wygląda, widać sporo pracy włożone. PPE i Eurogamer to w tej chwili najbardziej wyróżniające się serwisy o grach w Polsce. Nie myśleliście o tym by wprowadzić jakieś skiny/kolory? Pomarańczowy jest ok, ale ppe w piątki z Vitą wyglądał fajnie Edytowane 22 kwietnia 2013 przez MaZZeo Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 22 kwietnia 2013 Opublikowano 22 kwietnia 2013 (edytowane) Hmm znowu coś się spieprzyło ? wyszukiwarka, komentowanie itd. nie działa. Po wylogowaniu, nie można się zalogować. Edytka: Już działa. Edytowane 22 kwietnia 2013 przez Square Cytuj
Lukas_AT 1 188 Opublikowano 22 kwietnia 2013 Opublikowano 22 kwietnia 2013 (edytowane) Jedna rada - w encyklopedii nie opisujcie niewydanych jeszcze gier w czasie przyszłym. Np. zamiast "Akcja gry będzie się rozgrywać" lepiej "Akcja rozgrywa się". Albo zamiast "Nowością będzie możliwość" lepiej "Nowością jest możliwość". Potem, po wydaniu danej gry, te encyklopedie będzie trzeba edytować. W taki sposób jak teraz, sami sobie dajecie masę zbędnej roboty. Jako że gier jest sporo, łatwo idzie się pogubić, co trzeba zedytować i w ten sposób niektóre encki gdzieś zaginą w akcji. Edytowane 22 kwietnia 2013 przez Lukas_AT 1 Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 22 kwietnia 2013 Opublikowano 22 kwietnia 2013 I naprawcie to, ze nie mozna niektorych gier dodawac bo niby nie wyszly w pl ;/ Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 22 kwietnia 2013 Opublikowano 22 kwietnia 2013 Encyklopedia wymaga sprawdzenia. CTR jest dostępny na PS3 i PSP, a na PSX'a nie ma, podobnie z pierwszym Resident Evil. Ogólnie są braki Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 22 kwietnia 2013 Opublikowano 22 kwietnia 2013 (edytowane) a monster hunter portable 3 ktory mial premiere 2 lata temu ma napisane że jest niewydany na żadnym rynku i nie moge zaznaczyć że go przeszedłem szkoda że nie ma osiągnięcia za największą ilość postów na forum ;p Edytowane 22 kwietnia 2013 przez Yano Cytuj
art100 30 Opublikowano 22 kwietnia 2013 Opublikowano 22 kwietnia 2013 Ja mam problem z działaniem portalu na FF. Skrypty wywalają błędy ale wcześniej blokują całą przeglądarkę. Na Chrome nie ma tych problemów, być może jest to spowodowane adblockiem, który jest zainstalowany na ff? Cytuj
DrewniaQ 0 Opublikowano 22 kwietnia 2013 Opublikowano 22 kwietnia 2013 Ja się z kolei poskarżę na to, że nie mogę poprawnie oceniać gier. Widzę, że większość użytkowników nie ma z tym problemu, a ja nie ważne jaką ocenę wystawie grze to zalicza mi jakbym dał 1.0. Tylko ja tak mam czy ktoś jeszcze? Da się coś z tym zrobić? Cytuj
Songetsu 0 Opublikowano 22 kwietnia 2013 Opublikowano 22 kwietnia 2013 Jedna rada - w encyklopedii nie opisujcie niewydanych jeszcze gier w czasie przyszłym. Np. zamiast "Akcja gry będzie się rozgrywać" lepiej "Akcja rozgrywa się". Albo zamiast "Nowością będzie możliwość" lepiej "Nowością jest możliwość". Potem, po wydaniu danej gry, te encyklopedie będzie trzeba edytować. W taki sposób jak teraz, sami sobie dajecie masę zbędnej roboty. Jako że gier jest sporo, łatwo idzie się pogubić, co trzeba zedytować i w ten sposób niektóre encki gdzieś zaginą w akcji. Dobra uwaga, ale ja bym się prędzej obawiał tego, że tak później zostanie na stałe, dlatego właśnie redaktorzy powinni zapobiegać tego typu sytuacjom. . Encyklopedia wymaga sprawdzenia. CTR jest dostępny na PS3 i PSP, a na PSX'a nie ma, podobnie z pierwszym Resident Evil. Ogólnie są braki Błędów i braków jest prawdopodobnie znacznie więcej, sam znalazłem jeden dotyczący daty wydania w poszczególnych rejonach świata gry Dark Cloud, a sprawdzałem tylko ten tytuł. Dobrym pomysłem byłoby dodanie możliwości zgłaszania poprawek, nowych informacji itp. do encyklopedii gier przez użytkowników, później redaktorzy ewentualnie by je zatwierdzali. Cytuj
Enkidou 300 Opublikowano 22 kwietnia 2013 Opublikowano 22 kwietnia 2013 Co do dat premier - niestety, na kilka dni przed startem portalu wykryto babol, który je resetował/podmieniał w pewnych przypadkach. Stąd w wielu miejscach mogą być z tyłka wzięte. Na pewno będzie to poprawiane i, oczywiście, będą dodawane nowe gry do ency, bo wiadomo, że wciąż ich sporo brakuje (nawet jeśli liczyć tylko te najistotniejsze). Cytuj
Dahaka 1 861 Opublikowano 22 kwietnia 2013 Opublikowano 22 kwietnia 2013 (edytowane) Jest jakaś możliwość wyświetlenia WSZYSTKICH ocen jakie rozdaliśmy grom, czy jesteśmy ograniczeni tylko do tych najlepszych? Jeśli się nie da, to może warto by było wprowadzić taką opcję. Edytowane 22 kwietnia 2013 przez Dahaka Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 22 kwietnia 2013 Opublikowano 22 kwietnia 2013 Wnioskuje, że zaznaczając "Ukończyłem" dałeś też ocenę grze, więc tam możesz sprawdzić jak oceniałeś. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 22 kwietnia 2013 Opublikowano 22 kwietnia 2013 Na stronę logujemy się danymi z forum, czy jak? Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 22 kwietnia 2013 Opublikowano 22 kwietnia 2013 Jeżeli miałeś konto na PPE przed 21/04 to tak, wpisujesz dane z FPE. Cytuj
Songetsu 0 Opublikowano 22 kwietnia 2013 Opublikowano 22 kwietnia 2013 Na stronę logujemy się danymi z forum, czy jak? Tak, zakładając że założyłeś tutaj konto przed 22.04.2013 r. Również mam problem z zalogowaniem się i napisałem w tej sprawie do Pereza, radzę Tobie też tak zrobić. Cytuj
MaZZeo 14 182 Opublikowano 22 kwietnia 2013 Opublikowano 22 kwietnia 2013 Jest jakaś możliwość wyświetlenia WSZYSTKICH ocen jakie rozdaliśmy grom, czy jesteśmy ograniczeni tylko do tych najlepszych? Jeśli się nie da, to może warto by było wprowadzić taką opcję. Wnioskuje, że zaznaczając "Ukończyłem" dałeś też ocenę grze, więc tam możesz sprawdzić jak oceniałeś. Tak btw to przydałoby się w sekcji "ukończyłem" jakieś sortowanie dać np. alfabetycznie Cytuj
Dahaka 1 861 Opublikowano 22 kwietnia 2013 Opublikowano 22 kwietnia 2013 ale w 'ukończyłem' trzeba kliknąc na każdą grę z osobna, żeby zobaczyć jaką ocene się jej wystawiło :< Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 22 kwietnia 2013 Opublikowano 22 kwietnia 2013 Nom rzeczywiście. Obok czasu ukończenia powinna być ocena, albo do zakładki "Ostatnio oceniane" dodać przycisk "Pokaż wszystkie tytuły". No i walnąć jakieś filtry, jak wspomniał MaZZ. Cytuj
Songetsu 0 Opublikowano 22 kwietnia 2013 Opublikowano 22 kwietnia 2013 Tak jak w poprzedniej wersji PPE, w tej również pojawia się problem "rozwalającej się strony" po przekroczeniu pewnej liczby komentarzy. Wystarczy wejść w news dotyczący nowej wersji portalu by się o tym przekonać: http://www.ppe.pl/news-20345-ppe_2_0___startujemy_.html. Komentarzy na samym dole już nie da się nawet przeczytać normalnymi metodami, może dobrym rozwiązaniem byłoby dzielenie komentarzy na strony po osiągnięciu odpowiedniej ich liczby, tak aby uniknąć tego typu przypadków. Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 22 kwietnia 2013 Opublikowano 22 kwietnia 2013 Daj screena, bo u mnie wyświetla normalnie. Cytuj
Songetsu 0 Opublikowano 22 kwietnia 2013 Opublikowano 22 kwietnia 2013 (edytowane) Daj screena, bo u mnie wyświetla normalnie. Edytowane 22 kwietnia 2013 przez Songetsu Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 22 kwietnia 2013 Opublikowano 22 kwietnia 2013 nigdy nie mialem takiego efektu (uzywam FF) Cytuj
Haro 78 Opublikowano 22 kwietnia 2013 Opublikowano 22 kwietnia 2013 Siet, Panowie. Po zalogowaniu się przez Facebooka zamiast domyślnie mojego konta "Haro" wyświetla się nowe z moim imieniem i nazwiskiem. WTF? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi