szejdj 2 804 Opublikowano 4 czerwca 2018 Opublikowano 4 czerwca 2018 Hahahahahaha co za dziennikarstwo. Cytuj
Plugawy 3 685 Opublikowano 6 czerwca 2018 Opublikowano 6 czerwca 2018 Cytat Co zobaczymy? Death Stranding Ghost Of Tsushima Spider-Man The Last of Us Part 2 Dreams Days Gone Coś nowego od wewnętrznych zespołów? Devil May Cry 5 Resident Evil 2 Remake Shadows Die TwiceMortal Kombat Z tym Mortalem to błąd? Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 6 czerwca 2018 Opublikowano 6 czerwca 2018 Taką PM'kę dostałem, dobry kolo, aż mi się przypomniały czasy fotki.pl i dawanie "dyshki za dyshkę". Tu był screen no tak, zrewanżowałem się i dałem mu plusa - notabene miał ich sporo, pewnie każdemu tak pisuje Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 6 czerwca 2018 Opublikowano 6 czerwca 2018 Tak dla twojej informacji grzybiarz, każdy może sprawdzić od kogo ta wiadomość. Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 6 czerwca 2018 Opublikowano 6 czerwca 2018 Co masz na myśli? Na początku nie zauważyłem, że nie zakryłem pola "nadawca", ale już zmieniłem, chyba musisz odświeżyć. Albo o co innego chodzi. Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 6 czerwca 2018 Opublikowano 6 czerwca 2018 Chodzi o to, że każdy może sprawdzić od kogo dostałeś plusa, a tym samym poznać autora wiadomości. Screen wywalam, bo w końcu nie bez powodu nazywa się to Prywatną Wiadomością. Cytuj
dee 8 808 Opublikowano 23 czerwca 2018 Opublikowano 23 czerwca 2018 Serio, ile jeszcze klików i gówno-komentarzy chcecie nabić na jednej scence pocałunku z trailera "TLoU 2"? Granica żenady w tym przypadku została dawno przekroczona, ale hej, mamy weekend to walimy kolejny materiał mający strigerować matołków i wywołać shitstorm. Cytuj
Perez 1 718 Opublikowano 24 czerwca 2018 Opublikowano 24 czerwca 2018 A dlaczego masz pretensje do nas? Rozbo napisał konkretny tekst, przedstawił w nim konkretny punkt widzenia, temat jest do dyskusji, a Ty to sprowadzasz do tradycyjnego "no tak, wrzucają taki temat, bo kręcą gównoburzę, bo im klików trzeba". No to najlepiej w ogóle nie piszmy o niczym ciekawym, nie wrzucajmy plotek, recenzji (wszak każda ocena to też okazja do kręcenia gównoburzy), najlepiej to robić tylko przedruki z PAP-u i to tak ze 3 dni po wszystkim, żeby czasem nie okazało się, że ktoś coś sprostuje. Sorry, dee, ale po prostu marudzisz. Rozbo nie przygotował tekstu w stylu "hłe, hłe, macie tu filmik, laski się całujo, co Wy na to", tylko podszedł do tematu inaczej, pokazał inny punkt widzenia, punkt widzenia skłaniający do dyskusji. Wszak przecież to ciągle PPE się zarzuca, że "panie, no tylko kopiujo zachodnie serwisy", a jak robimy coś swojego, to oczywiście źle, po co, niepotrzebne i tradycyjnie "dla klików". Kurczę, temat TLoU był u nas przez ostatnie dni dosłownie kilka razy, gdzie pewnie by się dało z tego zrobić i 30 tekstów. Rozumiem, że jak teraz pół Polski wyprodukuje dziesiątki tekstów po meczu reprezentacji to też 95% wywalić, bo by wystarczył jeden na portal i spoko. Aczkolwiek tak, w jednym masz rację, kliki są ważne, kliki to ruch na stronie, odsłony, reklamy, kasa, zarobek etc. dla portalu, który jest bezpłatny dla każdego. Zresztą Rozbo o tym pisał w komentarzach pod tekstem i nikt tego nie ukrywa, że portale (nie tylko PPE) piszą o tym, co ciekawe, co aktualne, co nośne, bo liczą na ruch, wejścia, komentarze etc., bo z tego żyją, a i to łatwe nie jest w kraju, który ma najwyższy odsetek blokowania reklam. Tak że hej, mamy weekend, mamy cykl "temat tygodnia", w którym poruszamy najciekawsze wydarzenia mijających dni i wybacz, że nie wrzuciliśmy rozkminy o nowej odsłonie (bez urazy dla kogokolwiek) jakiejś niszowej japońskiej gry, tylko swój autorski tekst o jednym z najbardziej dyskutowanych w ostatnich dniach tematów. 1 Cytuj
Bzduras 12 528 Opublikowano 25 czerwca 2018 Opublikowano 25 czerwca 2018 6 godzin temu, Perez napisał: nie wrzucajmy plotek Dla mnie taki zestaw powiększony, poproszę. Cytuj
Plugawy 3 685 Opublikowano 13 lipca 2018 Opublikowano 13 lipca 2018 Tytuł newsa sugeruje, że jednak cos wiecie, ale ostatnie zdanie mowi jak jest. Slabo to pasuje do siebie. "Gwiezdne Wojny: Epizod IX. Wszystko co wiemy o filmie." " Jak widać, póki co o Star Wars: Episode IX wiemy naprawdę niewiele, lecz niniejszy artykuł będzie na bieżąco uzupełniany z każdą pojawiającą się nowinką." Cytuj
Luqat 968 Opublikowano 13 lipca 2018 Opublikowano 13 lipca 2018 Gruszczyk mistrzem clikbajtów. Byle temat miał dobrą nazwę, a merytoryka, zgodność treści z tematem czy stylistyka nie istnieją. No i wszędobylskie "i" zawsze na podorędziu. Oczywiście dwa pierwsze akapity to powtórzenie treści tematu, tylko bardziej dookoła i większą liczbą słów, a potem jedno zdanie "mięska" i standardowo pytanie na koniec. Często retoryczne albo bez sensu, ale znaki nabite. Oczywiście z braku "inwencji", można dodać historię dewelopera. Kiedy studio założone, jakie gry zrobiło i inne "ważne" sprawy. Ostatnio było coś o CP 2077. ~ gra ma ustaloną datę premiery!!11 Wchodzisz w niusa, przebijasz się przez tonę mułu, i dowiadujesz się, że deweloper wyznaczył termin wydania gry, ale ujawni w odpowiednim czasie. No, dużo się dowiedziałem, nie ma to tamto. Oczywiście tytuł sugeruje, że jest jakaś konkretna informacja, no ale nawet z niczego można nabić wierszówkę. Pełno takich "pustaków", ale do tego trza mieć "talęt" 3 Cytuj
Bzduras 12 528 Opublikowano 13 lipca 2018 Opublikowano 13 lipca 2018 (edytowane) Gruszczyk robi dużo pożytecznych rzeczy od zaplecza, pisanie newsów to dla niego takie "przynieś, wynieś, pozamiataj, ale nie za dokładnie żeby nie pokazać, że umiesz". Przynajmniej tak to widzę po postach @Perez. Tylko po co to trzymać na widoku skoro najlepiej realizuje się jednak na tym zapleczu? Warto pomyśleć o zmianie newsmana. Edytowane 13 lipca 2018 przez Bzduras Cytuj
Perez 1 718 Opublikowano 13 lipca 2018 Opublikowano 13 lipca 2018 E, nie, no Wojtek akurat bardzo dużo rzeczy ogarnia tych "namacalnych" - newsy, recki, testy, uzupełnianie encyklopedii. Na zapleczu też działa, ale tutaj to więcej Roger (ogarnianie wyjazdów, kody do recek itd.) i ja od strony technicznej. Cytuj
Luqat 968 Opublikowano 13 lipca 2018 Opublikowano 13 lipca 2018 Tylko, że my się odnosimy głównie do "niusów". Takie zapchajdziury to ja też mogę wrzucać i to ładniej sklecone, mimo że żaden ze mnie Mickiewicz. No bo przyznasz chyba, że takie jak wyżej przytoczone nie mają żadnej treści i konkretów,a tylko nabijają licznik wieści. Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 13 lipca 2018 Opublikowano 13 lipca 2018 Nabijaja liczniki i przeciez Roger to oficjalnie napisal, ze dzieki temu PPE jest w stanie zarobic hajs na PE i FPE. Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 13 lipca 2018 Opublikowano 13 lipca 2018 Gruszczyk robi dokładnie to co ma robić i dobrze mu to wychodzi 1 Cytuj
Luqat 968 Opublikowano 13 lipca 2018 Opublikowano 13 lipca 2018 W takim razie, niech się chłop nie męczy z "treścią", tylko wrzuca same tytuły ze zdjęciem. Będzie można więcej i szybciej nabijać Cytuj
Bzduras 12 528 Opublikowano 13 lipca 2018 Opublikowano 13 lipca 2018 Tutaj to z kolei Zax się nie popisał. Rozumiem, że portal ma generować kliki, ale może to robić trochę rzetelniej... https://www.ppe.pl/news/59561/switch-i-problem-pekajacej-obudowy-nintendo-wina-lezy-po-stronie-uzytkownikow.html Cytat Wady ujawniają się głównie (choć nie tylko) przy otworach wentylacyjnych, co możecie zobaczyć w naszej galerii Policzcie sobie, ile zdjęć w galerii* pokazuje rzeczoną wadę obok otworów odprowadzających ciepło i zastanówmy się wspólnie nad definicją słowa "większość" *hint: 3/11 Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 13 lipca 2018 Opublikowano 13 lipca 2018 25 minut temu, Luqat napisał: W takim razie, niech się chłop nie męczy z "treścią", tylko wrzuca same tytuły ze zdjęciem. Będzie można więcej i szybciej nabijać A może mu od słowa płacą? Cytuj
Luqat 968 Opublikowano 13 lipca 2018 Opublikowano 13 lipca 2018 (edytowane) Proponuję w takim razie tytuły na 1000 znaków, łącznie ze spacjami, wykrzyknikami i "i"ami Edytowane 13 lipca 2018 przez Luqat Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. RoL 561 Opublikowano 24 lipca 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 24 lipca 2018 (edytowane) Mogę się mylić, ale wydaje mi się, że Wojtek to tak naprawdę AI. Zwróćcie uwagę, że każdy artykuł zawiera te same słowa, tyle że w nieco innej kombinacji: rzeczownik: kotlet czasownik: zadebiutuje przymiotnik: ciekawy spójnik: i Według moich analiz, AI ma do dyspozycji zasób 200-250 polskich słów i musi z tego ułożyć cały artykuł, w taki sposób, żeby był zrozumiały dla przeciętnego użytkownika portalu. Czasem się nie udaje i np. dwie części zdania nie tworzą logicznej całości, ale można to tłumaczyć ograniczeniami technologicznymi. Warto też zwrócić uwagę na pewne podobieństwa pomiędzy AI WG a tłumaczem google. Kiedy AI nie jest w stanie znaleźć w bazie słów polskiego odpowiednika, pozostawia nieprzetłumaczony tekst albo pomija wyrazy których nie potrafi przetłumaczyć, np. "Banjo-Kazooie 6" zamiast "Banjo Kazooie 6 Inch Plush". Kolejna istotna sprawa to ilość publikowanych niusów - żaden człowiek fizycznie nie byłby w stanie zamieścić tylu materiałów w ciągu jednego dnia, chyba że w ogóle by ich nie czytał podczas pisania, ani przed publikacją. AI nie ma takiego ograniczenia i po prostu generuje artykuły, jeden za drugim, na podstawie RSSów z IGN i Kotaku. Edytowane 24 lipca 2018 przez RoL 8 3 Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 24 lipca 2018 Opublikowano 24 lipca 2018 Nawet nie widziałem, że Banjo doczekał się 5 części Cytuj
Bartolinsky 1 776 Opublikowano 24 lipca 2018 Opublikowano 24 lipca 2018 Ten człowiek jest niesamowity https://www.ppe.pl/news/59784/fifa-19-bez-systemu-var.html Cytuj
dee 8 808 Opublikowano 3 sierpnia 2018 Opublikowano 3 sierpnia 2018 Cytat Apple bardzo odważnie zbliża się do kolejnego historycznego wydarzenia i już niebawem może stać się pierwszą firmą w historii świata, która warta będzie trylion dolarów, co w przeliczeniu na naszą walutę, będzie równowartością około 3,5-4 bilionów złotych. Cytat POZIOM: 52 REP.: 1753 Igor Chrzanowski do Milczek33dodano: 02.08.2018, 23:46 #26 Amerykanie liczą milion, bilion, trylion. My liczymy milion, miliard, bilion. A więc ich trylion to nasz bilion. https://www.ppe.pl/publicystyka/4311/dlaczego-huawei-przegonil-apple.html Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi