Opublikowano 10 września 202410 wrz Igor próbował udowodnić, że woke nie miało żadnego wpływu na sprzedaż gry, co nie jest prawdą, bo na pewno w jakimś stopniu wpłynęło to na odbiór graczy i nawet jeżeli to nie jest główny powód, dla którego Concord wtopiło, to z pewnością dołożyło do tego swoją pokaźnych rozmiarów cegłę zniechęcając do reszty potencjalnych zainteresowanych. Gdyby gra była dobra, to gracze przymknęliby oko na transy, grube murzyny i zaimki, ale że okazała się średnia to woke tylko ją dobiło. Niemniej plusik za starania dla Igorka, jego chłopak pewnie jest z niego dumny, że tak walczy z homofobią i transfobią w internecie.
Opublikowano 10 września 202410 wrz 12 minutes ago, Josh said: Igor próbował udowodnić, że woke nie miało żadnego wpływu na sprzedaż gry, co nie jest prawdą, bo na pewno w jakimś stopniu wpłynęło to na odbiór graczy i nawet jeżeli to nie jest główny powód, dla którego Concord wtopiło, to z pewnością dołożyło do tego swoją pokaźnych rozmiarów cegłę zniechęcając do reszty potencjalnych zainteresowanych. Gdyby gra była dobra, to gracze przymknęliby oko na transy, grube murzyny i zaimki, ale że okazała się średnia to woke tylko ją dobiło. Niemniej plusik za starania dla Igorka, jego chłopak pewnie jest z niego dumny, że tak walczy z homofobią i transfobią w internecie. Oczywiście, że nie jest to prawdą. Chociażby beznadziejny design bohaterów wynika z tych przyjętych założeń. A to wpłynęło na porażkę. A te zaimki przy bohaterach to tak żałosne posunięcie, że w głowie mi się to nie mieści. Granie grubą babą określającą się jako them/they? No brzmi jak spełnienie marzeń. No cóż, kolejny raz ktoś żeby zaspokoić swoje wybujałe ego i pokazać poglądy wywala w błoto setki milionów dolców. Oby Sony się obudziło i nie szło drogą Disneya
Opublikowano 10 września 202410 wrz Concord to słaby pod wieloma względami i spóźniony produkt. Dodajmy niemal nie istniejący marketing - o grze usłyszałem tylko dzięki widowiskowej porażce. No i wystarczyło, woke z13banie było tutaj wisienką na spleśniałym torcie. W całej sprawie zastanawia mnie tylko jedno - jakim cudem nikt w kierownictwie Sony nie zauważył już na etapie otwartej bety, że ta gra to niewypał? Zamknięta miała trochę ponad tysiąc graczy, otwarta nie przekroczyła dwóch i pół tys. Podobno była też fala zwrotów preorderów jeszcze przed oficjalnym startem. Krawaciarze są aż tak oderwani od rzeczywistości, że już nawet cyferki w excelu nie dają im do myślenia?
Opublikowano 10 września 202410 wrz Projektów na pewnym etapie się już nie zatrzymuje. Bardzo możliwe, że na ostatniej prostej spodziewano się porażki i być może dlatego anulowali też Frakcje. Decyzje w tak dużych firmach mają przecież swój okres bezwładności, a my widzimy efekty po czasie.
Opublikowano 10 września 202410 wrz Tak to wygląda w korporacjach, nikt nie podejmuje decyzji, wszyscy mają wszystko w dupie. Dam przykład od siebie: pracuję w takiej wielkiej firmie kosmetycznej jako szef mechaników. Przyszedł do mnie gościu pracujący w magazynie podłączającym kontenery z masą na kremy na przykład do maszyn. No i te kremy są w takich wielkich kontenerach właśnie. Są masy, które cały czas muszą być mieszane. Niestety te metalowe pręty na których jest założone te śmigło co miesza były za krótkie o jakieś 50cm. Co powodowało, że niewymieszana masa na dnie była stwardniała i do wyrzucenia. Gość zgłaszał to od lat i każdy miał to w dupie. A każdorazowo było to 50-60kg, koszt kilku tysięcy dolarów. Zgłosił i mi, a że wcześniej pracowałem w warsztacie gdzie wytwarzaliśmy różne części to poszedłem do chłopaków i poprosiłem żeby zrobili kilka takich prętów. Zrobili, porobiłem zdjęcia, wysłałem maile, wyjaśniłem ile zaoszczędzimy i tak dalej. I nikt, NIKT nawet nie odpisał. Zero. A jednocześnie musimy raportować jak mamy ubytki masy np. pół kilograma na produkcji. A tu kilkaset kilo miesięcznie za koszt zrobienia kilku prętów, co zajęło ile, ze 4h i kosztowało materiał za 100 czy 200$. I wszyscy mieli to w dupie. Podejrzewam, że w tym przypadku było identycznie. Pewnie by się zesrali gdyby ktoś kupił Colę w maszynie i zapłacił firmową kartą, ale każdy miał w dupie wziąć odpowiedzialność za walnięcie pięścią w stół i anulowanie projektu. Bo wtedy właśnie byłoby to wzięcie odpowiedzialności. A tak można obwinić bigotów, rasistów, seksistów i inne takie. A w korpo wszyscy bez winy edit: żeby gołosłownym nie być, oto mail. Wcześniej wysłałem też maila z problemem, zdjęciami i tak dalej, też bez odpowiedzi Edytowane 10 września 202410 wrz przez Homelander
Opublikowano 11 września 202411 wrz Od wczoraj wysrano lekko kilkanaście "newsów" z ps5 Pro. To jest kurwa najgorszy portal świata chyba xd
Opublikowano 11 września 202411 wrz @Homelander Odnośnie twojego posta o mieszalnikach. Z perspektywy produkcji zwyczajne marnotrawstwo, ale zmarnowany materiał można wrzucić jako dodatkowy koszt i zbić parę procent podatku. Może firmie bardziej kalkulował się taki układ niż rozwiązanie problemu? Tak sobie gdybam.
Opublikowano 15 września 202415 wrz https://www.ppe.pl/news/350962/grand-theft-auto-vi-opoznione-tytul-wypada-z-kalendarza-na-2025-rok.html https://www.ppe.pl/news/351003/gta-6-jednak-bez-opoznienia-znany-serwis-komentuje-doniesienia-o-nowym-grand-theft-auto.html https://www.ppe.pl/publicystyka/351603/gta-vi-przesuniete-co-to-oznacza-rok-2026-to-juz-termin-ujawnienia-nowych-konsol.html my tu pitu-pitu, a ziomki z PPE robią prawdziwą karierę takimi newsami, a później kąpią się w cipkach, które same się do nich przyklejają Edytowane 15 września 202415 wrz przez Josh
Opublikowano 27 września 202427 wrz Edit, nie zejdę do ich poziomu, doprecyzuję. Tak, gra nawiązuje do powodzi. Jednocześnie fraza z początku nagłówka, "odbudowa po powodzi", trenduje w google trends i trafia do Discover. To jest perfidny bait i nigdy nie uwierzę w jakiekolwiek zapewnienia, że to był przypadek i niezamierzone działanie. Oni doskonale wiedzieli, jak klikają się takie newsy. Podtrzymuję, że właściciel PPE to prymityw i ma czelność na LinkedIn pisać o niezależnych mediach Edytowane 27 września 202427 wrz przez ProstyHeker
Opublikowano 27 września 202427 wrz Godzinę temu, oFi napisał(a): Siódmy wynik na google w dziale wiadomosci xddddd Ppe najlepszy portal w historii!
Opublikowano 27 września 202427 wrz 2 godziny temu, ProstyHeker napisał(a): Edit, nie zejdę do ich poziomu, doprecyzuję. Tak, gra nawiązuje do powodzi. Jednocześnie fraza z początku nagłówka, "odbudowa po powodzi", trenduje w google trends i trafia do Discover. To jest perfidny bait i nigdy nie uwierzę w jakiekolwiek zapewnienia, że to był przypadek i niezamierzone działanie. Oni doskonale wiedzieli, jak klikają się takie newsy. Podtrzymuję, że właściciel PPE to prymityw i ma czelność na LinkedIn pisać o niezależnych mediach Kurwa to Zax pisał xd
Opublikowano 28 września 202428 wrz 14 godzin temu, ProstyHeker napisał(a): Edit, nie zejdę do ich poziomu, doprecyzuję Też sobie sprawdziłem co w trawie piszczy. Co prawda piszą o "ulewach", ale chyba bardziej chodzi o naprawy po "osuwiskach". Nie znalazłem nic o powodziach. Strasznie to słabe, takie podczepienie się do tematu powodzi. Jako stały czytelnik czuję się zażenowany i rozczarowany takim podejściem. Zax? Zawsze szanowałem. Ciekaw jestem czy ktoś z PPE się jakoś do sprawy odniesie.
Opublikowano 28 września 202428 wrz Godzinę temu, triboy napisał(a): Ciekaw jestem czy ktoś z PPE się jakoś do sprawy odniesie. Odpowiem: nie, bo po co? W komentarzach mało kogo to ruszyło, a są "newsy" w których praktycznie każdy ciśnie im od najgorszych i cisza. Cudowny tytuł "Głos Geralta po udarze mózgu" też był autorstwa Zaxa jak mnie pamięć nie myli, do tej pory nikt tego nie zmienił. edit: a nie, jednak ktoś miał jakąś resztkę godności i wywalił tego śmiecia do kosza.
Opublikowano 28 września 202428 wrz Od tej akcji z 10/10 dla shadow of mordor wiedziałem że coś jest z gościem nie tak ale żeby aż tak się to rozwinęło?
Opublikowano 28 września 202428 wrz Od dawna omijalem teksty Zaxa, ale jest z nim gorzej niz myslalem. @Roger dalej widnieje jako naczelny PPE, ciekawe, czy on zatwierdza te wpisy, czy wolna amerykanka.
Opublikowano 28 września 202428 wrz Nie żeby coś, ale z punktu widzenia bezdusznych mediów internetowych to jest przykład skutecznego SEO, a Wy się zastanawiacie czy ktoś się z tego będzie tłumaczył? Chyba raczej pokazywał na szkoleniach jako dobry case.
Opublikowano 28 września 202428 wrz Nie no wszystko spoko i niech sobie baitują śmiecie takimi nagłówkami. Tylko niech później nie płaczą na fejsbuczku, że ludzie się z nich śmieją i grożą tym pseudo redaktorom połamaniem nóg, bo jak dla mnie to w 100% zasłużona reakcja.
Opublikowano 28 września 202428 wrz Tu jedynie mozna zapytac producenta czy podoba mu sie informowanie o jego grze w taki sposob.