morales-kks 6 Opublikowano 24 stycznia 2010 Opublikowano 24 stycznia 2010 jego OM czyta mi się nawet lepiej niż Dziada (dobrze pamiętam poprzedniego redaktora?) To był chyba Pingwin. Na bank Pingwin - człowiek, którego mi szkoda że wypadł ze składu. Cytuj
MalcolMXXX 4 Opublikowano 25 stycznia 2010 Opublikowano 25 stycznia 2010 Butcher, jako ,,nowa" wschodząca gwiazda :smile: miesięcznika jak i portalu rozważ zamieszczenie na portalu archiwalnych numerów PE, darmowe tudzież płatne, ale myślę ze wielu osobom by to odpowiadało. Wiem ze wcześniej już były o tym wzmianki przez innych czytelników, ale nikt u władzy się jak dotąd chyba nie wypowiedział (chyba że coś mi umknęło). Jest na to szansa? Cytuj
Nemesis 1 268 Opublikowano 25 stycznia 2010 Opublikowano 25 stycznia 2010 Po co mieliby dawać archiwalne numery w formie cyfrowej? Jestem przekonany, że wszystkie materiały w postaci recenzji, felietonów, relacji, czy nawet solucji do gier zostaną zawarte na portalu. Pomyśl, jak obszerna jest to baza danych. Zebrać tę treść nagromadzoną przez te wszystkie lata pisma i zawrzeć to w tym portalu. To bez wątpienia będzie duży projekt. Zakładam, że tak właśnie chcą zrobić. Cytuj
MalcolMXXX 4 Opublikowano 25 stycznia 2010 Opublikowano 25 stycznia 2010 zgadzam się ze baza danych w tym przypadku jest obszerna, nawet ściera w 150 numerze powiedział ile to wynosi. Ja natomiast bardziej miałem na myśli to żeby numery archiwalne, z odległej czasoprzestrzeni były dostępne dlatego ze wiele z tych numerów nie ma już w formie fizycznej (ale zarchiwizowane w formie elektronicznej tak) , do zamówienia itp. Innym faktem jest to ze było by to na pewno wygodniejsze , szybsze, aniżeli zamawianie w tradycyjnej formie. A odnośnie recenzji masz racje, wszystko będzie zawarte w portalu, ale będą to recenzje , solucje tytułów które wychodzą i wychodzić będą, a nie tytułów które królowały kilka, kilkanaście lat wstecz. dla przykładu, moja przygoda z PE zaczęła się od 30 numeru, wiec jeśli była by opcja zassania, zakupienia archiwalnych numerów to rzucę się na to jak na wygrana w totka :smile: Cytuj
Fab3r 4 Opublikowano 25 stycznia 2010 Opublikowano 25 stycznia 2010 Przydałoby się... Swego czasu stał koleś na giełdzie w Katowicach, który sprzedawał archiwalne numery PE, odkąd zmienili siedzibę giełdy to go nie widzę. Ja na przykład poluję na skany z kącika bijatyk, gdzie były opisywane postaci z TK5. Trochę głupio pytać na forum o skany, a nie będę tych kilkunastu numerów kupował tylko dlatego. I ponawiam pytanie - jak to będzie ze współpracą z PS3Site? Cytuj
dawdi17 57 Opublikowano 25 stycznia 2010 Opublikowano 25 stycznia 2010 Czy oprócz archiwalnych numerów PSX Extreme będzie można też zakupić Poradniki w formie elektronicznej? Niestety nie każdy numer da się już dzisiaj kupić z powodu wyczerpania zapasów. Cytuj
Butcher 70 Opublikowano 27 stycznia 2010 Opublikowano 27 stycznia 2010 (edytowane) Dziękuję za wszelkie słowa wsparcia i otuchy. Fucktycznie - decyzja ta była jedną z ważniejszych w moim życiu, ale jak ktoś już tutaj zauważył: kto nie ryzykuje, ten nie ma i nie każdy ma szansę uczynić swoje hobby "sposobem na życie". Mnie było to dane - czas pokaże czy dokonałem właściwego wyboru Temat dostępności archiwalnych/aktualnych numerów PE (ew. Poradnika) na PPE jest tematem przyszłości. Jak odległej, na chwilę obecną jeszcze nie wiemy (rozgryzamy temat od różnych stron, szacujemy rózne opcje i możliwości techniczne) ale na pewno jest tematem na tyle ważnym, że nie zginie w otmętach niepamięci i czasu. Nie chciałbym jednak, abyście nastawiali się, iż marcowy numer PE kupicie już poprzez PPE, bo tak niestety nie będzie. PS3site: nasza współpraca układa się bardzo dobrze, a że nie widzimy obszarów, na których powodować może ona jakieś kolizje z PPE, więc będzie kontynuowana. Ściera napisał, że PPE będzie czymś w rodzaju DLC do PE. To i zapytam czy strona będzie płatna? Ściera miał raczej na myśli PPE jako "medialne rozszerzenie" PE, a nie DLC które kojarzy nam się z konsolowego poletka A że wszyscy lubimy darmowe dodatki, dlatego też PPE będzie typowym serwisem, dostępnym dla wszystkich za friko. Co nie oznacza, że z czasem nie pojawią się określone elementy "bonusowe", które będzie można sobie zakupić (o czym pisałem powyżej i sami o nie pytacie). Edytowane 27 stycznia 2010 przez Butcher Cytuj
MYSZa7 8 920 Opublikowano 27 stycznia 2010 Opublikowano 27 stycznia 2010 Butcher jeszcze ode mnie wielkie gratulacje i życzę powodzenia w dalszej pracy przy PPE.pl i PE Wielki respect,że zostałeś Cytuj
Musiol 188 Opublikowano 27 stycznia 2010 Opublikowano 27 stycznia 2010 Gratulacje Butcher i powodzenia Wziąłeś byka za rogi, obyś mu podołał PS3site: nasza współpraca układa się bardzo dobrze, a że nie widzimy obszarów, na których powodować może ona jakieś kolizje z PPE, więc będzie kontynuowana. Uf, to dobrze Cytuj
gmeru 297 Opublikowano 28 stycznia 2010 Opublikowano 28 stycznia 2010 Bardzo dobrze się stało i super, że akurat takie osoby się za to zabrały na czele z dowodzącym . Jest najlepsze forum więc teraz do tego trzeba będzie dodać Portal i myślę, że z taką ekipą to będzie super pomysł. Niby Neo też coś takiego robi z gameonly ale... ja tam jakoś nie czuję klimatu. A jak wiemy ludzie są najważniejsi : > No i jak znam życie to będzie coś nowego a nie kopia innych stron tego typu... bo na pewno macie z czego robić takie rzeczy. Materiał, materiał i jeszcze raz materiał. To jest najważniejsze!. Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 2 lutego 2010 Opublikowano 2 lutego 2010 Niby Neo też coś takiego robi z gameonly ale... robiło Cytuj
Gość ALIEN_ALIEN Opublikowano 10 lutego 2010 Opublikowano 10 lutego 2010 Fajna alternatywa i urozmaicenie Psx Extreme. Cieszę się że fizyczna wersja nie zniknie gdyż jest to dla mnie swoiste oderwanie się od rzeczywistości kiedy czytam , przeglądam i dotykam świeży papier prosto z drukarni. Są takie numery co ich nawet nie miałem czasu przeczytać lecz samo ich zakupienie napawało mnie euforią Hehe. Dlatego popieram ten projekt jako urozmaicenie "starego" PE i będę bacznie obserwował co i jak z ppe. Cytuj
Cris 120 Opublikowano 17 lutego 2010 Autor Opublikowano 17 lutego 2010 Garam, nie licz na to, ze tania metoda cos osiagniesz. Master Pain, "PPE robi się, będzie kiedy będzie". Miesiac, dwa, trzy? Czy mi się wydaje , czy wyedytowałeś posta :-) Cytuj
Jakim 1 791 Opublikowano 18 lutego 2010 Opublikowano 18 lutego 2010 Niby Neo też coś takiego robi z gameonly ale... robiło Jak to robiŁO? Przecież się przetransformowali z kuli tego w NEO Go. Cytuj
Zwyrodnialec 1 715 Opublikowano 26 lutego 2010 Opublikowano 26 lutego 2010 Portal miał ruszyć od marca, czy można spodziewać się go od poniedziałku? Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 1 marca 2010 Opublikowano 1 marca 2010 No więc jest marzec a portalu nie ma:)Jakaś przybliżona data?? Cytuj
Ural 13 Opublikowano 2 marca 2010 Opublikowano 2 marca 2010 No więc jest marzec a portalu nie ma:)Jakaś przybliżona data?? Zaraz zaraz, a czy pisaliśmy którego roku? A poważnie, to nic się na _dzień dzisiejszy_ nie zmieniło w marcowej kwestii, choć różnie to może być, bo jeszcze Ściera coś źle kliknie i wszystko skasuje... Ja mogę tylko zdradzić, że prace są bardzo zaawansowane . Cytuj
Gooral 9 Opublikowano 2 marca 2010 Opublikowano 2 marca 2010 A ta marcowa kwestia to bardziej po moich urodzinkach (17) czy przed urodzinkami? Cytuj
Sunnyluk 7 Opublikowano 2 marca 2010 Opublikowano 2 marca 2010 (edytowane) A ja już całą niedzielę się cieszyłem, że w poniedziałek rano, 1 marca, w pracy będę miał co robić tzn. czytać ppe.pl no cóż, trzeba się uzbroić w cierpliwość. Może zrobicie niespodziankę naszym Kobietom na Dzień Kobiet??? Edytowane 2 marca 2010 przez Sunnyluk Cytuj
Ural 13 Opublikowano 2 marca 2010 Opublikowano 2 marca 2010 A ta marcowa kwestia to bardziej po moich urodzinkach (17) czy przed urodzinkami? W PE wszystko powstaje na wariackich papierach, więc nikt do końca nie wie kiedy dokładnie - ale prace idą pełną parą - mamy już wykupioną domenę, ostatnio na serwer się udało nam zalogować, ktoś tam chyba nad grafiką myśli i nad logosem... w 2 tygodnie powinniśmy dać radę . Nie no tak poważnie to obstawiam raczej drugą połowę marca, ale zobaczymy . Chłopaki tam ostro cisną. Cytuj
Kisa v16 0 Opublikowano 3 marca 2010 Opublikowano 3 marca 2010 A mnie się wydaje, że otwarcie ppe nastąpi po 20. Zdążą walnąć reklamę z datą w PE. Cytuj
kasuro 34 Opublikowano 3 marca 2010 Opublikowano 3 marca 2010 Pewnie chodziło o 31 marca 31 marca 2013 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi