Perez 1 718 Opublikowano 9 września 2018 Opublikowano 9 września 2018 Panowie, o portalu proszę pisać, ale już tę prywatę sobie darujcie. Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 21 września 2018 Opublikowano 21 września 2018 https://www.ppe.pl/publicystyka/7223/ppe-i-blokowanie-reklam-szczerze-bez-mydlenia-oczu.html Nawet powieka mi nie drgnęła przy czytaniu. Wystarczy prześledzić ten temat, by się przekonać jaki poziom prezentuje ten portal. Taka marka, tyle lat na rynku a takie rzygowiny publikuje swoim czytelnikom. Skoro od tylu lat się nie udało "eksplodować" to może pora zmienić podejście i zamiast iść w ilość to postawić na jakość @Roger? Może materiały wideo? Kiedyś fajny podcast był. Teraz nic, tylko Gruszczyk co nie potrafi nawet przetłumaczyć tekstu z angielskiego na polski. Cytuj
Bzduras 12 528 Opublikowano 21 września 2018 Opublikowano 21 września 2018 Już nie mówiąc, że napisano "a czy ty, użytkowniku(...)". Fajnie, że okazuje się szacunek do odbiorcy w ten sposób, przynajmniej wiadomo, na czym się stoi zakładając tam konto*. *zakładaj konto, klikaj w reklamy i bij nam wyświetlonka, reszta to tam nieistotne Cytuj
dee 8 808 Opublikowano 21 września 2018 Opublikowano 21 września 2018 Moim zdaniem rozwój to coraz lepsze treści, lepsi (drożsi) autorzy. A nie jakieś społecznościowe popierdółki i typy pokroju Musiola i Gruchy na pokładzie. Ilość nie przechodzi w jakość. A portal jest nastawiony na generowanie jak najwiekszej ilości bezwartosciowych wpisów. Nie idźcie tą drogą. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 21 września 2018 Opublikowano 21 września 2018 Kokosów i tak z reklam nie będziecie mieli bo gracz w polsce to ch,ujowy użytkownik duży procent adblocka plus nie generuje zbytnio klików a tym bardziej nie przekłada to się na zakupy Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 21 września 2018 Opublikowano 21 września 2018 Po komentarzach widać, że nie tylko tutaj są narzekania na newsy czy konkretnych autorów. Cytuj
Gość Orzeszek Opublikowano 21 września 2018 Opublikowano 21 września 2018 Clickbaity rozumiem, ale najgorzej z tłumaczeniem newsa z innego języka, można odnieść wrażenie, że autor „myśli, ze zna angielski”, albo próba tłumaczenia czegoś w ramach newsa na czym się autor nie zna (jak by to było w życiu czymś nowym xd) to mnie to odrzuca, juz pomijam sekcje komentarzy, bo to chyba problem każdego portalu i nie ma skutecznego sposobu na trolling. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 21 września 2018 Opublikowano 21 września 2018 (edytowane) Komentarzy nikt nie każe czytać, ale poziom niektórych newsów jest zaiście niski, czasem mam wrażenie, że moje posty mają więcej wartości niż niektóre newsy, powinna przyświecać w tym przypadku maksyma nie ilość a jakość - zobaczcie na taką polygamie - tam nie ma zasrywu niskiej jakości wpisów ale jakoś to leci. Edytowane 21 września 2018 przez _Be_ Cytuj
Gość Orzeszek Opublikowano 21 września 2018 Opublikowano 21 września 2018 (edytowane) Poczytałem komentarze pod wpisem rogera na ppe.pl xd gratuluje silnej psychiki, ja bym strzelał do baranów bez ostrzegania. A jak by zrobić ppe.pl premium? Płace jakąś kwotę rocznie, nie mam reklam i gruszczyka w zamian jakiś exkluzywny kontent jak kalendarz z Moniką, a forma f2p dla reszty dzbanów. Takie spotyfie. Żeby było modnie można by było robić pakiety grupowe i cebulic jak netflixa na 5 osób albo abo nintendo na 12 osób xd albo komentarze sponsora są lepiej pozycjonowane niż spam czy trolling z plusikami. Edytowane 21 września 2018 przez Orzeszek Cytuj
Grabek 2 780 Opublikowano 21 września 2018 Opublikowano 21 września 2018 Serio ktos wchodzi na ppe? Myslalem ze to tylko trolling Cytuj
Plugawy 3 685 Opublikowano 22 września 2018 Opublikowano 22 września 2018 (edytowane) Nie mam słabego kompa, ale przeglądanie ppe z reklamami to jakiś żart. Na laptopie mogę o tym pomarzyć, na stacjonarce jakoś ciągnie, ale to też nie jest tak jak powinno być. Dosłownie jakbym odpalił stronę główną wp, albo onetu. Edytowane 22 września 2018 przez Plugawy Cytuj
Perez 1 718 Opublikowano 22 września 2018 Opublikowano 22 września 2018 W jakim sensie żart? Że wolno się ładuje czy jak? Zerknąłem u siebie - z reklamami DOMContentLoaded 4,73 s, Load 5,52 s, bez reklam 2,41 i 2,57 - jakieś 2 sekundy różnicy. Cytuj
Plugawy 3 685 Opublikowano 22 września 2018 Opublikowano 22 września 2018 (edytowane) Może po prostu jestem przyzwyczajony do przeglądania ppe bez reklam, bo jak je włączam to strona traci na płynności przewijania. Nie wiem może coś robiliście ostatnio, ale przez jakieś 2-3 dni strona wolno mi się ładowała, ale nie podam Ci wartości bo tego nie sprawdzałem. Zdarzało się, że kilka sekund czekałem na załadowanie strony. Teraz ładuje się wszystko ok, ale nadal z reklamami, przynajmniej u mnie, strona lekko "pływa". Forum przeglądam z reklamami, bo różnicy żadnej nie widzę. Edytowane 22 września 2018 przez Plugawy 1 Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 24 września 2018 Opublikowano 24 września 2018 (edytowane) https://www.ppe.pl/news/125605/iphone-xs-max-przetestowano-wytrzymalosc-smartfona.html Super artykuł, poziom merytoryczny w sam raz na PPE. Poważny portal, by własnoręcznie nagrał test czy recenzję nowinki technicznej, bo wiadomo, że w gorącym okresie materiał z testu zebrałby dużo wyświetleń. No ale nie PPE. PPE wklei link do cudzego filmiku i okrasi go debilnym, subiektywnym komentarzem: Cytat Całość można streścić - Apple jak zwykle opowiada bajki o nowej jakości, a wrzuca to samo co rok temu i podnosi cenę. Wyobraźcie sobie, że ACTA 2.0 rzeczywiście wprowadza zakaz linkowania i cytowania innych twórców, PPE by umarło szybciej od muszki owocówki. https://www.ppe.pl/news/125602/red-dead-redemption-2-na-pc-swoja-pomoc-oferuje-indyczy-potentat.html Kolejny wartościowy news tego samego autora. Edytowane 24 września 2018 przez szejdj Cytuj
Pix 914 Opublikowano 24 września 2018 Opublikowano 24 września 2018 No ale to wina użytkowników korzystających z adblocka. Strona nie może się rozwijać. Chociaż szczerze mówiąc, to chyba bałbym się przeczytać jakikolwiek test autorstwa na przykład takiego Gruszczyka. 1 Cytuj
dee 8 808 Opublikowano 25 września 2018 Opublikowano 25 września 2018 Czyżby nowy nabytek PPE znów miał "słabszy dzień" 1 Cytuj
Gość Orzeszek Opublikowano 25 września 2018 Opublikowano 25 września 2018 To ten sam typ co się uruchomił za oszukiwanie w pucharkach na ps3? Cytuj
Plugawy 3 685 Opublikowano 25 września 2018 Opublikowano 25 września 2018 @Musiolto on? Tylko prawdziwa stuleja może oszukiwac z trofkami i do tego jeszcze się pultać XD Cytuj
Pharaun 13 Opublikowano 27 września 2018 Opublikowano 27 września 2018 Cześć. Mam pytanie odnośnie głośnego ostatnio tematu blokowania reklam na stronie. Cytuję Rogera: Cytat Strona nie ma żadnych płatnych sekcji i nie ma u nas już kampanii reklamowych, które przeszkadzają w odbiorze strony i są inwazyjne. Unikamy jak ognia latających okienek, welcome screenów i w całym roku jest naprawdę niewiele przypadków, kiedy wchodzimy w takie deale - chcemy być fair wobec tych, którzy zdjęli adblocka Ja zdjąłem adblocka (na PC). Na telefonie żadnych blokerów nie mam. Dzisiaj przeglądałem na smartfonie PPE i kilkukrotnie, po kilkunastu sekundach portal znika i pojawia się takie coś: To właśnie są reklamy inwazyjne, przeszkadzające w odbiorze strony. To jak to w końcu jest? Cytuj
Bzduras 12 528 Opublikowano 27 września 2018 Opublikowano 27 września 2018 Tak szczerze i bez mydlenia oczu to nie jest to reklama, masz wirusy Cytuj
Perez 1 718 Opublikowano 27 września 2018 Opublikowano 27 września 2018 41 minut temu, Pharaun napisał: Cześć. Mam pytanie odnośnie głośnego ostatnio tematu blokowania reklam na stronie. Cytuję Rogera: Ja zdjąłem adblocka (na PC). Na telefonie żadnych blokerów nie mam. Dzisiaj przeglądałem na smartfonie PPE i kilkukrotnie, po kilkunastu sekundach portal znika i pojawia się takie coś: To właśnie są reklamy inwazyjne, przeszkadzające w odbiorze strony. To jak to w końcu jest? Jest to jak najbardziej reklama inwazyjna, pełna zgoda i przepraszamy. Dzisiaj jak to z samego rana trafiłem od razu poszedł mail do Stroera, żeby to wyłączyli i pilnowali, kto im tam po sieci reklamowej się pałęta. Cytuj
Pharaun 13 Opublikowano 27 września 2018 Opublikowano 27 września 2018 W porządku, dzięki za info Cytuj
Bodzio_PSX 14 Opublikowano 27 września 2018 Opublikowano 27 września 2018 (edytowane) Mam nadzieję wyłącza bo mi też się pojawiła przed chwilą. Edytowane 27 września 2018 przez Bodzio_PSX Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi