crash555 0 Opublikowano 20 maja 2009 Opublikowano 20 maja 2009 Nie mogłem znaleźć tematu o tym gadżecie, ale od czasu gdy o nim usłyszałem i obejrzałem kilka filmików, czekam z zapartym tchem aż w końcu wyjdzie. W końcu dają nam to sterownie które obiecywali przed premierą wii. Idealne odwzorowanie ruchów gracza na ekranie w czasie rzeczywistym. Oto ciekawy filmik pokazujący zastosowanie i możliwość a oto jak to sterownie w wygląda w nowym wii sport . Red Steel 2 narazie zapowiedziane gry są 3 nie licząc wii sport, do red steela dochodzi tenis oraz golf wspierający motion plus. Premiera motion plus w europie to juz 12 czerwca. Mam tylko nadzieje że teraz wykorzystają w pełni możliwość jakie daje odnowiony pad. Nowy star wars z realistycznymi walkami na miecze by się na pewno sprawdził. Cytuj
SiuSiu 16 Opublikowano 21 maja 2009 Opublikowano 21 maja 2009 wiadomo coś może na temat ceny tego gadżetu? Cytuj
qubone 0 Opublikowano 21 maja 2009 Opublikowano 21 maja 2009 (edytowane) Około $22 w USA (samo WMP), sprzedawane ma być póki co osobno lub w paku z grą Grand Slam Tennis od EA Edytowane 21 maja 2009 przez qubone Cytuj
HunterX 36 Opublikowano 23 maja 2009 Opublikowano 23 maja 2009 Generalnie dobrze, że się zdecydowali na coś takiego, szkoda tylko że to taki drogi biznes jest. Kupić teraz Wiimote, Nunchuck (w ogóle można też i Nunchucka podłączyć? bo w sumie to nie wiem nawet) i Wii Motion Plus to kupę kasy kosztuje. Niestety. I jeszcze sprawa gier - kiedy pojawi się jakiś KONKRETNY tytuł? Prawdziwi gracze czekają... ;> Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 23 maja 2009 Opublikowano 23 maja 2009 Red Steel 2 będzie wykorzystywać WM+, myślę, że przed nim nic "większego" nie wyjdzie. Ogólnie jest to pewien problem, zresztą Nitendo miało go już z rozszerzeniem do N64, mianowicie - dodatek może być super, ale i tak masa ludzi go nie będzie miała, więc nikt się nie pali, żeby wydawać grę, która go będzie wymagała. Jednak ci, którzy dostali już ten sprzęt i gry do testów, uważają, że powinno tak być, bo sterowanie z WM+ to po prostu nowa jakość. Zobaczymy. Na razie wsparcie zapowiadają Ubisoft i EA, za to nie ma żadnych "poważnych" gier od Nintendo, ale podejrzewa się, że na E3 zobaczymy więcej. Cytuj
qubone 0 Opublikowano 23 maja 2009 Opublikowano 23 maja 2009 Kolejnym tytułem obsługującym WM+ (sprzedawanym razem z nim) będzie Tiger Woods PGA Tour 2010. Nie zmienia to faktu, że do czasu ukazania się Red Steel 2 raczej nic ciekawego (z wyjątkiem tenisa) nie będzie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi