Addy1243 0 Opublikowano 28 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2009 Od niedawna jestem posiadaczem gamecuba niebieskiego i mam w związku z tym parę pytań: 1)Czy to normalne,że niektóre gry mi klatkują?? Na przykład def jam:ffny potrafi się przyciąć gdzieniegdzie np taka miejscówka co na nie j deszcz pada chodzi cały czas mało płynnie a crash bandicoot 4 chodzi zupełnie nie tak jak bym chciał. Czy to wina porysowanych płyt czy może lasera, złego nagrania czy jeszcze czego innego??Dodam,ze inne gry chodzą perfekcyjnie np super smash bros,wilight princess 2)Od niedawna oryginalny pad zaczął szwankować tzn lewa gałka potrafi często nie reagować w kieruku góry i dołu,da się temu jakoś zaradzić?? Będę bardzo wdzięczny jeśli ktoś odpowie Cytuj Odnośnik do komentarza
Afroman 81 Opublikowano 28 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2009 (edytowane) 1) oryginalne gry się nie tną, chyba ze płyty są bardzo mocno porysowane, no ale ty grasz na piratach... 2) gałka się wyrobiła, kup nowy. Edytowane 28 Maja 2009 przez Afroman Cytuj Odnośnik do komentarza
Addy1243 0 Opublikowano 29 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2009 No dzięki ale mam jeszcze jedne pytanko czy istnieje może przejściówka umożliwiająca podłączenie pada od xboxa 360 do gc?? I piraty nie mają nic do tego,że gra się zacina Cytuj Odnośnik do komentarza
TheDupa 14 Opublikowano 16 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2009 Mogą mieć , tzn kiedyś nagrałem batman begins i w niektórych lokacjach gra przyspieszała na jakies 120 klatek , więc może działa to tez w dugą strone , nagraj sobie f-zero i jeśli choć raz się przytnie to coś nie tak z piratem Cytuj Odnośnik do komentarza
Addy1243 0 Opublikowano 29 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 (edytowane) Mam jeszcze jeden problem,otóż ostatnio chciałem sobie nieco strymować laser, bo wybredność konsoli doprowadzała mnie do szału i przez przypadek od chipa xeno 2 (wyprowadzanego na zewnątrz kabelkami) oderwał mi się kabelek i tu zaczyna się moje pytanie. Wystarczy go przylutować zwykłą lutownicą(mam transformatorową i punktową) i będzie git czy na coś trzeba uważać? A może poprostu podczas wczytywania każdej płyty przyłożę kabelek do miejsca oderwania i będzie działać?? Edytowane 29 Lipca 2009 przez Addy1243 Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2009 przylutuj. Cytuj Odnośnik do komentarza
Addy1243 0 Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2009 No to jeszcze jedno pytanie. Czy są gdzieś jeszcze sprzedawane oryginalne karty pamięci do gc?? (takie po 1000 bloków) Cytuj Odnośnik do komentarza
Addy1243 0 Opublikowano 11 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 To może jeszcze jedno pytanie . Czy ten kabel rgb poprawi zauważalnie grafikę na gacławie?? Bo się zastanawiam nad kupnem xd Cytuj Odnośnik do komentarza
ubol 59 Opublikowano 11 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 To może jeszcze jedno pytanie . Czy ten kabel rgb poprawi zauważalnie grafikę na gacławie?? Bo się zastanawiam nad kupnem xd Podobno obraz będzie bardziej wyraźny, ale poziomu graficznego jak na Ps3/x360 dzięki temu kablowi nie osiągniesz Cytuj Odnośnik do komentarza
ubol 59 Opublikowano 19 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2009 Zna się ktoś na naprawach Gacka? Miałem zamiar sobie pograć w RE 0, a tu dupa nie chce mi płyty czytać (nawet Zelda w stanie idealnym nie działa), z innymi też mam podobny problem ale za którymś razem wchodzą, kiedyś było mówione że Gacek to niezawodny sprzęt... Jakieś sugestie, da się to naprawić, wymienić laser czy kupić kolejnego? Da się wyrwać jeszcze nowy egzemplarz jak co? Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 19 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2009 przeczysc soczewke czems do optyki [izopropanol] oraz nasmaruj prowadnice lasera smarem technicznym ;] najwiekszy problem to rozkrecenie obudowy gdy nie ma sie odpowiedniego srubokreta. zawsze mozna kupic nowego gacka ;] tanie są 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 19 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2009 Zna się ktoś na naprawach Gacka? Miałem zamiar sobie pograć w RE 0, a tu dupa nie chce mi płyty czytać (nawet Zelda w stanie idealnym nie działa), z innymi też mam podobny problem ale za którymś razem wchodzą, kiedyś było mówione że Gacek to niezawodny sprzęt... Jakieś sugestie, da się to naprawić, wymienić laser czy kupić kolejnego? Da się wyrwać jeszcze nowy egzemplarz jak co? Miałem kiedyś podobny problem. Czyściłem laser kilka razy i nie zdało się to na wiele, ponieważ problem może pochodzić z systemu wewnętrznego konsoli. W takim przypadku GaCek będzie wczytywał płytki wybiórczo i rzadko (z reguły na 5 prób jedna się udaje, wiem to z doświadczenia ). Czy jak gra ci się wiesza to na ekranie pojawia się taki komunikat? An error has occured Jeśli tak, to od razu spraw sobie innego GC, bo jak tak zrobiłem. Są w bardzo dobrej cenie, nawet za 80 zł można wyczaić na Allegro. Nówki może jeszcze w sklepach znajdziesz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ubol 59 Opublikowano 19 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2009 Dwa razy mi tak dzisiaj wyskoczyło, pierwszy raz przy RE0 właśnie, i po chwili w Zeldzie... Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 19 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2009 Zatem dalsze próby naprawy są raczej bezskuteczne. Lepiej zacznij się rozglądać za nowym modelem konsoli. Wszakże na tej "kopniętej" da się grać, tylko to jak siedzenie na bombie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 19 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2009 mozna jeszcze podkrecic laser tak jak w przypadku grania na kopiach Cytuj Odnośnik do komentarza
nfs 0 Opublikowano 21 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 Będę posiadaczem GC kupionego w Japonii. Czy gry z europy będą działać? Gry oryginalne. Cytuj Odnośnik do komentarza
Meanthord 325 Opublikowano 21 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 Nie beda. Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 17 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2010 chyba ze kupi freeloader w wersji ntsc lub zalutuje chipa Cytuj Odnośnik do komentarza
ciwa22 856 Opublikowano 7 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 Kupiłem sobie ostatnio za grosze Gacka który się odpala, ale płyt nie chce czytać i pytanie. Czy mogę kupić i zamontować nowy laser? Skąd załatwić śrubokręt do rozkręcenia konsoli? Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 11 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2011 z rozkrecaniem masz kilka opcji ;] a) kupic na allegro odpowiedni bit za chore pieniadze b) poświęcić plastikowy długopis w słusznej sprawie (nadtapiasz koncówke - nakładasz na śrubke - czekasz az ostygnie - odkręcasz) c) robisz c-mod dla płaskiego śrubokręta (moj patent - tzn robisz z płaskiego srubokreta "widełki") d) prosisz jakiegos znajomego w zakładzie obróbczym/narzędziowym, zeby zrobił ci taki srubokręcik na drążarce. co do samej wymiany lasera to nie do konca to musi byc własnie laser... zawsze mógł paść sterownik lasera. czysciłes laser tak? Cytuj Odnośnik do komentarza
ciwa22 856 Opublikowano 18 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 Z tym długopisem spróbuję, może coś z tego będzie, dzięki. Co do czytnika to nie wiem nic na jego temat, prócz tego, że nie czytał dwóch gier, które pożyczylem od znajomeg na sprawdzenie. Prowadnica przesuwa laser (z tego co słyszę), ale gier nie widzi. Konsolę nabyłem tylko z zasilaczem (inwestycja w ciemno), więc chciałem zasięgnać opinii, co może być nie tak z czytnikiem (czy mam wymieniać, czy wystarczy jakieś czyszczenie). Cytuj Odnośnik do komentarza
Addy1243 0 Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Dawno temu, gdy z gier wczytywało mi się tylko Super Mario Sunshine rozkręciłem konsolę, podkręciłem laser i do dnia dzisiejszego konsola nie zająknęła się przy jakiejkolwiek grze. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi