Średnio zaawansowany Gracz 0 Opublikowano 29 maja 2009 Opublikowano 29 maja 2009 Czy mógłbym podłączyć neta do PS3 przez laptopa i modem internetowy?Jakim kablem mam to zrobić? Czy jednak muszę modem zastąpić komórką (sony ericsson s500i)? Proszę o odpowiedź Cytuj
KiNiO_64 18 Opublikowano 3 czerwca 2009 Opublikowano 3 czerwca 2009 możesz ale to nie ma sensu bo w ciągu kilku dni skończy ci się limit transferu i po ptokach, szybkość spadnie tak drastycznie że nie pograsz... Jaki masz system op.?? Cytuj
Średnio zaawansowany Gracz 0 Opublikowano 15 czerwca 2009 Autor Opublikowano 15 czerwca 2009 Viste Cytuj
wiedziu 0 Opublikowano 16 czerwca 2009 Opublikowano 16 czerwca 2009 (edytowane) u mnie jest to tak PS3 60 GB TOSHIBA A200-1ZW Vista Premium ROUTER TP-LINK WA-501G (kupilem w komputronik.pl) TELEFON NOKIA N82 Z KARTA PLAY ONLINE NA KARTE (JAKO MODEM) takie combo pozwala mi na wygrywanie wyścigów w Gran Turismo 5 Prologue oraz wczorajsze dojście do generała w Killzone (nie mam problemu z zajęciem pierwszego miejsca).Wygrywałem tez w Wipeoucie czy Resistance 2 Competitive także grać się da.Kosztuje mnie to 50zł do 100zł miesięcznie (5-zł = limit 4gb).Tyle że ja jestem w Gdyni i łapie UMTS/HSDPA więc u mnie to ma sens ,jakby telefon łapał EDGE to nie ma co myśleć nawet o graniu. Najpierw odpalasz start->panel sterowania->centrum sieci i udostępniania->skonfiguruj połaczenie lub sieć->robisz nowe połączenie z modemem (telefon,modem) w którym masz kartę (play,orange co tam chcesz).Potem PPM na połaczenie które utworzyłeś i klikasz "właściwości".Wybierasz ostatnią zakładkę udostępnianie i zaznaczasz "zezwalaj innym uzytkownikom sieci...".Podłączasz router/acces point kablem skrętką z zestawu do wejścia LAN w laptopie,konfigurujesz go wpisując w przeglądarce 192.168.1.1.Jeśli wszystko śmiga i strona konfiguracji routera się odpala ustawiasz sobie hasła i zabezpieczenia na sieć (WPA/WEP).Teraz wchodzisz znowu start->uruchom wpisujesz regedit.W rejestrze znajdujesz wpis HKLM\System\CurrentControlSet\Services\SharedAccess\Parameters i zmieniasz IP w ScopeAdress oraz ScopeAdressBackup na takie jakie ma Twoja karta sieciowa w laptopie (np 192.168.1.2).Trzeba to wykonać ponieważ domyślnie za każdą zmianą IP ręcznie na karcie sieciowej Vista zmienia spowrotem na 192.168.0.1 I to już wszystko,odpalasz konsolę,wybierasz w network cała konfigurację sieci na automatic (wireless oczywiście) i masz bezprzewodowy net dla swojej PS3/PSP/Ipoda Touch. Sens ma to tylko przy PlayOnline na kartę gdzie masz 4gb do wykorzystania na ściągnięcia,próbowałem z blueconnectem i iplusem to po jakiś 2 godzinach gry dostawałem sms że nie mam środków na koncie (20 zł miałem) a na Playu jak nic nie będziesz ściągał na laptopie może Ci nawet posłużyć ze 3 tygodnie. Mam nadzieję że pomogłem. Edytowane 16 czerwca 2009 przez wiedziu Cytuj
Średnio zaawansowany Gracz 0 Opublikowano 17 czerwca 2009 Autor Opublikowano 17 czerwca 2009 Dzięki wiedziu. Chyba modem zastąpie komórką bo mam nikły miesięczny tranfer 1gb Cytuj
wiedziu 0 Opublikowano 18 czerwca 2009 Opublikowano 18 czerwca 2009 jak czegoś nieogarniasz z tego co napisałem (sam niedawno walczyłem ze zrobieniem czegoś takiego pod siebie) to wal do mnie,pomogę. Cytuj
Średnio zaawansowany Gracz 0 Opublikowano 25 sierpnia 2009 Autor Opublikowano 25 sierpnia 2009 A czy jest jakaś możliwość podłączenia bez routera? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi