Gość donsterydo Opublikowano 20 stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 stycznia 2010 (edytowane) pleju: Tak, tak. Tylko, że Ty mi powiesz, że w grze X jest lepsza grafika, w grze Y większe obszary, a w grze Z więcej przeciwników - tylko żadna z tych gier nie ma tych wszystkich elementów naraz w przeciwieństwie do Reach. Czy teraz widzisz błąd swojego rozumowania ? Edytowane 20 stycznia 2010 przez donsterydo Cytuj Odnośnik do komentarza
pleju 208 Opublikowano 20 stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 stycznia 2010 To może odpal sobie Assassin Creed 2, tam masz więcej postaci, większy obszar i lepszą grafikę. Dobra już kończę narzekanie, ja się za bardzo nahajpowalem po trailerze i liczyłem na prawdziwie next-genowe Halo, a wygląda na to że kolejny raz dostaniemy to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Soul Opublikowano 20 stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 stycznia 2010 I tą oto teorią wysnułeś ze screenów 800x450 Brawo! Cytuj Odnośnik do komentarza
barth 70 Opublikowano 20 stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 stycznia 2010 W sieć pociekły właśnie filmiki pokazujące menu bety Halo Reach. Wygląda na to, że będzie to przy okazji demo trybu singleplayer. Activities to chyba teraz będzie Multi (chyba). http://www.youtube.com/watch?v=kQi5sh0lfvs Przy okazji małe przypomnienie - płyta z Halo 3 ODST jest kluczem do bety. Nie ma innego sposobu by się do niej dostać. Cytuj Odnośnik do komentarza
pleju 208 Opublikowano 20 stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 stycznia 2010 I tą oto teorią wysnułeś ze screenów 800x450 Brawo! Wiem jestem za(pipi)isty Chodzi mi o stronę techniczną, na gameplay trzeba poczekać do bety. Nie rozumiem na pes, tekken, gt, jrpg można ponarzekać że się nie rozwijają i stoją w miejscu ale Halo to już święta krowa i nie wolno nic złego o niej napisać Cytuj Odnośnik do komentarza
teddy 6 856 Opublikowano 20 stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 stycznia 2010 Nie jestem taki pewien czy nie wolno powiedzieć złego słowa bo ta gra ma chyba więcej przeciwników niż fanów i była opluwana już wiele razy (laserki-blasterki). Cytuj Odnośnik do komentarza
barth 70 Opublikowano 20 stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 stycznia 2010 Bo modnym jest jechanie po popularnych tytułach Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Soul Opublikowano 20 stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 stycznia 2010 Modnym jest jechać po grze która jest na wyłączność na drugą konsolę. pleju, jak byś choć trochę miał oleju w głowie, to oszczędził byś sobie zbędnych komentarzy. Albo przynajmniej pomyślał dwa razy, zanim coś napiszesz następnym razem. Cytuj Odnośnik do komentarza
pleju 208 Opublikowano 20 stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 stycznia 2010 Halo jest złe bo jest exlusiwem na x360, przepraszam że wypowiadam się o grach(seria Halo) które tylko widziałem na screenach i filmikach z youtube A teraz na poważnie, przeszedłem wszystkie części(oprócz Halo Wars bo to kupka) i nie przeszkadzają mi laserki-blasterki i nigdy na to nie narzekałem(choć design mógłby być lepszy), dobrze że ta grą różni się od innych fps, chodzi mi o to że od czasów H1 nic się nie zmieniło w gameplayu, wystarczy sobie włączyć odst a później H1, te gry oprócz grafiki(i tu różnica nie jest zbyt duża jak na 8 lat) niczym się nie różnią. Wiem że H1 wyprzedzało swoje czasy ale od tego momentu Bungie odcina tylko kupony, chciałbym żeby znowu Halo wprowadziło jakąś rewolucje i tego od kolejnych części oczekuję. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Soul Opublikowano 20 stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 stycznia 2010 W tej grze chodzi o MP, a ten w każdej części wyglądał inaczej. Powiedz mi jakie nowości wprowadziło U2 względem pierwszej części ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość bigdaddy Opublikowano 20 stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 stycznia 2010 Modnym jest jechać po grze która jest na wyłączność na drugą konsolę. pleju, jak byś choć trochę miał oleju w głowie, to oszczędził byś sobie zbędnych komentarzy. Albo przynajmniej pomyślał dwa razy, zanim coś napiszesz następnym razem. nie wiem czego się spodziewałeś po osobie która ma nicka @pleju, avatara kz2 i sygnaturkę w której widać silne przywiązanie do ps3 (ilość trophy ). To oczywiste że taka osoba tu wpadnie i ponarzeka mimo że i tak nigdy w to nie zagra Co do skanów/screenów to ładne i widać mroczniejsze oblicze halo. Oceniać grafikę będę jak pokażą czysty gameplay. To nie będzie najładniejsza gra generacji...ona ma wyglądać bardzo dobrze i wystarczy. W tym roku pojawi się Rage/Crysis2/Brink ....one pewnie będą ładniejsze.. @pleju - porównywanie AC2 do HR? genialne...porównywanie HR do KZ2? HR - 40postaci i 20 pojazdów na raz na ekranie, rozległe mapy, 4osobowy co-op, split screen (ciekawe czy dalej na 4postacie na ekranie). KZ2 - brak co-op, brak split screena, brak rozległych map, brak pojazdów (nie liczę tu czołgu i robota na 1min), akcja głównie w małych pomieszczeniach, charakterystyczny lag w grze (0.2ms) i wszystko potraktowane tym rozmazującym blurem ..... Nie chodzi o to że Halo to święta krowa tylko że tu nie ma za bardzo co oceniać grafiki po screnach...dżizaaas aha i w necie też jest sporo screenów od GG na których kz2 wygląda nie specjalnie Cytuj Odnośnik do komentarza
Flaha 25 Opublikowano 20 stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 stycznia 2010 wystarczy sobie włączyć odst a później H1, te gry oprócz grafiki(i tu różnica nie jest zbyt duża jak na 8 lat) niczym się nie różnią. Bez urazy ale mam do ciebie jedno słowo: Pozdroooooooooooooooooooooo XD Cytuj Odnośnik do komentarza
pleju 208 Opublikowano 20 stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 stycznia 2010 W tej grze chodzi o MP, a ten w każdej części wyglądał inaczej. Powiedz mi jakie nowości wprowadziło U2 względem pierwszej części ? Tylko że różnica między U1 a U2 wynosi 2 lata a nie 8. A w multi może i wprowadzali jakieś małe zmiany ale większość była do dupy i popsuli tylko genialne MP z H1. nie wiem czego się spodziewałeś po osobie która ma nicka @pleju, avatara kz2 i sygnaturkę w której widać silne przywiązanie do ps3 (ilość trophy ). To oczywiste że taka osoba tu wpadnie i ponarzeka mimo że i tak nigdy w to nie zagra Wszystkie multiplatformowe gry przechodzę na ps3, a x360 pożyczam od kolegi jak wyjdzie coś fajnego, skończyłem większość exlusiwów na x360(Gamescore mam ponad 7000, mogę wrzucić jak nie wierzysz) i Reach też na pewno przejdę @pleju - porównywanie AC2 do HR? genialne...porównywanie HR do KZ2? HR - 40postaci i 20 pojazdów na raz na ekranie, rozległe mapy, 4osobowy co-op, split screen (ciekawe czy dalej na 4postacie na ekranie). KZ2 - brak co-op, brak split screena, brak rozległych map, brak pojazdów (nie liczę tu czołgu i robota na 1min), akcja głównie w małych pomieszczeniach, charakterystyczny lag w grze (0.2ms) i wszystko potraktowane tym rozmazującym blurem ..... Nie chodzi o to że Halo to święta krowa tylko że tu nie ma za bardzo co oceniać grafiki po screnach...dżizaaas Donsterydo chciał grę w której jest wszystkiego więcej to mu podałem przykład Lag w K2 już dawno wyeliminowali, a i zdarzają się rozległe mapy gdzie walczy ponad 20 postaci(choćby w pierwszej misji przy czołgu, pustynia), choć muszę przyznać że z brakiem split-screena dali dupy Bez urazy ale mam do ciebie jedno słowo: Pozdroooooooooooooooooooooo XD No czym się różni single? Bo ja nie widziałem większych różnic, a o multi to już szkoda wspominać bo to z H1 jest dużo lepsze od H3. I wcale Halo nie jest świętą krową, wystarczy że napisze co mi się w nim nie podoba i od razu jestem zjechany przez wszystkich, wyzwany od fanboji sony który nigdy w żadne Halo nie grał i zazdrości tak za(pipi)istej gry konkurencyjnej platformie Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość donsterydo Opublikowano 20 stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 stycznia 2010 pleju: Jeśli tak mówisz to ok AC>HR, ale ciągle pozostanie HR>>>>KZ2 Cytuj Odnośnik do komentarza
MaiorZero 1 400 Opublikowano 20 stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 stycznia 2010 Poczekam na gameplay, ale mówienie, że ta gra jest najładniejsza ever albo, że ta gra wygląda jak trójka jest śmieszne. Od siebie dodam, że grafika jest jak na mój gust za sterylna. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość donsterydo Opublikowano 20 stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 stycznia 2010 (edytowane) W sieć pociekły właśnie filmiki pokazujące menu bety Halo Reach. Wygląda na to, że będzie to przy okazji demo trybu singleplayer. Activities to chyba teraz będzie Multi (chyba). http://www.youtube.com/watch?v=kQi5sh0lfvs Przy okazji małe przypomnienie - płyta z Halo 3 ODST jest kluczem do bety. Nie ma innego sposobu by się do niej dostać. No jak to będzie demo także SP to sobie zostawię zdrapkę na 3m Live ze starter packa MajorZero64: Może to kwestia misji, jak wiadomo są to te same screeny co w GI, a oni tam grali w demo pierwszej misji. Najładniejsza na pewno nie będzie, bo zawsze można zrobić FPS'a z oczo(pipi)ną grafiką, ale gdzie skradamy się po tunelach. Szanse na najbardziej zaawansowaną technicznie jako całość na pewno są. Edytowane 20 stycznia 2010 przez donsterydo Cytuj Odnośnik do komentarza
pleju 208 Opublikowano 20 stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 stycznia 2010 Reach Halo 3 Już sam nie wiem co lepiej wygląda. pleju: Jeśli tak mówisz to ok AC>HR, ale ciągle pozostanie HR>>>>KZ2 Dowaliłeś mi tym:( kończę już rozmowę, i odezwę się dopiero po ograniu bety Cytuj Odnośnik do komentarza
MaiorZero 1 400 Opublikowano 20 stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 stycznia 2010 Kurczę gdzie jest ta fajna trawa z VGA? Przypomina mi się FFXIII gdzie bitmapa miała przestawiać roślinność. Mam nadzieję, że to wina wczesnej wersji. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość bigdaddy Opublikowano 20 stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 stycznia 2010 Donsterydo chciał grę w której jest wszystkiego więcej to mu podałem przykład Lag w K2 już dawno wyeliminowali, a i zdarzają się rozległe mapy gdzie walczy ponad 20 postaci(choćby w pierwszej misji przy czołgu, pustynia), choć muszę przyznać że z brakiem split-screena dali dupy wystarczy sobie włączyć odst a później H1, te gry oprócz grafiki(i tu różnica nie jest zbyt duża jak na 8 lat) niczym się nie różnią. No czym się różni single? Bo ja nie widziałem większych różnic, a o multi to już szkoda wspominać bo to z H1 jest dużo lepsze od H3. to ty faktycznie nie grałeś w h3/odst jak uważasz że misja w czołgu (kz2) jest rozległa, przecież tam możemy tylko do przodu i do tyłu 5metrów się ruszyć 20 postaci? hmmm połowa z nich jest u góry tam na tych rusztowaniach czy w oddali i nie możesz się do nich zbliżyć, jedynie nawalasz z daleka z czołgu...w kz2 nie ma miejsca z 20 przeciwnikami naraz (chodzi mi o normalnych którym możesz wbić kosę z bliska a nie tych 100metrów dalej do których walisz z czołgu/granatnika). Bo jak tak liczysz postacie to w girsach 2 w niektórych momentach jest ich kilkadziesiąt na ekranie. W Halo rozległa mapa to rozległa mapa której nie ogranicza nie widzialny murek, wsiadasz do dowolnego pojazdu i zasuwasz. Halo3/odst nie różni się niczym od 1ynki tak samo jak kz2 od kz1/kz na psp norma, skoro w h3 codziennie gra 1mln ludzi to świadczy o tym że multi jest genialne. Cytuj Odnośnik do komentarza
MaiorZero 1 400 Opublikowano 20 stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 stycznia 2010 (edytowane) Aha, ja sobie myślę o co chodzi z tym HR. Heavy Rain było pierwsze więc... Gears of War i God of War... Edytowane 20 stycznia 2010 przez MajorZero64 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość bigdaddy Opublikowano 20 stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 stycznia 2010 a kogo to obchodzi? jesteśmy w temacie HR na x360 a nie na ps3, tak samo GOW na x-a to girsy a GOW na ps3 to god..... to na VGA była jakaś super trawa? Cytuj Odnośnik do komentarza
pleju 208 Opublikowano 20 stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 stycznia 2010 to ty faktycznie nie grałeś w h3/odst jak uważasz że misja w czołgu (kz2) jest rozległa, przecież tam możemy tylko do przodu i do tyłu 5metrów się ruszyć 20 postaci? hmmm połowa z nich jest u góry tam na tych rusztowaniach czy w oddali i nie możesz się do nich zbliżyć, jedynie nawalasz z daleka z czołgu...w kz2 nie ma miejsca z 20 przeciwnikami naraz (chodzi mi o normalnych którym możesz wbić kosę z bliska a nie tych 100metrów dalej do których walisz z czołgu/granatnika). Chyba nie liczysz że w Reach będzie 60 obiektów na 10m2 i każdemu będziesz mógł wbić kose?? A w K2 chodziło mi o tą lokacje z czołgiem, ale zaraz po tym jak do niej wchodzisz, przecież tam nawala do siebie więcej niż 20 jednostek. Cytuj Odnośnik do komentarza
MaiorZero 1 400 Opublikowano 20 stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 stycznia 2010 a kogo to obchodzi? jesteśmy w temacie HR na x360 a nie na ps3, tak samo GOW na x-a to girsy a GOW na ps3 to god..... to na VGA była jakaś super trawa? Może oglądaliśmy inne zwiastuny. Cytuj Odnośnik do komentarza
JuanMag 159 Opublikowano 20 stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 stycznia 2010 Znana jest dokladna data bety Reach ? ( to ze wiosna to slyszalem, ale moze cos konkretniejszego wiadomo ? ) Cytuj Odnośnik do komentarza
barth 70 Opublikowano 20 stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 stycznia 2010 Najdokładniejsza znana data jak na razie to marzec (choć to też tylko przypuszczenia). Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi