Skocz do zawartości

Crysis 2

TomisH

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Crytek i EA zapowiedziały Crysis 2 na komputery i konsole:

http://www.gamikaze.pl/Aktualnosci/Crysis_...owiedziane.aspx

Konsolowy Crysis nie był możliwy? No to cios dla malkontentów - Electronic Arts właśnie zapowiedziało Crysis 2, które pojawi sie równocześnie na komputerach oraz Xboksie 360 i PlayStation 3. Jak mówią twórcy, to olbrzymi krok dla Cryteka.

"Powstawanie Crysis 2 to ogromny krok dla studia" - powiedział Cevat Yerli, szef Crytek. "To nie tylko kolejny tytuł z serii Crysis, to pierwszy, który przygotowujemy na konsole i pierwszy na CryENGINE 3. Jesteśmy podekscytowani, że ponownie mamy takie wsparcie EA i start Crysis 2 będzie olbrzymim wydarzeniem"

:lol:

• Minusik 2
Gość donsterydo
Opublikowano (edytowane)

Przy FPS'ach fabuła tak na prawdę nie ma za dużego znaczenia, jedynie dla osób, które tym się faktycznie interesują, ale ci są raczej w mniejszości.

Ciekawe co im wyjdzie, liczę na dynamiczną rozgrywkę.

Edytowane przez donsterydo
Opublikowano
Far Cry 1 byl na ixboxie i xboxie 360 i gralem .I bez takich tekstow dzieciaku bo dostaniesz bana za wyzywanie...ostrzegam cie!!!!

Chodzi o to że 1 nie miala kompletnie nic wspólnego z 2 oprócz nazwy.

Opublikowano
Far Cry 1 byl na ixboxie i xboxie 360 i gralem .I bez takich tekstow dzieciaku bo dostaniesz bana za wyzywanie...ostrzegam cie!!!!

Narazie jest 40% do 80%, więc jesteś bliżej :). A co do Crysisa to tylko się cieszyć. Co z tego, że pierwsza część nie pojawiła się na konsolach? Każdy dobry tytuł, który ma szansę pojawić się na X360 osobiście bardzo mnie cieszy nawet jakby to miał być 14 tytuł z kolei (Final Fantasy?). Jestem tylko ciekaw czy konsole obecnej generacji będą w stanie pociągnąć ten tytuł, ewentualnie z ilu rzeczy będzie musiał zrezygnować developer. Crysis jest imo najbardziej obłędnie wylądającą grą jaka wyszła do tej pory, więc albo panowie świetnie zoptymalizowali CryTek-a albo musimy przygotować się na cięcia w oprawie.

Opublikowano

myślę, że developer z bardzo wielu rzeczy będzie musiał zrezygnować. w momencie premiery Crysis, tak naprawdę nie było konfiguracji komputera, który by pociągną grę na full detalach w najwyższej możliwej rozdzielczości. choć z drugiej strony w przypadku konsol piszę się gry pod jedną konkretną architekturę systemu, a nie jak na PC trzeba wziąć pod uwagę bardzo wiele możliwych rozwiązań, co tak naprawdę utrudnia programowanie.

Gość donsterydo
Opublikowano (edytowane)

Ilu tak naprawdę ludzi będzie mogło w dniu premiery na PC zagrać w pełnej opcji - garstka. Za to wszyscy posiadacze konsol będą grać na tym samym stałym i przyzwoitym poziomie i to jest dobre w konsolach. Ostatnio miałem porównanie, kupiłem laptopa 4 razy droższego od mojego Arcade i na pełnych detalach spowolniony chodził mi pierwszy Stalker, a na X360 gram sobie w gry z o niebo lepszą grafiką i bez stresu za jedyne 750zł + koszt gry. Na PC można wyciągnąć lepszą grafę, ale trzeba adekwatnie kilka razy tyle na sam sprzęt wydać.

Edytowane przez donsterydo
Opublikowano

zapomniałeś doliczyć cenę porządnego HDTV.

chociaż i tak głupotą jest kupowanie komputera do grania, dla mnie jedna z gorszych inwestycji, jaką można w życiu ponieść... porównywalna chyba tylko z nałogiem palenia : >

Opublikowano
Ilu tak naprawdę ludzi będzie mogło w dniu premiery na PC zagrać w pełnej opcji - garstka. Za to wszyscy posiadacze konsol będą grać na tym samym stałym i przyzwoitym poziomie i to jest dobre w konsolach. Ostatnio miałem porównanie, kupiłem laptopa 4 razy droższego od mojego Arcade i na pełnych detalach spowolniony chodził mi pierwszy Stalker, a na X360 gram sobie w gry z o niebo lepszą grafiką i bez stresu za jedyne 750zł + koszt gry. Na PC można wyciągnąć lepszą grafę, ale trzeba adekwatnie kilka razy tyle na sam sprzęt wydać.

Brawo jak myślisz, że laptop nada się do grania.

Gość Pawlo_PL
Opublikowano
teddy - Widziałeś filmik z CryEngine 3 na konsolach? Nie? To zobacz :). Zobaczysz, że w zasadzie cięć na większą skalę nie ma. Gorsze teksturki, oświetlenie i tyle.

Draw distance ;)

Opublikowano

O, widzę że panowie z Crytek doszli do wniosku, że gra powinna przynosić dochody :) Brawo, wiadomo że wersje na konsole będą tymi gorszymi, ale i tak chętnie pogram bo lubię ładne widoczki.

Gość donsterydo
Opublikowano

Bartezoo: Nie chodzi o to, że do grania tylko o to, że stacjonarne do grania też nie są tanie. Jak wyjdzie Crysis 2 na PC to stacjonarka, która to pociągnie ze 4 kafle pewnie będzie kosztować (jak nie więcej).

Opublikowano

W sumie fajnie, Crysis jedynka kibel, Warhead bardzo dobry, to może dwójka będzie jeszcze bardziej doszlifowana.

Draw distance

Na ps3 wyglądało to lepiej, znaczy były drzewka na wyspie w oddali.

no i cienie jakieś takie nie płynne były.

reszta może zostać jak na filmiku, grafa na poziomie.

Opublikowano
Bartezoo: Nie chodzi o to, że do grania tylko o to, że stacjonarne do grania też nie są tanie. Jak wyjdzie Crysis 2 na PC to stacjonarka, która to pociągnie ze 4 kafle pewnie będzie kosztować (jak nie więcej).

Wlasnie Warhead to był kloc. Crysis podstawa był całkiem niezly.

Opublikowano

A czy FC1 na 360 jest jakos powiazany z FC2 poza nazwa i klimatami? Bo jakis nie pamietam abym w 2 widzial jakies potwory...

zimzvm - powoli stare kineskopowce sa wymieniane na LCD :> ;) wiec to nie jest wydatek z reszta alternatywny - mozna grac na CRT/LCD i cieszyc miche z tego co jest

Oby nie wyszedl taki FarCry 2 - piekny ale rowniez piekielnie nudny... (cureman - kupielem ta gre za 120zl, nie za 5zl jak wczesniej sugerowales Wampisowi)

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Wczoraj dorwałem PC GAMES i przeczytałem 10 stronicowy materiał o CRYSIS 2 .Niestety w języku Niemieckim (nie mieszkam w PL) .Powiem tak rozwaliło mnie to że dwójka będzie się działa w wielkiej metropolii ,wielkie miasta .Nie ma tam żadnej dżungli !!Sypiące sie sćiany ,samochody taki Infamous .Nie wiem co z tego wyjdzie.

Opublikowano

Gameplayowo jedynka byla syfna, jest szansa ze 2 bedzie czyms wiecej niz benchmarkiem?

Gość bigdaddy
Opublikowano

strasznie nie podoba mi się że akcja będzie w NYC...rzygam już takimi miastami w grach...

Ciekawe czy jest szansa na jakieś tereny z przyrodą/tropikalną wyspę jak pokazywali wcześniej na filmikach :) Central Park? eee to za mało