Ins 5 691 Opublikowano 28 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 Przechodze wlasnie wersje na PC, zeby sprawdzic kosmiczna oprawe i angielska wersje. Zostaje przy polskiej, o dziwo jest rownie dobra Cytuj Odnośnik do komentarza
Damianos 10 Opublikowano 28 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 Ins zrobiłem tak jak napisałeś i obraz żyleta:) Co do gry to jest dosłownie wyje.ana! W moim guście najlepszy fps tej generacji. Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 28 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 Zauwazylem to. Jest to jakis glitch. Tak mnie to irytowalo, ze az sprawdzilem czy we wczesniejszych poziomach tego nie bylo. No i okazalo sie, ze faktycznie nie bylo. No wiec odpalam chapter, na ktorym skonczylem (musialem od poczatku, bo checkpoint kasuje sie gdy wybniera sie inny etap) i nagle obraz czysty i ostry jak zyleta. Dwa razy mi sie tak zdarzylo i dwa razy pozbylem sie tego upierdliwego efektu wlasnie w ten sposob. Haha... co się okazało - ja grałem z tym ziarnem od początku do końca gry! Teraz zrobiłem tak jak napisałeś i obraz mam ostry jak żyleta! Dostałem od grafiki strzała w pysk po raz drugi . Dzięki Ins za info jak się tego ziarna pozbyć Cytuj Odnośnik do komentarza
Ins 5 691 Opublikowano 28 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 Ciesze sie, ze moglem pomoc Jestem ciekaw czy Crytek jest swiadomego tego problemu - pewnie wiele osob zaliczylo gre z tym ziarnem, nie wiedzaj jak wiele traca jezeli chodzi o oprawe. Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 28 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 Różnica naprawdę jest ogromna, obraz robi się znacznie bardziej czytelny. Czytałem wiele narzekań, że czasem trudno dostrzec wrogów itd. Wydaje mi się, że jest to właśnie spowodowane tym ziarnem. Dodatkowo teraz dopiero widzę, jak rewelacyjne są tekstury w tej grze... po prostu masakra Cytuj Odnośnik do komentarza
cithall 107 Opublikowano 28 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 Jestem ciekaw czy Crytek jest swiadomego tego problemu - pewnie wiele osob zaliczylo gre z tym ziarnem, nie wiedzaj jak wiele traca jezeli chodzi o oprawe. Dziwne bo ja tego problemu nie miałem. Jaką rozdzielczość masz ustawioną w konsoli, 1080p? Przeszedłem grę z ustawioną rozdziałką 720p i problem o którym piszecie nie występował. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ins 5 691 Opublikowano 28 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 (edytowane) Sprawdzalem rozne rozdzialki i 50/60Hz. Ziarno wystepowalo w kazdym przypadku. Pomagalo jedynie wczytanie innego levelu. Zreszta mi to przydarzylo sie dopiero w polowie gry, Michał102 mial tak od samego poczatku, wiec mozliwe ze u niektorych w ogole sie to nie pojawilo. Edytowane 28 Marca 2011 przez Ins Cytuj Odnośnik do komentarza
Daddy 4 216 Opublikowano 28 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 Zauwazylem to. Jest to jakis glitch. Tak mnie to irytowalo, ze az sprawdzilem czy we wczesniejszych poziomach tego nie bylo. No i okazalo sie, ze faktycznie nie bylo. No wiec odpalam chapter, na ktorym skonczylem (musialem od poczatku, bo checkpoint kasuje sie gdy wybniera sie inny etap) i nagle obraz czysty i ostry jak zyleta. Dwa razy mi sie tak zdarzylo i dwa razy pozbylem sie tego upierdliwego efektu wlasnie w ten sposob. a już myślałem że coś z konsolą mam C2 oceniam na 8+ brakuje bossów, słaby finał, grafika technicznie miecie wszystkie inne gry na konsolach ale w kwestii dizajnu jest tylko OK. Cytuj Odnośnik do komentarza
kudlaty88 481 Opublikowano 28 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 (edytowane) No wreszcie dzisiaj dorwałem Crysisa. Pograłem niecałe 3 godzinki i muszę powiedzieć że gra dość długo się rozkręca, początkowe rozdziały są nieco "sztywne". Na szczęście jak kosmici zaczynają rozróbę robi się za(pipi)iście. Graficznie to pierwsza klasa,chyba najładniejsza gra na xboxie,pokuszę się na stwierdzenie że nawet trzecia część Gearsów graficznie nie dorówna drugiemu Crysisowi. Ogromny plus dla tej gry za możliwość cichego przechodzenia etapów masa zabawy z tą niewidzialnością, najbardziej cieszy mnie ubijanie tych tępych trepów z cichacza, kosa i po krzyku Hmm tego glitcha z ziarnistym obrazem jeszcze nie miałem albo nie zauważyłem Ciekawe czy to naprawią czy zostawią tak jak glitch z jaśniejszą częścią ekranu w AC:B(Ubisoft nie wybaczę ci tego <_< ) Edytowane 28 Marca 2011 przez kudlaty88 Cytuj Odnośnik do komentarza
Krizz 541 Opublikowano 29 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 Zauwazylem to. Jest to jakis glitch. Tak mnie to irytowalo, ze az sprawdzilem czy we wczesniejszych poziomach tego nie bylo. No i okazalo sie, ze faktycznie nie bylo. No wiec odpalam chapter, na ktorym skonczylem (musialem od poczatku, bo checkpoint kasuje sie gdy wybniera sie inny etap) i nagle obraz czysty i ostry jak zyleta. Dwa razy mi sie tak zdarzylo i dwa razy pozbylem sie tego upierdliwego efektu wlasnie w ten sposob. Miałem ten sam problem ale restart chaptera kilka razy pod rząd nie pomógł a nawet było jeszcze gorzej. Dopiero reset konsoli i ponowne załadowanie chapter'u pomogło. Anyway twój post okazał się bardzo pomocny Cytuj Odnośnik do komentarza
Magik 1 124 Opublikowano 29 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 Mialem to samo a nawet o tym nie wiedzialem...zaczelo sie od etapu gdzie zaczynamy na dachach i zmierzamy do kosciola...myslalem ze ten chapter jest po prostu brzydszy...jakze sie mylilem:D Wczytalem Road Rage, potem znowu szosty chapter i nagle szok Dzieki Ins Ciekawe czy Crytek jest swiadome tego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza
jarken 33 Opublikowano 29 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 Ma ktoś to udokumentowane screenami? Jutro dostanę grę i chciałbym wiedzieć, czy od początku gram bez tego filtru. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Soul Opublikowano 29 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 Czyli, że co jest ziarno, to daje quit -> wybierz chapter ostatni z dostępnych i załadować go od nowa? Cytuj Odnośnik do komentarza
Ins 5 691 Opublikowano 29 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 Wczytujesz jakis poprzedni chapter, dajesz quit, ladujesz ten w ktorym bylo ziarno. Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 29 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 Dodam jeszcze, że w moim przypadku trza było zresetować grę, dopiero potem wybrać chapter od nowa. Niestety to ziarno potrafi pojawić się w połowie wykonywanej misji - mi się tak stało przy zapisie checkpoint'u - przed zapisem obraz ostry jak żyleta, a po zapisie znowu ziarno :confused:. Oby szybko pojawił się jakiś patch poprawiający tego buga. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pawepek 0 Opublikowano 29 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 dobrze by bylo jakby ktos rzucił screena z i bez Cytuj Odnośnik do komentarza
cithall 107 Opublikowano 29 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 (edytowane) tak ten bug wygląda U mnie jednak też to było, ale jakoś specjalnie tego nie dostrzegłem wcześniej bo siedziałem daleko od TV. Poszukałem trochę na innych forach i prawie każdy ma ten problem. Oby Crytek to naprawił jakimś patchem. Edytowane 29 Marca 2011 przez Prot Cytuj Odnośnik do komentarza
Oldboy 984 Opublikowano 29 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 (edytowane) Po demie i spędzeniu około 70 h a moze i wiecej, wpadła w końcu w moje łapy pełna wersja i po czterech godzinach multi czuje mały niedosyt. Po pierwsze mam wrażenie jakbym nadal grał w bete szczególnie zasługą sa dziwne sytuacje w sensie glich i spadek przy tym sygnału tez daje się we znaki, dalej muza, która działa cholernie mi na nerwy, nie dość że przegłośniona i charczy nawet jak wyciszę, przy okazji Zimmerman jakoś nie podziałał na mnie, to ją wyłączyłem Co do map to sa takie sobie.Ogólnie jak na razie bez szału, widocznie za długo dostępne było demo, którym zdążyłem się już trochę znudzić Edytowane 29 Marca 2011 przez Bushisan Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 29 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 Pewnie stąd się bierze tyle rozbieżności zdań co do grafiki. Jak ktoś od początku grał z tym ziarnem, to grafika miała prawo nie wywrzeć na nim większego wrażenia. Ile ja się nakombinowałem z ustawieniami TV żeby to jakoś zamaskować, to głowa mała. Dopiero teraz gdy odpaliłem grę bez tego buga, to dosłownie spadłem z kanapy - różnica jest ogromna. Tekstury są ostre i bardziej szczegółowe, HDR zdaje się być lepszy - ogólnie obraz robi się bardzo klarowny. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daddy 4 216 Opublikowano 29 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 ten bug z ziarnem to strzał w twarz cryteka, w jasnych etapach ujdzie ale w nocnych mocno denerwuje. ziarna chyba nikt nie miał od początku u mnie się pojawiło od etapu z deszczem Cytuj Odnośnik do komentarza
Pawepek 0 Opublikowano 29 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 Ja miałem ( chyba) od etapu z kosciołem ale najgorsze jest to że włąściwie nie wiem kied jest a kiedy nie raz gra wygląda tak że szczęka mi opada a raz wygląda jak BF:BC2. Cytuj Odnośnik do komentarza
kudlaty88 481 Opublikowano 29 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 ten bug z ziarnem to strzał w twarz cryteka, w jasnych etapach ujdzie ale w nocnych mocno denerwuje. ziarna chyba nikt nie miał od początku u mnie się pojawiło od etapu z deszczem U mnie to samo ziarno wyskoczyło w czasie misji z deszczem. Próbowałem zrobić tak jak poradził Ins ale nic to nie dało,dopiero w następnym etapie samo się naprawiło. Paskudny błąd oby szybko go naprawili. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hubert249 4 272 Opublikowano 29 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 Kurde dzięki. Jak będę później grał to zamiast skupić się na grze będę myślał - jest bug ? nie ma buga? :tongue: Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 29 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 (edytowane) Ziarno jest szczególnie widoczne w "ciemnych" etapach, a etap z deszczem jest ciemny. Może nie zwracaliście na to wcześniej uwagi (choć właściwie trudno tego nie zauważyć ) ? Edytowane 29 Marca 2011 przez Michał102 Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 180 Opublikowano 29 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 WOW! Zacząłem singla wczoraj i muszę powiedzieć że te pierwsze etapy mnie zawiodły, było po prostu jakoś tak nieciekawe bez polotu, ot półgłówki z CELLa między budynkami i nic więcej. Ogólnie gra nie zachwyca póki nami kieruje Gould, czyli jakieś... 6 rozdziałów? Teraz jestem w 9 czy bodajże 10 i jest zaje.biście Na dodatek w tych pierwszych etapach zawsze mnie coś irytowało w grafice - a to pop-up, a to rzucający się w oczy LOD, a to jakieś cienie z dupska, a to framerate spada... a od kiedy prowadzi mnie Heargraves to nie dość że jest ślicznie, to jeszcze płynnie, miód malina :potter: Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi