Skocz do zawartości

Crysis 2

TomisH

Rekomendowane odpowiedzi

mega pozytywnie zaskoczył mnie sam gameplay - na serio gra się fajnie i strzela się bardzo przyjemnie.

Ja tez jestem pozytywnie zaskoczony. Myslalem ze multi to beda popluczyny, na sile wcisniety dodatek, a tutaj taki mily suprise. Podoba mi sie to, ze wysoki murek czy inny nieosiagalny obiekt, mozna pokonac wysokim jumpem. Widzisz typa, nie musisz dreptac okrezna droga by go sciagnac, ciach przez murek i koles jest twoj (fajna animacja przy pokonywaniu obiketow). Jedynie sterowanie jest jakies dziwne, jakby nasz postac plywala (przez to kiepsko namierzam, i czesto gine) ale to kwestia przyzwyczajenia. A grafa? Slabiznaaaa... mam wrazenie jakby to byl pierwszy CRYSIS bez wlaczonego ant-aliasing'u, na ustawieniach srednio-niskich, z chrupiaca animacja. Ten silnik totalnie nie pasuje na konsole.

To co sie dzieje z wersją na PS3 jest dosyć śmieszne... Ogólnie wersja na PS3 wyglądem przypomina bardziej tą z PC niż ta z X360 (oświetlenie, kolorystyka, efekty). Szkoda tylko, że przy tym ma jeszcze niżsża rozdziałkę niż wersja na X'a, lipne (lub brak) wygładzanie krawędzi, gorsze tekstury i słaby framerate.

Beeeez kitu, ale mnie to demo zaskoczyło. Rzuca się w oczy aliasing i tak fatalny framerate, ale tak to gra wyglada swietnie.

Czy świetnie to bym polemizował. Dla mnie to poziom FEAR 2 z lepszym oświetleniem. Braku płynności nie jestem w stanie zrozumieć szczególnie mając na uwadze słowa Yerli jak to konsole hamują rozwój branży. Jak są tak zacofane to chyba łatwo doprowadzić je do maximum wydajności?

Niestety przerosło to team z Niemiec.

Łomatko ! Po ograniu dema, uważam że powinni sprzedawać tą grę od razu za 40$/40euro na premierze. Choć i tak pewnie rynek szybko do tego doprowadzi. Tak samo jak było z Haze.

IQ (czyli Image Quality) jest TRAGICZNY !

Rozmazana, zablurowana i "niskorozdzielczowa" rozpacz. Gry na PS2 były wyraźniejsze. HD Gaming....my a$$ :(

Oj, gdyby większość gier na ps3 wyglądał jak ten c2 to bym się cieszył. Podoba mi się "japoński" feeling tej gry - strasznie dynamiczna, przypomina mi lost planet 2 i vanquisha, ale trudno mi sprecyzować czemu. Możliwość znikania i całe to zarządzanie energią kombinezonu ciekawie urozmaica rozgrywkę. Pięknie wygląda świat widziany spod wody, po prostu wow!

Ogólnie to całkiem fajnie, ale kupili mnie, deathmatch nudny jak flaki, jutro pogram w ten drugi tryb, może coś się zmieni.

mega pozytywnie zaskoczył mnie sam gameplay - na serio gra się fajnie i strzela się bardzo przyjemnie.

Ja tez jestem pozytywnie zaskoczony. Myslalem ze multi to beda popluczyny, na sile wcisniety dodatek, a tutaj taki mily suprise. Podoba mi sie to, ze wysoki murek czy inny nieosiagalny obiekt, mozna pokonac wysokim jumpem. Widzisz typa, nie musisz dreptac okrezna droga by go sciagnac, ciach przez murek i koles jest twoj (fajna animacja przy pokonywaniu obiketow). Jedynie sterowanie jest jakies dziwne, jakby nasz postac plywala (przez to kiepsko namierzam, i czesto gine) ale to kwestia przyzwyczajenia. A grafa? Slabiznaaaa... mam wrazenie jakby to byl pierwszy CRYSIS bez wlaczonego ant-aliasing'u, na ustawieniach srednio-niskich, z chrupiaca animacja.Ten silnik totalnie nie pasuje na konsole.

Singiel pod względem anty-aliasingu wygląda pewnie zdecydowanie lepiej.Nie rozumiem ,dlaczego silnik nie pasuje ??? Opeierajac się na tym co widzieliśmy, mam nadzieje że ostateczna wersja będzie od dema zdecydowanie się różnić, co jest wyraźnie w nim informowane .I porównując tak z BC2 też pod wzgledem aliasingu kuleje ale jakoś nie mam urazu, taka specyfikacja naszych już nieco wysłużonych konsol.

Hmm moim zdaniem singiel to porażka, jest nuuuuuuddddddnnnnyyyyy i to strasznie.Niby zadyma jest,miasto się sypie,ufole szaleją ale czegoś zabrakło.

Beta singla na pc mnie po prostu odrzuciła.

Imo FarCry 2 oferował o wiele ciekawszy i "żywszy" tryb dla pojedynczego gracza.

Jedyne co się dobrze prezentuje to właśnie multi ,gra się przyjemnie i jest w miarę dynamicznie (o grafice na PS3 się nie wypowiadam bo ograłem tylko na X360 i PC).

Grę kupie ale jak mocno stanieje, dam jej czwartą szansę:P

Co do singla to różne są gusta ale nie spodziewam się fajerwerków i wierze że będzie to lepsze od singla BC2 czy też Gearsów i żeby choć trochę zbliżyło się do genialnego Halo: Combat Evolved czy choćby do ostatniego Reach.A i gdyby nie Anglicy z byłego Free Radical, nie byłoby pewnie tego odjazdowego multi.

Edytowane przez Bushisan

Znamy obsadę polskiej wersji Crysis 2

Od dłuższego czasu wiemy, że debiutujący w przyszłym tygodniu Crysis 2 zostanie u nas wydany w pełnej polskiej wersji językowej. Mimo że do premiery pozostało już tylko kilka dni, do tej pory nie znaliśmy nazwisk aktorów użyczających swoich głosów w tym tytule. Firma Electronic Arts Polska w końcu postanowiła jednak uchylić rąbka tajemnicy.

Za sprawą udostępnionej reklamy prasowej dowiedzieliśmy się, że wśród osób dubbingujących bohaterów Crysis 2 znajdą się gwiazdy znane m.in. z ekranów kin. Warto podkreślić, że nie są to nowicjusze w temacie podkładania głosu, bo robili to już w wielu filmach animowanych.

Jednym z nich jest Piotr Machalica, znany z kilkudziesięciu obrazów kinowych i seriali. Ostatnio brał udział w dubbingu trzech części serii Opowieści z Narnii. Obok niego w obsadzie znajdzie się również Krzysztof Stelmaszyk (Testosteron, Och Karol 2), Michał Milowicz (Killerów 2-óch, Chłopaki nie płaczą) oraz muzyk, Bartosz „Fisz” Wąglewski.

Na tym lista się nie kończy, ale póki co polski dystrybutor zdecydował się na ujawnienie tych czterech nazwisk. Niestety nie sprecyzowano również, w kogo wcielą się poszczególni aktorzy. Z uwagi na ich popularność można spodziewać się, że będą to same pierwszoplanowe role.

Crysis 2 ukaże się w Polsce 25 marca bieżącego roku na PlayStation 3, Xboksie 360 oraz pecetach.

http://www.gry-onlin...13.asp?ID=57846

:unsure:

Edytowane przez SzczurekPB
Gość kufir

Pograłem w demko i ta gra też mnie nie powaliła.

Minusy:

- Nie równa grafika, momentami jest przyzwoita a czasami aż odrzuca od TV.

- Kiepska mapa promocyjna. Bieganie po szklarniach po kostki w kapustach? Litości...

- Wszystko takie naćpane na ekranie, bardzo niechlujny HUD jak i menu.

Plusy:

- Na pewno jakaś innowacyjność z tym kostiumem. Wprowadzi to na pewno jakiś powiew świeżości w gatunku.

Gry w wersji full nie kupie, przereklamowana z niespełnionymi obietnicami twórców gry. Miała być to jedna z ładniejszych gier na PS3, a gdzie jej tam do mojego lidera - Uncharted 2.

Drzewa tez scinac mozna, no chyba ze tylko na X360, bo na PS3 nie sprawdzalem ;] Czego ty sie spodziewales ? Rozwalania budynku na takich mapach ? W ogole kogo takie rzeczy obchodza w multi O_o

No i miała być swoboda w niszczeniu

???

Nie przypominam sobie obietnic, ze srodowisko mialo byc jakos zayebiscie zniszczalne.

Edytowane przez Ins