easye 3 373 Opublikowano 2 kwietnia 2011 Opublikowano 2 kwietnia 2011 (edytowane) Nope. Sam to sprawdzilem, dajac dzisiaj New Game na najwyzszym poziom i wszystko mam. Edytowane 2 kwietnia 2011 przez easye Cytuj
Jakim 1 791 Opublikowano 2 kwietnia 2011 Opublikowano 2 kwietnia 2011 Racja- ma się wszystko od samego poczatku. Cytuj
Kalinho_PL 334 Opublikowano 4 kwietnia 2011 Opublikowano 4 kwietnia 2011 WOW! ALE GIERA! Crysis 2 przypomina mi... MGS1. W C2 bawie się ze strażnikami, dokładnie jak w grze Kojimy. Skanowanie otoczenia, planowanie co zrobie w danej lokacji (jakbym rozwiązywał małe puzzle za każdym razem gdy znajdę się w nowym miejscu), ucieczki do wody, skręcanie karków, stealth... OMG!! Za(pipi)iste to jest. Gram na superżołdaku więc AI czasem oszukuje ale i tak ogólnie jest po prostu słabe (zacinają się w ścianach, łażą jak idioci, nie widzą mnie z 10cm ale zauważął z 1km:). Jednak i tak nie psuje mi to zabawy. Polecam tę grę dla fanów MHSa i dobrej zabawy z grą Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 4 kwietnia 2011 Opublikowano 4 kwietnia 2011 Crysis Cosplay http://www.youtube.com/watch?v=27IBkQzNtlE&feature=channel_video_title Co prawda koleś wykonał nanosuit 1.0, ale i tak prezentuje się świetnie Cytuj
YETI 10 992 Opublikowano 5 kwietnia 2011 Opublikowano 5 kwietnia 2011 (edytowane) Ktoś orientuje się jakie błędy poprawia wczorajszy patch (40mb)? Ok, mam. http://www.gamersbook.com/scene/news/crysis-2-patch-102-released/ Edytowane 5 kwietnia 2011 przez YETI Cytuj
dżar 166 Opublikowano 6 kwietnia 2011 Opublikowano 6 kwietnia 2011 Pytanie-czy to,że jak wyszukuję jakiś match w multi to 9/10 razy ląduje sam w lobby albo z max 1 kolesiem to norma? Naprawdę, mija przynajmniej 15 minut zanim trafię na pełną grę. Cytuj
Nemesis 1 268 Opublikowano 6 kwietnia 2011 Opublikowano 6 kwietnia 2011 Ktoś orientuje się jakie błędy poprawia wczorajszy patch (40mb)? Ok, mam. http://www.gamersbook.com/scene/news/crysis-2-patch-102-released/ Na tej liście jest dużo rzeczy, które ten patch poprawia. Ciekawe czy z tym AI faktycznie Crytek coś zrobiło. dżar, czasem tak może być, jak ostatnio chciałem zagrać w multi to nikogo nie mogło znaleźć, zaś na drugi dzień wyszukało dostępne gry błyskawicznie. Cytuj
Oldboy 984 Opublikowano 6 kwietnia 2011 Opublikowano 6 kwietnia 2011 (edytowane) WOW! ALE GIERA! Crysis 2 przypomina mi... MGS1. W C2 bawie się ze strażnikami, dokładnie jak w grze Kojimy. Skanowanie otoczenia, planowanie co zrobie w danej lokacji (jakbym rozwiązywał małe puzzle za każdym razem gdy znajdę się w nowym miejscu), ucieczki do wody, skręcanie karków, stealth... OMG!! Za(pipi)iste to jest. Gram na superżołdaku więc AI czasem oszukuje ale i tak ogólnie jest po prostu słabe (zacinają się w ścianach, łażą jak idioci, nie widzą mnie z 10cm ale zauważął z 1km:). Jednak i tak nie psuje mi to zabawy. Polecam tę grę dla fanów MHSa i dobrej zabawy z grą Odpal tryb w multi "Assault" to wtedy poczujesz MOC MGS-a !!! One life + zakradnie = za(pipi)iste szpilanie komunikacja mile widziana Edytowane 6 kwietnia 2011 przez Bushisan Cytuj
Kalinho_PL 334 Opublikowano 6 kwietnia 2011 Opublikowano 6 kwietnia 2011 Ktoś orientuje się jakie błędy poprawia wczorajszy patch (40mb)? Ok, mam. http://www.gamersboo...h-102-released/ Na tej liście jest dużo rzeczy, które ten patch poprawia. Ciekawe czy z tym AI faktycznie Crytek coś zrobiło. dżar, czasem tak może być, jak ostatnio chciałem zagrać w multi to nikogo nie mogło znaleźć, zaś na drugi dzień wyszukało dostępne gry błyskawicznie. nic ten patch dla AI nic robi. w mojej grze chłopki potrafiły zabić się spadając z wieżyczek, wbijać się w ściany, nie widzieć mnie z 10cm, ginąć potykając się o kosze na śmieci... ogólnie ściema. wydaje mi się, że przyśpieszono potyczki online - wszystko biega i strzela szybciej. jednak może być to tylko moje subiektywne odczucie. @Bushisan grałem w tym trybie ale jeszcze ludzie byli niewiele mądrzejsi od AI w tej grze także dałem se spokój Cytuj
YETI 10 992 Opublikowano 6 kwietnia 2011 Opublikowano 6 kwietnia 2011 Pytanie-czy to,że jak wyszukuję jakiś match w multi to 9/10 razy ląduje sam w lobby albo z max 1 kolesiem to norma? Naprawdę, mija przynajmniej 15 minut zanim trafię na pełną grę. Ja z tym nie mam żadnych problemów. Jeżeli gram miejsce katastrofy lub TD, CTF to w 90% przypadków znajduje od razu. Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 6 kwietnia 2011 Opublikowano 6 kwietnia 2011 Fanmade trailer http://www.youtube.com/watch?v=qvu5Gi3_98Y&feature=player_embedded Konkretny Choć niech uważają osoby, które nie przeszły singla - pokazane w nim są najlepsze skrypty. Cytuj
Zwyrodnialec 1 715 Opublikowano 7 kwietnia 2011 Opublikowano 7 kwietnia 2011 Mam za sobą 5 misji i czy zmieni się cokolwiek w tej grze poza schematem "odpal niewidzialność, przejdź kilka kroków, czekaj aż się zregeneruje pasek energii i znowu odpal niewdzialność..." bo jeśli tak ma być cały czas, to dawno już w coś tak monotonnego nie grałem. 1 Cytuj
SzczurekPB 2 254 Opublikowano 7 kwietnia 2011 Opublikowano 7 kwietnia 2011 (edytowane) Nikt Ci nie każe używać niewidzialności. Możesz na rambo z Armorem (lub bez) się wbić w przeciwników. Edytowane 7 kwietnia 2011 przez SzczurekPB Cytuj
Zwyrodnialec 1 715 Opublikowano 7 kwietnia 2011 Opublikowano 7 kwietnia 2011 Owszem, ale tak jest zdecydowanie najłatwiej. Cytuj
Kris77 434 Opublikowano 7 kwietnia 2011 Opublikowano 7 kwietnia 2011 Mam za sobą 5 misji i czy zmieni się cokolwiek w tej grze poza schematem "odpal niewidzialność, przejdź kilka kroków, czekaj aż się zregeneruje pasek energii i znowu odpal niewdzialność..." bo jeśli tak ma być cały czas, to dawno już w coś tak monotonnego nie grałem. Niestety tak... Cytuj
Nemesis 1 268 Opublikowano 7 kwietnia 2011 Opublikowano 7 kwietnia 2011 (edytowane) Najlepiej w trakcie walki korzystać z jednego i drugiego. Będąc niewidzialnym lubię wejść na dach autobusu, szybko zeskoczyć, i kopnąć auto w stronę wroga, po czym następuje bezpośrednia wymiana ognia. Można się tym bawić. Fajnie, że wreszcie wyszedł taki FPS na konsolach. Edytowane 7 kwietnia 2011 przez NEMESIS US Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 7 kwietnia 2011 Opublikowano 7 kwietnia 2011 A właśnie. Możesz przejść grę niemalże kitrając się od śmietnika do śmietnika na cloaku albo kombinować. Cloak ma być uzupełnieniem i urozmaiceniem, jeżeli chcesz ciekawej rozgrywki. Dla przykładu. Dostepne masz opcje taktyczne to skanujesz teren, zaznaczasz przeciwników i rozglądasz się za łatwopalnymi materiałami. Widzisz ze grupka przeciwników spaceruje pod mostem na którego brzegu znajduje się wrak samochodu. Podchodzisz do niego, przyklejasz C4 i idziesz dalej. W kilku miejscach jeszcze je rozstawiasz bedac niewidzialnym. Potem wracasz na most, zrzucasz na nich samochod i detonujesz wszystkie rozstawione C4. Potem dobijasz tych ktorzy przezyli i voila. To nie jest nudna i monotonna gra, ale można sobie ją taką zrobić. Z resztą jak każdą inną. Spodziewałem się, że będę grał superhero, który każdego ma na strzała, a jest zupełnie inaczej. 1 Cytuj
Nemesis 1 268 Opublikowano 7 kwietnia 2011 Opublikowano 7 kwietnia 2011 (edytowane) Na tym polega esencja Crysis 2. Developer dał pole do popisu graczom, nie podsuwa żadnych pomysłów (jak np. w Bulletsotrm) co do likwidacji wrogów. Tutaj działamy my i to od nas zależy jaki sposób walki wybierzemy. Z całym szacunkiem ale to nie jest gra dla noobów, bo z reguły sypią się wtedy komentarze, że nudna, montonna, itd. To FPS, w którym myślimy zanim zabierzemy się do walki. Nie jak w CoD, w którym ruszamy na partyzanta. C2 jest świetnym tytułem i właśnie dlatego zostawię go w kolekcji. To odskocznia od standardowych FPS'ów. A te kilka sporadycznych błędów jakoś przeżyję. Grywalność i nieziemska oprawa w pełni rekompensuje te niedoskonałości. Edytowane 7 kwietnia 2011 przez NEMESIS US Cytuj
Kalinho_PL 334 Opublikowano 7 kwietnia 2011 Opublikowano 7 kwietnia 2011 Zgadzam sie w całej rozciągłości z 2 przedmówcami. Pokochałem Crytek za to, zę nie traktują mnie jak debila lub kinomaniaka z popcornem i colą. Ja nie chcę być prowadzony za rączke. Ja nie chce trzymać spust i górę by przejść grę. Ja chce pograć, pobawić się i Crysis 2 jak żadna inna gra mi tą opcję daje. Daje mi ogrom opcji Śmieszne jest to, że jak gry są liniowe to ludziska narzekają a jak można robić co się chcę to ci sami ludzie obierają najłatwiejsze rozwiązania i mówią, że zmuła.Skan terenu, stealth kill snipera, zmiana na broń z lunetą, head shoot z wieżyczki, czajka do bazy wroga, koniec energii! zauważyli nas! BAM walimy w beczki, rozpierdalamy pól oddziału i dajemy nura do wody, wypływamy i odpalamy C4 przyczepione to ATV - no P O T Ę G A!! tylko trzeba chcieć się bawić a nie przeć przed siebie byle tylko zaliczyć. Genialny tytuł, genialne multi - grać nie (pipi)ić 1 Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 7 kwietnia 2011 Opublikowano 7 kwietnia 2011 A do tego multi ciągle nie mogę się przekonać. Niby jest lepsze niż w CoD, ale po kapitalnym multi w Killzonie, jest troche za szybko i razi mnie niedopracowana detekcja kul. Cytuj
Kalinho_PL 334 Opublikowano 7 kwietnia 2011 Opublikowano 7 kwietnia 2011 A do tego multi ciągle nie mogę się przekonać. Niby jest lepsze niż w CoD, ale po kapitalnym multi w Killzonie, jest troche za szybko i razi mnie niedopracowana detekcja kul. fakt - problemy z detekcją są ale raczej sporadyczne. chociaż jeżeli chodzi o ten aspekt to zdecydowanie K3 > C2. Jednak gdy ostatnio pograłem w K3 by wbić parę trofek do nowego DLC to złapałem się na tym jak prostackie są wszystkie inne strzelaniny przed C2. Chce wskoczyć na polkę - nie mogę. Chce strzelać podczas skoku - nie mogę. Chce zrobić wślizg - nie mogę (a jest on w singlu). Dobija też 'płaskość' pojedynków, nawet pomimo tego, że w K3 są jetpacki. Natomiast wyważenie arsenału zdecydowanie na korzyść K3. W C2 ciężko jest poradzić sobie czymś innym niż standardowy assault rifle. Snajperki i shotguna mogłoby w ogóle nie być. W K3 jest zdecydowanie większy wybór i lepszy balans. Gra od Crytek to mix wszystkich obecnych pomysłów i to mix wyborny a nie brązowy jak kupa. Mozna się czaić, można skakać, robić graby, są stealth kille, można zaznaczać przeciwników. Brakuje tylko destrukcji otoczenia i pojazdów ale od tego mamy króla FPSów - BC3 Dlaczego nie wspominam o CoD? Bo C2 to właśnie CoD na dopalaczach więc po co mi Black Ops. Killzona lubie natomiast za unikatowość, styl, klimat oraz ciężar pojedynków. Fajnie też pomyślane są klasy i podział ról na polu bitwy. 1 Cytuj
Oldboy 984 Opublikowano 8 kwietnia 2011 Opublikowano 8 kwietnia 2011 Dokładanie, wspinań grając z czasem się nie docenia ale pewnie włączyłbym starsze produkcje to podejrzewam ze czułbym sie dość ograniczony A na dobra sprawę grając to często o tym zapominam że jest możliwość w ostatecznych sytuacjach uciec w kamuflażu na wyższe kondygnacje, dezorientacja przeciwnika gwarantowana :)Po dwóch tyg. ciągłego szpilania w multi, przekonam się w końcu w ten weekend czy singiel jest tak samo dobry jak multi. Co do Black Owca to żałowałem i nadal żałuje wydać na niego złamanego grosza,w ostatnim czasie demo przekonało mnie do tego że nawet nie warto nim sobie zawracać głowy. Cytuj
MYSZa7 8 920 Opublikowano 9 kwietnia 2011 Opublikowano 9 kwietnia 2011 Crysis 2 na 10 godzin w singlu? Zacząłem grać na najtrudniejszym poziomie i wyrobiłem się w nieco ponad 6 godzin Co nie zmienia faktu,że gra jest świetna. Choć SI w tej grze to jakaś parodia jest Cytuj
Ins 5 756 Opublikowano 9 kwietnia 2011 Opublikowano 9 kwietnia 2011 KZ3 mozna przejsc w 3 godziny, ale to nie jest normalny czas przejscia nie ? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi