Mastah 103 Opublikowano 16 czerwca 2010 Opublikowano 16 czerwca 2010 http://uk.xbox360.ign.com/articles/109/1099085p1.html Kinect działa na razie tylko gdy stoimy. Aha, to ja podziękuję i moje zainteresowanie tym szrotem spada do zera. Cytuj
Gooral 9 Opublikowano 16 czerwca 2010 Opublikowano 16 czerwca 2010 Hehehe "tylko-gdy-stoimy" to moja nowa nazwa dla natalki. Ogólnie śmiech na sali coraz większy. Cytuj
jiloo 4 Opublikowano 17 czerwca 2010 Opublikowano 17 czerwca 2010 dobrze, dobrze. od siedzenia na dupach tylko wam brzuchy rosna! majkrosoft zadba o wasze ciala. Cytuj
Gość donsterydo Opublikowano 17 czerwca 2010 Opublikowano 17 czerwca 2010 (edytowane) Aaron Greenberg odnośnie tych rewelacji: "Yes you can sit or stand with Kinect, depends on the game or experience." Edytowane 17 czerwca 2010 przez donsterydo Cytuj
milekp 78 Opublikowano 18 czerwca 2010 Opublikowano 18 czerwca 2010 Hehehe "tylko-gdy-stoimy" to moja nowa nazwa dla natalki. Ogólnie śmiech na sali coraz większy. Gooralu, nie ma co się śmiać - trochę ruchu się przyda Poza tym nie podniecajcie się i nie psioczcie bo moim zdaniem ten sprzęt nie jest dla was (ani dla mnie). To jest zabawka dla kilkuletniej dziewczynki (już obiecałem córce), która chętnie poskacze sobie z tygryskiem. Albo dla twojej panny, której sens życia łamie jakaś tam fałdka na brzuchu i chętnie pokatuje się jakimiś ćwiczeniami. Nie sądzę, by sprzętowo poradzono sobie z opóźnieniem wyświetlanego obrazu w stosunku do czasu sygnału sterującego obrazem - mamy kamerkę, konsolę, TV, gdzie takie opóźnienia mają przynajmniej kilka, kilkanaście ms. A w przypadku TV input lagi mogą dochodzić do kilkudziesięciu ms. W sumie niech to się zbierze koło 50 - 100 ms i w gry bazujące na refleksie (strzelanki, nawet samochodówki) w sposób "hardcorowy" chyba nie ma co grać. Tak mi się przynajmniej wydaje. Cytuj
qb3k 946 Opublikowano 18 czerwca 2010 Opublikowano 18 czerwca 2010 Input laga można sprzętowo zlikwidować- patrz ot na przykład kalibracja opóźnienia w Rock Bandzie. IMO do czasu premiery Kinecta hardware'owym priorytetem MSu jest ograniczenie w nim laga do minimum. Cytuj
milekp 78 Opublikowano 18 czerwca 2010 Opublikowano 18 czerwca 2010 Masz rację, tyle, że input laga w TV nie ograniczą. Cytuj
qb3k 946 Opublikowano 18 czerwca 2010 Opublikowano 18 czerwca 2010 No tak, ale te ~20ms tak jak już mówiłem da się wykalibrować zawsze. Przynajmniej tak jest w RB/Guitar Hero. Cytuj
milekp 78 Opublikowano 18 czerwca 2010 Opublikowano 18 czerwca 2010 Nie wiedziałem. I nadal jestem sceptyczny co do FPP na Kinect'cie - to nie jest sprzęt nawet dla casuali, to jest sprzęt dla mamy i dziecka a nastolatek i jego stary i tak wezmą pada i będą grali w BC2 czy inną FIFĘ 8) Cytuj
qb3k 946 Opublikowano 18 czerwca 2010 Opublikowano 18 czerwca 2010 Ja tam kupię Kinecta choćby dla zabawy interfejsem i ficzerami dodatkowymi. Z gier jedynie Dance Central ma jakiś tam potencjał. Cytuj
milekp 78 Opublikowano 18 czerwca 2010 Opublikowano 18 czerwca 2010 Ja też kupuję (jak pisałem wyżej) lecz nie dla siebie. Natomiast zastanawiam się czy w tych aplikacjach będą achivementy? Twoja kobieta dostaje 100GS za 100 pompek wyciśniętych na 1 ręce, tudzież 50 GS za pół godziny stania na głowie Cytuj
qb3k 946 Opublikowano 18 czerwca 2010 Opublikowano 18 czerwca 2010 Liczę na achievementy i to łatwe achievementy ;> <achiev whore> Cytuj
milekp 78 Opublikowano 18 czerwca 2010 Opublikowano 18 czerwca 2010 szpagat - 10GS, salto do tyłu bez podparcia 20GS, salto do przodu 10GS, pół godziny zabawy ze skakanką bez odpoczynku 5GS ... Zdechniesz po calaku przy takim fitness. Cytuj
qb3k 946 Opublikowano 18 czerwca 2010 Opublikowano 18 czerwca 2010 No i dobrze Prawie jak real life Cytuj
Mustang 1 738 Opublikowano 18 czerwca 2010 Opublikowano 18 czerwca 2010 Ja też kupuję (jak pisałem wyżej) lecz nie dla siebie. Natomiast zastanawiam się czy w tych aplikacjach będą achivementy? Twoja kobieta dostaje 100GS za 100 pompek wyciśniętych na 1 ręce, tudzież 50 GS za pół godziny stania na głowie Nie widzę powodu, dla którego miałoby ich nie być, nic ich to nie kosztuje, a zawsze zwiększy liczbę chętnych. Bardziej zastanawia mnie, czy w grach wykorzystujących częściowo Kinecta, też pojawią się achievementy za to. Było tak z kamerką (np. Burnout Paradise, Rainbow Six Vegas), może tak być i tutaj. I nie zrobisz przykładowo calaka w Forzie 4 bez przejażdżki z wirtualną kierownicą. Cytuj
Mefi23 15 Opublikowano 18 czerwca 2010 Opublikowano 18 czerwca 2010 (edytowane) Złam rękę 100 GS, ukończ zadanie bez przerwania rdzenia kręgowego 200 GS.Trochę loozu... Acziwy fajna rzecz, ale z umiarem. Edytowane 18 czerwca 2010 przez Mefi23 Cytuj
Raptor 226 Opublikowano 18 czerwca 2010 Opublikowano 18 czerwca 2010 Jakos mnie kompletnie nie jara Kinect, niestety. Na Wii pogrywam sobie od czasu do czasu (glownie w shooterki jakies) i jest ok, ale bez jakis rewelacji - nie ciagnie mnie strasznie do tego. Juz bardziej podoba mi sie wersja Sony . Nie ma to jak pad. Cytuj
Gooral 9 Opublikowano 19 czerwca 2010 Opublikowano 19 czerwca 2010 Inwisible Walls http://www.gametrailers.com/video/episode-112-invisible-walls/700822 Dobrze gadają o kinect. Cytuj
Gość donsterydo Opublikowano 19 czerwca 2010 Opublikowano 19 czerwca 2010 (edytowane) Nie ma co liczyć na przystępną cenę Kinect. Na Amazon, Gamestop, Wall-Mart zamówienia na Kinect robią furorę nawet pomimo metki 150$ (odpowiednio: 1, 5 i 27 miejsce na listach sprzedaży). Na tych samych listach Move nawet nie ma startu z liczbą zamówień. PS. Chciałbym to zobaczyć w akcji ----> http://www.game.co.uk/Games/Xbox-360/Fighting-UFC/UFC-Trainer-Kinect/~r349694/?s=kinect Edytowane 19 czerwca 2010 przez donsterydo Cytuj
goggy 0 Opublikowano 19 czerwca 2010 Opublikowano 19 czerwca 2010 Należy pogratulować Microsoftowi za marketing 150 za kota w worku? Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 20 czerwca 2010 Opublikowano 20 czerwca 2010 po prezentacji na e3 poczulem sie zawiedziony ze Kinect glownie poszedl pod rodzine ale teraz po zastanowieniu ciesze sie ze tak to wyglada, bo jednak nic nie zastapi grania na padzie. WII dalo temu przyklad ze nie za wygodnie gra sie w fps i temu podobne ;p dobrze ze na x'ie beda gry na imprezki czyli Kinect i gry powazne czyli pad. moim zdaniem branza idze w zla strone z tymi kontrolerami. mam nadzieje ze move i kinect nie wypali jako nowy sposob na kontrolowanie rozrywki tylko raczej bedzie jako dodatek, ciekawostka i ze nastepne generacje nie wypra padow Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 20 czerwca 2010 Opublikowano 20 czerwca 2010 tak samo kiedyś nikt nie wyobrazał sobie że myszka moze byc podstawowym nazedziem na kompie, a joystick narzedziem do grania, wiec nigdy nie wiadomo co sie stanie popularne chociaz osobiscie uwazam że kierowanie za pomocą machania łapami przed jakąś kamerką ma marne szanse na powodzenie bo prawdopodbnie za kilka lat bedzie można kierować porpostu umysłem, już teraz można wykonywac proste czynnosci za pomocą umysłu podłączonego do komputera, wiec za 5-10 lat to moze być juz standard, a machanie łapskami bedzie archaiczne i niewygodne Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 20 czerwca 2010 Opublikowano 20 czerwca 2010 spoko dla mnie to też jest żal i żenada, i inne słowa na "ż" ale porpostu czasem różnie to bywa, chociaż wydaje mi sie ze natal bedzie kompletna klapa dla ludzi uposledzonych 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi