wrog 608 Opublikowano 4 grudnia 2010 Opublikowano 4 grudnia 2010 Jesteś podłączony do Live - musisz mieć konto na kraj, w którym rozpoznawanie mowy jest dostępne. Offline - bierze pod uwagę ustawienia regionalne i język interfejsu. Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 4 grudnia 2010 Opublikowano 4 grudnia 2010 Nie rozumiem dlaczego tak jest to rozwiązane. Mam nadzieję, że to zmienią. Zwłaszcza, że to blokuje rozpoznawanie głosu w grach. Przy okazji dodam, że bardzo mnie wciągnął Fighters Uncaged. Z jednej strony rozumiem niskie oceny, ale sam spędziłem od premiery z tą grą więcej czasu, niż z pozostałymi czterema, które posiadam, razem wziętymi. Cytuj
Gość donsterydo Opublikowano 4 grudnia 2010 Opublikowano 4 grudnia 2010 (edytowane) Kolejna ciekawa implementacja Kinect: Za dwa lata nikt nie będzie chciał się przyznać, że wcześniej hejtował Kinect Z kinectem zamieniasz się w Predatora Zastanawiam się jak on to do cholery zrobił - chodzi mi o to, że widać to na czego tle chodzi. Na początku myślałem, że coś w stylu bluebox i jest on wklejony po prostu na nieruchomy obraz. Ale z lewej strony widać jak radio działa w tym samym czasie. Edytowane 4 grudnia 2010 przez donsterydo Cytuj
marcin0903 1 Opublikowano 4 grudnia 2010 Opublikowano 4 grudnia 2010 Nie rozumiem dlaczego tak jest to rozwiązane. Mam nadzieję, że to zmienią.Zwłaszcza, że to blokuje rozpoznawanie głosu w grach. Co masz na myśli mówiąc rozpoznawanie ? Cytuj
czesio83 21 Opublikowano 4 grudnia 2010 Opublikowano 4 grudnia 2010 bo kupujesz gre u nas np kinect adventures:) i jest opcja nagrywania głosowych figurek .i nie rozpoznaje głosu i jest cisza. Cytuj
marcin0903 1 Opublikowano 4 grudnia 2010 Opublikowano 4 grudnia 2010 A wiele gier ten głos wykorzystuje? Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 4 grudnia 2010 Opublikowano 4 grudnia 2010 Jeszcze Fighters Uncaged wykorzystuje głos do wykonywania specjali.Kinectimals chyba też. Na pudełku ma tak przynajmniej napisane. (inne nie mają napisane, ale wykorzystują).Sonic Free Riders wykorzystuje głos do poruszania się po opcjach gry (opcjonalnie, bo ręką też można)Nie wiem jak z innymi grami. Cytuj
Gość donsterydo Opublikowano 4 grudnia 2010 Opublikowano 4 grudnia 2010 Ja pierdzielę ludzie to mają pomysły Cytuj
Oldboy 984 Opublikowano 4 grudnia 2010 Opublikowano 4 grudnia 2010 Dzisiaj wypłynęło parę interesujących newsów: - Rare nie było na E3 bo zapiernicza przy grach na Natal'a - Na Natal'a są obok czystych arcade opracowywane gry harcore'owe - Niektóre gry będą mogły być sterowane przy użyciu samego kontrolera, albo w połączeniu kontrolera i Natal'a, jako przykład podano FPS gdzie np. grasz kontrolerem, a rozglądasz się przy pomocy Natal'a i funkcji rozpoznawania ruchów twarzy. - W gry hardcore'owe będą mogły np. grać dwie osoby naraz, jedna zapiernicza z kontrolerem a druga np. rzuca granaty albo prowadzi pojazd. Zobaczymy co wyjdzie w praniu. Jakoś nie moge sobie tego wyobrazić, rozglądać się mając przed sobą ekran i jeszcze do tego grając Cytuj
Gość bigdaddy Opublikowano 4 grudnia 2010 Opublikowano 4 grudnia 2010 @c1rex - czyli np: w kinect adventures żeby nagrywało mi głos dla figurek bądąc online muszę zmienić region na np: wielką Brytanię i język na angielski ? Cytuj
marcin0903 1 Opublikowano 4 grudnia 2010 Opublikowano 4 grudnia 2010 No musisz mieć konto XBL na UK albo US no i musisz mieć angielski region na konsoli ustawiony. Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 4 grudnia 2010 Opublikowano 4 grudnia 2010 Język może być polski. Region nie może być/konto Live nie może być polskie. Cytuj
Les777 124 Opublikowano 4 grudnia 2010 Opublikowano 4 grudnia 2010 Z kinectem zamieniasz się w Predatora (...) Zastanawiam się jak on to do cholery zrobił - chodzi mi o to, że widać to na czego tle chodzi. Na początku myślałem, że coś w stylu bluebox i jest on wklejony po prostu na nieruchomy obraz. Ale z lewej strony widać jak radio działa w tym samym czasie. Raczej jest tak, że jest wklejony. A gdzie to radio widzisz? Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 4 grudnia 2010 Opublikowano 4 grudnia 2010 Podobno kinect wpierw zeskanował pokój, a potem dowolny obiekt wygląda właśnie w ten sposób. Nie jestem ekspertem, ale to nie jest chyba nic specjalnie trudnego. EDIT: Tu jest wyjaśnienie: http://www.engadget.com/2010/12/02/kinect-now-offers-a-stealth-mode-courtesy-of-optical-camouflage/ Cytuj
MrNorbi 38 Opublikowano 5 grudnia 2010 Opublikowano 5 grudnia 2010 Byłem dzisiaj w M1 w Markach i był KINECT. Zagrałem raz w ping ponga w Kinect Sports i niby gra jest prosto zrobiona, ale wrażenia są świetne. Jest lekkie widoczne opóźnienie, które zupełnie nie przeszkadza to w zabawie Po świętach sobie kupię Cytuj
qb3k 946 Opublikowano 5 grudnia 2010 Opublikowano 5 grudnia 2010 Heh, wystawiają dla "publiki", ale kupić zestaw z samym sensorem jest strasznie ciężko. Wszędzie spodziewają się dostaw w tym tygodniu, aczkolwiek będzie to rzut pokroju 10 szt./sklep. Cytuj
MrSatan 20 Opublikowano 5 grudnia 2010 Opublikowano 5 grudnia 2010 Jutro atakuję MM, słyszałem tez że będzie rzut w małych sklepikach z gierkami i kąsolami. Cytuj
miki77 16 Opublikowano 5 grudnia 2010 Opublikowano 5 grudnia 2010 Ja swój zestaw kupiłem kilka dni po premierze w Tesco, w bardzo przyzwoitej (porównując do innych) cenie - bodaj 559 albo 569 peelenów. Także może obczajcie też tego rodzaju sklepy. Cytuj
MrSatan 20 Opublikowano 5 grudnia 2010 Opublikowano 5 grudnia 2010 MM który jutro obczajam, jest właśnie przy Tesco, więc zajrzę Cytuj
Gość bigdaddy Opublikowano 5 grudnia 2010 Opublikowano 5 grudnia 2010 a graliście w kinectimals ? co prawda gra dla dzieci ale mi najbardziej podchodzi pod normalne gry, jest fabuła, odkrywanie kolejnych obszarów wyspy, świetna oprawa AV, spora swoboda i wybór miliona śmieci. Cytuj
Gość Soul Opublikowano 6 grudnia 2010 Opublikowano 6 grudnia 2010 Ja właśnie jestem ciekaw grafiki, ale póki co nie mam $$$ Cytuj
piteros29 3 Opublikowano 6 grudnia 2010 Opublikowano 6 grudnia 2010 Swoją drogą jak to jest z Dance Central? Na pudełku mam, że polska wersja, a tu wszystko po angielsku (Fakt, że tekstu w grze mało ale chodzi o sam fakt ) Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 6 grudnia 2010 Opublikowano 6 grudnia 2010 Może masz PL pudełko i instrukcję? Sama gra nie jest u mnie w PL. Cytuj
piteros29 3 Opublikowano 7 grudnia 2010 Opublikowano 7 grudnia 2010 Nie, kupiona normalnie w Media Markt, na okładce napisane "polska wersja - napisy", instrukcja i okładka w języku polskim, a w grze jakoś polskich napisów nie ma A mam wszystko na język polski nastawione w ustawieniach Dla mnie to nie problem, ale w sumie to jakaś ściema ze strony MS hehe Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 7 grudnia 2010 Opublikowano 7 grudnia 2010 To sprawdź może, czy w opcjach nie można napisów włączyć. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi