Skocz do zawartości

Kinect

Zeratul

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

qu3k jak oblukasz HP napisz cos o tych zadaniach pod kinecta . wiem że jest to dodatkowy tryb z z czelengami. jest ich dużo ? bo zamierzam sobie go sprawić , fanem harrego nie jestem ale ciekawi mnie ten dodatkowy tryb pod kinecta. bo z tego co czytałem w różnych reckach jest to raczej popierdółka wrzucona na siłę <_<

Gość donsterydo
Opublikowano (edytowane)

Nie bierz tego badziewia, tak słabo schodzi, że po świętach za 50 zł kupisz.

Edytowane przez donsterydo
Opublikowano

HP: Deathly Hallows to póki co moje najgorsze doświadczenie z Kinectem. Lag, bardzo słabe rozpoznawanie ruchów i totalna nuda. Zadania polegają na rzucaniu czarów (bo Harry biega sam), czasem można też wspomóc się eliksirem-granatem (ale ten ruch wykrywa raz na 100 prób). Czelendże różnią się tylko miejscówkami i możliwymi zaklęciami (Stupify, Protego, Expelliarmus i bodajże Confundo). W rzeczywistości wygląda to tak, że stoisz przed telewizorem, machasz ręką jak idiota, wkur.wiając się non-stop, że nie wyszedł ci konkretny czar. Są jeszcze zadania na dwie osoby, których nie testowałem, aczkolwiek nie spodziewam się tu przełomu :)

Ogólnie rzecz biorąc- faktycznie jest to popierdółka wsadzona na siłę :]

Gość Zaqair
Opublikowano (edytowane)

kinect to zabawka bardziej na imprezy czy samemu tez mozna sie przy tym bawic?szybko sie nudzi?

norbi czasem;p

Edytowane przez zaq123456
Opublikowano

oczywiście że sie gra :potter:

normalne jest też to że nie właczyśż coda lub forzy i jedna osoba gra a reszta sie patrzy

kinect adwentures i joy ride sprawdzaja sie najlepiej:) + %%% = mega wypas ipreza

samemu to jedynie dance central jak ktoś lubi się gibać do lajdy zgagi:) po zakupie było wow teraz kinect stoi i się kurzy :confused: bo nie ma w co grać :confused:

ale nic nie przebije singstara od sony , który pozostaje imprezowym nuber one :)jeśli chodzi o imprezy.

Gość Zaqair
Opublikowano
samemu to jedynie dance central jak ktoś lubi się gibać do lajdy zgagi :) po zakupie było wow teraz kinect stoi i się kurzy :confused: bo nie ma w co grać :confused:

czyli ogolem poczekac na lepsze gierki i wtedy kupic

• Minusik 1
Opublikowano

Po prostu mnie wciągnęła gra. Mimo, że nie jest to hit, to mi się gra podobała. Dużo fajniej mi się grało, niż w Dance Central.

A grać w co mam. Kilka gier na kinecta plus sporo normalnych i arcade do skończenia.

Gość donsterydo
Opublikowano

Wczoraj na allegro widziałem jak na jednej aukcji było prawie 50 ofert na Fighters: Uncaged więc jakieś tam zainteresowanie jest.

Opublikowano

ten Fighters nawet daje rade o ile załapiemy o co chodzi - aatk, unik, kontra - i tak cały czas.. ;) ale mimo wszystko nie nudzi się tak bardzo jak Adventures albo Joy Ride. Teraz w kolejce chyba czeka Sports - ale to dopiero po nowym roku bo wlasnie zamowiłem nowego NfS'a ;)

Opublikowano

Po prostu mnie wciągnęła gra. Mimo, że nie jest to hit, to mi się gra podobała. Dużo fajniej mi się grało, niż w Dance Central.

Dla mnie Dance Central jest hitem na miarę pierwszego Guitar Hero. Za(pipi)ista gra. W FU nie grałem, ale wygląda to dość biednie. ;)

Opublikowano

No gra nie jest doskonała i raczej bym jej nie polecał. Jest jednak spora grupa ludzi, którym się gra podoba. Wciągające osiągnięcia do skompletowania trzymały mnie przy tej grze przez dłuższy czas

Gość bigdaddy
Opublikowano

ulepszenie kinecta w aktualizacji ?

O tym, że Microsoft mocno ograniczył możliwości sprzętowe Kinecta w porównaniu do pierwotnych planów, już pisaliśmy - chociażby przy okazji zdementowanych plotek o rozpoznawaniu przez niego języka migowego. Najnowsze, niepotwierdzone jeszcze informacje, wskazują jednak na to, że być może niedługo te bariery zostaną usunięte, a my poznamy prawdziwą moc kontrolera.

Najnowsze plotki wskazują na to, że Microsoft rozważa wypuszczenie łatki, która odblokowałaby naprawdę spore zasoby możliwości Kinecta. Po pierwsze byłaby to rozdzielczość kamery - 320x240 punktów zwiększyłoby się 640x480. Pozwoliłoby to między innymi na rozróżnianie ruchów pojedynczych palców. Drugą rzeczą, którą mianoby ulepszyć jest przepustowość łącza USB między kontrolerem a konsolą. Obecnie wynosi około 15/16 Mb/s, można ją zaś zwiększyć podobno aż do 35 Mb/s. Ograniczenie w tym względzie zastosowano, by zostawić miejsce dla innych peryferiów, ten problem być może uda się jednak rozwiązać jakoś inaczej.

Gwoli ścisłości należy dodać, że programiści korzystający z Kinectów podłączonych do komputerów, o których projektach często ostatnio piszemy, już z tych lepszych specyfikacji korzystają. Chodzi więc tylko o kontroler podłączony do Xboksa 360.

Z jednej strony pomysł wydaje się sensowny (w końcu po co ograniczać możliwości sprzętu), z drugiej jednak - co taka łatka w zasadzie by nam dała? W końcu gry, które wydano do tej pory, dobrze radzą sobie nawet przy tych mniejszych możliwościach. Wydaje się więc, że chodzi o jakieś zupełnie nowe produkcje. Czy zapowiedziano już takie, które wydają się takiego ulepszenia potrzebować? W tym momencie do głowy przychodzi mi tylko Forza Motorsport 4 (bo obsługa Kinecta w Gears of War 3 ciągle jest bardzo mocno wątpliwa), ale może tez chodzić o coś jeszcze niezapowiedzianego.

Czekamy na oficjalne informacje od Microsoftu

polygamia.pl

Opublikowano

Prawie 2 tygodnie probowalem kupic w Łodzi Kinecta z zasilaczem w zestawie. Dzis rano pojawily sie zestawy w Saturnie i MM ale w pol godziny wszystkie zostaly sprzedane, zdazylem wyjsc na przystanek i zadzwonic by sie upewnic, czy sa jeszcze na stanie (nie chcieli odlozyc sztuki nawet). Dzien wczesniej w GameOver byly, nie kupilem bo za drogie, ale i tak wszystkie zeszly. Ludzie maja straszne cisnienie na ta zabawke. Ostatecznie zamowilem w Ultimie i spokojnie poczekam na paczke.