Skocz do zawartości

Metal Gear Solid: Peace Walker

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

czego wymaga demo zeby grac? mam nadzieje ze nie 5.55? (zaraz bede probowal odpalic)

btw nowy trailer bardzo mi sie podoba, zbudowal klimat, i ta laska blondynka bardzo ładna xD

i nawet sie ogarneli i nie pokazuja juz 4 snejkow tylko 3 gosci w maskach :P

ogolnie zapowiada sie fajnie

choooociaz... gameplay z dema (na gametrailers) robil o wieleeeele gorsze wrazenie niz trailer.. co prawda widac bylo ze gosc nie wie co robic i biega na oslep... ale dziwnie to wygladalo, bardzo nie-mgsowo...

edit: u mnie demo wiesza konsole tak bardzo ze musze baterie wyjmowac (w sumie pierwezy raz taki przypadek mam)

edit: widze ze na stronce pisza ze wymaga 6.0 , czy to wogole juz wyszlo? XD (sadzac po tym ze ktos pogral to wyszlo.. hm)

Edytowane przez Yano
Opublikowano

choooociaz... gameplay z dema (na gametrailers) robil o wieleeeele gorsze wrazenie niz trailer.. co prawda widac bylo ze gosc nie wie co robic i biega na oslep... ale dziwnie to wygladalo, bardzo nie-mgsowo...

Bo to są filmiki z multi.

Opublikowano

trzeba mieć 5.55 z gen 2-3.

albo 6.0 zciagnietego z playstation.pl, Demo skalda sie z 3 czesci, tutorial, skradanka w dzungli a potem eliminacja wszystkich na ostatniej mapie oraz wlki z bossem - czolgiem, nie metal gearem jakis tam t-72 czy cus... Dzungla wyglada rownie dobrze jak w mgs3.

Opublikowano

trzeba mieć 5.55 z gen 2-3.

albo 6.0 zciagnietego z playstation.pl, Demo skalda sie z 3 czesci, tutorial, skradanka w dzungli a potem eliminacja wszystkich na ostatniej mapie oraz wlki z bossem - czolgiem, nie metal gearem jakis tam t-72 czy cus... Dzungla wyglada rownie dobrze jak w mgs3.

Coś zamyślasz chyba...

Gość _Milan_
Opublikowano

no, przeczytalem tylko w okienku goscia na youtubie ktory wrzucil filmik z dema, ja stanąlem na chyba...

4.0?

Opublikowano

Tak patrząc na gameplay z PW dochodzi do mnie jak MGS4 był archaiczny. Gra (MGS4) bardzo mi się spodobała, ale głównie dlatego, że jestem fanem serii i potrafiłem im wybaczyć. Historia ładnie się zakończyła, większość rzeczy została wyjaśniona, bawiłem się przednio i miałem ciary. Jednak to co teraz się dzieje nie wróży za dobrze. Ewentualna kontynuacja PW na dużych konsolach byłaby przesadą, a takie rzeczy właśnie Kojima sugeruje.

PW i KP daje szansę, gra przypadła mi do gustu i się ciekawie zapowiada. Jednak co za dużo to nie zdrowo, a ciągnięcie wątków fabularnych nie jest dobrym wyjściem. Ta gra pewnie nie zawiedzie, ponieważ Konami i KP zawsze dostarczało bardzo dobre gry.

Najgorsze jest to, że Konami i KP chcą zrobić z MGS Final Fantasy... O ile w FF mamy różne światy i różne postaci, tak w MGS mamy jeden świat, jakby alternatywną historię naszego. W przedziale czasowym MGS3-MGS4 dało to się jakoś poskładać do kupy z paroma naciąganymi faktami. Teraz jeśli dorzucają jakieś niedopowiedziane historie i chcą burzyć ten porządek w celu zbicia kasy, co dla mnie fana jest nie fair. W końcu doczekamy się części na DS, Wii itd. W końcu Kojima powiedział, że dla niego platformy nie są ważne, a MGSy będą schodzić jak z taśmy produkcyjnej.

Opublikowano (edytowane)

Chyba tylko skończonych ignorantów to nie obchodzi. Myślisz że Kojima miałby szanse na ten sukces bez Shinkawy? W życiu.

Zresztą, widać po Twojej wypowiedzi że mało wiesz o wkładzie pracy Yojiego w MGS1-3.

To on - nie kto inny - zmieniał kiczowate pomysły Kojimy na bossów w designerski majstersztyk. Wyobraź sobie jak wyglądałby "kosmonauta z miotaczem płomieni" gdyby nie został zaprojektowany przez Shinkawe.

Szanuję bardziej Shinkawę niż Hideo. Odnosiłem się jedynie do tego, że i tak wszędzie pojawia się nazwisko Kojima. W żadnym stopniu nie ignoruję twórczości Shinkawy, właściwie Solida kojarzę sobie tylko z nim. Zawsze gdy oglądałem materiał "making of" dla każdej odsłony pilnie słuchałem jego wywiadów, bo czułem do niego ogromny szacunek. Jeden z najlepszych character designerów w branży.

Edytowane przez NEMESIS U.S.
  • 2 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zassałem demko z polskiego PSS no i jest... za(pipi)iście. Świetna grafika, sterowanie postacią także całkiem ok, na początku są pewne problemy, ale później jest dobrze. Ogólnie demko na duży plus, teraz tylko wyczekiwać dnia premiery.

Opublikowano

mogli by to wydac na ps2, bo serio grafa fajna (chociaz mogli by podrasowac na ps2) , chetnie bym pogral z normalnym sterowaniem, bo to co jest na psp starali sie rozwiazac jak najlepiej ale to nadal jest dosyc karkołomna procedura

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

przypomniam, że oryginał dostanie nakładke na klawisze geometryczne, więc będziemy mieli prawie 'drugiego analoga' ;]

mam tylko nadzieje, ze jakos przeprojektuja ta nakladke, bo ta prezentowana na tgs jest przyklejana do przyciskow geometrycznych...

pot + ciepło + klej = wizja jednorazowego polaczenia obu elementow [potem trzeba bedzie samemu podklejac].... no nie wydaje sie to zbyt fajne

front

http://i612.photobucket.com/albums/tt205/ego-trip/Tokyo%20Game%20Show/IMG_7372.jpg

tył

http://i612.photobucket.com/albums/tt205/ego-trip/Tokyo%20Game%20Show/IMG_7373.jpg

Opublikowano

Tak jak po ostatnim MGSie na PSP myslalem ze pozegnam sie z ta seria na malej konsolce tak po tym demie wyglada na to ze PW bedzie obowiazkowym zakupem.

Naprawde wyglada to dobrze. Ciekawe tylko czy fabula da rade.

Niestety sa bledy w demku - na przyklad CQC nie dziala przy niektorych wrogach. Mam nadzieje ze to tylko przypadlosc demka z racji wczesnego buildu.

• 2 tygodnie później...