Skocz do zawartości

Metal Gear Solid: Peace Walker

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

pewnie chodzilo mu o to ze w japonskiej wersji prawie wszystko jest po japonsku z wyjatkiem napisow w cutscenkach wiec  z tad wiedzial jaka jest fabula. powiem wam ze ja tez gram i jest nowy fajny motyw wprowadzony a mianowicie QTE w cutscenkach czyli jednak cos nowego wprowadzili .

Opublikowano

Wyobraź sobie że na PSPGweber stornie o PSP (!) ;p już co niektóre osoby ukończyły tego MGS'a :-)

I stad wiem... Hmm, motyw kiedy robimy zoom'a i postaci powoli "traci" swój ubiór mnie powalił. Kojima to jednak zboczeniec!

Opublikowano

PW sprzedał się 2 ponad pół miliona egzemplarzy w samej KKW pobijając MGS4.

Ja tam nie będę jechać po tej grze jak niektórzy dopóki nie zagram. Dziwne rzeczy są w tej części, ale o fabule praktycznie nic nie wiadomo. I dobrze bo materiały do MGS4 zepsuły prawie, że całą grę.

Opublikowano

PW sprzedał się 2 ponad pół miliona egzemplarzy w samej KKW pobijając MGS4.

Ja tam nie będę jechać po tej grze jak niektórzy dopóki nie zagram. Dziwne rzeczy są w tej części, ale o fabule praktycznie nic nie wiadomo. I dobrze bo materiały do MGS4 zepsuły prawie, że całą grę.

Wiadomo już wszystko. Patent z

SI The Boss

to ostre przegięcie.

Opublikowano

Co?! Dawaj jakieś rozwinięcie. I tak w to nie pogram, więc chętnie posłucham o takich absurdach. ^^

Szczegółów nie znam bo i tak mam to zamiar przejść więc szkoda mi czasu na czytanie scenariusza w całości.

Wiem tylko, że Zero wpada na pomysł stworzenia SI, które będzie rozgrzewką przed tym znanym z MGS2 (w latach 70 xD)

Opublikowano

Beznadzieja i widać po raz kolejny powielanie pomysłów, nawet w scenariuszu. Nic nowego. No i biorąc pod uwagę czas akcji wychodzi kolejne sci-fi, no ale w trójce też były te latające odkurzacze. Cały Kojima, ja już tylko czekam jak okaże się, że za tym wszystkim od początku stoi Zordon.

• Plusik 1
Opublikowano

Co?! Dawaj jakieś rozwinięcie. I tak w to nie pogram, więc chętnie posłucham o takich absurdach. ^^

No tak najlepiej powiedziec ze sie  w to nie zagra i caly czas jechac po grze chocby nie wiem co w niej wspanialego zrobili ( nie chodzi mi tutaj o to ze ten pomysl jest wspanialy) jak tak czytam to przypominasz mi takiego studenta co sie nie dostal do szkoly filmowej albo teatralnej i zostal KRYTYKIEM FILMOWYM a teraz sie msci.

Opublikowano (edytowane)

No tak najlepiej powiedziec ze sie  w to nie zagra i caly czas jechac po grze chocby nie wiem co w niej wspanialego zrobili ( nie chodzi mi tutaj o to ze ten pomysl jest wspanialy) jak tak czytam to przypominasz mi takiego studenta co sie nie dostal do szkoly filmowej albo teatralnej i zostal KRYTYKIEM FILMOWYM a teraz sie msci.

I chwała Bogu, że są tacy ludzie jak Grigori. Gó.wno trzeba gó.wnem nazywać.

Inaczej czytałbym same posty ludzi wniebowziętych czwórką czy tym kolejnym shitem PW. W PW nie trzeba zagrać żeby stwierdzić czy ta część jest dobra czy nie. Bo tak jak napisałeś choćby nie wiem co wspaniałego w niej zrobili to i tak pozostanie shitem. Bo jej największym minusem - błędem jest sam fakt, że się w ogóle ukazała, że została zapowiedziana. Poza tym już tak nawiasem mówiąc, to nie wiem co w niej jest wspaniałego. Wręcz odwrotnie po samych kolejnych doniesieniach i newsach można stwierdzić, że ta gra nie ma nic wspólnego z Mgs-em co najwyżej jest kompromitacją dla serii (tak jak czwórka).

Dziwię się, że ludzie są tak łatwowierni i dają się dymać kojimie. No ale potem nie ma się co dziwić, że powstają pw, risingi i inne h.ujstwa.

Jeszcze ostatni spoiler Sebasa mnie rozwalił, nie wierzę tzn. wierzę ale nie wierzę.

Edytowane przez SłupekPL
  • Minusik 1
Opublikowano

wiem ze to moze nie jest temat na takie pytanie ale moze mi ktos wyjasnic co takiego strasznego zrobili w czworce ze wszyscy mowia ze to shit? nie mialem jeszcze okazji zagrac ale niedlugo juz zagram.

Opublikowano

no twoim zdaniem jest zetelny itp ale co w zwiazku z tym? kolo to jakas wyrocznia? kazdy ma prawo miec wlasne zdanie na temat... czegokolwiek.

i to nie jest recenzja tylko spoiler-attack... bez jaj.

Opublikowano

1. ja sie nie obrazam

2. nie jest wyrocznia tylko skoro zajmuje sie recenzowaniem gier to jednak musi sie troche na tym znac 

3. zagram w mgs4 najprawdopodobnie w tym tygodniu 

4. po prostu nie moge zrozumiec czemu sie wszyscy od mgs od wyjscia 4 odwrocili 

tyle.

Opublikowano

1. ja sie nie obrazam

2. nie jest wyrocznia tylko skoro zajmuje sie recenzowaniem gier to jednak musi sie troche na tym znac 

3. zagram w mgs4 najprawdopodobnie w tym tygodniu 

4. po prostu nie moge zrozumiec czemu sie wszyscy od mgs od wyjscia 4 odwrocili 

tyle.

Na samej serii już się średnio zna. Przykładowo nie zauważyłem, żeby w 4 wyjaśnione zostało w jaki sposób Liquid przejmował kontrolę nad Ocelotem. Jedyna informacja to taka, że Ocelot zastępuje rękę Liquida syntetyczną, żeby się od tego uwolnić i jedynie udawać opętanie. Wyjaśnienie tak naprawdę jest w 3 gdzie poznajemy jego ojca i dowiadujemy się, że był w stanie rozmawiać z poległymi na polu bitwy. Ten człowiek wypowiada się na temat tego jak świetnie zamknięto wszystkie wątki ale tak na prawdę ma mgliste pojęcie na ten temat.

Opublikowano (edytowane)

czy plotki o wydaniu peace walkera jako gre na ps stroe (ps3) sie potwierdzają ? bo po niedawnym rpzejsicu mgs4 w sumie chetnie bym zagralw kolejnego mgsa, ale chyba wolal bym jednak pograc na tv a nie psp, głownie ze wzgledu na sterowanie, oczywiscie tylko w wypadku gdyby port na ps3 mial sterowanie dopasowane do pada (kamera pod gałką)

Edytowane przez Yano
Opublikowano (edytowane)

Mam prośbę niech piraci z japońską wersją napiszą co nieco o grze... o gameplayu(poprawili??), grafice no i jeżeli ktoś zna jap. to co nieco o historii, ale nie spoilerując:P

Edytowane przez xzdunx