Skocz do zawartości

Metal Gear Solid: Peace Walker

Featured Replies

• Odpowiedzi 573
  • Wyświetleń 57,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Podoba mi się ta część ^_^. Lubię to, jak misje są krótsze i dłuższe, można na chwilkę do konsoli usiąść i pyknąć naprawdę 3 minuty, można też przysiedzieć dłużej. Świetna sprawa z zarządzaniem bazą,

• Dziś skończyłem Peace Walkera, no i zawód mocny, niestety. Cały post zawiera SPOILERY. Aż dziw, że powszechnie uznaje się go za tytuł lepszy od Portable Ops, ba, spotkałem się nawet z opinią, że to le

• A nie jest tak ze trzeba zniszczyc troche czołgu zeby sie kierowca wychylil? Z tego co pamietam to dopiero jak czołg ma ok 30-40% zycia to kierowca wychodzi.   ale moge sie mylic. Napewno w jakichs

Opublikowano

Te punkty można szybko zdobyć grając w Versus Ops, po paru rundach miałem prawie 8k nazbierane a po "trylionie" misji w co-ops zrobionych z Gawlick'iem uzbierałem ledwo 13k.

Edytowane przez MysteryGaz

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Grałem w demko i w porównaniu z Portable Ops gra straszy ząbkami. W fullu też tak jest?

Opublikowano

Peace Walker jest na PS3? W opisie gry na PSN nie ma nic o cross-platform, tak jak w przypadku mgs hd collection. Tylko info, ze to gra na PSP

Opublikowano

Dobrze, że w ogóle będzie do kupienia osobno, bo by powstała nieciekawa sytuacja dla osób, które nie mają PSP i nie mają ochoty kupować całego HD Collection, a chcą znać historię prowadzącą do Ground Zero.

Opublikowano

patrzac po cenach osobnych MGSów na pss to kupno pudełka ze wszystkimi za 20 zł wiecej wydaje sie bardziej opłacalne

Opublikowano

No ale jak ktoś nie zamierza kupować MGS2 i MGS3?

sa takie osoby w ogole?

przecież to jedna z tych ofert nie do odrzucenia ;)

p.s

jak sie sprawuje PW, w jakich jest klimatach ?

pytam, bo pewnie obadam go za jakiś miesiąc, dwa(ide po kolei 2,3,4 PW - platynuje).

Opublikowano

Ja miałem zamiar kupić samego Peace Walkera na PS3 prosto z PS Store. Czyli co? Nic z tego teraz?

Opublikowano

Ja miałem zamiar kupić tylko PW i MGS3 (MGS2 mnie kompletnie nie interesuje) ale w sumie olałem wersję z PSS i wziąłem w box'sie.

Opublikowano

pytam, bo pewnie obadam go za jakiś miesiąc, dwa(ide po kolei 2,3,4 PW - platynuje).

pw jest spoczko. slabe walki z bossami i podzial na misje to jedyne wady. klimat cos jak trojka, czyli sporo dzungli.

Opublikowano

Ja miałem zamiar kupić samego Peace Walkera na PS3 prosto z PS Store. Czyli co? Nic z tego teraz?

W lutym dopiero.

Edit: nieoczekiwanie dzisiaj pojawiły się MGS2 i 3 więc może będzie szybciej.

Edytowane przez MajorZero64

Opublikowano

pw jest spoczko. slabe walki z bossami i podzial na misje to jedyne wady. klimat cos jak trojka, czyli sporo dzungli.

dla mnie bossowie byli spoko
Opublikowano
  • Autor

ta gra nie jest trudna. no może ostatni - nieobowiązkowi - bossowie moga być trudni np ostatnia wersja PW :) Pamiętam, ze we dwóch było ciężko.

Opublikowano

a da sie wyłączyć jakoś te czerwone kwadratowe kółka z punktami ktore sie pojawiają przy trafieniu i zasłaniają cały widok?

Opublikowano

A jak fabularnie?

Opublikowano
  • Autor

fabularnie jest mocno srenio, BB to debil w tej części, a twisty fabularne zmuszają gracza do facepalmów :) ogólnie wątek z Paz jest slaby

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jest juz za 59 zeta. Kto to mowil ze ta część dopiero w lutym ma wyjść?

Edytowane przez Jakim

Opublikowano

Jest juz za 59 zeta. Kto to mowil ze ta część dopiero w lutym ma wyjść?

Ja wrzucałem info w temacie Metal Gear Solid Collection HD z tym że nie dotyczyło PW ale całej trylogii.

Aha - u mnie cena jest 54 zł a nie 59 zł ;) Jest też komplet 3 części za 139 zł na PSS z tym że w zakładce All Games.

Edytowane przez Kyo

Opublikowano

Pograłem trochę w HD Edition , jestem już w drugim rozdziale. Osobiście ta gra podoba mi się bardziej od MGS4, który przez chęć wytłumaczenia wszystkiego i uszczęśliwienia wszystkich fanów zatracił gdzieś swój charakter. W PW ma znów jakiś temat do przekazania, wraca motyw broni atomowej, zimnej wojny, a sama akcja toczy się w Ameryce Łacińskiej co też tworzy klimat. Scenki są dobrze zrobione, czasami QTE się pojawi i na szczęście nie za długie. To samo dotyczy się codeca, a logi postaci możemy sobie posłuchać w dowolnym momencie. Po MGS4 trochę straciłem wiarę w KojPro, ale PW i zapowiedziane GZ daje nadzieję na kolejne dobre MGSy.

Grafika nie powala (ciekawe dlaczego), ale jest miła dla oka. Animacje i lokacje jak najbardziej ok, to samo się tyczy menusów. Muzyka bez udziału Gregsona-Williamsa nie jest w cale gorsza, a nawet ost jest jednym z lepszych w serii.

Gameplay to uproszczony MGS4, ale wydaje mi się, że używanie gadżetów ma tutaj większy sens. Dobre jest także wybieranie camo i ekwipunku przed misją bo wprowadza element strategiczny. Rozbudowa bazy od razu mi się spodobała bo lubię takie bajery. Co-op jest czymś naturalnym w tej grze za to Versus to jakieś nieporozumienie.

Ogólnie to faktycznie MGS5.