raven_raven 12 013 Opublikowano 29 sierpnia 2015 Opublikowano 29 sierpnia 2015 Nom, syndrom "jeszcze jednej misji" jak najbardziej obecny. Szczególnie w przypadku tych side opsów, gdzie misje nie mają sensu fabularnego, ale są diabli fajne, typu strzelnica, złap wszystkich żołnierzy w lokacji czy odzyskaj więźnia. Na czas, na ocenę. Miód. Cytuj
Paliodor 1 766 Opublikowano 29 sierpnia 2015 Opublikowano 29 sierpnia 2015 Też spędziłem z PW mnóstwo miłych chwil.Jedna z najlepszych gier na PSP i bardzo fajny MGS. Koji Pro wycisnęło z PSP naprawdę sporo jeśli chodzi o oprawę graficzną. Jedynym minusem jest sterowanie do którego trzeba się przyzwyczaić, a nawet wtedy też bywa uciążliwe. I podobnie jak przedmówcy również miałem syndrom jeszcze jednej misji.A te są świetne,w sam raz dostosowane do specyfiki przenośnej konsoli. Cytuj
Wredny 9 518 Opublikowano 30 sierpnia 2015 Opublikowano 30 sierpnia 2015 A ja w PW nigdy nie grałem, bo nie lubię przenośnych konsol (albo inaczej - nigdy nie mam tyle czasu w pracy/na uczelni/w drodze, by grać przenośnie). Jednak ostatnio naszło mnie na nadrobienie tej zaległości (bo tło fabularne do Phantom Pain itp) i odpaliłem wersję HD z kolekcji, którą kiedyś kupiłem dla mojej ulubionej "trójeczki". Powiem krótko - raczej nie dam rady... Gierka wydaje się strasznie... przenośna Zamiast kozacko wyreżyserowanych cut-scenek, mamy statyczne obrazki, których wyświetlanie i tak trwa całą wieczność, więc ziewam strasznie. Misje są króciutkie i dość schematyczne, fabularnie słabo, a sterylność otoczenia nie poprawia ogólnego feelingu (choć graficznie jest całkiem OK, biorąc pod uwagę, skąd pochodzi poerwowzór). Zarządzanie bazą jakoś mnie jeszcze nie porwało, bo wszystko jest w formie tekstowej, tabelki, statystyki, liczby... Fajnie by było oglądać swoją bazę, niczym w X-COM. Co prawda mogę sobie obejrzeć model 3D, ale to nie to samo - brakuje tu życia. Wydaje mi się, że zdecydowanie za późno sięgnąłem po ten tytuł, aczkolwiek nie jestem pewien, czy te kilka lat temu byłbym dla niego łagodniejszy - chyba nie tego spodziewałbym się po przygodach Snejka i pewnie też czułbym niedosyt. W każdym razie po kilku misjach skończyło się tym, że włączyłem MGS3 i przejdę to cudeńko po raz kolejny (ależ to ślicznie wygląda na PS3), choćby po to, by uhonorować jedną z moich ulubionych gier platynką 1 Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 2 września 2015 Opublikowano 2 września 2015 Zaczynam walkę z Cocoon . Długo jeszcze? Ja chcę już do Mesjasza . Cytuj
XM. 10 868 Opublikowano 2 września 2015 Opublikowano 2 września 2015 Musze Cie zmartwić, ale trochę więcej + grindowanie pod zabicie ostatniego bossa. A jak chcesz true ending to już w ogóle (ale to polecam ogarnąć już na yt i cieszyć się mesjaszem). 1 Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 2 września 2015 Opublikowano 2 września 2015 4 misje to nie jest dużo, chyba. A jeśli chodzi o true ending to tak też zrobię, dziękuję. Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 2 września 2015 Opublikowano 2 września 2015 Moze i mało ale za to jest jedena walka przed Tobą, ktora może skutecznie zblokowac Ci przejście gry do konca. Jak nie masz rozbudowanej bazy i dobrego sprzetu do walki to jesteś w (pipi)e i czeka Cie spory grind. Dodatkowo cały ostatni rozdział i przygotowania do ostatniej walki to jakis absurd i jak nie masz calego dnia na sam grind to jeszcze DŁUGO nie zagrasz w mesjasza.Tak więc 4 misje do konca ale mozliwe ze godzinowo jesteś w połowie. Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 3 września 2015 Opublikowano 3 września 2015 OK, to była dopiero pierwsza walka. Wcale nie jestem blisko końca, prawda? Chyba oglądam na youtube resztę i ruszam z MGS V. Cytuj
nobody 3 504 Opublikowano 3 września 2015 Opublikowano 3 września 2015 wiesz co raiden_raiden jak bym na twoim miejscu jednak ogarnął wpierw tą czwórkę, bo wyjaśnia ona genezę konfliktu jaki został ujawniony w PW i dotyczy także GZ i TPP. to dość istotny wątek który ukształtował główne zło całej serii. po fali hejtu czwórką z twoją opinią o niej i tak gorzej już nie będzie. Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 3 września 2015 Opublikowano 3 września 2015 Nie no, już i tak nienawidzę siebie za to, że tak psuję sobie tak wspaniałą część jak PW i oglądam ostatnie misje na youtube. Czwórka będzie później. Cytuj
XM. 10 868 Opublikowano 3 września 2015 Opublikowano 3 września 2015 eh serio pożałujesz xD Niczego nie pożałuje, MGS4 to spier.dolina i niech w ogóle w nią nie gra. Cytuj
blakuś 597 Opublikowano 3 września 2015 Opublikowano 3 września 2015 Panowie. Ostatnio nie gram na PS4 to chce zagrać w MGS.Mogę zagrać w Peace Walker'a na PSP lub w MGS 1 ( na PSVita TV - na PSP się ścina wersja z PSN ). na PC dotarłem to wieży radiowej + walka z Hindem Żadnej części nigdy nie ukończyłem.Od której części sobie zacząć? Cytuj
nobody 3 504 Opublikowano 3 września 2015 Opublikowano 3 września 2015 (edytowane) eh serio pożałujesz xD Niczego nie pożałuje, MGS4 to spier.dolina i niech w ogóle w nią nie gra. chodzi mi o fabule XM, a szczególnie wątek z jej zakończenia, który powraca w true endingu PW. tylko i wyłącznie. a tak poza tym walkę Rex vs Ray, z Vampem, Laughing Octopus, Crying Wolf, oraz final battle to ty szanuj @blakuś jeśli chcesz je nadrobić z myślą o Ground Zeroes i The Phantom Pain, wystarczy ukończyć MGS3 i PW które są na płycie w kolekcji HD na ps360/ psn i live. Edytowane 3 września 2015 przez nobody Cytuj
blakuś 597 Opublikowano 3 września 2015 Opublikowano 3 września 2015 Chce nadrobić właśnie też pod MGS GZ ( którego nadal nie ruszyłem ) i PP.Ale ogólnie nigdy nie skończyłem żadnej części MGS.Kolekcja odpada, PS3 ma YLODa. Cytuj
Gość suteq Opublikowano 3 września 2015 Opublikowano 3 września 2015 Zagraj w 1, bo to najlepsza część obok 3. 2 możesz na PC aczkolwiek sterowanie boli. Najlepszą opcją byłoby ogrywanie na PS3, bo tam masz 2, 3, PW oraz 4. A nawet GZ i PP. Na razie radziłbym zagrać w 1, zobaczyć czy Ci się spodoba i potem myśleć jak coś. Cytuj
nobody 3 504 Opublikowano 3 września 2015 Opublikowano 3 września 2015 (edytowane) no to albo ps2 i pirat trójki subsistence (ze względu na bardziej grywalną kamerę tpp) albo vita, gdzie ograsz wszystkie prócz czwórki (choc nie wiem jak tam wypada sterowanie) w ostateczności polecam podgrzać pocorn i załączyć w 720/60 na full screenie: + ps pirat bo wersja subsistence to praktycznie biały kruk i to za chorą cenę Edytowane 3 września 2015 przez nobody Cytuj
Gość suteq Opublikowano 3 września 2015 Opublikowano 3 września 2015 Ja grałem w Snake Eater i też mi się dobrze grało aczkolwiek trzeba było się przyzwyczaić do kamery i sterowania. Cytuj
blakuś 597 Opublikowano 3 września 2015 Opublikowano 3 września 2015 Na razie ogram PW ( nie chce mi się tego ustrojstwa ( Ps vita tv ) podpinać pod TV ) bo mam już zainstalowane na PSP. Zobaczymy jak mi podejdzie.A MGS1? Nie skończyłem ale 2 razy do niego podchodziłem i szanuje Cytuj
Gość suteq Opublikowano 3 września 2015 Opublikowano 3 września 2015 (edytowane) To współczuję Ci grania w PW na PSP. Sterowanie po prostu niszczy tę grę moim zdaniem. Jedyny główny MGS, którego nie skończyłem, może kiedyś jak będzie kolekcja HD w BC. Edytowane 3 września 2015 przez suteq Cytuj
nobody 3 504 Opublikowano 3 września 2015 Opublikowano 3 września 2015 (edytowane) PW spoileruje ostro trójkę i jest dużo słabszy fabularnie. Równie dobrze możesz ją olać i brać się za GZ, bo to tylko pomost między SE, a GZ i TPP Edytowane 3 września 2015 przez nobody Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 3 września 2015 Opublikowano 3 września 2015 ps pirat bo wersja subsistence to praktycznie biały kruk i to za chorą cenę Jak dobrze, że na półeczce sobie spokojnie leży Pomyśleć, że kiedyś idealny stan sprzedałem Coatiemu za 60 zł . A Peace Walker na PSP jest jak najbardziej grywalny. Wiadomka, że dwie gałki są lepsze, ale nie czułem większego dyskomfortu na małym ekranie. Cytuj
XM. 10 868 Opublikowano 4 września 2015 Opublikowano 4 września 2015 eh serio pożałujesz xD Niczego nie pożałuje, MGS4 to spier.dolina i niech w ogóle w nią nie gra. chodzi mi o fabule XM, a szczególnie wątek z jej zakończenia, który powraca w true endingu PW. tylko i wyłącznie. a tak poza tym walkę Rex vs Ray, z Vampem, Laughing Octopus, Crying Wolf, oraz final battle to ty szanuj Zero szacunku dla tej części. Cytuj
nobody 3 504 Opublikowano 4 września 2015 Opublikowano 4 września 2015 nie. przy całej mojej niechęci to był zagurwisty motyw Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi