Skocz do zawartości

Metal Gear Solid: Peace Walker

Featured Replies

Opublikowano

czego wymaga demo zeby grac? mam nadzieje ze nie 5.55? (zaraz bede probowal odpalic)

btw nowy trailer bardzo mi sie podoba, zbudowal klimat, i ta laska blondynka bardzo ładna xD

i nawet sie ogarneli i nie pokazuja juz 4 snejkow tylko 3 gosci w maskach :P

ogolnie zapowiada sie fajnie

choooociaz... gameplay z dema (na gametrailers) robil o wieleeeele gorsze wrazenie niz trailer.. co prawda widac bylo ze gosc nie wie co robic i biega na oslep... ale dziwnie to wygladalo, bardzo nie-mgsowo...

edit: u mnie demo wiesza konsole tak bardzo ze musze baterie wyjmowac (w sumie pierwezy raz taki przypadek mam)

edit: widze ze na stronce pisza ze wymaga 6.0 , czy to wogole juz wyszlo? XD (sadzac po tym ze ktos pogral to wyszlo.. hm)

Edytowane przez Yano

• Odpowiedzi 573
  • Wyświetleń 57,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Podoba mi się ta część ^_^. Lubię to, jak misje są krótsze i dłuższe, można na chwilkę do konsoli usiąść i pyknąć naprawdę 3 minuty, można też przysiedzieć dłużej. Świetna sprawa z zarządzaniem bazą,

• Dziś skończyłem Peace Walkera, no i zawód mocny, niestety. Cały post zawiera SPOILERY. Aż dziw, że powszechnie uznaje się go za tytuł lepszy od Portable Ops, ba, spotkałem się nawet z opinią, że to le

• A nie jest tak ze trzeba zniszczyc troche czołgu zeby sie kierowca wychylil? Z tego co pamietam to dopiero jak czołg ma ok 30-40% zycia to kierowca wychodzi.   ale moge sie mylic. Napewno w jakichs

Opublikowano

choooociaz... gameplay z dema (na gametrailers) robil o wieleeeele gorsze wrazenie niz trailer.. co prawda widac bylo ze gosc nie wie co robic i biega na oslep... ale dziwnie to wygladalo, bardzo nie-mgsowo...

Bo to są filmiki z multi.

Opublikowano

Czy da się zagrać w to na PSP-3000 z CFW? Chyba mogę o to pytać, custom firmware to nie tylko piractwo, zaś demo jest bezpłatne i chciałbym wiedzieć, czy mogę w to zagrać nie tracąc mojego 5.03?

Opublikowano

trzeba mieć 5.55 z gen 2-3.

Opublikowano

albo 6.0 zciagnietego z playstation.pl, Demo skalda sie z 3 czesci, tutorial, skradanka w dzungli a potem eliminacja wszystkich na ostatniej mapie oraz wlki z bossem - czolgiem, nie metal gearem jakis tam t-72 czy cus... Dzungla wyglada rownie dobrze jak w mgs3.

Opublikowano

albo 6.0 zciagnietego z playstation.pl, Demo skalda sie z 3 czesci, tutorial, skradanka w dzungli a potem eliminacja wszystkich na ostatniej mapie oraz wlki z bossem - czolgiem, nie metal gearem jakis tam t-72 czy cus... Dzungla wyglada rownie dobrze jak w mgs3.

Coś zamyślasz chyba...

Opublikowano
  • Autor

obawiam sie, ze nie ma jeszcze 5.55gen

ale da sie go [w sensie demo] odpalic na 5.50gen-b z version.txt trickiem

Opublikowano

no, przeczytalem tylko w okienku goscia na youtubie ktory wrzucil filmik z dema, ja stanąlem na chyba...

4.0?

Opublikowano

obawiam sie, ze nie ma jeszcze 5.55gen

ale da sie go [w sensie demo] odpalic na 5.50gen-b z version.txt trickiem

Kurde, czyli jednak działa to na PSP-3000? Proszę tylko o 3 literki, tak albo nie ;/.

Opublikowano
  • Autor

nie dziala.

//edit

opisac wam jak sie odpala to demo na 5.50gen-b czy sobie w google znajdziecie?

tak tylko pytam.

Opublikowano

Tak patrząc na gameplay z PW dochodzi do mnie jak MGS4 był archaiczny. Gra (MGS4) bardzo mi się spodobała, ale głównie dlatego, że jestem fanem serii i potrafiłem im wybaczyć. Historia ładnie się zakończyła, większość rzeczy została wyjaśniona, bawiłem się przednio i miałem ciary. Jednak to co teraz się dzieje nie wróży za dobrze. Ewentualna kontynuacja PW na dużych konsolach byłaby przesadą, a takie rzeczy właśnie Kojima sugeruje.

PW i KP daje szansę, gra przypadła mi do gustu i się ciekawie zapowiada. Jednak co za dużo to nie zdrowo, a ciągnięcie wątków fabularnych nie jest dobrym wyjściem. Ta gra pewnie nie zawiedzie, ponieważ Konami i KP zawsze dostarczało bardzo dobre gry.

Najgorsze jest to, że Konami i KP chcą zrobić z MGS Final Fantasy... O ile w FF mamy różne światy i różne postaci, tak w MGS mamy jeden świat, jakby alternatywną historię naszego. W przedziale czasowym MGS3-MGS4 dało to się jakoś poskładać do kupy z paroma naciąganymi faktami. Teraz jeśli dorzucają jakieś niedopowiedziane historie i chcą burzyć ten porządek w celu zbicia kasy, co dla mnie fana jest nie fair. W końcu doczekamy się części na DS, Wii itd. W końcu Kojima powiedział, że dla niego platformy nie są ważne, a MGSy będą schodzić jak z taśmy produkcyjnej.

Opublikowano

demo Peace Walker jest cool

fajny silnik gry

dużo obiektów do niszczenia

a ze zwiastuna wynika że sam scenariusz nie w kij dmuchał - jak każdy w MGSie

no i genialna muza

będzie HITTTTTTTTTTTTTTTTTT

Opublikowano

Chyba tylko skończonych ignorantów to nie obchodzi. Myślisz że Kojima miałby szanse na ten sukces bez Shinkawy? W życiu.

Zresztą, widać po Twojej wypowiedzi że mało wiesz o wkładzie pracy Yojiego w MGS1-3.

To on - nie kto inny - zmieniał kiczowate pomysły Kojimy na bossów w designerski majstersztyk. Wyobraź sobie jak wyglądałby "kosmonauta z miotaczem płomieni" gdyby nie został zaprojektowany przez Shinkawe.

Szanuję bardziej Shinkawę niż Hideo. Odnosiłem się jedynie do tego, że i tak wszędzie pojawia się nazwisko Kojima. W żadnym stopniu nie ignoruję twórczości Shinkawy, właściwie Solida kojarzę sobie tylko z nim. Zawsze gdy oglądałem materiał "making of" dla każdej odsłony pilnie słuchałem jego wywiadów, bo czułem do niego ogromny szacunek. Jeden z najlepszych character designerów w branży.

Edytowane przez NEMESIS U.S.

Opublikowano

Posypal sie gameplay na TGS, a tutaj cisza :)

http://www.gametrailers.com/video/tgs-09-metal-gear/56921

Koopercaja wyglada znakomicie. Jestem pod wrazeniem. Zabawne jest to, ze gameplay MGS4, a wersji na PSP praktycznie sie nie rozni. :)

Ja gry nie kupie, bo nie mam zamiaru wydawac kupe kasy na PSP. Moze zrobia wersje na konsole stacjonarne.

• 2 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zassałem demko z polskiego PSS no i jest... za(pipi)iście. Świetna grafika, sterowanie postacią także całkiem ok, na początku są pewne problemy, ale później jest dobrze. Ogólnie demko na duży plus, teraz tylko wyczekiwać dnia premiery.

Opublikowano

Demko prezentuje się świetnie. Grafika bardzo dobra, klimacik też. Normalnie gra jak do salonu. A dziś sobie pograłem w autobusie. Mocny tytuł.

Opublikowano

mogli by to wydac na ps2, bo serio grafa fajna (chociaz mogli by podrasowac na ps2) , chetnie bym pogral z normalnym sterowaniem, bo to co jest na psp starali sie rozwiazac jak najlepiej ale to nadal jest dosyc karkołomna procedura

Opublikowano

przypomniam, że oryginał dostanie nakładke na klawisze geometryczne, więc będziemy mieli prawie 'drugiego analoga' ;]

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

przypomniam, że oryginał dostanie nakładke na klawisze geometryczne, więc będziemy mieli prawie 'drugiego analoga' ;]

mam tylko nadzieje, ze jakos przeprojektuja ta nakladke, bo ta prezentowana na tgs jest przyklejana do przyciskow geometrycznych...

pot + ciepło + klej = wizja jednorazowego polaczenia obu elementow [potem trzeba bedzie samemu podklejac].... no nie wydaje sie to zbyt fajne

front

http://i612.photobucket.com/albums/tt205/ego-trip/Tokyo%20Game%20Show/IMG_7372.jpg

tył

http://i612.photobucket.com/albums/tt205/ego-trip/Tokyo%20Game%20Show/IMG_7373.jpg

Opublikowano

Tak jak po ostatnim MGSie na PSP myslalem ze pozegnam sie z ta seria na malej konsolce tak po tym demie wyglada na to ze PW bedzie obowiazkowym zakupem.

Naprawde wyglada to dobrze. Ciekawe tylko czy fabula da rade.

Niestety sa bledy w demku - na przyklad CQC nie dziala przy niektorych wrogach. Mam nadzieje ze to tylko przypadlosc demka z racji wczesnego buildu.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

teraz tak:

1. klikacie -> http://www.konami.com/ <-

2. patrzycie na ankiete po lewej

3. opcjonalnie czytacie

4. zaznaczacie odpowiedz "a" czyt. pierwsza opcje

5. klikacie "Submit"

:D

bo ja beret chce xD

Opublikowano

najśmieszniejsze jest to że można ciągle obstawiać co się chce i najwidoczniej zalicza każdy głos ;p