Trzcina 11 Opublikowano 11 października 2009 Opublikowano 11 października 2009 Po pierwsze to chyba ci sie gry pomylily z FF13. Po drugie stwierdzenie 'irytuje mnie ten murzyn' jest niebepieczne w obecnych czasach ;] Cytuj
phase 0 Opublikowano 30 października 2009 Opublikowano 30 października 2009 @Trzcina Haha fakt, pomyliłem topik. Siedzenie w nocy nie służy dobrze A co do tej wersji Finala, to tak czy srak chciałbym zagrać sobie ale nie mam PS3 póki co, a na xboxa wątpię by się ukazało w późniejszym nawet czasie. Cytuj
Antares 20 Opublikowano 4 listopada 2009 Opublikowano 4 listopada 2009 XIV to MMO, więc wątpię by SquareEnix zaryzykował wypuszczając to tylko na PS3. Zauważcie - gra ma teoretycznie przede wszystkim uderzyć w rynek azjatycki (jak swojego czasu 11stka) i gdyby sprzedaż Xboxa360 wyglądała tam tak jak w poprzedniej generacji, to może bym i się zgodził, że będzie to exclusive, ale teraz jest inaczej. MMO to specyficzny rynek, tutaj nie chodzi o wykupienie przez koncern exclusive'a, tu chodzi o dotarcie do jak największej liczby graczy którzy będą co miesiąc płacili abonament. Obstawiam, że będzie to time exclusive, pewnie po niecałym roku zostanie ogłoszone, że trwają prace nad wersją dla X360 i PC. Użytkowników PS3 jest zwyczajnie za mało biorąc pod uwagę ilu z nich mogłoby dodatkowo chcieć płacić za MMO, by SquareEnix zaryzykował tak potencjalnie wąski rynek. Cytuj
Pablo 0 Opublikowano 4 listopada 2009 Opublikowano 4 listopada 2009 Na PC i PS3 gra ma być wypuszczona od razu. Z Xboxem jest problem taki, że nieco inaczej rozliczają opłaty abonamentowe i zamiast całych pieniędzy wędrujących na konto SE musieli by część oddać ze względu na Live co z pewnością nie jest intratne dla SE. Z ciekawostek- różne fazy bety będą głównie na PC zamiast na PS3. Testowanie ma być podzielone na kilka faz od kilkugodzinnych triali przez nieco dłuższe, kilkudniowe sesje aż open beta trwającą kilka miesięcy. Kiedy? Na razie nie wiadomo ale nie wyklucza się pierwszych testów zimą tego roku. Cytuj
Antares 20 Opublikowano 4 listopada 2009 Opublikowano 4 listopada 2009 (edytowane) O właśnie, może Wy mi powiecie - jakbym kupił teraz FFXI Online na X0 to musiałbym dodatkowo płacić za golda, czy wystarcza sam abonament i SquareEnix oddaje część Microsoftowi? Edytowane 4 listopada 2009 przez Antares Cytuj
Ozi 1 Opublikowano 4 listopada 2009 Opublikowano 4 listopada 2009 W przypadku FF11 wystarcza srebrny abonament. Cytuj
Hubzoo 0 Opublikowano 17 grudnia 2009 Opublikowano 17 grudnia 2009 Ruszyła beta Final Fantasy XIV! -Link! Cytuj
Coldee75 0 Opublikowano 17 maja 2010 Opublikowano 17 maja 2010 jakoś dziwnym trafem chyba nikt ani Rha ani Tadek ani ja - nikt do bety zaproszenia nie dostał. Co do alphy - nawet sie cieszę ,że mnie zaproszenie minęło .... za dużo nerwów bym stracił , narazie przesiedzę w 11-tce i chyba poczekam na finalny produkt . Od samego początku gram na klawiaturze + myszka i jakoś nie wyobrażam sobie ,żebym miał zasiąść do FFXIV przy PS3 . za bardzo się przyzwyczaiłem do PC wersji , poza tym dzieciaki nie dałyby mi grać w FXIV na ICH ukochanej konsoli Cytuj
Hiki 86 Opublikowano 4 czerwca 2010 Opublikowano 4 czerwca 2010 It is our pleasure to inform you that you have been selected for the role of FINAL FANTASY XIV Beta Tester. Dostałem się na bete PCtowa (na razie tylko taka jest). Na temat konsolowej szczegółów będą udzielać mailowo w późniejszym terminie. Aktualna faza bety rozpoczyna się 9 czerwca, więc jeszcze nic nie jest dostępne. Cytuj
Trzcina 11 Opublikowano 4 czerwca 2010 Opublikowano 4 czerwca 2010 Awwwww a u mnie na mailu pusto Cytuj
Rik 13 Opublikowano 4 czerwca 2010 Opublikowano 4 czerwca 2010 (edytowane) Właśnie wszedłem na gmail i zdziwiłem się widząc wiadomość od SE, już zdążyłem zapomnieć że w ogóle wysyłałem zgłoszenie. Dostałem zaproszenie do bety Jak beta się zacznie to pewnie coś skrobnę (oczywiście beta na PC). Edytowane 4 czerwca 2010 przez Rik Cytuj
Hiki 86 Opublikowano 4 czerwca 2010 Opublikowano 4 czerwca 2010 Jak beta się zacznie to pewnie coś skrobnę (oczywiście beta na PC). The release of information pertaining to the Alpha Test to sources other than the Tester Site forum is strictly prohibited. Schedules for the public release of information will be announced at a later date. Until then, all information should be treated as confidential. Zakazane! Cytuj
KorinOo 0 Opublikowano 26 lipca 2010 Opublikowano 26 lipca 2010 (edytowane) blablabla już nie ma linka Edytowane 12 stycznia 2011 przez KorinOo Cytuj
Ozi 1 Opublikowano 3 sierpnia 2010 Opublikowano 3 sierpnia 2010 Regulaminu tego forum nie łamiesz - łamiesz regulamin beta testera który akceptowałeś przy składaniu aplikacji do bety. :] Cytuj
junior517517 0 Opublikowano 2 września 2010 Opublikowano 2 września 2010 Komuś udało się zalogować na zamkniętą Bete FF? Jak tak to jak tego dokonać? Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 2 września 2010 Opublikowano 2 września 2010 Jednym ze sposobów była rejestracja swojej kopii FF XIII. Z przyczyn technicznych beta konsolowych wersji dostała obsuw i do wyboru narazie została tylko wersja PC. Cytuj
Yacek 852 Opublikowano 10 września 2010 Opublikowano 10 września 2010 XIV to MMO, więc wątpię by SquareEnix zaryzykował wypuszczając to tylko na PS3. Zauważcie - gra ma teoretycznie przede wszystkim uderzyć w rynek azjatycki (jak swojego czasu 11stka) i gdyby sprzedaż Xboxa360 wyglądała tam tak jak w poprzedniej generacji, to może bym i się zgodził, że będzie to exclusive, ale teraz jest inaczej. MMO to specyficzny rynek, tutaj nie chodzi o wykupienie przez koncern exclusive'a, tu chodzi o dotarcie do jak największej liczby graczy którzy będą co miesiąc płacili abonament. Obstawiam, że będzie to time exclusive, pewnie po niecałym roku zostanie ogłoszone, że trwają prace nad wersją dla X360 i PC. Użytkowników PS3 jest zwyczajnie za mało biorąc pod uwagę ilu z nich mogłoby dodatkowo chcieć płacić za MMO, by SquareEnix zaryzykował tak potencjalnie wąski rynek. Wracajac do tego tematu to SquareEnix w wywiadzie na jakis targach potwierdzilo informacje, ze nie wydadza Finala na Xboksa. Oczywiscie, na poczatku byl taki plan i chcieli wydac gre rowniez na Xa, ale niestety nie mogli sie dogadac w sprawie integracji oraz tego jak wyglada usluga Live na Xboxie i w koncu olali temat oswiadczajac, ze na X nie bedzie. Zostaje wiec tylko PS3 i PC. Powiedzieli, ze dopoki usluga Live bedzie dzialac i wygladac tak jak do tej pory to nie wydadza Finala na Xa. Cytuj
Suavek 4 805 Opublikowano 14 września 2010 Opublikowano 14 września 2010 (edytowane) http://spoonyexperiment.com/2010/09/13/pax-coverage-final-fantasy-xiv-guild-wars-2/ \ I dlaczego mam przeczucie, że 90% "populacji" świata FFXIV stanowić będą skąpo odziane kocice, w rzeczywistości sterowane przez nerdowatych samców? Edytowane 14 września 2010 przez Suavek Cytuj
Aramis 10 Opublikowano 14 września 2010 Opublikowano 14 września 2010 Ale tak jest w każdym MMO;p. Cytuj
Suavek 4 805 Opublikowano 9 października 2010 Opublikowano 9 października 2010 (edytowane) http://www.gametrailers.com/video/review-hd-final-fantasy/705892 http://www.gamespot.com/pc/rpg/finalfantasy14/video/6281074/final-fantasy-xiv-online-video-review Chrystepanie, co za crap. A owieczki i tak polecą do sklepów, bo to "Final Fantasy" Edytowane 9 października 2010 przez Suavek Cytuj
Trzcina 11 Opublikowano 9 października 2010 Opublikowano 9 października 2010 Lol No coz, blad SE polega na tym ze zamiast zamiast zrobic WoW w FF'owych realiach, probowali zrobic (przedpotopowymi metodami) cos dziwnego, do niczego niepodobnego. Co prawda chwali im sie ze chcieli wymyslec COS ciekawego, ale widac ze nie nauczyli sie absolutnie nic od czasow FFXI. W przypadku Blizzarda ewolucje widac z kazdym dniem, Blizzard jest w tym na tyle otwarty ze kopiuje pomysly uzytkownikow tworzacych addony i zamieszcza je w grze wlasciwej (od questhelperow, poprzez threat metery, power auras, czy raid frames). Blizzard zrozumial ze w efekt koncowy (czyli gre) graja gracze a nie tworcy ktorzy sobie cos ubzdurali. Ale najwiekszym bledem SE jest proba podpasowania FFXIV pod granie na padzie. To jest glowna przyczyna koslawego interfejsu. 10 lat temu to mialo sens bo MMO raczkowalo, ale teraz? Tym bardziej ze do konsoli mozna podlaczyc klawiature i myszke pod USB. Oczywiscie konsolowi radykalowie powiedza ze i tak woleliby grac na padzie Ale fakt pozostaje faktem. No nic pozostaje nadzieja ze SE cos ruszy w tej kwestii, albo ze pozwola moddowac UI bo inaczej to gra skonczy sie szybciej Ala Janosz z idola :o Cytuj
Renton 1 Opublikowano 9 października 2010 Opublikowano 9 października 2010 Po cichu liczę na to, że ten cały FFXIV odbije się S-E ostrą czkawką (na co jak na razie jak najbardziej się zapowiada). Może dzięki temu pójdą po rozum do głowy i zamiast tworzyć kolejne daremne MMO zabiorą się w końcu za jakiegoś Finala godnego tej nazwy. Cytuj
Guts 7 Opublikowano 10 października 2010 Opublikowano 10 października 2010 Cóż za kuriozum. Gra, która przyczyniła się do uratowania Squaresoftu przed bankructwem, teraz może się do tego przyczynić. Jeśli SE myśli, że zarobią na tym pieniądze, to są w błędzie, ponieważ jak wielokrotnie było to powiedziane: samą grafiką graczom się oczu nie zamydli. Obecnie Square jest kulą u nogi Enixu. O ile final prawie całkowicie stracił na popularności, tak Dragon Quest sprzedaje się w milionach egzemplarzy. Cytuj
Enkidou 300 Opublikowano 10 października 2010 Opublikowano 10 października 2010 Nie ma Sakaguchiego więc nie splajtują. Wg Ciebie naprawdę FFXIV może przyczynić się do bankructwa SE? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi