Skocz do zawartości

Final Fantasy XIV

Marchi

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Questy ktorych nie musisz w ogole robic. Wystarczy robic Main Scenario ktore akurat sa bardzo fajne. Sa jeszcze questy z + ktore sa odpowiedzialne ze odblokowanie kontentu ( skille, umiejetnosci, zawody itd ) Zwyklych sidequestow nie trzeba robic w ogole bo mozliwosci levelowania jest masa tak na szybkosci Leves, Dungeony, Beast Tribes

Shen jak nie wiesz to nie gadaj.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

(pipi)iec Ukyo aka Wet Willy zarazil mnie robakiem MMO, a scislej mowiac odmiana tego wirusa o nazwie FF XIV. :[

A zreszta, po co ja pisze tak jakby ktos oprocz ciebie tapczan to mial przeczytac, hej zobacz, caly temat dla nas, czaj typie i powiedz ze moja postac nie wyglada jakby Gabriel Belmont i Big Boss mieli dziecko:

15440393_1316583688403467_54147237827219

15493276_1316583691736800_60473634352218

Jestem pozytywnie zaskoczony tym MMOsem, story jest fajne, antagonisci po 2 dniach grania mieli juz tak z 4x wiecej ekspozycji niz imperium w XVtce przez caly okres trwania gierki, takze poki co jestem super zadowolony, jeszcze jak.

Opublikowano

Kazub sciaga Triala Cottage zastanawia sie nad zakupem Hendrix chyba tez. Wiec moze temat zacznie czytac 5 osob. Jak naszej grupie Raidowej uda sie wyczyscic The Breath of the Creator (Savage) w piatek albo w sobote to wrzuce filmik.

Opublikowano (edytowane)

Ja tak tylko delikatnie wspomnę że jak chcesz naprawdę dobre story w mmo to nic nie przebije knights of the old republic. 

Tylko klastry podziałów liczebności osób na danej miejscówce ograniczają słowo MMO w tym przypadku, grałem od Bety + moja pierwsza poważna kolekcjonerka ^_^ a teraz syn w to pogrywa.

Kazub sciaga Triala Cottage zastanawia sie nad zakupem Hendrix chyba tez. Wiec moze temat zacznie czytac 5 osob. Jak naszej grupie Raidowej uda sie wyczyscic The Breath of the Creator (Savage) w piatek albo w sobote to wrzuce filmik.

Dziś wieczorem po testujemy Triala oby zawartość Finala w Finalu była tym razem w odpowiednich proporcjach ;)

Edytowane przez Cottage
Opublikowano

Blantman mowisz o tej gierce ktora jest tak dobra ze nikt w nia nie gra i nie ma w niej zadnego end game. Do tego chyba po szesciu miesiacach przeszla na system Free to Play bo gral w nia... nikt? Zapomniales jeszcze tylko dodac ze wiadomo tylko na PC.

Opublikowano (edytowane)

Ja w nią grałem dla fabuły i bardzo miło wspominam. Przeszedłem historie jako jedi knight i bounty hunter po stronie sithow. Za(pipi)iście się bawiłem i teraz chyba wrócę bo 2 dodatki wyszły a historia w nich według recenzji goty. Większość znajomych tak samo grała dla historii

To mmo ma wspólne serwery z pc? Czy tylko ps4 i tylko pc?

Edytowane przez blantman
Opublikowano

To mmo ma wspólne serwery z pc? Czy tylko ps4 i tylko pc?

Przecież dodałem pytanie aby nie było off topa :) 

Sam jesteś średni ja grałem w FFXIV chwile na pc i nic ciekawego nie zaobserowałem może teraz trochę się zmieniło to pytam czy serwery wspólne czy nie ?  Najbardziej mnie ciekawi ta super historia bo ja jej nie zaobserwowałem przez miesiąc grania :D Ciekawe czy ty grałeś w kotora że oceniasz. 

Opublikowano

zagrałbym w to poraz kolejny..ale czekanie na raid to masakra jak sie nie ma z kim grac lub w 2 osoby. dungeony to juz inna sprawa :| musze przeniesc postac z ps3. ajwaj.

Opublikowano

Dluzej niz 10-15 minut jeszcze nie czekalem, nie wiem jak bylo kiedys, ale teraz jest matchmaking ktory laczy ludzi ze wszyskich serwerow.

btw. teraz doczytalem o tym jak oni [tragiczne] 1.0 zakonczyli, stworzyli spadajacy 'ksiezyc' do swiata gry, wyjasnili to oczywiscie fabularnie i ludzie w trakcie biegania po mapie w ostatnich dniach 1.0 mieli taki widok:

FFXIV_MorDhona_hourXX.jpg

A sam filmik ktory zakonczyl XIV 1.0 i wprowadzil XIV: A Realm Reborn to jest piekna masakra :obama:

PORA ZGLEBIAC  L O R E

Opublikowano

Ja ostatnio gralem jakies półtora roku temu tydzień przed wydaniem pierwszego expansion,kolejka DPSem to nawet do dungeonów była 1h,a raidy to wogole. Tankiem/healerem to instajoin :|

A ten filmik to chyba w podstawce mozna bylo ogladnac,tylko nie pamietam gdzie