wet_willy 2 166 Opublikowano 11 lipca 2021 Opublikowano 11 lipca 2021 Asmongold w FF zrobil zamieszanie i dobrze bo Community potrzebuje zmiany wkurwia mnie to poklepywanie sie po plecach i marnowanie mojego czasu chujowoscia graczy... Przyklad wchodze na FARM Party e9s Rozpisane straty na walke jem zarcie zeby miec te 13k DPSu Tankiem pierwsze 3 mechaniki umieraja 3 osoby Healer nie resuje xD... Dobra kazdy sie moze pomylic drugi pull bossa pierwsze 3 mechaniki zabijaja tylko 1 osobe leci res kolejne 3 mechaniki umieraja 2 osoby wipe... Grzecznie wychodze bo zmarnowalem jedzenie i 20 minut zycia na cos co zabilem 5x i moge robic z zamknietymi oczami praktycznie... Ludzie co graja w WoWa moze beda podchodzic lepiej do raidow i faktycznie uczyc sie walk a nie liczyc na to ze wejda do Savage Raidu i bedzie Hard Carry dla itemka. Cytuj
Shen 9 738 Opublikowano 12 lipca 2021 Opublikowano 12 lipca 2021 Ładnie się rozkreca, szkoda, że nie jestem w liceum, bo bym sobie wrócił do FF https://mmorpg.org.pl/news/zobacz/wszyscy-chca-grac-w-final-fantasy-xiv-w-oficjalnym-sklepie-zabraklo-kluczy Cytuj
wet_willy 2 166 Opublikowano 14 lipca 2021 Opublikowano 14 lipca 2021 @Shen nie bede poraz x tlumaczyl ze w FF nawet w End Game nie trzeba zazwyczaj farmic po 8h dziennie po pracy xD Cytuj
Starh 3 174 Opublikowano 19 lipca 2021 Opublikowano 19 lipca 2021 W dniu 21.05.2021 o 02:15, wet_willy napisał: Jak masz normalny gear i umiesz uzywac cooldownow to w dungeonach Healer nawet jednego Heala nie musi Hard Castowac... Wiadomo Extreme i Savage to inna sprawa ale tam raczej panuje zasada "You can't heal stupid" Dark Knight w Wall to Wall Pullach ma co 15 sekund The Blackest Night i co minute leczace go do pelna Abyssal Drain. Warrior to w ogole maszyna bo leczy sie za 25% zadawanego damage co 15 sekund poprzez Nascent Flash plus ma 2 bardzo silne OGCD Heale Thrill of Battle i Equilibrium. Gunbreaker ma mase malych cooldownow ktore zazwyczaj odpalasz jako 2 aktywne skille i swoj Regen z Aurora. W zadnym momencie to robiac powyzsze klasy nie traca DPSu Paladyn w lekkiej dupie bo chcac sie leczyc poswiecasz damage ale z drugiej strony mniej damage zbierasz dzieki tarczy wiec Clemecy uzywa sie tylko jak Healer byl warzywem, umarl i trzeba dobic juz tego Bossa. Chce grać tankiem w tym ffie, jaka klasę polecasz na teraz i Ew dodatek?:) Cytuj
wet_willy 2 166 Opublikowano 19 lipca 2021 Opublikowano 19 lipca 2021 Na poczatku masz dostep tylko do Gladiatora i Marudera ktorzy moga zostac Paladynem albo Warriorem. Dark Knight dopiero dostepny jak wejdziesz do Ishgard wiec potrzebujesz Heavensward czyli pierwszy dodatek i musisz miec L50 a ma Gunbreakera musisz miec Shadowbringers i chyba L60. Jak jestes nowy to polecam Gladiatora albo Marudera 1 Cytuj
banzai 197 Opublikowano 20 września 2021 Opublikowano 20 września 2021 combo z konfitury wygląda smacznie. Cytuj
wet_willy 2 166 Opublikowano 23 października 2021 Opublikowano 23 października 2021 Wiem ze nikogo ale od kiedy w FFXIV graja ludzie Team Echo i Limit trafia sie duzo smiesznych clipow xD Cytuj
wet_willy 2 166 Opublikowano 29 października 2021 Opublikowano 29 października 2021 Oczywiscie dalej #nikogo Ale HYPERPOGGERS 1 Cytuj
banzai 197 Opublikowano 31 października 2021 Opublikowano 31 października 2021 a ja dalej mam mniej niz 520ilvl hahahaha,ależ mi się nie chce Cytuj
wet_willy 2 166 Opublikowano 6 listopada 2021 Opublikowano 6 listopada 2021 2 tygodnie opoznienia -_- Cytuj
wet_willy 2 166 Opublikowano 12 listopada 2021 Opublikowano 12 listopada 2021 Pogadajmy sami z soba... Dzieki opoznieniu skonczylem Eureke czego w zyciu bym nie zrobil normalnie i wygladamy kozacko Cytuj
wet_willy 2 166 Opublikowano 21 listopada 2021 Opublikowano 21 listopada 2021 Mamy to w koncu mam Ozme \o/ 1 Cytuj
banzai 197 Opublikowano 22 listopada 2021 Opublikowano 22 listopada 2021 Gratuluję. Specjalnie wolne z pracy brałem bo chciałem Expansion grać a tutaj zonk przynajmniej odpocznę Cytuj
wet_willy 2 166 Opublikowano 28 listopada 2021 Opublikowano 28 listopada 2021 Chyba mi te 2 tygodnie opoznienia dobrze zrobilo zebralem wiecej mountow niz przez ostatni rok xD Cytuj
michal 572 Opublikowano 23 stycznia 2022 Opublikowano 23 stycznia 2022 roczny abonamencik w PL to ok. 500PLN? Cytuj
wet_willy 2 166 Opublikowano 23 stycznia 2022 Opublikowano 23 stycznia 2022 Nie wiem place w Funtach £7.69 Cytuj
wet_willy 2 166 Opublikowano 23 stycznia 2022 Opublikowano 23 stycznia 2022 Gra ma kontentu na lata wiec ciezko tu sie rozpisywac. Imho najwazniejsze podejscie to podchodzic do tego jak do dobrego zwyklego FF z Multi Dungeonami i Raidami Cytuj
Killabien 556 Opublikowano 24 stycznia 2022 Opublikowano 24 stycznia 2022 Jak zaczalem grac w zeszlym roku to mi zeszlo jakies 3 miechy zeby dogonic Stormblood. Gralem czesto po 4-6h dziennie i nawet nie robilem wszystkiego, chcialem tylko story nadgonic. Takze kontentu jest duzo. Musze sie wziac za to znowu i skonczyc druga czesc SB w koncu. 1 Cytuj
michal 572 Opublikowano 25 stycznia 2022 Opublikowano 25 stycznia 2022 On 1/24/2022 at 12:26 AM, wet_willy said: Gra ma kontentu na lata wiec ciezko tu sie rozpisywac. Imho najwazniejsze podejscie to podchodzic do tego jak do dobrego zwyklego FF z Multi Dungeonami i Raidami jak do zwykłego FF? hmm ciekawe. Myślałem ze tempo wydarzeń jest ciut szybsze w MMORPG Final Fantasy niż w zwykłych czesciach serii. Cytuj
Killabien 556 Opublikowano 25 stycznia 2022 Opublikowano 25 stycznia 2022 Tempo jest calkiem spoko, tylko podstawka troche przydlugawa, szczegolnie pod koniec. Story jest dobre, pelno fajnych postaci(Y'Shtola, wspaniala muzyka. gdyby nie dungeony i inni gracze latajacy dookola to bys sie nie kapnal ze to MMORPG. A, no i system walki na poczatku strasznie mozolny jest ale teraz to sie czasami poce jak robie trudniejsze dungeony lub triale. Cytuj
Szwed 647 Opublikowano 3 maja 2022 Opublikowano 3 maja 2022 Odpaliłem sobie ostatnio casualowo FFXIV, zrobiłem elfkę (kobieta trochę pomogła, ale teraz żałuję i wolałbym jakąś inną postać, ta rasa ma jakieś dysproporcje i działa to na mnie strasznie wkurzająco) łuczniczkę. Robię questy, właśnie miałem jakiś większy cinematic ze złolami, do tego porobiłem questy na drwala i snycerza... No fajnie, ale do czasu tego przerywnika, czyli chyba z 8h grania, nie było nic, co by mnie chciało przy tej grze zatrzymać. Wręcz jest dość generyczna. Słyszałem, że podstawka jest słaba i dopiero od 1 dodatku robi się ciekawie, ale może mi ktoś powiedzieć, kiedy w podstawce zaczyna się dziać coś więcej niż bieganie za głupotami? I czy gra ktoś jeszcze? Jestem na Twintanii jakby co. Cytuj
wet_willy 2 166 Opublikowano 8 maja 2022 Opublikowano 8 maja 2022 Ja bede gral jak wroce do UK a co do tego kiedy gra sie rozkreca to okolo 32/35 levelu MSQ Cytuj
Szwed 647 Opublikowano 8 maja 2022 Opublikowano 8 maja 2022 Kurde, to ja mam 29 postaci, a MSQ ciągle na jakiś 20-21 -_- Strasznie dużo expa się za to dostaje, chyba podkręcili rate'y bo kumpel mówi, że kiedyś się aż tak nie levelowało. A warto dodać, że nie zrobiłem praktycznie żadnego questa pobocznego prócz tych fioletowych. W takim wypadku mam już łucznika na 29, botanika na 25 i carpentera na 20 xD Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi