Gooral 9 Opublikowano 9 grudnia 2009 Opublikowano 9 grudnia 2009 No to trzeba mieć nadzieję że angielski Mass Effect II będzie także posiadał polskie napisy jak w przypadku pierwszej części. Nie można mieć nadziei, że EA będzie wsadzało napisy PL do wersji Full ENG bo lokalny oddział developera w POlsce robi właśnie pełną lokalizację. Mistrzu, pomyśl chwilkę, a zobaczysz logikę tego co napisałem. Cytuj
Gość donsterydo Opublikowano 10 grudnia 2009 Opublikowano 10 grudnia 2009 (edytowane) Spokojnie chłopaki. Ja powiem tak, nie widziałem podkładu Nowickiego, ale w tej zajawce jego głos mi się podoba, Samara ma kapitalny polski dubbing moim zdaniem, taki zimny, jakby była ponad to, natomiast Subject Zero to totalne dno, ale i tak nią grać nie będę bo jest paskudna :potter: "Editia": Fakt, Nowicki nie ma zielonego pojęcia o czym jest ta gra, bo by nie gadał o dzieciakach i szkole, a to źle wróży. Będzie chyba trzeba na Allegro angielską wersję kupić. Edytowane 10 grudnia 2009 przez donsterydo Cytuj
Zeratul 415 Opublikowano 10 grudnia 2009 Autor Opublikowano 10 grudnia 2009 5 osob udziela sie w temacie i jeszcze sie kloca... spokojnie panowie bez podjazdow na siebie. Cytuj
Gość donsterydo Opublikowano 10 grudnia 2009 Opublikowano 10 grudnia 2009 (edytowane) Dlaczego możemy mieć nadzieję, że gra będzie dłuższa? Bo jest na dwóch DVD? Nie rozśmieszaj mnie donsterydo Gdyby to jeszcze estel powiedział to bym się nie zdziwił, że znowu banialuki opowiada, ale ty? Co w tym nie logicznego, więcej płyt może oznaczać, że np. potrzebowali więcej giga na miejscówki co może oznaczać, że albo będzie ich więcej albo będą rozleglejsze i napakowane większą ilością eventów co przełożyłoby się na długość gry. Może być też motyw, że usprawnienia techniczne pochłonęły dodatkowe miejsce, ale ja wolę wierzyć, że ma to związek z większą ilością miejscówek czy też tym że będą one rozleglejsze, co mogłoby się przełożyć na większą ilość zadań do wykonania z głównego wątku fabularnego. Albo lokacje eventów dodatkowych będą dopracowane. Wiadomo, może być gra, która trwa 100h z jedną miejscówką i wszystko się opiera na systemie idź z punku A do B z B do A i tak w kółko. Edytowane 10 grudnia 2009 przez donsterydo Cytuj
ubol 59 Opublikowano 10 grudnia 2009 Opublikowano 10 grudnia 2009 Nie można mieć nadziei, że EA będzie wsadzało napisy PL do wersji Full ENG bo lokalny oddział developera w POlsce robi właśnie pełną lokalizację. Mistrzu, pomyśl chwilkę, a zobaczysz logikę tego co napisałem. Widzę to co napisałeś, tylko że nie chciało mi się specjalnie postu edytować jak w twoim przypadku mistrzu... Trudno to w takim wypadku zobaczymy jak wypada finalna wersja polonizacji, a potem ewentualnie zastanowimy się nad wersją angielską. Cytuj
Aramis 10 Opublikowano 11 grudnia 2009 Opublikowano 11 grudnia 2009 (edytowane) W kwesti PL dubbingu i tak nic nie przebije Wrexa z ME PL na PCta;]. "Fajna kur.wa łajba, Shepard" Albo do egzekutora Palina: "Szczasz mi do ucha i mówisz, że to deszcz" ;d Edytowane 11 grudnia 2009 przez Aramis Cytuj
Gooral 9 Opublikowano 11 grudnia 2009 Opublikowano 11 grudnia 2009 Fakt dubbing ME PC robiony przez CDP to była żenada do kwadratu. Z jednej strony rynsztokowy niepasujący do postaci dubbing Wrexa a z drugiej strony kompletnie nie nadające się głosy głównego herosa czyli Różdzka i Dorociński. Gdzie nie spojrzysz tam gó.wniany dubbing. "Editia": Fakt, Nowicki nie ma zielonego pojęcia o czym jest ta gra, bo by nie gadał o dzieciakach i szkole, a to źle wróży. Będzie chyba trzeba na Allegro angielską wersję kupić. To nie tak. Nie wydaje mi się żeby on nie wiedział o czym jest ta gra. W końcu podkładał do niej głos i wie więcej niż my. Ale chodzi o mentalność tego gością i święte przekonanie, że ogólnie gry (jakiekolwiek) są dla dzieciuchów. Moim zdaniem on nie dopuszcza myśli, że dwudzistokilkulatkowie jak my mogą czekać na ME2 i zagrają w tą grę z wielkim entuzjazmem. Zapewne mu się wydaje, że jak ktos ma 25 lat to nie może grać w gry bo one same są przeznaczone dla dzieci i tylko one się nimi jarają (może ma syna 10 letniego i on pizga w gry utwierdzając tatę w błędnym przekonaniu). To jest mentalność starszego od nas pokolenia, które nie miało styczności w Polsce z elektroniczną rozrywką. Cytuj
Gość donsterydo Opublikowano 11 grudnia 2009 Opublikowano 11 grudnia 2009 W kwesti PL dubbingu i tak nic nie przebije Wrexa z ME PL na PCta;]. "Fajna kur.wa łajba, Shepard" Albo do egzekutora Palina: "Szczasz mi do ucha i mówisz, że to deszcz" ;d Serio... jak to przeczytałem to się popłakałem ze śmiechu Cytuj
Aramis 10 Opublikowano 11 grudnia 2009 Opublikowano 11 grudnia 2009 Serio... jak to przeczytałem to się popłakałem ze śmiechu To łap cały komplet ;d Cytuj
Fenikz 89 Opublikowano 13 grudnia 2009 Opublikowano 13 grudnia 2009 nowy trailer z vga: http://gamersite.pl/index.php/2009/12/13/pierwsi-w-polsce-nowy-tralier-mass-effect-2/ Cytuj
Les777 124 Opublikowano 13 grudnia 2009 Opublikowano 13 grudnia 2009 Ten zielony to chyba jakaś nowa rasa. Cytuj
Gość donsterydo Opublikowano 13 grudnia 2009 Opublikowano 13 grudnia 2009 Aramis: Ktoś myślał, że jak będą przekleństwa w każdym zdaniu to będzie cool Trailer z VGA super, najbardziej podoba mi się ta scena z tym więzieniem, czy tam była Samara ? Cytuj
Scatebra 7 Opublikowano 13 grudnia 2009 Opublikowano 13 grudnia 2009 Niezła obsada;p: http://www.gametrailers.com/video/the-stars-mass-effect/59909 Największe zaskoczenie filmiku: Wow, Joker będzie chodził!. Pewnie mu te jego puste w środku kosteczki zamienili na jakieś tytanowe rureczki;p. Cytuj
Fenikz 89 Opublikowano 14 grudnia 2009 Opublikowano 14 grudnia 2009 Limitowana edycja Mass Effect 2 http://gamersite.pl/index.php/2009/12/14/limitowana-edycja-mass-effect-2/ Cytuj
Gooral 9 Opublikowano 15 grudnia 2009 Opublikowano 15 grudnia 2009 (edytowane) Znalazłem link do filmu z tym długim wywiadem, w którym Bohosiewicz się zbłaźniła: WYWIAD Edytowane 15 grudnia 2009 przez Gooral Cytuj
Hela 1 962 Opublikowano 15 grudnia 2009 Opublikowano 15 grudnia 2009 Nie wiem jeszcze która postać wybiorę na swoje pierwsze podejście do ME2, ale którakolwiek by to nie była, to chyba zmienię jej klasę na sentinela, bo wygląda ciekawie. Cytuj
TomisH 3 Opublikowano 17 grudnia 2009 Opublikowano 17 grudnia 2009 Informacje wyniesione z przedpremierowego, zamkniętego pokazu gry: http://www.gamikaze.pl/Specjaly/Rzut_Okiem_-_Mass_Effect_2.aspx Ostrzegam, że zdradzamy trochę więcej fabuły :o Cytuj
Gooral 9 Opublikowano 17 grudnia 2009 Opublikowano 17 grudnia 2009 Napisałem do EA Polska w sprawie pełnej polskiej wersji językowej. Zadałem dwa pytania: Czy będzie pełna polska wersja językowa na Xboxa 360? Jeśli tak to czy będzie można w grze włączyć angielski oryginalny dubbing zostawiając same napisy. Odpowiedzieli, że nie mają żadnych oficjalnych informacji na ten temat i na dzień dzisiejszy nie wiadomo czy będzie pełna PLka na X360. Cytuj
Słupek 2 143 Opublikowano 17 grudnia 2009 Opublikowano 17 grudnia 2009 Czyli po części napawa optymizmem ich odpowiedź. Może jednak nie wydadzą pełnej lokalizacji, oby... Cytuj
Gooral 9 Opublikowano 17 grudnia 2009 Opublikowano 17 grudnia 2009 Pełna wydadzą na pewno ale na PC. Wersja konsolowa FullPL nie jest potwierdzona. Oficjalnie. Cytuj
Słupek 2 143 Opublikowano 17 grudnia 2009 Opublikowano 17 grudnia 2009 Nom chodzi mi o klocka, wersja na pc mnie nie obchodzi . Cytuj
ubol 59 Opublikowano 17 grudnia 2009 Opublikowano 17 grudnia 2009 Kurde było by super..., jestem świeżo po skończeniu pierwszej części tej niesamowitej gry, i tak jak w jej przypadku chciałbym polskie napisy (nie jestem orłem z anglika) z angielskim dubbingiem (nie wyobrażam sobie kogoś innego podkładającego głos za Sheparda itp.). Cytuj
Gooral 9 Opublikowano 17 grudnia 2009 Opublikowano 17 grudnia 2009 Wywiad Valhalli z panem Cho: http://www.valhalla.pl/tekst324-Adrien-Cho-z-BioWare-odopowiada-na-pytania-Valhalli.html Cytuj
Gooral 9 Opublikowano 17 grudnia 2009 Opublikowano 17 grudnia 2009 (edytowane) Dobra wszystko jasne panowie. Gra na Xboxa 360 wychodzi w PEŁNEJ PLce. W najnowszym PE jest reklama ME2 z okładką X360 na której widnieje dopisek "Polska Wersja - Dubbing". EDYTA: Aha, Koso przy Xboxowym konsolometrze napisał takie coś: "Sonia pasuje do roli doskonale, a to, że musiała nagrywać ok. 50 wariantów śmierci swojej bohaterki, daje pewne rozeznanie o skali aktorskiego wyzwania". Powaliło tego gościa. Już takie pierdy wypisuje od kilku miesięcy w tekstach o ME2 że łeb urywa. Edytowane 17 grudnia 2009 przez Gooral Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi