Skocz do zawartości

Mass Effect 2

Zeratul

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobre ludzie - tu sczczegolnie do tych co juz graja jak to jest z wyborem postaci z ME1. Mam obecnie dwa save - jeden skonczona fabula i lvl 50 (Adept), drugi save to nowa postac ale gra nie skonczona lvl nie pamietam (inzynier) - z tego co rozumiem bede mogl wybrac tylko ta postac ktora skonczylem gre czyli Adepta (co w sumie jest logiczne bo przeciez te kluczowe punkty sa dopiero pod koniec)

Opublikowano

Danielu, jest dokładnie tak jak przypuszczasz. Będziesz mógł wybrać sejw z adeptem na 50lvl.

http://tvgry.pl/

Dobrze jest. Ale Bohosiewicz moduluje głos jak Kupicha w czasie swojego "śpiewu" i to mnie nadal wnerwia niemiłosiernie. A Nowicki? Barwę głosu ma inną niż oryginał ale uważam, że brzmi dobrze i pasuje do Sheparda.

EDYTA: I jeszcze Mordin brzmi znakomicie. Idealny polski dubbing dla tego, strzelającego słowami jak z karabinu, Salarianina :)

EDYTA 2: Natomiast Jokera nie będę wstanie znieść w polskiej wersji. Brzmi jak jakiś cioteks lub inny Piróg.

EDYTA 3: Czemu nikt nie mówi nic o oprawie. Przecież jest zaje.biście szczegółowa. No nie rozumiem braku ochów-i-achów w tej materii.

Opublikowano

Z tego co widziałem, to polski dubbing nie jest wcale aż taki zły, myślałem że będzie gorzej. Jedyne czego nie będę mógł znieść to głos Mirandy, jest straszny IMO. No i jeszcze "kulka" Normandii, niezbyt przyjemny głos, po części tak samo jak tej babki od chomika napojonego kawą.

Opublikowano (edytowane)

Babka od chomika to Leliana z Dragon Ejdża. No nie poznajesz? :) A kulki nikt nie przebije bo w oryginale to Tricia Helfer czyli tzw. debeściara.

EDYTA: Jakiś pankracy mi się pojawił na ekranie w środku filmiku z porównaniem wersji językowych i zakomunikował "przeróbka Xboxa" po czym pojawiły sie scenki z angielskimi głosami i polskimi napisami. Na końcu koleś coś mówi o myku dzięki któremu mamy angielski dubbing. Pytanie czy ten myk dotyczy tylko wersji PC.

Edytowane przez Gooral
Opublikowano
  W dniu 28.01.2010 o 17:25, Gooral napisał(a):

EDYTA: I jeszcze Mordin brzmi znakomicie. Idealny polski dubbing dla tego, strzelającego słowami jak z karabinu, Salarianina :)

EDYTA 3: Czemu nikt nie mówi nic o oprawie. Przecież jest zaje.biście szczegółowa. No nie rozumiem braku ochów-i-achów w tej materii.

Zgadza się, polski Mordin brzmi doskonale. Chyba najlepiej zdubbingowana postać. A oprawa? No cóż, świetne wrażenie psuje wyraźny aliasing. Aczkolwiek BioWare dali radę, poprawili i tak świetną grafę.

Opublikowano (edytowane)

Wiem, że nic jej nie przebije, ale żeby chociaż ten głos tak nie drażnił.

I o dziwo Sonia jako Obiekt Zero mi się podoba, choć wiadomo, do angielskiej wersji nie dorasta, jak każdy z tej polonizacji, ale da się żyć. Ale Miranda to przegięcie, będę wyłączać głos w telewizorze jak pojawią się jej kwestie, serio.

I nie wiem dlaczego ludzie na forach się tak burzą na polski głos Sheparda, jak dla mnie jest całkiem dobry, na pewno lepszy niż Dorociński.

Edytowane przez szymen
Opublikowano
  W dniu 28.01.2010 o 17:47, Gooral napisał(a):

Babka od chomika to Leliana z Dragon Ejdża. No nie poznajesz? :) A kulki nikt nie przebije bo w oryginale to Tricia Helfer czyli tzw. debeściara.

EDYTA: Jakiś pankracy mi się pojawił na ekranie w środku filmiku z porównaniem wersji językowych i zakomunikował "przeróbka Xboxa" po czym pojawiły sie scenki z angielskimi głosami i polskimi napisami. Na końcu koleś coś mówi o myku dzięki któremu mamy angielski dubbing. Pytanie czy ten myk dotyczy tylko wersji PC.

To chyba mial byc zart, przerobka x'a jako jedna ze zlych rzeczy, ktore zrobila w przeszlosci Jack.

Opublikowano

Nic nie napisalem o oprawie, bo gram w wersje PC i nie wiem jakie to ma odniesienie do wersji konsolowej.

Ale grafika ulegla wyraznej poprawie, glownie w kwestii detali otoczenia i jego plastycznosci, zdecydowanie lepsze jest tez 'movie grain'... a przynajmniej ja mam takie wrazenie.

Nie podoba mi sie natomiast model Mirandy, wyglada jakby ktos jej lopata przez twarz przejechal, mam wrazenie ze ktos probowal zrobic ja podobna do Chloe z U2, ale o ile Chloe jeszcze nadrabiala niezlym tylkiem, to Mirandzie sie to nie udaje... Osobiste preferencje.

Opublikowano

Respawny jak w COD i już wiemy dlaczego za zabijanie przeciwników nie ma XP. Bo byśmy nabijali bez końca i zachwiałoby to wyważeniem systemu rozwoju umiejętności.

A tak z innej beczki to prawda zeratul, że każdy awans na wyższy poziom zawsze wiąże się ze zdobyciem 1000XP? Nie ma takiego systemu w którym im wyższy poziom posiadasz tym stosunkowo więcej punktów XP musisz zdobyć by awansować?

Gość donsterydo
Opublikowano (edytowane)

Przejrzyjcie sobie temat o ME2 na neogaf, są tam bardzo "fajne ujęcia" Mirandy z wersji na PC z szesnastokrotnym wygładzaniem krawędzi (masakra jak to wygląda) :potter:

http://www.abload.de/image.php?img=ut32010-01-2522-39-49-usng.jpg

A także śmieszne ujęcia Sheparda :)

http://www.abload.de/image.php?img=ut32010-01-2423-23-59-2sor.jpg

http://www.abload.de/image.php?img=ut32010-01-2423-24-00-cotb.jpg

Edytowane przez donsterydo
Opublikowano
  W dniu 28.01.2010 o 14:16, Pikol napisał(a):

Eurogamer znany jest ze specyficzności, maxymalną ocene dają tylko specialnym grom, Widać Mass effect 2 to coś naprawde specialnego.

to zobacz ile dali Earth Defense Force 2017

Opublikowano

gooral chyba tak jest ale nie dam sobie reki obciac i tak level up jest praktycznie po wykonaniu misji, a nie w czasie ich trwania. danielskii o tym wlasnie mowie, juz pare razy mialem taka sytuacje, a teraz jestem na misji pobocznej i widze to jak na dloni. Dodaj do tego konczaca sie szybko amunicje i nie jest za fajnie.

Opublikowano

Wielka szkoda, że nie ma polskiej wersji kinowej, gra jest przecież na dwóch płytach i zabrakło miejsca ? Myślałem, że z tą pełną polską lokalizacją będzie tylko z grami na PS3, a tu już mamy pierwszy tytuł na xbox'a 360 i to jaki, eh :verymad::verymad: