MYSZa7 8 920 Opublikowano 12 lutego 2010 Opublikowano 12 lutego 2010 Hardkor to będzie na pierwszym poziomie statku Zbieraczy Dla mnie zdecydowanie najtrudniejszy moment w grze. Misja w której lecimy po moduł jest trudna,ale wystarczy tam tylko wybawić zombie i pomioty,żeby się pojawiły poźniej trochę uciec,zwolnione tempo puścić i napierdalać ze Zjawy! Cytuj
Gooral 9 Opublikowano 12 lutego 2010 Opublikowano 12 lutego 2010 No, no Odwiedziłem statek widmo. Twist fabularny z Collectorsami zaj.ebisty, ale jeszcze bardziej zaj.ebiste jest proponowane przez EDI miejsce mające być bazą tych sługusów. Kto się choć trochę interesuje kosmologią ten wie dobrze, że to, co Jacob powiedział o "zawartości" centrum galaktyki jest prawdą (A przynajmniej wiodącą teorią na temat tego jakim niegościnnym miejscem jest centrum każdej galaktyki). Motywy Collectorsów (A raczej ich panów - ciekawy, nieodkryty jeszcze prze zemnie, motyw pochodny czyli sposób komunikacji floty Żniwiarzy będącej w mrocznej pustce z Collectorsami) też się trochę rozjaśniły w końcu wiemy po co porywają całe ludzkie kolonie. Chcą "zrobić" z tej silnej rasy, która przecież pokonała jednego Żniwarza, zmutowane sługi na kształt biednych Protean. Już myślałem, że przed wlotem w Omegę 4 będę lojalnościowe zadania miał tylko do zrobienia a tu taka miła niespodzianka. Podsumowując - fabularnie jest coraz lepiej. Cytuj
Les777 124 Opublikowano 12 lutego 2010 Opublikowano 12 lutego 2010 Lojalka Mordina jest świetna. To jak uzasadnia stworzenie genofage (a potem jego modyfikację), a jednocześnie nie akceptuje działań swojego ucznia, eksperymentów. Albo podaje logiczne argumenty, a z drugiej strony przyznaje, że ma zbyt mało danych. No i sposób jego mówienia. Chyba zagram jeszcze raz w jedynkę i zabiję Wrexa, żeby zobaczyć kto będzie na jego miejscu. Cytuj
estel 806 Opublikowano 13 lutego 2010 Opublikowano 13 lutego 2010 Chyba nie musisz grać w jedynkę, żeby to sprawdzić. Wypadałoby poszukać na jakiś forach jaki kanon ustawia new game w ME2. Cytuj
miki77 16 Opublikowano 13 lutego 2010 Opublikowano 13 lutego 2010 @Gooral: Oni wcale nie chcą zmienić ludzi tak jak Protean. Nie będę Ci tu spoilerował (no chyba, że chcesz ), bo wszystko jest wyjaśnione podczas ostatniej misji. Cytuj
milekp 78 Opublikowano 13 lutego 2010 Opublikowano 13 lutego 2010 Ostatnio widziałem stwierdzenie, że w trzeciej części okaże się, że człowiek iluzja jest ojcem Sheparda. Aż oplułem monitor kawą Cytuj
miki77 16 Opublikowano 13 lutego 2010 Opublikowano 13 lutego 2010 "I'm your father Shepard" "Noooooo!" Cytuj
Les777 124 Opublikowano 13 lutego 2010 Opublikowano 13 lutego 2010 Chyba nie musisz grać w jedynkę, żeby to sprawdzić. Wypadałoby poszukać na jakiś forach jaki kanon ustawia new game w ME2. Nikt stąd nie grał bez importu postaci z jedynki??? Cytuj
Hlipo 3 Opublikowano 13 lutego 2010 Opublikowano 13 lutego 2010 bez importu Wrex i Kaiden nie zyją, a rada została odbudowana z Udiną Cytuj
miki77 16 Opublikowano 13 lutego 2010 Opublikowano 13 lutego 2010 Z tego co wiem, to to czy przeżyje Kaiden, czy Ashley zależy od płci naszego bohatera. Cytuj
estel 806 Opublikowano 13 lutego 2010 Opublikowano 13 lutego 2010 Rada została odbudowana? Jak ja zaczynałem bez importu do rada umarła i jest nowy council tylko ludzi. Tyle wiem. Cytuj
ONE! 0 Opublikowano 13 lutego 2010 Opublikowano 13 lutego 2010 Z tego co wiem, to to czy przeżyje Kaiden, czy Ashley zależy od płci naszego bohatera. dokladnie, wtedy na.. horyzoncie spotykamy albo kaidena jak jestes kobieta lub ashley. Cytuj
Zeratul 415 Opublikowano 13 lutego 2010 Autor Opublikowano 13 lutego 2010 Zapraszam do najnowszego podcastu EPIC FAIL ktory bedzie mial premiere we wtorek. Naszym gosciem bedzie pracownik Bioware ktory pracowal nad takimi grami jak Mass Effect 2, Halo 3, Halo 3 ODST. Podcast mozecie znalezc zawsze na onlinecenter.pl i facebook.com/efpodcast!! Cytuj
Les777 124 Opublikowano 15 lutego 2010 Opublikowano 15 lutego 2010 Czy kolejne stopnie rozwoju mocy dają jakieś właściwości, których nie ma w opisie? Na przykład: Czy wyższy poziom AI Hacking pozwala na hakowanie tych dużych mechów? (marzenie:P) Albo: Czy pull pozwala na podnoszenie cięższych przeciwników - słowem czy opłaca się brać Heavy Pull zamiast Pull Field? Cytuj
miki77 16 Opublikowano 15 lutego 2010 Opublikowano 15 lutego 2010 Raczej nie, Heavy Pull atakuje po prostu jednego przeciwnika, ale zadaje więcej obrażeń niż zwykły pull. Cytuj
estel 806 Opublikowano 16 lutego 2010 Opublikowano 16 lutego 2010 Pull nie zadaje obrażeń, chyba że przeciwnik się nadzieje na jakiś inny przedmiot. Heavy Pull trwa po prostu dłużej i jest to chyba najbardziej bezwartościowy skill. W opisie AI Hacking jest chyba napisane, że im większy lvl tym trudniejszych przeciwników możesz hackować. Nie wiem jak to działa na postaci gracza, ale moja Tali hackowała nawet Geth Prime'y. Cytuj
Les777 124 Opublikowano 16 lutego 2010 Opublikowano 16 lutego 2010 No właśnie w opisie nic nie ma (było w pierwszej części). Jest cooldown, duration, później shield, no i przy opcji obszarowej - promień. Cytuj
easye 3 372 Opublikowano 16 lutego 2010 Opublikowano 16 lutego 2010 chlopaki, a jak wyglada fabula, jak nie mam starego savu z 1dynki ? jakos z gory jest ustalone czy rada przezyla, czy nie, jakie odpowiedzi wybieralem itp, czy moge to ustalic ? Cytuj
Gooral 9 Opublikowano 16 lutego 2010 Opublikowano 16 lutego 2010 Fabuła wygląda nieźle aczkolwiek nie jest to ten poziom "fajności", który był w Mass Effect 1. Cytuj
Zeratul 415 Opublikowano 16 lutego 2010 Autor Opublikowano 16 lutego 2010 Dobra jest juz nowy EF zapraszam, przeprowadzamy wywiad z pracownikiem Bioware panem Bartkiem Kujbidą http://www.onlinecenter.pl/6049/Aktualnosci/Epic-Fail-odcinek-48.html Cytuj
easye 3 372 Opublikowano 16 lutego 2010 Opublikowano 16 lutego 2010 (edytowane) Fabuła wygląda nieźle aczkolwiek nie jest to ten poziom "fajności", który był w Mass Effect 1. okej, ale w psxie wyczytalem na predce, ze fabula podaza za naszymim poczynaniami z 1dynki, czyli jak ktos mial save'a, ze nie uratowal rady, to rady nie ma, podobnie z rasami itp. Zastanawia mnie jak to wyglada, jak nie mam juz starego save'a - jest wszytsko narzucone z gory, czy sa pytania odpowiedzi, jak w 1dynce, by ustalic, co sie dzialo ? Edytowane 16 lutego 2010 przez easye Cytuj
Les777 124 Opublikowano 17 lutego 2010 Opublikowano 17 lutego 2010 No i dwójka też mnie znudziła. Toż to jest parodia, żeby skanowanie planet zajmowało więcej niż wszystkie misje, główne i poboczne. Pooglądam se przynajmniej curling. Jest gdzieś jakiś spis planet z anomaliami??? Cytuj
Lord Tidek 1 Opublikowano 17 lutego 2010 Opublikowano 17 lutego 2010 (edytowane) okej, ale w psxie wyczytalem na predce, ze fabula podaza za naszymim poczynaniami z 1dynki, czyli jak ktos mial save'a, ze nie uratowal rady, to rady nie ma, podobnie z rasami itp. Zastanawia mnie jak to wyglada, jak nie mam juz starego save'a - jest wszytsko narzucone z gory, czy sa pytania odpowiedzi, jak w 1dynce, by ustalic, co sie dzialo ? Jak nie masz sejwa z 1 to masz "gotową" fabułę tak jak sobie to ustalili twórcy (tak jakbys gral defaultowym Shepardem w ME1, nic nie wybierasz mu ). Edytowane 17 lutego 2010 przez Lord Tidek Cytuj
estel 806 Opublikowano 17 lutego 2010 Opublikowano 17 lutego 2010 Rada nie żyje, Wrex nie żyje, Ash/Kaiden pojawia się zależnie od twojej płci, chyba brak romansu, Udina jest w radzie. Zaraz po pierwszej misji w początkowych godzinach Shepardowi zadawane są pytania nt. tego co się działo. Może jak odpowiesz inaczej to sobie "formujesz" fabułę, a może nie. Nie wiem. Cytuj
Siara 0 Opublikowano 17 lutego 2010 Opublikowano 17 lutego 2010 W spoilerze zamieszczam wszystkie anomalie, planety z dużą ilością platyny i elementu zero (pierwiastek zero głupio brzmi, jeśli tak jest przetłumaczone w wersji PL) 1. Planets with Rich to Moderate amount of Element Zero: Eagle Nebula - Relic Cluster - Planet Preying Mouth Eagle Nebula - Amun Cluster - Planet Anhur Eagle Nebula - Amun Cluster - Planet Sekhmet Crescent Nebula - Lusarn Cluster - Planet Tarith Crescent Nebula - Zelene Cluster - Planet Helyme Hourglass Nebula - Faryar Cluster - Planet Daratar Hourglass Nebula - Osun Cluster - Planet Erinie Hourglass Nebula - Ploitari Cluster - Planet Thegan Rosetta Nebula - Alpha Draconis Cluster - Planet 2175 Aeia Rosetta Nebula - Enoch Cluster - Planet Joab Rosetta Nebula - Enoch Cluster - Planet Laban Rosetta Nebula - Enoch Cluster - Planet Mizraim Titan Nebula - Haskins Cluster - Planet Capek Valhallan Threshhold - Micah Cluster - Planet Farlas Valhallan Threshhold - Micah Cluster - Planet Israfil Valhallan Threshhold - Micah Cluster - Planet Kakabel The Shrike Abyssal - Urla Rast Cluster - Planet Talis Fia The Shrike Abyssal - Xe Cha Cluster - Planet Tosal Nym The Shrike Abyssal - Xe Cha Cluster - Planet Zada Ban Sigurd's Cradle - Decoris Cluster - Planet Sanctum Sigurd's Cradle - Skepsis Cluster - Planet Watson Omega Nebula - Batalla Cluster - Planet Nearog The Phoenix Massing - Salahiel Cluster - Planet Ekuna Krogan DMZ - Nith Cluster - Planet Mantun Minos Wasteland - Caestus Cluster - Planet Invictus Nubian Expanse - Kalabsha CVluster - Planet Yamm Far Rim - Dholen Cluster - Planet Gotha Hades Nexus - Sheol Cluster - Planet Gei Hinnom Hawking Eta - Schwarzschild Cluster - Planet Etamis Caleston Rift - Aysur Cluster - Planet Arvuna Caleston Rift - Balor Cluster - Planet Caleston 2. Planets with Rich to Moderate amount of Platinum: Crescent Nebula - Lusarn Cluster - Planet Tarith Crescent Nebula - Ondestre Cluster - Planet Acaeria Crescent Nebula - Ondestre Cluster - Planet Maisuth Crescent Nebula - Ondestre Cluster - Planet Zesmeni Eagle Nebula - Relic Cluster - Planet Rough Tide Eagle Nebula - Amun Cluster - Planet Anhur Eagle Nebula - Amun Cluster - Planet Neith Eagle Nebula - Amun Cluster - Planet Sekhmet Eagle Nebula - Amun Cluster - Planet Sobek Hourglass Nebula - Faryar Cluster - Planet Daratar Hourglass Nebula - Osun Cluster - Planet Erinle Omega Nebula - Arinlarkan Cluster - Planet Utha Caleston Rift - Aysur Cluster - Planet Agnin Caleston Rift - Aysur Cluster - Planet Alformus Caleston Rift - Aysur Cluster - Planet Arvuna Caleston Rift - Aysur Cluster - Planet Shasu Caleston Rift - Aysur Cluster - Planet Shir Caleston Rift - Aysur Cluster - Planet Tamgauta Caleston Rift - Balor Cluster - Planet Bres Caleston Rift - Balor Cluster - Planet Caleston Caleston Rift - Balor Cluster - Planet Cernunnos Caleston Rift - Balor Cluster - Planet Elatha Caleston Rift - Balor Cluster - Planet Partholon Hades Nexus - Hekate Cluster - Planet Bothros 3. N7 Missions: ENDANGERED RESEARCH STATION: Found By Scanning Cluster: Caleston Rift System: Solveig Planet: Sinmara MINING THE CANYON: Found By Scanning Cluster: Caleston Rift System: Talava Planet: Taitus BLOOD PACK COMMUNICATIONS RELAY: Complete Patriarch And Deliver Assignments To Aria Cluster: Cresent Nebula System: Lusarn Planet: Tarith CAPTURED MINING FACILITY: Found By Scanning Cluster: Cresent Nebula System: Zelene Planet: Helyme WRECKED MERCHANT FREIGHTER: Found By Scanning Cluster: Eagle Nebula System: Amun Planet: Neith ABANDONED RESEARCH STATION: After Neith Cluster: Eagle Nebula System: Strabo Planet: Jarrahe Station QUARIAN CRASH SITE: Found By Email Or Scanning Cluster: Hades Nexus System: Sheol Planet: Gei Hinnom ECLIPSE SMUGGLING DEPOT: Found By Scanning Cluster: Hourglass Nebula System: Faryar Planet: Daratar ESTEVANICO: Found By Scanning Cluster: Hourglass Nebula System: Ploitari Planet: Zanthu ABANDONED MINE: Found By Scanning Cluster: Minos Wasteland System: Fortis Planet: Aequitas MSV STRONTIUM MULE: After Joab Cluster: Omega Nebula System: Arinlarkin Planet: MSV Strontium Mule LOST OPERATIVE: Found By Email Cluster: Omega Nebula System: Fathar Planet: Lorek ANOMALOUS WEATHER DETECTED: Found By Scanning Cluster: Pylos Nebula System: Dirada Planet: Canalus IMMINENT SHIP CRASH: Found By Email Cluster: Pylos Nebula System: Nariph Planet: MSV Broken Arrow ARCHEOLOGICAL DIG SITE: Found By Scanning Cluster: Rosetta Nebula System: Enoch Planet: Joab BLOOD PACK BASE: After Tarith Cluster: The Shrike Abyssal System: Xe Cha Planet: Zada Ban BLUE SUNS BASE: After MSV Strontium Mule Cluster: Sigurd's Cradle System: Decoris Planet: Sanctum JAVELIN LAUNCH: Found By Email Cluster: Sigurd's Cradle System: Skepsis Planet: Franklin HAHNE-KEDAR FACILITY: After Jarrahe Station Cluster: Titan Nebula System: Haskins Planet: Capek Właśnie jestem świeżo po skończeniu ME2 udało mi się importowaną postacią z ME1 (60lvl, wszystko zrobione itd.) wbić 30lvl w jednym podejściu, grę na normalu skończyłem, zrobiłem wszystko co możliwe poza achievami za Insanity i spaleniem, odkształceniem pancerzy. Gra mnie zmiotła, szczególnie końcówka, udało mi się wszystkich uratować. Jest to zdecydowanie najlepsza gra w jaką grałem w moim krótkim życiu. Gdyby nie czytanie codexu miałbym jakieś 3h mniej (mogę go czytać ciągle ) + skanowanie planet na wszystkie ulepszenia to tez kilka godzin z życia mniej. Czekam na ME3 z wielką niecierpliwością a ME2 chcę skończyć minimum tyle razy co jedynkę czyli 9. Polecam każdemu i gra jest warta każdych pieniędzy. Moja kolekcjonerka dumnie stoi na półce i postoi tam jeszcze dłuuugo. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi